da, ai de spalat, dar nu faci cu mana ce faci cu blenderul, + la ce poti face si de mana scurteaza timpii de tocat, pasat, ras si daca tot vreau un blender, ma gandeam sa aiba si alea de taiat/ras legume ca tare nu-mi place sa tai de mana. Am o rasnita si la mixerul vertical pe care il am acum, dar marunteste destul de tare si in plus e mica ...daca imi intra 2 cepe medii taiate si se impotmoleste, trebuie sa o tot zgudui ...
mie imi place sa iau si sa arunc toate acolo si sa blenduiesc de ex fructe cu tot cu cuburi de gheata (+eventual zahar, alcool), sau toate ingredientele de chiftele, sau legumele toate pt o supa crema ..., pentru un sos, pentru sarmale, perisoare etc 8fara orez nah!), iar ala al Carminei, dupa cate il stiu ca il are si un prieten de al meu are si moara (un fel de blender mai mic) mai mare ca a mea dubla si un blender mare cu protectie pentru alimente dure sau gheata. Asta dupa cate stiu are blenderul mare ... poti baga o groaza in el. Cu un blender mic si unul mare si mixerul vertical pe care il pui in pozitie nu-l mai tii in mana eu zic ca rezolvi multi timpi pierduti in bucatarie. Eu am sensibilitate si la taiatul cepei, de ex sa tai o ceapa maruntel plang de mi se inrosesc ochii, o bagla mine in moara acum, dar asa mai trebe sa sucesc, sa zgudui rasnita ata ca ma enerveaza deja.
si apoi toate astea de legume le clatesti imediat cu apa si gata... Doar daca bagi ceva gras trebuie sa bagi la masina
mie mi se pare util tot ce iti poate usura munca in bucatarie, tocmai de aceea vreau parerile voastre

de e un robot ce usureaza nu care iti face mai mult de lucru