Forum Culinar: Savarine - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Savarine cu pesmet

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 10:16 PM

Reteta ii apartine lui istrate lucia, de pe un alt forum culinar . Am respectat cu sfintenie cantitatile si a meritat!!!!!! Au iesit niste savarine fenomenale!!! Nici la cofetarie nu-s asa bune! :laughing7: (ptiu, ptiu, ptiu, modesta de mine... :headbang: )
Pentru aluat avem nevoie de: 5 oua (se separa albusurile de galbenusuri), 6 linguri de zahar, 6 linguri pesmet, putina sare.
Pentru sirop: 1 pahar de apa, 150 g zahar, 2 linguri rom.
Pentru ornat: 300 g frisca (sau mai multa, depinde de preferinte), ceva gem si / sau fructe. Eu am folosit putina zeama din dulceata de afine si niste visine.

5 galbenusuri se bat pana se albesc, alaturi de 6 linguri de zahar si cateva fire de sare (eu n-am robotu' aici, e acasa, asa c-am batut cu telu'):

Imagine atasata: 97_e222792c981ae06a0fd9fdccf78a6cd8.jpg
Dupa ce-au albit si ouale, da' si eu, am turnat pesmetul si-am amestecat iar cu telul:

Imagine atasata: 97_04baa5d32e0c1304fabed132c7050bb4.jpg
Cat s-au odihnit galbenusurile, am batut albusurile spuma (de-acu'-mi suna mie apa-n cap de la atata dat la tel :oops: ):

Imagine atasata: 97_72c71dbbd4ff852092a3f2845123a952.jpg
Usurel, am turnat albusurile peste compozitia de galbenusuri si am amestecat si mai usor, ca sa nu se lase, apoi am pus cate-un pic de compozitie in forma de silicon recent achizitionata:

Imagine atasata: 97_ea22987ac200fefad8dd08144ac4ae89.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 10:27 PM

Am copt savarinele timp de 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade, iar cuptorul fusese incalzit in prealabil.
Am facut si siropul: 200 ml de apa se pun la fiert cu 150 g zahar si 2 linguri rom (care are alcool - bine :mrgreen: , care nu - esenta de rom!). Am lasat siropul sa fiarba si apoi l-am dus afara, pe terasa, sa se racoreasca nitel.
Frisca am facut-o eu din smantana: 400 ml smantana se bat bine-bine (cu robotu' ori cu telu', dupa posibilitati) cu 80 g zahar (ori, dupa cum doreste fiecare) si ceva esenta de vanilie. Am lasat-o la frigider cat timp s-au racit savarinele - dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se linisteasca, apoi le-am taiat pe din doua. Cu o lingura le-am insiropat, apoi am pus si frisca. Pe capac am "scapat" niste sirop din dulceata de afine de anu' trecut, apoi am mai pus iar niste frisca si la final o visina-n varf!

Imagine atasata: 97_d9a7f47f82984cd16328d2569caaea6a.jpg

Imagine atasata: 97_f556c3bd250d3b833edd2d363c81b8c0.jpg
O lingurita pentru cine doreste / cine pofteste (de fapt, pentru mine a fost.... acum nu mai am pic de savarina-n casa!!! da' poate mai fac zilele urmatoare):

Imagine atasata: 97_9e65963393b8b762a4e2941a1d731201.jpg
Sectiune:

Imagine atasata: 97_50c89411061f1b0356d9077f01d31513.jpg

Superbe savarinele, nu mai cumpar niciodata din cofetarie, ca-i pacat de papilele mele gustative!!! Le-as lasa sa sufere!!!! :headbang:

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 December 2009 - 10:50 PM

Superbe intradevar !
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !


Imagine atasata: 99_28820725a54a7e7f6143cd914d6673d7.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 December 2009 - 12:15 PM

piscotel a spus:

Superbe intradevar !
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !



Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate......... :appl: :D

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 December 2009 - 12:28 PM

foxyy a spus:

piscotel a spus:

Superbe intradevar !
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !



Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate......... :appl: :love7:



Stai fata ,nu te grabi !
Don t jump to conclusions. :appl:

Ye mai de demult ..din istorie...dar tre sa ma laud si eu.Na . :D
SA facem si aci frumos...multe poze...alea,alea... :love7:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 December 2009 - 03:16 PM

Mamma miaaaaa,de cînd nu am mai halit o savarina!
Cele mai bune,le-am mîncat in cofetaria din Balcescu,în Timisoara...acu 22 de ani :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 03 December 2009 - 03:42 PM

...cred ca sunt bucuriile tuturor copilariilor... :?: , a tuturor timpurilor
savarine imbatate in rom...ahhhh!!!
saptmana viitoare fac si eu o portie, VINE CUPILU... :lol: :floare:
FOXXY,esti grozava...! ai o viteza la gatit :?: !
felicitari :pupic:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 December 2009 - 04:42 PM

Maaaaaama , ce bine arata... vreau si euuuuuuuuuuu... Era gata-gata sa pornesc spre camara, dar m-am oprit, inca mai am in casa prajitura care am facut-o aseara, asa ca lasam pe sapt viitoare.
Multam mult pt reteta! :pupic: Sorina
Sorina

#9 Useril este offline   duchess 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 December 2009 - 04:47 PM

valeu , ce bine arata savarina 8-)
nici eu nu am mai mancat de mult ...
arata fenomenal :pupic:

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:41 PM

piscotel a spus:

foxyy a spus:

piscotel a spus:

Superbe intradevar !
Multumim Lucia !
Le-am facut si eu ,tot dupa reteta ei.
Vin cu dovada !


Mamaaaaaaaa........ cata rapiditate......... :D ;)

Stai fata ,nu te grabi !
Don t jump to conclusions. ;)
Ye mai de demult ..din istorie...dar tre sa ma laud si eu.Na . :D
SA facem si aci frumos...multe poze...alea,alea... ;)


Astept si restul de poze!!!! :D
Eu m-am gandit ca-s poze facute mai demult, da' am zis ca poate-o fi fost pohta prea mare!!! :D

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:42 PM

Maya a spus:

Mamma miaaaaa,de cînd nu am mai halit o savarina!
Cele mai bune,le-am mîncat in cofetaria din Balcescu,în Timisoara...acu 22 de ani :D


Ia incearca-le si pe astea si apoi zi-ne daca-s mai bune ori ba alea din Timisoara... :mrgreen:

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:45 PM

Nico-Vya a spus:

...cred ca sunt bucuriile tuturor copilariilor... :D , a tuturor timpurilor
savarine imbatate in rom...ahhhh!!!
saptmana viitoare fac si eu o portie, VINE CUPILU... :D ;)
FOXXY,esti grozava...! ai o viteza la gatit ;) !
felicitari :D



Io? Viteza la gatit??? Ce glum bun.... :laughing7: Mereu zic: dimineata, cand fac ochisori, ma apuc de treaba: gatesc, pregatesc tot, ca sa fiu gata cu treaba pana la amiaza / dupa masa. Si cand colo.... abia de ma apuc de treaba la pranz!!! :D
Spor la treaba pe saptamana viitoare si sper sa-i placa ciupilasului!!! ;)

#13 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 04:46 PM

foxyy,le fac de craciun ...pana atunci ma abtin la dulciuri :D :D o sa vin... cu poze :D

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:47 PM

sorinadaniela a spus:

Maaaaaama , ce bine arata... vreau si euuuuuuuuuuu... Era gata-gata sa pornesc spre camara, dar m-am oprit, inca mai am in casa prajitura care am facut-o aseara, asa ca lasam pe sapt viitoare.
Multam mult pt reteta! :D Sorina



Reteta nu-mi apartine, doar am sutit-o de la Lucia, sper sa nu ma bata prea tare..... :D Ma bucur ca-ti place si-ti urez spor la facut / papat! E foarte buna o savarina de asta!!!!! :D

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:48 PM

duchess a spus:

valeu , ce bine arata savarina 8-)
nici eu nu am mai mancat de mult ...
arata fenomenal :D


Duchess, saru'mana pentru aprecieri!!! :D

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 04:49 PM

mariette a spus:

foxyy,le fac de craciun ...pana atunci ma abtin la dulciuri :D :D o sa vin... cu poze ;)


Bun s-asa rau! :D Astept pozele!!! :D

#17 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 06:47 PM

ador aceasta reteta....de fiecare data mi-au iesit super...eu mai adaug o lingura de pesmet si parca imi coace mai bine cuptorul;
Imagine atasata: 316_cc6d8486a056cf7067ee6b9d3f351c93.jpg

#18 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 04 December 2009 - 07:04 PM

Savarinele cu pesmet sunt foarte rapid si usor de pacut. Le fac adeseori. Pentru ca am o tava cu 6 forme de savarine, reteta este cadaptata asa:
6 oua
6 linguri de pesmet fin
1 lingura faina
un strop de sare
1/4 lingurita praf de copt

Imi place ca siropul sa contina mult rom, iar frisca sa fie creme fraiche. Nu im place frisca sintetica, adica vegetala

Imagine atasata: 207_6e789752002edad773d343f55b66d43e.jpg

Imagine atasata: 207_e072d35a45df9474f2127db0af507e1b.jpg

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 08:24 PM

anasia a spus:

ador aceasta reteta....de fiecare data mi-au iesit super...eu mai adaug o lingura de pesmet si parca imi coace mai bine cuptorul;


Foarte frumoase savarinele tale! :)

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 08:28 PM

Issis a spus:

Savarinele cu pesmet sunt foarte rapid si usor de pacut. Le fac adeseori. Pentru ca am o tava cu 6 forme de savarine, reteta este cadaptata asa:
6 oua
6 linguri de pesmet fin
1 lingura faina
un strop de sare
1/4 lingurita praf de copt
Imi place ca siropul sa contina mult rom, iar frisca sa fie creme fraiche. Nu im place frisca sintetica, adica vegetala


Si eu tot cu crème fraîche lucrez! O bat bine cu zahar, mai pun niste vanilie si-i numa' buna! Imi place ca sta teapana mai mult timp. Frisca din tub se "tufleste" in cateva minute! :)
Imi plac savarinele tale, se vede clar marginea "dantelata". Eu n-am aici formele de savarine, dar mi-au placut si-asa! Sunt excelente la gust si, daca se simte romul, e perfect!! :)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi