Dinner-Rolls
#1
Postat 15 October 2010 - 11:57 PM
In carte lipsea cantitatea de unt(era cerut in reteta mai apoi) asa ca am pus cu de la mine putere gramajul ce o sa apara mai jos,si bine a fost.Au iesit tare bune.La faina nu am gramaj exact pentru ca mi s-a stricat cantarul,asa ca am folosit masura de "cana",data in carte.La unt am avut noroc cu marcajele de pe ambalaj
Avem nevoie de:
-100 g unt topit
-30 g drojdie
-250 ml apa calda
-3 linguri de zahar
-1 lingurita sare
-1 ou
-3 cani pline cu faina
Apa zaharul si drojdia se amesteca si se lasa sa stea cam 10 minute(daca aveti rabdare).Untul ,sarea si oul se amesteca si ele si se adauga la compozitia de mai sus.Se amesteca totul bine,apoi se adauga faina si se framanta bine.Va rezulta un aluat molicel-elastic-fin.Se lasa deoparte,acoperit,pana isi dubleaza volumul(cam o ora l-am lasat eu).
Intre timp incingem si cuptorul la 175°C.
Cand aluatul a crescut,rupem bucatele din ele si formam painici lunguiete(sau ce forma vreti) si le dam la copt(nu le-am uns cu nimic deasupra) pentru cca 15 minute(zice reteta) sau pana devin aurii.
Eu acum seara am mancat cu zacusca.Sunt foarte pufoase si bune.Sunt tare curioasa cum sunt a doua zi.
#2
Postat 18 October 2010 - 09:51 AM
#3
Postat 18 October 2010 - 01:17 PM
Geany, la 18 October 2010 - 09:51 AM, a spus:
A doua zi sunt la fel de bune.Mi-au mai ramas si pentru ieri doua bucati si le-am bagat 25 secunde in microunde pentru ca s-au intarit putin si au fost la fel de bune ca in seara cand le-am facut.Eu o sa le mai fac(si o sa cantaresc faina,acum am pus cu cana),daca le incerci,sa-mi spui cum v-au placut.
Daca nu iti plac asa dulcege ca alea de cumparat(la noi sunt dulcege alea de cumparat,nu dulci) poti reduce cantitatea de zahar.
#4
Postat 18 October 2010 - 01:25 PM
petunie, la 18 October 2010 - 01:17 PM, a spus:
Geany, la 18 October 2010 - 09:51 AM, a spus:
A doua zi sunt la fel de bune.Mi-au mai ramas si pentru ieri doua bucati si le-am bagat 25 secunde in microunde pentru ca s-au intarit putin si au fost la fel de bune ca in seara cand le-am facut.Eu o sa le mai fac(si o sa cantaresc faina,acum am pus cu cana),daca le incerci,sa-mi spui cum v-au placut.
Daca nu iti plac asa dulcege ca alea de cumparat(la noi sunt dulcege alea de cumparat,nu dulci) poti reduce cantitatea de zahar.
No mie asa dulcegi imi plac ador combinatia de dulce-sarat si agro dulce
#5
Postat 18 October 2010 - 01:38 PM
Geany, la 18 October 2010 - 01:25 PM, a spus:
Dulce-sarat/dulce-acru
Geany,in cazul in care le faci inainte sa le fac eu inca o data,trebuie sa-ti iasa un aluat moale,dar sa-l poti totusi face bila(ma enerveaza ca n-am avut cantar).La mine se vede ca nu s-a deslipit de tot de pe peretii robotului.Dupa ce a crescut am lucrat perfect cu el.
#6
Postat 18 October 2010 - 01:44 PM
petunie, la 18 October 2010 - 01:38 PM, a spus:
Geany, la 18 October 2010 - 01:25 PM, a spus:
Dulce-sarat/dulce-acru
Geany,in cazul in care le faci inainte sa le fac eu inca o data,trebuie sa-ti iasa un aluat moale,dar sa-l poti totusi face bila(ma enerveaza ca n-am avut cantar).La mine se vede ca nu s-a deslipit de tot de pe peretii robotului.Dupa ce a crescut am lucrat perfect cu el.
Apoi io' n-am robot,fac la mana,dar o sa-l las mai moale asa,dar nu-ti fa griji ca eu oricum nu respect cantitati si merg la ochi...
#7
Postat 15 November 2010 - 03:02 PM
#8
Postat 16 November 2010 - 11:38 AM