Cotlet de porc, ciuperci, coniac ceva idei?
#1
Postat 14 October 2010 - 04:57 PM
Am citit pe undeva o reteta cu un sos deosebit cu ciuperci si coniac (am coniac, si ceva vin alb), era tare laudat sosul asta, nu-mi aduc aminte si pace cum era...Ceva idei?
Multumesc
#2
Postat 14 October 2010 - 05:18 PM
oanaC, la 14 October 2010 - 04:57 PM, a spus:
Am citit pe undeva o reteta cu un sos deosebit cu ciuperci si coniac (am coniac, si ceva vin alb), era tare laudat sosul asta, nu-mi aduc aminte si pace cum era...Ceva idei?
Multumesc
Sosul deosebit cu cognac si vin alb de care vorbesti,care de altfel este extraordinar,e cu piper verde,nu cu ciuperci.
Asta daca vorbim de aceeasi reteta...
Asta este reteta pe care o stiu eu,si este a Andradei.
Eu o tot fac,si o tot fac...mmmmmm!Ce bine ca mi-ai amintit de ea chiar azi!
http://artaculinara....de-piper-verde/
Da tu ai putea rumeni olecuta ciupercile,si servi pe lînga cotletul cu sos.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 14 October 2010 - 05:33 PM
Reteta din amintirile mele avea doar coniac (am mentionat vinul pentru ca-l am si pe asta), si ciupercutele se gateau alaturi de carne; am sa improvizez daca nu gasesc exact, numai ca-s grabita si singurica cu Delia, ceea ce-mi limiteaza libertatea de miscare destul de serios
#4
Postat 14 October 2010 - 05:49 PM
oanaC, la 14 October 2010 - 05:33 PM, a spus:
Reteta din amintirile mele avea doar coniac (am mentionat vinul pentru ca-l am si pe asta), si ciupercutele se gateau alaturi de carne; am sa improvizez daca nu gasesc exact, numai ca-s grabita si singurica cu Delia, ceea ce-mi limiteaza libertatea de miscare destul de serios
Atunci draga mea uite ce asi improviza eu:asi face cotletele de porc pe gratar sau in tigaie cum preferi,ciupercile feliate le-asi trage la tigaie stropite cu vin si un trito(tocatura)de patrunjel si usturoi,asi asambla totul astfel:cotletul,deasupra cipercutele tocanate si trase la tigaie cum iti spusei deasupra lui,stropit cu cognacul ,si flambat in ultimul moment in fata sotului cu ochii cat china,zau ca nu e greu eu stiu ca asa asi face...
#5
Postat 14 October 2010 - 06:22 PM
Geany, la 14 October 2010 - 05:49 PM, a spus:
Multumesc Geany, cred ce asa am sa fac pana la urma, mai putin faza cu flambatul in fata sotului, el e zilele astea la Tg Jiu, eu acasa in Bucuresti, daca vede flacarile e nasol
#6
Postat 14 October 2010 - 06:36 PM
oanaC, la 14 October 2010 - 06:22 PM, a spus:
Geany, la 14 October 2010 - 05:49 PM, a spus:
Multumesc Geany, cred ce asa am sa fac pana la urma, mai putin faza cu flambatul in fata sotului, el e zilele astea la Tg Jiu, eu acasa in Bucuresti, daca vede flacarile e nasol
Nu nu nu,gresit,gresit gresit,fa flama sa iasa scantei,asculta o vulpe batrana,o sa vezi ca se isca o ceva o alea,alea,crede-ma pe cuvant.....
#7
Postat 15 October 2010 - 08:34 AM
#8
Postat 27 October 2010 - 07:19 PM
Alexandru, la 15 October 2010 - 08:34 AM, a spus:
cu mici modificari pe ici (specificarile in carioca rosie ), pe colo (taiat carnea cubulete) au iesit niste cotlete yummy !
multam de reteta !
#9
Postat 27 October 2010 - 07:55 PM
uptown girl, la 27 October 2010 - 07:19 PM, a spus:
multam de reteta !
Arata fantastic!Lecker de tot!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges