Forum Culinar: Somon cu pesto mayo sos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon cu pesto mayo sos

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 October 2010 - 04:04 PM

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758280007.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758279304.jpg

INGREDIENTE:

- 4 bucati file de somon
- 1 ceasca sos pesto
- 2 linguri maioneza
- crutoane de paine macinate fin
- parmezan
-sare, piper
-1 lingura ulei
- 1 lamaie
- 1 rosie


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758273836.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758274595.jpg

Se stropeste o tava termorezistenta cu putin ulei se condimenteaza pestele, se aseaza in tava si se stropeste cu putina zeama de lamaie. Se pune la cuptor pentru 15 minute, dupa care se intorc feliile de somon si se mai lasa 15 minute la cuptor.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758276168.jpg

Se amesteca sosul pesto cu 2 linguri de maioneza iar separat se maruntesc crutoanele de paine si se amesteca cu parmezanul.Eu nu am avut parmezan asa ca am folosit un cascaval mai uscat.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758275291.jpg

Se scoate pestele si se acopera cu sosul pesto, se presara deasupra amestecul de pesmet de crutoane cu parmezan si se decoreaza alternativ cu cite o felie de rosie si lamaie. Se mai lasa la cuptor inca 5-10 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758277025.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758277786.jpg

L-am servit cu piure de cartofi si salata de rosii.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758278578.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128758280704.jpg


#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2010 - 05:42 PM

Tu casa es mi casa? :)
Ca sa citez pe cineva?

#3 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 20 October 2010 - 05:44 PM

Arata tare bine! :)
Banui ca pui cuptorul la temperatura joasa, nu? Sau ai cuptor cu aburi?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 October 2010 - 09:40 PM

Vezi postareaAlexandru, la 20 October 2010 - 05:44 PM, a spus:

Arata tare bine! :floare:
Banui ca pui cuptorul la temperatura joasa, nu? Sau ai cuptor cu aburi?


L-am pus la 350F. La final cred ca puteam sa-l tin chiar mai putin timp, mie mi-a fost frica ca nu s-a facut si l-am tinut inca 15 spre 20 minute si ca s-a cam prajit deasupra, insa a fost bun.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi