Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1101 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 August 2012 - 07:21 AM

Mersi,Maya,o sa ma uit si eu dupa el :occasion15:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1102 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 September 2012 - 03:14 PM

la cite știfturi mi-am cumparat pt. bucatarie, citeodata se mai nimereste sa dau si peste o scula desteapta :(

uitasem ca mi-am cumparat-o cu citeva luni in urma :rolleyes: , dar mi-am amintit instant de ea azi, cind am dat sa prepar ardei umpluti si stiam ca n-am vocatie de sculptorita :(

Imagine postata

scoate cotoarele si vinisoarele cu seminte din interiorul ardeiului in 2 timpi si 3 miscari ! :)

q.e.d.

Imagine postata

Imagine postata



#1103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2012 - 05:36 PM

Misto de tot :)

#1104 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 September 2012 - 03:26 PM

N-am cumparat, am primit de la sora mea:
siringa de siringat carnea, decorat, umplut.Am pus-o imediat in aplicare si o pensula cu rezervor.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476288762727.jpg

Am siringat o bucata de porc(lonza) cu o solutie(apa, sare, usturoi, dafin, rozmarin) filtrata si am facut-o la foc mic.
Scria 70 de grade in interior.Cam 6-7 ore.
Ziceai ca-i sunca(prosciutto cotto).

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476290302811.jpg

Si o rasnita cu ierburi.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476290788739.jpg

Plus o oliviera pe care am uitat sa o pozez.
Multumesc Ramo! :-*

#1105 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 September 2012 - 03:59 PM

Vezi postareaEataly, la 14 September 2012 - 03:26 PM, a spus:

Am siringat o bucata de porc(lonza) cu o solutie(apa, sare, usturoi, dafin, rozmarin) filtrata si am facut-o la foc mic.
Scria 70 de grade in interior.Cam 6-7 ore.
Ziceai ca-i sunca(prosciutto cotto).

Pai e o idee super faina, iar eu as putea sa o fac in Fresco :-*
Faci subiect separat? Solutia tii minte cita sare si apa?
Miine tot tre sa iau lonza pentru ca duminica avem musafiri si vreau sa fac Fondue Bourguignonne asa ca o sa iau o bucata mai mare.

#1106 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 September 2012 - 04:14 PM

Era 250 ml apa si 20 de sare.Dar eu am facut la ochi(adica la limba :-* ).
Da si zahar.Uitam de el.

N-am produs final dar sigur mai fac.Sau daca faci tu prima, fa un post separat. :-*

#1107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 September 2012 - 04:28 PM

Ok. Mersi
si pentru ca m-ai facut geloasa :-* si sorella mea italiana pe care mi-am facut-o eu :-* mi-a adus tot din Franta
- forma ca sa fac ou moale cu fata lui Puffy :-*
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13476327464252.jpg
- presa pentru usturoi, merge excelent
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13476327803549.jpg
- lingura pentru fiert oul ca sa nu se imprastie in apa
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-1347632835079.jpg
- si pipete pentru frigarui (nu de gratar), inauntru se pune condimentul si pe batisor se infig bucatelele
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13476328933017.jpg

#1108 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2012 - 07:45 AM

Presa de usturoi am vazut-o si eu dar m-am gandit ca crapa la primul catel. :-*

Si eu vreau sa vad oul moale cu fata de Pufi ca nu mai am somn. :pupic:

#1109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2012 - 12:23 PM

Sa stii ca am fortat-o bine si inca nu s-a rupt :pupic:

O sa incerc sa fac oul cit mai curind.

Am luat siringa si ac, in 3 m-au servit la farmacie, nu mai erau alti clienti :-* si am ramas ca data viitoare sa le zic cum a reusit experimentul si sa le dau si reteta :angry: ca binenteles ca m-au luat la "descusut" ca ce fac, ca ce solutie pun :pupic:

#1110 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2012 - 12:30 PM

Pui poza sa vad cum e te rog?

#1111 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2012 - 04:46 PM

Asta e cea mai mare pe care o aveau si am luat-o pentru umplut bignè
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13477201478948.jpg
si asta e cea pe care am luat-o pentru siringat pentru ca era unica care avea bucatica acea albastra si datorita ei i se putea pune acul, celei mari nu i se poate pune
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-1347720228517.jpg
si acul cel mai mare pe care il aveau
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13477203132788.jpg

#1112 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 September 2012 - 11:01 AM

Aha, multumesc Adriana.
Mie mi-a fost frica sa nu se infunde cu carnea al meu.Are doua gauri, una e lateral un pic mai sus de varf.

#1113 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 September 2012 - 11:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 September 2012 - 04:46 PM, a spus:




total off topic: ce faina ii ojaaaa, Adriana, aici se vede foarte bine (zic eu)
fiica dacilor

#1114 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaEataly, la 16 September 2012 - 11:01 AM, a spus:

Aha, multumesc Adriana.
Mie mi-a fost frica sa nu se infunde cu carnea al meu.Are doua gauri, una e lateral un pic mai sus de varf.

Da a intrat solutia in carne? Ca mie imi iesea din gaurile facute inainte :-*
Am siringat-o azi la prinz inainte de a veni prietenii nostri, de 2 ori mi-a sarit acul si m-a improscat peste tot, Stefano ridea si eu asa eram :occasion14:
Apoi am vazut ca solutia era toata in cutie, in seara asta am intors-o si am vazut ca pina la urma a absorbit-o aproape toata.

#1115 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 September 2012 - 10:07 PM

Vezi postareaEataly, la 14 September 2012 - 03:26 PM, a spus:


Si o rasnita cu ierburi.


Vai ce-mi place rasnita!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1116 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 September 2012 - 10:28 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 September 2012 - 10:01 PM, a spus:


Da a intrat solutia in carne? Ca mie imi iesea din gaurile facute inainte :-*
Am siringat-o azi la prinz inainte de a veni prietenii nostri, de 2 ori mi-a sarit acul si m-a improscat peste tot, Stefano ridea si eu asa eram :headbang:
Apoi am vazut ca solutia era toata in cutie, in seara asta am intors-o si am vazut ca pina la urma a absorbit-o aproape toata.


E normal. :floare:
Abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit.Mai ales ca eu n-am tinut-o 24 de ora in solutie.

Aura si mie imi place de mor! :-*

#1117 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 September 2012 - 10:59 AM

Am siringat-o ieri la prinz si o sa o pun la copt dupa-masa tirziu, inainte am de gatit carnea care mi-a ramas ieri de la bourguinone si dupa ce o gatesc tre s-o racesc in Fresco, deci cind nu-mi mai trebuie il pot porni pe copt.

#1118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 September 2012 - 06:36 PM

Vezi postareabristena, la 16 September 2012 - 11:39 AM, a spus:

total off topic: ce faina ii ojaaaa, Adriana, aici se vede foarte bine (zic eu)

mersi :floare: ti-am raspuns dincolo ca vroiam sa zic ceva despre oja :hungry:

#1119 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2012 - 06:14 PM

Tot pentru bucatarie sunt, asa ca...o alta fixatie de'a mea: fetele de masa! :)
Ultimele luate:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484167465993.jpg

detaliu tomnatic

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484168720839.jpg

Si pe asta cu inimioare a vrut-o Manu:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484167778688.jpg

#1120 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 06:55 PM

eataly şi eu am pitic cu feţele de masă şi am un raft intreg, făcute din metraje de la Ikea, Ditte se cheamă ţesătura mea preferată. măsori masa, iei cît îţi trebuie, tai marginile cu foarfeca cu zimţi in zigzag şi ai faţă de masă sub 5 euroi. la spălat obţii nişte franjurei delicaţi. dacă vrei să fii fancy, faci şi tiv :)

Arata acest topic


  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi