Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#501 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 January 2011 - 08:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2011 - 08:16 PM, a spus:

Gustul a ceea ce e inauntru e diametral opus zaharului, si da, stringind din frunze iese ceva de jos.
Nici n-am remarcat ca are frunze de artar si mere, poate pentru ca designul e facut la Seattle, nu stiu daca acolo sunt artari sau meri :floare:

E rasnita de sare sau piper :rolleyes:.

#502 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 January 2011 - 08:25 PM

E sare înauntru?Si ce face?O macina? :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#503 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2011 - 08:37 PM

da, e risnita de piper :rolleyes:

#504 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 January 2011 - 08:51 PM

:rolleyes: He, he, he! Stiam eu!
Azi am cumparat si eu un termometru pentru friptura. O sa fac zilele astea poze.

#505 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2011 - 10:08 PM

Ai cistigat o boaba de ....piper!
daca vrei pot adauga si un graunte de sare neagra, ca era si ea in pachetul primit de la prietena mea :rolleyes:

#506 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 January 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2011 - 10:08 PM, a spus:

Ai cistigat o boaba de ....piper!
daca vrei pot adauga si un graunte de sare neagra, ca era si ea in pachetul primit de la prietena mea :floare:

Bun, bun piperul! Cum era "ciocolata cu piper"? Ei, merge si cafea cu piper :rolleyes: Multumesc!

#507 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2011 - 10:27 PM

Nu ma provoca ca o incerc :rolleyes:

#508 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 January 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2011 - 10:27 PM, a spus:

Nu ma provoca ca o incerc :rolleyes:

Buna idee! O sa incerc la ibric. La Senseo n-am curaj...

#509 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 11 January 2011 - 02:30 PM

Ultimele mele achizitii in materie de bucatarie:

Niste forme rotunde pentru tort cu fund detasabil, cu diametrul de 18 si 20 cm. La cea mica am primit si o mini forma de cozonac.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-598-12947485574908.jpg

O lingura cu cantar, am luat-o in ideea ca voi cantari mai usor cantitatile mai mici, de exemplu 30 g faina sau 5 g gelatina. Acum nu stiu daca merge prea bine ce am avut eu in cap pt ca trebuie sa tii lingura perfect orizontal atunci cand cantaresti, altfel iti da eroare de pana la un gram. Cel mai sigur e s-o pui pe o masa iar mie asta mi se pare putin incomod. Eu ma gandeam ca iau in lingura si cantaresc direct si simplu... Ma rog, mai vad eu cum fac. Ce-mi place la ea e ca poate cantari grame "cu zecimale", adica de ex 2,5 g gelatina [pentru jumatate de portie de pasta de zahar).

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-598-12947485641979.jpg


#510 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 January 2011 - 02:33 PM

lingura pare geniala Luminis. n-am mai vazut asa ceva :floare:

mi-am luat si eu, in sfarsit, tigaie cu capac de sticla. inca nu am apucat sa o pozez :((

#511 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2011 - 02:37 PM

Am vazut si eu lingurita-cantar si imediat m-am gandit la uz farmaceutic. :floare: Eu, dupa o folosire, doua arunc siringile alea dozatoare de la medicamentele pentru copii, mi se pare ca nu le spal bine in interior,(fixatii, deh)!Si acu n-am cu ce sa masor. :((

#512 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2011 - 03:53 PM

Am luat formele acestea de la raionul cu ceramica. :tongue3: M-am gandit ca o sa-mi trebuiasca in bucatarie.
Nu se poate pune in cuptor si nu e indicata folosirea la cald.Am incercat cu MMF sa fac niste stelute, dar sau lipit.
Ce ma sfatuiti sa mai fac cu ea?E un fel de silicon.

Fetele de la torturi ce parere aveti?

Daca nu, Manu o sa fie bucuroasa sa se joace cu plastelina cu ea.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12949268094577.jpg

#513 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 13 January 2011 - 04:37 PM

Vezi postareaEataly, la 13 January 2011 - 03:53 PM, a spus:

Am luat formele acestea de la raionul cu ceramica. :tongue3: M-am gandit ca o sa-mi trebuiasca in bucatarie.
Nu se poate pune in cuptor si nu e indicata folosirea la cald.Am incercat cu MMF sa fac niste stelute, dar sau lipit.
Ce ma sfatuiti sa mai fac cu ea?E un fel de silicon.

Fetele de la torturi ce parere aveti?

Daca nu, Manu o sa fie bucuroasa sa se joace cu plastelina cu ea.

Atasament IMG_2003.JPG


Mai incearca o data cu MMF : pudreaza inainte cu un pic de amidon si pune formele in congelator pentru vreo 5-10 min. Vezi daca reusesti asa :) .

#514 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 January 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaEataly, la 13 January 2011 - 03:53 PM, a spus:

Am luat formele acestea de la raionul cu ceramica. :tongue3: M-am gandit ca o sa-mi trebuiasca in bucatarie.
Nu se poate pune in cuptor si nu e indicata folosirea la cald.Am incercat cu MMF sa fac niste stelute, dar sau lipit.
Ce ma sfatuiti sa mai fac cu ea?E un fel de silicon.

Fetele de la torturi ce parere aveti?

Daca nu, Manu o sa fie bucuroasa sa se joace cu plastelina cu ea.

Atasament IMG_2003.JPG

Uite ca ti-a raspuns snej... deci le dai cu putin amidon si nu se mai lipesc! Sunt foarte faine!

#515 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 January 2011 - 07:45 AM

luminis- de unde le-ai luat? formele alea tare le-as vrea si eu ...cat despre lingura , daca e asa cum zici , e cam incomod de folosit
eataly- eu zic sa pui mai mult amidon , ca de ramane pe forme , le periezi usor si gata .

#516 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 14 January 2011 - 08:30 AM

Vezi postareadani_ela, la 14 January 2011 - 07:45 AM, a spus:

luminis- de unde le-ai luat? formele alea tare le-as vrea si eu ...cat despre lingura , daca e asa cum zici , e cam incomod de folosit
eataly- eu zic sa pui mai mult amidon , ca de ramane pe forme , le periezi usor si gata .


Dani, cum iti spuneam, am fost si pe la Dortmund in vacanta de Craciun. De acolo le-am luat pe toate.

#517 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 14 January 2011 - 10:53 AM

eataly-de ce nu pui ciocolata topita in ele?merge super si daca sunt din silicon nu e nevoie sa le pudrezi/ungi cu nimic.mai merg si bombonele-dropsuri topite sau daca ai auzit si ai de unde -exista un fel de zahar-se numeste isomalt-folosit pt decoratii din zahar transparent.de asemenea poti folosi sa modelezi figurine din pasta de zahar.

#518 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 14 January 2011 - 11:20 AM

Vezi postareaortansa, la 14 January 2011 - 10:53 AM, a spus:

eataly-de ce nu pui ciocolata topita in ele?merge super si daca sunt din silicon nu e nevoie sa le pudrezi/ungi cu nimic.mai merg si bombonele-dropsuri topite sau daca ai auzit si ai de unde -exista un fel de zahar-se numeste isomalt-folosit pt decoratii din zahar transparent.de asemenea poti folosi sa modelezi figurine din pasta de zahar.


Eu caut de mult isomalt, dar nu stiu de unde se poate cumpara...

#519 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 January 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaLuminis, la 14 January 2011 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaortansa, la 14 January 2011 - 10:53 AM, a spus:

eataly-de ce nu pui ciocolata topita in ele?merge super si daca sunt din silicon nu e nevoie sa le pudrezi/ungi cu nimic.mai merg si bombonele-dropsuri topite sau daca ai auzit si ai de unde -exista un fel de zahar-se numeste isomalt-folosit pt decoratii din zahar transparent.de asemenea poti folosi sa modelezi figurine din pasta de zahar.


Eu caut de mult isomalt, dar nu stiu de unde se poate cumpara...

pe un site canadian am vazut eu, dar nu fac livrare afara.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#520 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2011 - 04:18 PM

Vezi postareaortansa, la 14 January 2011 - 10:53 AM, a spus:

eataly-de ce nu pui ciocolata topita in ele?merge super si daca sunt din silicon nu e nevoie sa le pudrezi/ungi cu nimic.mai merg si bombonele-dropsuri topite sau daca ai auzit si ai de unde -exista un fel de zahar-se numeste isomalt-folosit pt decoratii din zahar transparent.de asemenea poti folosi sa modelezi figurine din pasta de zahar.


Nu pot, trebuie folosit doar la rece.

Multumesc pentru raspunsuri fetele. :angryfire: O sa mai incerc cu MMF si cu amidon mult.

Arata acest topic


  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi