Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1241 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 January 2013 - 05:52 PM

Vezi postareazerda, la 30 January 2013 - 01:06 PM, a spus:

... poate ma simpatizeaza, ca stiu ca urasc sa spal aragazul?!?

:) Vai Ioana ce simpatica ai fost ;) ! Imagineaza-ti ca eu am aragazul de sticla ;) ;) , a devenit insa o obisnuinta, nu mai e o tortura.

Maya, ma termini si alta nu. E superba tigaia!!

#1242 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 January 2013 - 06:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 January 2013 - 05:52 PM, a spus:

Maya, ma termini si alta nu. E superba tigaia!!

E tare faina si ea, si pretul, si sper sa merite sa fi înselat lecreusetele (desi mai am una macar în plan :D ).
E perfect prelucrata, luceste ca diamntul. Interiorul e emailat negru. Exteriorul e rosu, asa ca un vino rosso. Mi-ar fi placut un rosu mai înfocat. Celelalte culori însa nu m-au interesat. Bej-galbui, negru si maroniu parca...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1243 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2013 - 08:11 PM

Nu pot pricepe ce se intimpla cu spuma asta, vad ca vorbindu-ne apar elemente noi la care eu nici nu ma gindesc. Imi mai vine una in minte, vazind ca vi se intimpla multora din Romania, ce fel de paste folositi?
Oala, da, trebuie sa fie mare, o sa masor cit e de mare a mea, apa se pune nu pina la buza oalei, se mai lasa cam o palma de unde se termina apa si pina la buza oalei. Daca ne grabim punem capacul, daca nu nu. Sfatul meu este sa puneti sarea in apa rece, nu cind apa fierbe pentru ca daca o puneti cind apa fierbe se umfla si in felul asta o colega de-a mea s-a ars foarte frumos. Apoi cind apa fierbe se da capacul de o parte si nu ne mai gindim la el daca l-am pus de la inceput, si se arunca pastele in apa, pastele trebuie sa se plimbe lejer prin apa :D pentru ca isi maresc volumul fierbind, si trebuie amestecat din cind in cind. In nici un caz nu trebuie micsorat focul, deja temperatura apei coboara in momentul in care intra pastele reci in ea, daca micsoram focul o sa ii trebuiasca si mai mult timp sa reia fierberea. O sa va arat oala mea, eu o pun mereu pe ochiul mare de la aragaz la foc mare mereu. Si nu uitati, pastele trebuie sa fie "al dente" :D

#1244 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 January 2013 - 08:13 PM

Vezi postareaMaya, la 30 January 2013 - 02:39 PM, a spus:

O sa le pozez.

Asteptam pozele :D
Foarte frumoasa e cratita

#1245 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 January 2013 - 10:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2013 - 08:11 PM, a spus:

Nu pot pricepe ce se intimpla cu spuma asta, vad ca vorbindu-ne apar elemente noi la care eu nici nu ma gindesc. Imi mai vine una in minte, vazind ca vi se intimpla multora din Romania, ce fel de paste folositi?
Oala, da, trebuie sa fie mare, o sa masor cit e de mare a mea, apa se pune nu pina la buza oalei, se mai lasa cam o palma de unde se termina apa si pina la buza oalei. Daca ne grabim punem capacul, daca nu nu. Sfatul meu este sa puneti sarea in apa rece, nu cind apa fierbe pentru ca daca o puneti cind apa fierbe se umfla si in felul asta o colega de-a mea s-a ars foarte frumos. Apoi cind apa fierbe se da capacul de o parte si nu ne mai gindim la el daca l-am pus de la inceput, si se arunca pastele in apa, pastele trebuie sa se plimbe lejer prin apa :P pentru ca isi maresc volumul fierbind, si trebuie amestecat din cind in cind. In nici un caz nu trebuie micsorat focul, deja temperatura apei coboara in momentul in care intra pastele reci in ea, daca micsoram focul o sa ii trebuiasca si mai mult timp sa reia fierberea. O sa va arat oala mea, eu o pun mereu pe ochiul mare de la aragaz la foc mare mereu. Si nu uitati, pastele trebuie sa fie "al dente" :D

Adriana, nu am dat niciodata importanta mare sau considerat o arta sa fierb pastele. :)Nu gatesc de ieri, de azi si nu fac erori de incepator. Cratita nu e plina ochi cu apa, sare de la inceput, fierbe apa, pun pastele si se creeaza spuma. Na, nu e mare chestie, ma gandeam ca poate fac ceva gresit, dar dupa spusele tale, aveam acelasi procedeu de preparare :D. O sa vad data viitoare si iau notite.
Merci frumos si tie si fetelor care au impartasit din experienta fierberii pastelor :D

#1246 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 January 2013 - 10:31 PM

Vezi postareaMaya, la 30 January 2013 - 06:11 PM, a spus:

E tare faina si ea, si pretul, si sper sa merite sa fi înselat lecreusetele (desi mai am una macar în plan :D ).
E perfect prelucrata, luceste ca diamntul. Interiorul e emailat negru. Exteriorul e rosu, asa ca un vino rosso. Mi-ar fi placut un rosu mai înfocat. Celelalte culori însa nu m-au interesat. Bej-galbui, negru si maroniu parca...

Maya, de aratat arata sexy dar sunt curioasa cum se comporta. Soacra-mea are niste tigai de la ei si s-au nasolit destul de repede. Te astept cu impresii dupa cateva folosiri sa ne spui cum se comporta.

#1247 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 January 2013 - 10:46 PM

Nu vroiam sa zic ca faceti erori, de aceea cred si eu si Maya am zis cum facem noi, nu pot pricepe ce se intimpla. :D
Dar mie desi nu-mi face spuma apa de paste tot imi place capacul tau, ca e de folos la alte chestii care fac spuma :D

#1248 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 January 2013 - 11:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2013 - 10:46 PM, a spus:

Nu vroiam sa zic ca faceti erori, de aceea cred si eu si Maya am zis cum facem noi, nu pot pricepe ce se intimpla. :D
Dar mie desi nu-mi face spuma apa de paste tot imi place capacul tau, ca e de folos la alte chestii care fac spuma :D

Nu am luat-o ca pe o dojana si ma bucur ca impartasim din experientele noastre, asa invatam :D
Capacul e multifunctional, poate fi folosit si ca suport pentru fiert legume pe abur. Mie imi plac chestiutele astea care pot fi folosite la mai multe lucruri.

#1249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 January 2013 - 12:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2013 - 08:11 PM, a spus:

Oala, da, trebuie sa fie mare, o sa masor cit e de mare a mea, apa se pune nu pina la buza oalei, se mai lasa cam o palma de unde se termina apa si pina la buza oalei. Daca ne grabim punem capacul, daca nu nu. Sfatul meu este sa puneti sarea in apa rece, nu cind apa fierbe pentru ca daca o puneti cind apa fierbe se umfla si in felul asta o colega de-a mea s-a ars foarte frumos. Apoi cind apa fierbe se da capacul de o parte si nu ne mai gindim la el daca l-am pus de la inceput, si se arunca pastele in apa, pastele trebuie sa se plimbe lejer prin apa :D pentru ca isi maresc volumul fierbind, si trebuie amestecat din cind in cind. In nici un caz nu trebuie micsorat focul, deja temperatura apei coboara in momentul in care intra pastele reci in ea, daca micsoram focul o sa ii trebuiasca si mai mult timp sa reia fierberea. O sa va arat oala mea, eu o pun mereu pe ochiul mare de la aragaz la foc mare mereu. Si nu uitati, pastele trebuie sa fie "al dente" :)

Fac exact asa cum ai descris si tu, Adriana, am invatat in Italia de dinainte de a ma apuca de gatit paste :). Stiind ca pastele trebuie sa fiarba intr-o cantitate generoasa de apa, foloseam un vas mare, de circa 4 l, pentru cant de circa 2-300 g g paste. Acum am aruncat acel vas teflonat si folosesc unul PYROFLAN (din vitroceramica) de 2 sau unul de 3 litri, la care trebuie sa cam amestec, sa nu se prinda.
Este posibil sa mi se fi intamplat sa dea spuma pe afara doar in doua situati: ori daca am pus (din graba) capacul partial, dupa ce am pus pastele, ori daca am pus prea multa apa (mai putin de o palma pana sus) . Vad ca ultimamente memoria imi joaca feste ... =(( Totusi face spuma sanatoasa, mai ales dupa ce o ia apa din nou la galop la fiert (dupa adaugarea pastelor) asta e indiscutabil.
Eu le fac si le vreau al dente, altfel nu le pot manca ...
Eu folosesc 99% din cazuri Barilla. Nu-mi sunt familiare celalte marci care se gasesc pe piaza romaneasca. Nu am cumparat niciodata paste din Italia, o sa fac si aceasta proba ...
O intrebare pe care doream sa o adresez de mult: ce vase (material) recomanzi pt fiertul pastelor? Aia teflonata mi-era tare buna, se fierbeau repede si era mare, dar s-a zgariat si jupuit, asa ca am aruncat-o. Acum nu mai am alta potrivita si am fiert in astea de vitroceramica, dar sunt prea "grele"/groase pt asta si am si surpriza sa se lipeasca pastele la fiert, nu sunt potrivite pt asa ceva. Imi trebuie ceva subtirel.

Any, si eu am aragazul din vitroceramica, dar se curata exrem de usor, mult mai usor de intretinut decat aragazul clasic si arata impecabil dupa 4 ani. Ce nu mai gasesc e ustensila aceea de curatat reziduuri uscate, pe care de curand a reusit doamna care imi face curat sa mi-o harcea - parcea.

Maya, sa stapanesti sanatoasa vasul nou si sa ne dai feed-back dupa ce il folosesti, te rog. De frumos, e foarte! Si eu sunt in cautare de ceva mai bun decat cele de teflon, pt tigai.

Carmella, sunt simpatice si vesele coccottinele tale de silicon.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1250 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 12:36 AM

Daniella, uite asa e al meu, difera doar butoanele, dar sunt tot rotunde. E sticla, nu din cel de care zici ca ai tu.
Te asigur ca nu e in veci mai usor de curatat decat un aragaz normal =((. Si da, e impecabil si-al meu pentru ca am grija de el.

Poza luata de pe net.
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-13-13595853952018.jpg

#1251 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 01:11 AM

a mea e asa si pt ca nu are butoane si cercuri, duze etc, se curata din doua miscari de poanier, cu un detergent special pt vitroceramica. Ma rog daca iti curge ceva si se lipeste+arde, are un cutitas special de curatat. Io nu o bibilesc prea tare, se curata ea simplu si frumos, e foarte practica, o recomand. Eu una nu m.as intoarce veci la aragazul cu duze, cercuri, butoane etc ... la care musai tb sa cureti si sa freci si sa "sclipesti"

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-1359587497282.jpg

#1252 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 31 January 2013 - 04:34 PM

Daniella, banuiesc ca aragazul asta cu gaz sub virtoceramica are mai mult power decît o vitroceramica la curent, nu?

Kiva, la tine m-am gîndit cînd am luat cutitele astea colorate de la WMF. Am mai vorbit noi odate de cutite colorate, alta marca. O sa un azi poza cu cumparaturile, dar ce vreau sa-ti zic ca si astia au cutite diferite ca forma si marime, colorate, si tin! Deci eu am avut pîna acum doar pe cel negru, acum mi-am luat si unu rosu. Daca nu as avea asa multe cutite acasa, mi-as lua set dintr-astea, ca nu doar ca-s colorate, sînt si super bune. Taie brici dupa un an si nu s-a "belit" absolut deloc!

În ce sens s-au nasolit tigaile? Erau din din silargan - emailate, teflonate, sau de inox?
Fara intentia de a dojeni pe cineva, în general vasele bune (egal ce marca) se distrug din cauza "tratamentului" necorespunzator.

Cratita/Tigaia - Ieri am pregatit-o. Adica am fiert în vas apa si otet 10 minute, asa cum cere carticica, apoi spalat si sters. Azi am facut o mîncarica din felii de carne cu sos de ciuperci. Asa de toate într-una, pentru ca e încapatoare :occasion14:

Am încins 2 linguri ulei, am asezat feliile de carne condimentate.

- se încinge nu rapid, ci foaaarte rapid
- materialul conduce foarte bine caldura pe tot fundul tigaii, chiar si pe ochi mic (tigaia e de 28 cm)
- în prima faza, adica primele secunde, contactul carnii reci cu tigaia încinsa da senzatia ca se lipeste carnea, dar dupa ce ajung la aceeasi temperatura (ceea ce se întîmpla rapid), chiar si fara a fi carnea rumenita tare se poate întoarce fara probleme. Nu se lipeste deloc.
- e foarte încapatoare. E gradata pîna la 3 l , iar plina pîna la gura intra chiar peste 4 l apa.

Deci e super. Mai ramîne de vazut cum se comporta cu timpul, desi dupa cum arata calitativ, sînt aproape sigura ca va ramine la fel de frumoasa ani buni. De altfel au garantie 10 ani - Silargan made in Germany =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1253 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 06:13 PM

Maya!!! Mi-a ajuns azi Creuseta :occasion14: =)) :D !!!
Am pozat-o cum am scos-o din cutie. Acum ma duc sa citesc instructiunile sa vad ce trebuie sa fac inainte s-o folosesc.
Tu ce i-ai facut, vreun tratament special?

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-13-13596487509976.jpg

si niste forme de muffin in silicon, colorate si vesele, a fost dragoste la prima vedere.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-13-13596487866246.jpg

#1254 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 31 January 2013 - 08:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2013 - 12:06 AM, a spus:

O intrebare pe care doream sa o adresez de mult: ce vase (material) recomanzi pt fiertul pastelor? Aia teflonata mi-era tare buna, se fierbeau repede si era mare, dar s-a zgariat si jupuit, asa ca am aruncat-o. Acum nu mai am alta potrivita si am fiert in astea de vitroceramica, dar sunt prea "grele"/groase pt asta si am si surpriza sa se lipeasca pastele la fiert, nu sunt potrivite pt asa ceva. Imi trebuie ceva subtirel.

Arata-mi o poza ca nu inteleg despre ce fel de oala zici.
Eu acum o folosesc pe asta din 2009 si sper sa ma mai tina mult daca n-o freca mama prea mult :D
Dar o folosesc doar pentru fiert pastele, le amestec cu sos in wok sau alta cratita sau in castron. Uneori mai fierb cite o leguma in ea si atit. Are un inceput de desprindere a teflonului pe fund in cerc, nu stiu daca e din cauza ca eu pun sarea in apa rece si formeaza un cerc si dauneaza pina se topeste, habar n-am. O folosesc pe asta exclusiv din cauza capacului pentru ca mi se pare cea mai eficace, la cele care au sita de aceeasi dimensiune sunt de spalat 2 oale in final. Mie sistemul asta mi se pare cel mai practic, inainte tot una de genul asta am avut mi se pare de la Tefal dar tot asa dupa multi timp s-a dus teflonul de pe fund. E usor si de spalat, de fapt eu doar o clatesc si trec o data buretele in ea, cind ma supar o bag si in masina de vase, am prins-o pe mama ca o freca de zor cu buretele pe partea care zgirie si am certat-o :occasion14: sper ca n-o mai face, de regula scurg eu pastele si o clatesc rapid sa nu trebuiasca sa o spele ea :D
Mai am una di aluminiu acoperit cu teflon care are 2 cosuri si o folosesc rar, cind tre sa fierb 2 paste diferite in acelasi timp.
Cred ca se pot folosi si cele din inox dar la alea mi-e urit tare sa stau sa le usuc si sa le lustruiesc ca nu-mi place daca nu sunt oglinda, asa ca aproape nu le mai folosesc si am o multime, de toate dimensiunile, deh, cadou de nunta.
Parerea mea e ca pastele tre sa fiarba la foc mare nu sa stea sa lalaiasca la foc mic ca le iese tot amidonul si se lipesc si devin moi, eu asa cred =))
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13597326586507.jpg

#1255 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 31 January 2013 - 08:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 31 January 2013 - 06:13 PM, a spus:

Mi-a ajuns azi Creuseta :occasion14: =)) :D !!!

Bellissima, cit e de mare? Se vorbea pe forumul italian de facut risotto in ea, o sa incerc desi la cit e de mare a mea o sa trebuiasca sa fac dublu de cit in mod normal ca sa nu-l pierd prin ea

#1256 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 08:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 January 2013 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 31 January 2013 - 06:13 PM, a spus:

Mi-a ajuns azi Creuseta :occasion14: =)) :D !!!

Bellissima, cit e de mare? Se vorbea pe forumul italian de facut risotto in ea, o sa incerc desi la cit e de mare a mea o sa trebuiasca sa fac dublu de cit in mod normal ca sa nu-l pierd prin ea

Multumesc.
E de 24 de cm. Eu zic ca e destul de incapatoare, acuma depinde de ce cantitate faci.

#1257 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 31 January 2013 - 10:20 PM

Pentru voi doi 2 e buna, a mea e 28.

#1258 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 31 January 2013 - 10:52 PM

De obicei fac risotto în cratita asta:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13596649973889.jpg

DAR, eu fac cantitati mici de mîncare chiar si în asta cu volumul de 6,3 l (31 cm ) :notworthy:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13596651264829.jpg

Mie îmi place sa gatesc in oale largi. Pîna si supa de galuste fac în lecreuseta albastra :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1259 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 11:30 PM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2013 - 04:34 PM, a spus:

Daniella, banuiesc ca aragazul asta cu gaz sub virtoceramica are mai mult power decît o vitroceramica la curent, nu?

a mea e vitroceramica la curent
de ce intrebi asa ? nu esti multumita de plita vitroceramica pe curent? e puternica!

#1260 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 31 January 2013 - 11:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2013 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 30 January 2013 - 02:39 PM, a spus:

O sa le pozez.

Asteptam pozele :thumleft:
Foarte frumoasa e cratita

Cu blitz nu iese culoarea originala, fara e prea întuneric si nu se vede :notworthy:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13596677842311.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13596678424011.jpg

Fundurile, penseta, cutitul, lingura de înghetata.
Sînt curioasa cum e lingura asta cu libuta aia aruncatoare.
Cea care s-a stricat avea lamela aia curbata care desprindea bila de inghetata/modelul clasic.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13596678536986.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64