Reteta din cartea Cucina Regionale.Pentru 6 rosii potrivite.
2 anchoa.Reteta prevede anchoa pastrate in sare, curatate bine de sare.Daca nu aveti folositi cu incredere si cele in ulei.
Miezul de la o chifla sau felie de paine.
1 lingura otet de vin rosu
1 galbenus de ou fiert tare
1 catel de usturoi
1 buchetel mic de patrunjel
Ulei de masline extra, sare
Rosiile le-am spalat, uscat si taiat calota.Le-am stors un pic sa iasa semintele si zeama in exces.Le-am sarat.
Anchoa le-am tocat marunt.Cele in sare trebuiesc curatate si de solzi si spina centrala, ca-s mai mari.
Miezul de paine l-am stropit cu otet.Am adaugat anchoa tocate, galbenusul de ou fiert zdrobit cu furculita, usturoiul si patrunjelul tocat.Am adaugat uleiul treptat amestecand bine cu o lingura de lemn.Am obtinut o crema fluida.Daca vreti mai lichida, mai adaugati ulei.Am umplut rosiile si le-am lasat 1 ora la rece.
Nu stiu voi, dar eu as fi mancat crema pe paine. :tongue3:Puteti jongala cu cantitatiile in functie de gusturi, mai acru(mai adaugati otet), o anchoa in plus(ca mine ), un usturoi.
Pagina 1 din 1
Rosii umplute in stil piemontez
Arata acest topic
Pagina 1 din 1