Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#81
Postat 12 December 2010 - 03:41 PM
Eu cred ca în astea din comert se baga de toate ca sa fie "masa"...nu are de a face cu ce fac femeile acasa..Chestia cu învelitul în costita,da mai fac,dar ce noi nu bagam afumatura?
Eu am probat sarmalele astea gata facute.Brrr!La fel daca vei proba paste umplute gen ravioli,tortelini...etc,parca au aceeasi umplutura pesmetoasa...egal ce umplutura scrie pe ambalaj,toate au acelasi gust,si parca peste tot e pesmet...dar ce e facut acasa,e alta treaba
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#82
Postat 12 December 2010 - 05:31 PM
#83
Postat 12 December 2010 - 05:43 PM
Maya, la 12 December 2010 - 03:41 PM, a spus:
Eu cred ca în astea din comert se baga de toate ca sa fie "masa"...nu are de a face cu ce fac femeile acasa..Chestia cu învelitul în costita,da mai fac,dar ce noi nu bagam afumatura?
Eu am probat sarmalele astea gata facute.Brrr!La fel daca vei proba paste umplute gen ravioli,tortelini...etc,parca au aceeasi umplutura pesmetoasa...egal ce umplutura scrie pe ambalaj,toate au acelasi gust,si parca peste tot e pesmet...dar ce e facut acasa,e alta treaba
Da, da de alea vorbesc!
Aaaa...pai stai mai...gospodinele voastre de-acolo (bbavarezele) is diferite de astea de aici, stii doar. Acum ma uit pe BR. Mai nene ...ce limba e aia frateeee? Stau cu urechile palnie sa inteleg ce zice fata aia!
Mi-e pofta mare de sarmale.
#84
Postat 12 December 2010 - 06:26 PM
Prajitura rapida cu glazura de banane si serbet:
Ingrediente:
300 g zahar pudra
2 oua
80 g unt
3 linguri ness
250 ml apa
450 g faina
un varf de cutit bicarbonat
sare
Glazura:
300 g serbet alb
100 g banane zdrobite
1 lingurita suc de lamaie
3 linguri nuca tocata
Preparare:
Untul se bate spuma, se amesteca cu galbenusuri si sare, apoi cu zahar, iar in final cu faina si cafea diluata in apa calduta. Dupa fiecare ingredient adaugat, compozitia se omogenizeaza foarte bine.
Inainte ca aluatul sa fie turnat in tava tapetata se incorporeaza usor bicarbonatul amestecat in putina faina si albusurile batute spuma. Se coace totul 35 de minute la foc mediu, se raceste si se decoreaza cu glazura.
Glazura: Se amesteca serbetul cu 1 lingura apa, suc de lamaie, se pune pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie, se combina cu piure de banane, se intinde pe blat si se orneaza cu nuci tocate.
#85
Postat 12 December 2010 - 06:27 PM
Prajitura cu glazura de serbet
Ingrediente:
5oua , 250g zahar , sare , praf copt , 200g faina ,1 borcan serbet afine , 50g unt , 100g nuci macinate , 1 lingura cacao.
Preparare:
Se face o compozitie clasica din oua , zahar , sare , praf copt , faina si caco.Serbetul de afine se incalzeste pe baie marina si se amesteca cu untul ( pentru a nu se mai intari ).Prajitura se da la cuptor 30 minute.Cat este fierbinte se toarna serbetul cald peste ea.Deasupra se presara nucile macinate
#86
Postat 12 December 2010 - 06:37 PM
#87
Postat 12 December 2010 - 08:53 PM
Prajitura Figaro
Ingrediente:
1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama)
200 g zahar
5 oua
2 zahar vanilat sau coaja de portocala / lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!)
1 praf de copt
200 ml lapte (o ceasca)
2 linguri cacao
1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare)
2 pumni nuca taiata marunt
200 g zahar (la albusul batut spuma)
350 g faina
ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)
Mod de preparare:
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, cele 2 linguri de cacao se amesteca cu crema rezultata din margarina si zahar, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu borcanul de gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
#88
Postat 12 December 2010 - 09:40 PM
#89
Postat 12 December 2010 - 09:58 PM
#90
Postat 12 December 2010 - 11:31 PM
#91
Postat 12 December 2010 - 11:42 PM
punticu, la 12 December 2010 - 11:31 PM, a spus:
Pai are Adriana o reteta, chiar aici postata. Ai incercat Chocolate Gugelhupf si nu ti-a iesit?
#92
Postat 13 December 2010 - 08:13 AM
Foxyy, la 12 December 2010 - 11:42 PM, a spus:
punticu, la 12 December 2010 - 11:31 PM, a spus:
Pai are Adriana o reteta, chiar aici postata. Ai incercat Chocolate Gugelhupf si nu ti-a iesit?
Aaa, nu! Nu am incercat reteta Adrianei. Am facut o reteta de pe net. Nu stiam ca e pe aici o reteta. Am citit pe-acolo si cred ca stiu pe unde am gresit (nu l-am lasat sa se raceasca - l-am scos cald din forma). Merci, Foxyy! Esti o comoara la casa omului! Te pup!
#93
Postat 13 December 2010 - 02:36 PM
Lapona Enigel, la 12 December 2010 - 05:43 PM, a spus:
Aaaa...pai stai mai...gospodinele voastre de-acolo (bbavarezele) is diferite de astea de aici, stii doar. Acum ma uit pe BR. Mai nene ...ce limba e aia frateeee? Stau cu urechile palnie sa inteleg ce zice fata aia!
Of topic, da citind ce a scris Lori mi-am adus aminte ca tocmai ieri ii spuneam soatzei ca daca sufar de ceva aici e faptul ca nu inteleg tot ce vb.In München n-am intalnit atatia nemti sa vb bavareza ca aici.Bine Münchenul face parte din Oberbayern, zona unde stau din Niederbayern.
Pana si cat am stat in NRW n-am avut probleme cu limba ca aici
#94
Postat 13 December 2010 - 06:09 PM
punticu, la 13 December 2010 - 08:13 AM, a spus:
Foxyy, la 12 December 2010 - 11:42 PM, a spus:
punticu, la 12 December 2010 - 11:31 PM, a spus:
Pai are Adriana o reteta, chiar aici postata. Ai incercat Chocolate Gugelhupf si nu ti-a iesit?
Aaa, nu! Nu am incercat reteta Adrianei. Am facut o reteta de pe net. Nu stiam ca e pe aici o reteta. Am citit pe-acolo si cred ca stiu pe unde am gresit (nu l-am lasat sa se raceasca - l-am scos cald din forma). Merci, Foxyy! Esti o comoara la casa omului! Te pup!
Si cu caramele toffee.
Si cu marmelada.
#95
Postat 13 December 2010 - 09:55 PM
punticu, la 13 December 2010 - 08:13 AM, a spus:
Foxyy, la 12 December 2010 - 11:42 PM, a spus:
punticu, la 12 December 2010 - 11:31 PM, a spus:
Pai are Adriana o reteta, chiar aici postata. Ai incercat Chocolate Gugelhupf si nu ti-a iesit?
Aaa, nu! Nu am incercat reteta Adrianei. Am facut o reteta de pe net. Nu stiam ca e pe aici o reteta. Am citit pe-acolo si cred ca stiu pe unde am gresit (nu l-am lasat sa se raceasca - l-am scos cald din forma). Merci, Foxyy! Esti o comoara la casa omului! Te pup!
Ioiiiii........ ma faci sa rosesc.... Spor la treaba!
Uite ca si Eataly ti-a mai dat niste idei, asteptam sa vedem ce-ti iese!
#96
Postat 13 December 2010 - 10:35 PM
#97
Postat 14 December 2010 - 12:26 PM
#98
Postat 14 December 2010 - 08:18 PM
Am un amic tare dragalas pe care as vrea sa-l rasplatesc cu o prajitura cu visine, numa ca tine post si fara oua, unt si lapte, eu nu stiu retete...
#99
Postat 14 December 2010 - 08:28 PM
Uma, la 14 December 2010 - 08:18 PM, a spus:
Am un amic tare dragalas pe care as vrea sa-l rasplatesc cu o prajitura cu visine, numa ca tine post si fara oua, unt si lapte, eu nu stiu retete...
Aici reteta lui julix
http://artaculinara....h__1
Daca ii place ciocolata,ai putea face o negresa de post.În orice caz,daca googalesti dupa retete de post gasesti o gramada
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges