Deci cartofi( nepozati ca erau nefotogenici),vreo 50 gr. de unt si tot vreo 50 ml. ulei de masline,ierburi aromate care va plac(rosmarin,cimbru,ierburi mediteraneene,eu si cili cayen,sare sau vegeta usturoi ce vreti voi) si eu ca o moldoveanca autentica am parpalit pe langa si niste slaninuta,kaiser ce am gasit...
![Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128699282759.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2010/post-405-128699282759.jpg)
Se curata si se spala cartofii si se taie cu cutitul feliute dar fara a ajunge pana la capat,formand astfel acordeonul,cand se coc se desfac evantai de la sine,i-am tavalit prin mix de ierburi meditaraneene presarat cu sare si cili cayene,intr-o tigaita am topit uleiul cu untul,am pus cartofii intr-un vas rezistent la foc,si turnat grasimea peste cartofi,dat la cuptor...
![Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128699281419.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2010/post-405-128699281419.jpg)
Dupa vreo jumate de ora am pus si slaninuta,kaiser si rosmarinul,ca altfel se parpaleau prea tare si nu voiam,am lasat pana s-au aurit frumos,tot stropindu-i cu grasimea din vas...
Pe unii am pus unt cat erau fierbinti,pa altii smantana...
![Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128699282086.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2010/post-405-128699282086.jpg)
Fuarte' buni....