Forum Culinar: Smochine in caramel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Smochine in caramel

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 September 2010 - 10:30 PM

Dintotdeauna mi-au placut smochinele. Acum ceva vreme am gasit unele de cumparat la un pret rezonabil si am luat vreo 4 kg sa-mi pun in borcane pentru la iarna. Dintr-o jumate am facut gem, din cealalta smochine in caramel, dupa reteta Adrianei pe care am descoperit-o intamplator pe net. Multumesc Adriana!

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-44-128561904245.jpg


Ingrediente (din care mi-au iesit 3 borcanele):

1 kg smochine
500 g zahar
300 ml apa
200 ml otet (am folosit de mere)
optional 1-2 bucati anason stelat

Smochinele curatate de codite le-am pus intr-o tigaie in care sa incapa toate intr-un singur rand. Peste ele am pus de-a valma zaharul, apa si otetul, am mai pus si 2 stelute de anason si le-am fiert la foc mic aprox. 2 ore. din cand in cand am adunat spuma ce s-a prins pe marginea tigaii si de vreo 2 ori am si intors smochinele de pe-o parte pe alta.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-44-128561904003.jpg

Cand s-a legat bine siropul si lasa bobite daca-l turnam pe marginea farfuriei le-am pus in borcane. E o dulceata foarte fina si aromata, imi place mult.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-44-128561904668.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2010 - 10:42 PM

Waw, ce frumuseti, reteta nu e a mea ci a prietenei mele Rossanina, eu nu le-am facut pina acum. Am un borcanel in dulap cadou de la ea.

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 September 2010 - 10:45 PM

Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.
Salivez cand vad dulceata aia.

Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 September 2010 - 10:52 PM

Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 September 2010 - 11:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 September 2010 - 10:42 PM, a spus:

Waw, ce frumuseti, reteta nu e a mea ci a prietenei mele Rossanina, eu nu le-am facut pina acum. Am un borcanel in dulap cadou de la ea.


Atunci multumiri prietenei Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 September 2010 - 11:02 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 September 2010 - 10:45 PM, a spus:

Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.
Salivez cand vad dulceata aia.

Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu
avea nici un gust deosebit.
Cred ca dulceata ta e mai buna.


Ti-ar placea sigur dulceata! Smochinele le-am luat la oferta de la Kaufland cu vreo 8,5 lei daca cumva te intereseaza, am vazut ca mai aveau si acum vreo 2 zileImagine postata


Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 September 2010 - 10:52 PM, a spus:

Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.



E o reteta ideala pentru a converti niste smochine uscate in ceva bun Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 September 2010 - 11:05 PM

Da am vazut si eu oferta de la Kaufland,chiar azi.
Erau insa mici si nu m-am gandit la dulceata.Eu eram infiletata pe ideea Mayei de
smochine umplute si cautam din cele mari.
Na dar lasa ca mai gasesc.Acuma e sezonul lor.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi