Somon in sos sweet & sour
#1
Postat 10 October 2010 - 07:48 PM
pofta mare !
#7
Postat 04 May 2012 - 09:02 PM
#8
Postat 04 May 2012 - 10:50 PM
Arata toate variatiunile
#10
Postat 06 May 2012 - 02:08 PM
#11
Postat 06 May 2012 - 04:31 PM
Ioana, la 06 May 2012 - 02:08 PM, a spus:
Sa sti ca m-am uitat ieri dupa somon, n-am gasit prospat,dar cum gasesc , incerc
Ioana, daca nu gasesti proaspat, e bun si ala congelat in ultima instanta. foarte mult din gustul natural de somon nu i se diminueaza prin inghetare. uita-te doar la data impachetarii, sa nu depaseasca mai mult de 2-3 luni, cind il cumperi.
#12
Postat 06 May 2012 - 09:54 PM
uptown girl, la 06 May 2012 - 04:31 PM, a spus:
Ioana, la 06 May 2012 - 02:08 PM, a spus:
Sa sti ca m-am uitat ieri dupa somon, n-am gasit prospat,dar cum gasesc , incerc
Ioana, daca nu gasesti proaspat, e bun si ala congelat in ultima instanta. foarte mult din gustul natural de somon nu i se diminueaza prin inghetare. uita-te doar la data impachetarii, sa nu depaseasca mai mult de 2-3 luni, cind il cumperi.
cred ca cineva comploteaza impotriva mea ca nici congelat n-am gasit.E adev ca doar in 2 magazine am fost.Next time
#13
Postat 09 May 2012 - 10:26 AM
#14
Postat 09 May 2012 - 10:59 AM
ela, la 09 May 2012 - 10:26 AM, a spus:
ela, ce apetisant arata ! sa va fie de bine !
dupa reteta CristineiK fac de multi ani sosul, si intotdeauna mi-a iesit cu un gust dulce-acrisor echilibrat. totusi e posibil sa fie concentratia otetului folosit de vina.
#15
Postat 09 May 2012 - 09:56 PM
uptown girl, la 09 May 2012 - 10:59 AM, a spus:
ela, la 09 May 2012 - 10:26 AM, a spus:
ela, ce apetisant arata ! sa va fie de bine !
dupa reteta CristineiK fac de multi ani sosul, si intotdeauna mi-a iesit cu un gust dulce-acrisor echilibrat. totusi e posibil sa fie concentratia otetului folosit de vina.
M-am gandit si eu ca poate otetul e mai tare. Data viitoare am sa pun mai putin.
#16
Postat 24 June 2012 - 09:51 PM
pt. tine si un motan, uite o variatiune pe aceeasi tema
se iau 4 fileuri proaspete de somon (125g/bucata) si se taie cu ajutorul cutitului de filetat in cubulete potrivit de mari
se tavalesc cuburile de somon prin putin ulei, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se infig pe tepuse de lemn (n.b. daca se pun frigaruile pe gratar, tepusele trebuie umezite in apa inainte de utilizare, pt. a nu se arde; in cazul folosirii tigaii-grill nu e necesara operatiunea asta)
inainte de a se trece la frigerea frigaruilor de somon se prepara un sos dulce-acrisor din 3 Lg aceto-balsamico + 3 Lg miere de albine + 1 Lg apa + 1/2 lg ghimbir proaspat ras lasindu-l sa fiarba pina lichidul se reduce la jumatate, ca. 10'
se pun frigaruile pe gratarul (sau tigaia-grill) bine incins si se frig cite 2' pe o parte, iar apoi se intorc pe partea opusa si se mai lasa inca 2' (deci, nu se frig pe toate laturile cuburilor)
in final, se toarna sosul peste frigaruile de somon, se presara seminte de susan si se serveste pe un pat de orez (optional)amestecat cu pastai de mazare dulce, o nectarina taiata felii mici si un pic de ulei - pofta mare !