Savarine cu pesmet
#1
Postat 02 December 2009 - 10:16 PM
Pentru aluat avem nevoie de: 5 oua (se separa albusurile de galbenusuri), 6 linguri de zahar, 6 linguri pesmet, putina sare.
Pentru sirop: 1 pahar de apa, 150 g zahar, 2 linguri rom.
Pentru ornat: 300 g frisca (sau mai multa, depinde de preferinte), ceva gem si / sau fructe. Eu am folosit putina zeama din dulceata de afine si niste visine.
5 galbenusuri se bat pana se albesc, alaturi de 6 linguri de zahar si cateva fire de sare (eu n-am robotu' aici, e acasa, asa c-am batut cu telu'):
Dupa ce-au albit si ouale, da' si eu, am turnat pesmetul si-am amestecat iar cu telul:
Cat s-au odihnit galbenusurile, am batut albusurile spuma (de-acu'-mi suna mie apa-n cap de la atata dat la tel :oops: ):
Usurel, am turnat albusurile peste compozitia de galbenusuri si am amestecat si mai usor, ca sa nu se lase, apoi am pus cate-un pic de compozitie in forma de silicon recent achizitionata:
#2
Postat 02 December 2009 - 10:27 PM
Am facut si siropul: 200 ml de apa se pun la fiert cu 150 g zahar si 2 linguri rom (care are alcool - bine :mrgreen: , care nu - esenta de rom!). Am lasat siropul sa fiarba si apoi l-am dus afara, pe terasa, sa se racoreasca nitel.
Frisca am facut-o eu din smantana: 400 ml smantana se bat bine-bine (cu robotu' ori cu telu', dupa posibilitati) cu 80 g zahar (ori, dupa cum doreste fiecare) si ceva esenta de vanilie. Am lasat-o la frigider cat timp s-au racit savarinele - dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se linisteasca, apoi le-am taiat pe din doua. Cu o lingura le-am insiropat, apoi am pus si frisca. Pe capac am "scapat" niste sirop din dulceata de afine de anu' trecut, apoi am mai pus iar niste frisca si la final o visina-n varf!
O lingurita pentru cine doreste / cine pofteste (de fapt, pentru mine a fost.... acum nu mai am pic de savarina-n casa!!! da' poate mai fac zilele urmatoare):
Sectiune:
Superbe savarinele, nu mai cumpar niciodata din cofetarie, ca-i pacat de papilele mele gustative!!! Le-as lasa sa sufere!!!!
#3
Postat 02 December 2009 - 10:50 PM
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 03 December 2009 - 12:15 PM
piscotel a spus:
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !
Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate.........
#5
Postat 03 December 2009 - 12:28 PM
foxyy a spus:
piscotel a spus:
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !
Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate.........
Stai fata ,nu te grabi !
Don t jump to conclusions.
Ye mai de demult ..din istorie...dar tre sa ma laud si eu.Na .
SA facem si aci frumos...multe poze...alea,alea...
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 03 December 2009 - 03:16 PM
Cele mai bune,le-am mîncat in cofetaria din Balcescu,în Timisoara...acu 22 de ani
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 03 December 2009 - 03:42 PM
savarine imbatate in rom...ahhhh!!!
saptmana viitoare fac si eu o portie, VINE CUPILU...
FOXXY,esti grozava...! ai o viteza la gatit !
felicitari
#8
Postat 03 December 2009 - 04:42 PM
Multam mult pt reteta! Sorina
#9
Postat 03 December 2009 - 04:47 PM
nici eu nu am mai mancat de mult ...
arata fenomenal
#10
Postat 04 December 2009 - 04:41 PM
piscotel a spus:
foxyy a spus:
piscotel a spus:
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !
Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate.........
Stai fata ,nu te grabi !
Don t jump to conclusions.
Ye mai de demult ..din istorie...dar tre sa ma laud si eu.Na .
SA facem si aci frumos...multe poze...alea,alea...
Astept si restul de poze!!!!
Eu m-am gandit ca-s poze facute mai demult, da' am zis ca poate-o fi fost pohta prea mare!!!
#11
Postat 04 December 2009 - 04:42 PM
Maya a spus:
Cele mai bune,le-am mîncat in cofetaria din Balcescu,în Timisoara...acu 22 de ani
Ia incearca-le si pe astea si apoi zi-ne daca-s mai bune ori ba alea din Timisoara... :mrgreen:
#12
Postat 04 December 2009 - 04:45 PM
Nico-Vya a spus:
savarine imbatate in rom...ahhhh!!!
saptmana viitoare fac si eu o portie, VINE CUPILU...
FOXXY,esti grozava...! ai o viteza la gatit !
felicitari
Io? Viteza la gatit??? Ce glum bun.... :laughing7: Mereu zic: dimineata, cand fac ochisori, ma apuc de treaba: gatesc, pregatesc tot, ca sa fiu gata cu treaba pana la amiaza / dupa masa. Si cand colo.... abia de ma apuc de treaba la pranz!!!
Spor la treaba pe saptamana viitoare si sper sa-i placa ciupilasului!!!
#13
Postat 04 December 2009 - 04:46 PM
#14
Postat 04 December 2009 - 04:47 PM
sorinadaniela a spus:
Multam mult pt reteta! Sorina
Reteta nu-mi apartine, doar am sutit-o de la Lucia, sper sa nu ma bata prea tare..... Ma bucur ca-ti place si-ti urez spor la facut / papat! E foarte buna o savarina de asta!!!!!
#15
Postat 04 December 2009 - 04:48 PM
duchess a spus:
nici eu nu am mai mancat de mult ...
arata fenomenal
Duchess, saru'mana pentru aprecieri!!!
#16
Postat 04 December 2009 - 04:49 PM
mariette a spus:
Bun s-asa rau! Astept pozele!!!
#17
Postat 04 December 2009 - 06:47 PM
#18
Postat 04 December 2009 - 07:04 PM
6 oua
6 linguri de pesmet fin
1 lingura faina
un strop de sare
1/4 lingurita praf de copt
Imi place ca siropul sa contina mult rom, iar frisca sa fie creme fraiche. Nu im place frisca sintetica, adica vegetala
#19
Postat 04 December 2009 - 08:24 PM
anasia a spus:
Foarte frumoase savarinele tale!
#20
Postat 04 December 2009 - 08:28 PM
Issis a spus:
6 oua
6 linguri de pesmet fin
1 lingura faina
un strop de sare
1/4 lingurita praf de copt
Imi place ca siropul sa contina mult rom, iar frisca sa fie creme fraiche. Nu im place frisca sintetica, adica vegetala
Si eu tot cu crème fraîche lucrez! O bat bine cu zahar, mai pun niste vanilie si-i numa' buna! Imi place ca sta teapana mai mult timp. Frisca din tub se "tufleste" in cateva minute!
Imi plac savarinele tale, se vede clar marginea "dantelata". Eu n-am aici formele de savarine, dar mi-au placut si-asa! Sunt excelente la gust si, daca se simte romul, e perfect!!