Dintotdeauna mi-au placut smochinele. Acum ceva vreme am gasit unele de cumparat la un pret rezonabil si am luat vreo 4 kg sa-mi pun in borcane pentru la iarna. Dintr-o jumate am facut gem, din cealalta smochine in caramel, dupa reteta Adrianei pe care am descoperit-o intamplator pe net. Multumesc Adriana!
Ingrediente (din care mi-au iesit 3 borcanele):
1 kg smochine
500 g zahar
300 ml apa
200 ml otet (am folosit de mere)
optional 1-2 bucati anason stelat
Smochinele curatate de codite le-am pus intr-o tigaie in care sa incapa toate intr-un singur rand. Peste ele am pus de-a valma zaharul, apa si otetul, am mai pus si 2 stelute de anason si le-am fiert la foc mic aprox. 2 ore. din cand in cand am adunat spuma ce s-a prins pe marginea tigaii si de vreo 2 ori am si intors smochinele de pe-o parte pe alta.
Cand s-a legat bine siropul si lasa bobite daca-l turnam pe marginea farfuriei le-am pus in borcane. E o dulceata foarte fina si aromata, imi place mult.
Pagina 1 din 1
Smochine in caramel
#2
Postat 27 September 2010 - 10:42 PM
Waw, ce frumuseti, reteta nu e a mea ci a prietenei mele Rossanina, eu nu le-am facut pina acum. Am un borcanel in dulap cadou de la ea.
#3
Postat 27 September 2010 - 10:45 PM
Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.
Salivez cand vad dulceata aia.
Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.
Salivez cand vad dulceata aia.
Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 27 September 2010 - 10:52 PM
Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.
#6
Postat 27 September 2010 - 11:02 PM
Piscotel, la 27 September 2010 - 10:45 PM, a spus:
Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.
Salivez cand vad dulceata aia.
Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.
Salivez cand vad dulceata aia.
Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.
Ti-ar placea sigur dulceata! Smochinele le-am luat la oferta de la Kaufland cu vreo 8,5 lei daca cumva te intereseaza, am vazut ca mai aveau si acum vreo 2 zile
La-Chef-A, la 27 September 2010 - 10:52 PM, a spus:
Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.
E o reteta ideala pentru a converti niste smochine uscate in ceva bun
#7
Postat 27 September 2010 - 11:05 PM
Da am vazut si eu oferta de la Kaufland,chiar azi.
Erau insa mici si nu m-am gandit la dulceata.Eu eram infiletata pe ideea Mayei de
smochine umplute si cautam din cele mari.
Na dar lasa ca mai gasesc.Acuma e sezonul lor.
Erau insa mici si nu m-am gandit la dulceata.Eu eram infiletata pe ideea Mayei de
smochine umplute si cautam din cele mari.
Na dar lasa ca mai gasesc.Acuma e sezonul lor.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1