Forum Culinar: Wild Pavlova - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Wild Pavlova

#1 Useril este offline   alinacismas 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 16-February 10

Postat 22 October 2010 - 12:25 PM

Ma inscriu si eu cu reteta...asta daca ma primiti si pe mine...

Wild Pavlova



Pavlova este un desert pe bază de bezea, numit după balerină rusă Anna Pavlova. (În limba rusă: Анна Павлова). Este un tort similar cu bezea, cu o crusta crocanta si moale.
Desertul se crede că a fost creat pentru a onora dansatoarea, în timpul sau după una din călătoriile sale în Australia şi Noua Zeelandă în 1920.Cazul în care a fost creat şi naţionalitatea creatorului său a fost o sursă de argumente dintre cele două naţiuni de mai mulţi ani.
Desertul este un fel de mancare popular şi o parte importantă a bucătăriei naţionale din ambele ţări, şi este frecvent servit în timpul meselor festive cum ar fi masa de prânz de Crăciun.


Eu personal tot am auzit argument pro si contra acestui desert, asa ca m-am hotarat sa il prepar sis a hotarasc carei tabere ma alatur. Daca in timpul procesul de preparare am fost mai mult decat sceptica dup ace am gustat prima bucatica m-am hotarat clar si fara drept de apel ca de azi inainte voi cel mai infocat fan Pavlova. Baza crocant si miezul moale, creme Chantilly si fructe proaspete ….
Cred ca aceste trei argument sunt mai mult decat necesar…
Intr-adevar un desert festiv, cu un aspect elegant si totodata exotic…iti face papilele gustative sa dansezeze de bucurie.

Ingrediente pentru bezea:
3 albusuri
1 lg. de amidon de porumb
100 gr de zahar pudra

Creme Chantilly
100 ml. frisca lichida
100 ml zahar pudra

Zmeura
Coacaze negre
Coacaze rosii

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda ( similara cu blatul de tort ). Se coace in cuptorul la temperature medie, pentru 30-40 de minute.
Pentru creme Chantilly procedura nu poate fi decat una extreme de simpla…
Se bate cu mixerul frisca pana compozitia se tine bine de tel, iar la final se incorporeaza zaharul pudra. Dupa dorinta fiecaruia se mai poate adauga si arome, sau chiar alune sau migdale pisate. Eu insa am zis pas… am preferat o variant mai clasica…
Cand bezeaua s-a racit intindeti crème Chantilly deasupra si decorate cu fructe.


Alina,ai uitat biletelul...sorry.Conditiile de participare cer un biletel alaturi de produsul final,cu numele retetei,data si numele de user.Daca în perioada care se desfasoara concursul,vei mai face ceva bun si dulce,nu uita sa scrii un biletel,iar eu te invit din nou sa participi la concurs! :icon_fessee:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-603-128774311662.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-603-128774314302.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-603-128774315186.jpg


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2010 - 12:29 AM

Am mutat reteta are nu indeplinea conditiile de participare.Lipseste biletelul :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 07:17 AM

Alina e foarte frumos tortul,imi pare tare rau ca ai uitat de biletel...Eu tort cu bezea nu am facut si nici mancat niciodata(doar praji meringa la cofetarie) :notworthy:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi