Forum Culinar: Somon in sos sweet & sour - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon in sos sweet & sour

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 October 2010 - 07:48 PM

Se prepara acelasi sos ca aici (vezi post # 48), dar fara champignons. Se lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 20-25', iar in ultimele 4' se adauga 400 g somon taiat cuburi.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

pofta mare ! :headbang:

Imagine postata



#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2010 - 12:29 PM

Trebuie sa incerc sa vad cum se marita sosul asta cu pestele :hug:

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2010 - 03:39 PM

Ach, mein Gott!
:D Ce-mi place! ;)

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 October 2010 - 12:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2010 - 12:29 PM, a spus:

Trebuie sa incerc sa vad cum se marita sosul asta cu pestele :)



Vezi postareaEataly, la 19 October 2010 - 03:39 PM, a spus:

Ach, mein Gott!
:) Ce-mi place! :)


Va astept cu impresii si poze de la nunta. :)

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 November 2010 - 08:22 PM

... o variatiune pe aceeasi tema: acelasi sos cu creveti si scoici St. Jacques :pupic:


Imagine postata



#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 February 2012 - 09:51 PM

nu-i reteta detox, dar pe linga gustul bun, imi place ca nu ingrasa si de-aia o repet ! =))


Imagine postata



#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 May 2012 - 09:02 PM

daca am repetat sosul de portocale (dulce-acrisor) si am scapat intr-insul 300 g de somon proaspat si pulpe de la o mandarina lasindu-le sa fiarba 10', iar in ultimele 2' am adaugat niste sparanghel proapspat si am amestecat totul cu 120 g de orez fiert, se cheama ca am facut o variatiune pe aceeasi tema, nu ? :)

Imagine postata





#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 May 2012 - 10:50 PM

Ma duc sa ma impusc. :love7: Si am zis ca nu mai intru pe subiectele tala :tongue3:


Arata toate variatiunile :love7:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 May 2012 - 10:29 AM

Vezi postareaIoana, la 04 May 2012 - 10:50 PM, a spus:

Ma duc sa ma impusc. B) Si am zis ca nu mai intru pe subiectele tala B)


Arata toate variatiunile :love7:


nuuuuu, Ioana, te implooor, sa nu faci asta ! :tongue3: mai bine, ia pistolul si impusca un somon la pescarie ! B)

ma bucur sa aud ca ti-am facut pofta. :love7:

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 May 2012 - 02:08 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 May 2012 - 10:29 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 04 May 2012 - 10:50 PM, a spus:

Ma duc sa ma impusc. :crying: Si am zis ca nu mai intru pe subiectele tala :violent1:


Arata toate variatiunile :drool:


nuuuuu, Ioana, te implooor, sa nu faci asta ! :notworthy: mai bine, ia pistolul si impusca un somon la pescarie ! :lol:

ma bucur sa aud ca ti-am facut pofta. :floare:



Sa sti ca m-am uitat ieri dupa somon, n-am gasit prospat,dar cum gasesc , incerc :occasion14:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 May 2012 - 04:31 PM

Vezi postareaIoana, la 06 May 2012 - 02:08 PM, a spus:


Sa sti ca m-am uitat ieri dupa somon, n-am gasit prospat,dar cum gasesc , incerc :occasion14:


Ioana, daca nu gasesti proaspat, e bun si ala congelat in ultima instanta. :notworthy: foarte mult din gustul natural de somon nu i se diminueaza prin inghetare. uita-te doar la data impachetarii, sa nu depaseasca mai mult de 2-3 luni, cind il cumperi. :violent1:

#12 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 May 2012 - 09:54 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 May 2012 - 04:31 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 06 May 2012 - 02:08 PM, a spus:


Sa sti ca m-am uitat ieri dupa somon, n-am gasit prospat,dar cum gasesc , incerc :floare:


Ioana, daca nu gasesti proaspat, e bun si ala congelat in ultima instanta. :-* foarte mult din gustul natural de somon nu i se diminueaza prin inghetare. uita-te doar la data impachetarii, sa nu depaseasca mai mult de 2-3 luni, cind il cumperi. :105:

cred ca cineva comploteaza impotriva mea :-* :-* ca nici congelat n-am gasit.E adev ca doar in 2 magazine am fost.Next time
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#13 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 May 2012 - 10:26 AM

Am facut si eu somonul asa. Foarte bun, doar ca eu as pune mai putin otet la sos, sau eventual zeama de lamaie. Mi s-a parut o idee cam acrut.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13365519470001.jpg

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 May 2012 - 10:59 AM

Vezi postareaela, la 09 May 2012 - 10:26 AM, a spus:

Am facut si eu somonul asa. Foarte bun, doar ca eu as pune mai putin otet la sos, sau eventual zeama de lamaie. Mi s-a parut o idee cam acrut.



ela, ce apetisant arata ! :blush: sa va fie de bine ! :rolleyes:


dupa reteta CristineiK fac de multi ani sosul, si intotdeauna mi-a iesit cu un gust dulce-acrisor echilibrat. totusi e posibil sa fie concentratia otetului folosit de vina. :love7:

#15 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 May 2012 - 09:56 PM

Vezi postareauptown girl, la 09 May 2012 - 10:59 AM, a spus:

Vezi postareaela, la 09 May 2012 - 10:26 AM, a spus:

Am facut si eu somonul asa. Foarte bun, doar ca eu as pune mai putin otet la sos, sau eventual zeama de lamaie. Mi s-a parut o idee cam acrut.



ela, ce apetisant arata ! :biggrin: sa va fie de bine ! :occasion14:


dupa reteta CristineiK fac de multi ani sosul, si intotdeauna mi-a iesit cu un gust dulce-acrisor echilibrat. totusi e posibil sa fie concentratia otetului folosit de vina. :rolleyes:


M-am gandit si eu ca poate otetul e mai tare. Data viitoare am sa pun mai putin.

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 June 2012 - 09:51 PM

cafeluto, esti pe faza ? :occasion15:
pt. tine si un motan, uite o variatiune pe aceeasi tema :D

se iau 4 fileuri proaspete de somon (125g/bucata) si se taie cu ajutorul cutitului de filetat in cubulete potrivit de mari

Imagine postata

se tavalesc cuburile de somon prin putin ulei, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se infig pe tepuse de lemn (n.b. daca se pun frigaruile pe gratar, tepusele trebuie umezite in apa inainte de utilizare, pt. a nu se arde; in cazul folosirii tigaii-grill nu e necesara operatiunea asta)

Imagine postata

inainte de a se trece la frigerea frigaruilor de somon se prepara un sos dulce-acrisor din 3 Lg aceto-balsamico + 3 Lg miere de albine + 1 Lg apa + 1/2 lg ghimbir proaspat ras lasindu-l sa fiarba pina lichidul se reduce la jumatate, ca. 10'

Imagine postata

se pun frigaruile pe gratarul (sau tigaia-grill) bine incins si se frig cite 2' pe o parte, iar apoi se intorc pe partea opusa si se mai lasa inca 2' (deci, nu se frig pe toate laturile cuburilor)

Imagine postata

in final, se toarna sosul peste frigaruile de somon, se presara seminte de susan si se serveste pe un pat de orez (optional)amestecat cu pastai de mazare dulce, o nectarina taiata felii mici si un pic de ulei - pofta mare ! :lol:

Imagine postata




Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi