Forum Culinar: Paine "fitness" - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine "fitness" Gustoasa, nutritiva si usor de facut

#1 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 23 October 2010 - 02:44 PM

Este o paine fara drojdie, pregatita cu ingrediente din categoria "super food". Unul din motivele pt care i-am zis "fitness".
A fost greu sa aleg intre forumul cu deserturi si cel de panificatie, pt ca se potriveste in ambele parti.
Aceasta reteta o fac de cativa si ani si imi place pt ca lasa loc diversificarii.

Faina folosita poate fii integrala si atunci painea va fi mai putin poroasa si e posibil sa trebuiasca mai mult iaurt. Iaurtul sa fie lichid, de baut.
Dulceata de merisoare (lingonberry - nu sunt sigura pe traducerea in romaneste :floare: ) se consuma aici uneori ca si garnitura la feluri de mancare cu carne (friptura sau tocata). Eu o prefer la desert. E dulce-acrisoara si poate cred fi inlocuita cu ceva similar.

Paine "fitness"

Ingrediente:
2 dl (135 g) faina de secara (integrala daca vreti)
5 dl (330 g) faina de grau (integrala daca vreti)
1,5 dl (60 g) tarate de ovaz
1 dl (60 g) nuci, sau alune, sau migdale
1 dl (70 g) fructe uscate (stafide, caise, merisoare etc)
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
4 dl iaurt
1 dl dulceata de merisoare

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783608702.jpg

Preparare:
Se porneste cuptorul pe 200⁰ C
Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783723187.jpg

Se amesteca iaurtul si dulceata in alt vas

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783610294.jpg

Se rastoarna ingredientele lichide peste cele uscate si se amesteca. Compozitia e destul de consistenta, nu curge.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-12878361232.jpg

Se rastoarna compozitia intr-o forma de 1,5 l sau in forme mai mici (muffins de ex)
Aici am copt-o in forma mare.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783613527.jpg
Se coace in partea de jos a cuptorului timp de ca 1 ora. Daca impartiti compozitia in forme de muffins se coc la acceasi temperatura dar timp mai scurt, cca 25 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783614858.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783618073.jpg

Cum spuneam ingredientele se pot diversifica. Aici am facut-o cu migdale, caise uscate si aceleasi merisoare (imi place cum se vad apoi in sectiune :floare: )

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783615866.jpg

Si doua sectiuni:

Forma mare
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783619038.jpg

Coapta in forma de muffins (mini painici, piramide)

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-697-128783616776.jpg

Se poate servi la cafea sau ceai, la branzeturi de desert sau pur si simplu ca gustare intre mese sau la micul dejun. E practica in calatorii si inlocuieste cu succes sandwich-urile dupa parerea mea. Restabileste echilibrul de carbohidrati dupa antrenament ... Etc etc

In plus, si deloc de neglijat, usor de facut.


#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 October 2010 - 03:04 PM

Minunata reteta Salmida. merci

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi