Yiaourti me meli
#1
Postat 28 October 2010 - 07:11 PM
o albinutza (asa-i, Bendis ? ) nu putea sa vina decit cu un desert de iaurt cu miere de albine, care se face in 5', si se consuma in 2'.
pt. asta aveti nevoie de un pahar de whisky (gol, ca-l umpleti mai apoi ! ) , 4 Lg de iaurt grecesc, 3 Lg miere de albine, 2 capsuni taiate felii + 1 capsuna pt. decor
se stratifica ingredientele: un rind de capsuni, unul de iaurt si altul de miere, iar apoi se repeta (cine doreste poate inlocui capsunile cu miez de nuci sau alune de padure prajite un pic la cuptor)
#2
Postat 28 October 2010 - 09:24 PM
Multumesc anticipat , si-mi cer scuze fatza de celelalte participante.
#3
Postat 28 October 2010 - 09:33 PM
uptown girl, la 28 October 2010 - 09:24 PM, a spus:
Multumesc anticipat , si-mi cer scuze fatza de celelalte participante.
Gata!
#4
Postat 29 October 2010 - 09:27 PM
(Chiar sa stii ca are ceva desertul asta în el...eu de 2 ori am cautat dupa uischi Tu ziceai de pahar...dar eu deja ma vedeam mixind miere cu licoare curgatoare printre capsuni si iaurt )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 29 October 2010 - 10:11 PM
(paharul imi place sa-l folosesc la deserturi de-astea la minut, ca se umple repede si e suficient de incapator pt. o portie de persoana)
Incearca mai degraba anticrumble-ul cu mere ca asta are alcooale si inghetata.
#6
Postat 29 October 2010 - 10:17 PM
Mierea aia ,parca e Dulce de Leche.
Te lingi pe buze cand vezi poza.
Nu tu ...ci eu.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 29 October 2010 - 10:29 PM
Piscotel, la 29 October 2010 - 10:17 PM, a spus:
Mierea aia ,parca e Dulce de Leche.
Te lingi pe buze cand vezi poza.
Nu tu ...ci eu.
Hai mai Pisco,macar tu fii cu mine,si spune-i Danei ca un strop,numai un strop de uischilica în mierea aia chiar nu strica iaurtul!
Dana,sa stii ca ananas o sa fie,ca restul din casa mea urasc mango! ...eu îl ador!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 29 October 2010 - 10:59 PM
Piscotel, la 29 October 2010 - 10:17 PM, a spus:
Mierea aia ,parca e Dulce de Leche.
Te lingi pe buze cand vezi poza.
Nu tu ...ci eu.
Anca, e o miere cristalizata si netratata termic. De asta e asa de groasa. Are un parfum si un gust deosebit fiinda provine din nectarul unor plante (calluna vulgaris) ce cresc aici in zonele montane.
(iaca am blitzat-o special pt. tine )
#9
Postat 29 October 2010 - 11:03 PM
Maya, la 29 October 2010 - 10:29 PM, a spus:
Piscotel, la 29 October 2010 - 10:17 PM, a spus:
Mierea aia ,parca e Dulce de Leche.
Te lingi pe buze cand vezi poza.
Nu tu ...ci eu.
Hai mai Pisco,macar tu fii cu mine,si spune-i Danei ca un strop,numai un strop de uischilica în mierea aia chiar nu strica iaurtul!
Dana,sa stii ca ananas o sa fie,ca restul din casa mea urasc mango! ...eu îl ador!
Maya, ai dreptate, un strop ramas dupa ce-ai golit paharul cu uischi, n-are ce sa strice !
#10
Postat 30 October 2010 - 09:09 AM
Maya, la 29 October 2010 - 10:29 PM, a spus:
Yo zic sa bem un shot mic inainte si unul dupa.
Lasam iaurtul sa se combine pe treseu....
uptown girl, la 29 October 2010 - 10:59 PM, a spus:
Piscotel, la 29 October 2010 - 10:17 PM, a spus:
Anca, e o miere cristalizata si netratata termic. De asta e asa de groasa. Are un parfum si un gust deosebit fiinda provine din nectarul unor plante (calluna vulgaris) ce cresc aici in zonele montane.
(iaca am blitzat-o special pt. tine )
No hai ca am mai invatat ceva.Nu stiam ca exista asa o miere.
Calluna vulgaris este cunoscuta la noi sub denumirea de Erica,sau Iarba neagra.
Creste spontan in zonele inalte de munte sau se vinde ca planta la ghiveci.
E foarte buna pentru stancarii.
E una din plantele pe care sper sa le pot aclimatiza si la mine in curte.Floricelele alea
ca niste clopotei de la alb,roz,mov...sunt tare frumosi.
Unde mai pui ca infloreste iarna.
Calluna e din aceeasi familie cu afinul.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 30 October 2010 - 09:06 PM
Piscotel, la 30 October 2010 - 09:09 AM, a spus:
No hai ca am mai invatat ceva.Nu stiam ca exista asa o miere.
Calluna vulgaris este cunoscuta la noi sub denumirea de Erica,sau Iarba neagra.
Creste spontan in zonele inalte de munte sau se vinde ca planta la ghiveci.
E foarte buna pentru stancarii.
E una din plantele pe care sper sa le pot aclimatiza si la mine in curte.Floricelele alea
ca niste clopotei de la alb,roz,mov...sunt tare frumosi.
Unde mai pui ca infloreste iarna.
Calluna e din aceeasi familie cu afinul.
In sera poate infloreste si iarna, ca in natura numai din iulie pina in octombrie.
Daca vrei sa o ai ca planta perena in curte, trebuie sa-i asiguri un pamint cu ph acid in locul unde o vei planta.
#12
Postat 30 October 2010 - 09:46 PM
uptown girl, la 30 October 2010 - 09:06 PM, a spus:
Piscotel, la 30 October 2010 - 09:09 AM, a spus:
Calluna vulgaris este cunoscuta la noi sub denumirea de Erica,sau Iarba neagra.
Creste spontan in zonele inalte de munte sau se vinde ca planta la ghiveci.
E foarte buna pentru stancarii.
E una din plantele pe care sper sa le pot aclimatiza si la mine in curte.Floricelele alea
ca niste clopotei de la alb,roz,mov...sunt tare frumosi.
Unde mai pui ca infloreste iarna.
Calluna e din aceeasi familie cu afinul.
In sera poate infloreste si iarna, ca in natura numai din iulie pina in octombrie.
Daca vrei sa o ai ca planta perena in curte, trebuie sa-i asiguri un pamint cu ph acid in locul unde o vei planta.
Io-te acile zice ca Erica si Calluna rezista pana la - 10 grade,si ca fac parte dintre plantele heather care infloresc toamna tarziu,pana iarna.
http://www.casamea.r...pas-cu-pas-4138
Totul e sa nu avem ierni prea reci.
De pH,stiu pentru ca intra in aceeasi grupa cu azaleea.
Important este ca sunt spectaculoase toamna tarziu,cand in curte nu mai e nici o pata de culoare.
Ce sa mai zic de miere.
Tre sa-mi iau si 2 stupi.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 31 October 2010 - 10:34 AM
Piscotel, la 30 October 2010 - 09:46 PM, a spus:
http://www.casamea.r...pas-cu-pas-4138
Totul e sa nu avem ierni prea reci.
De pH,stiu pentru ca intra in aceeasi grupa cu azaleea.
Important este ca sunt spectaculoase toamna tarziu,cand in curte nu mai e nici o pata de culoare.
Ce sa mai zic de miere.
Tre sa-mi iau si 2 stupi.
... si o turma de miorite ca sa faci iaurt cretan.
( nenea care a scris articolul ala despre erica, bate cimpii ! de 14 ani n-am vazut sa infloreasca iarna prin padure sau pe stinci in zapada. iar despre rezistenta lor la temp. scazute, pot sa-ti spun ca rezista chiar si la -20°C. )
#14
Postat 31 October 2010 - 10:46 AM
Si Fructi....
Pentru ca nu aveam miere din aia shmechera,dar aveam dulce de leche home made,si zmeura din gradinuta congelata,am tras iute un mic de dejun dragastos.
Multumesc frumos de masa !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 31 October 2010 - 10:59 AM
Piscotel, la 31 October 2010 - 10:46 AM, a spus:
Pentru ca nu aveam miere din aia shmechera,dar aveam dulce de leche home made,si zmeura din gradinuta congelata,am tras iute un mic de dejun dragastos.
Multumesc frumos de masa !
Ce apetisant arata, mincatz-ash ! Sa va fie de bine micul dejun !
Cum faci dulce de leche ?
#16
Postat 31 October 2010 - 12:14 PM
uptown girl, la 31 October 2010 - 10:59 AM, a spus:
Piscotel, la 31 October 2010 - 10:46 AM, a spus:
Pentru ca nu aveam miere din aia shmechera,dar aveam dulce de leche home made,si zmeura din gradinuta congelata,am tras iute un mic de dejun dragastos.
Multumesc frumos de masa !
Ce apetisant arata, mincatz-ash ! Sa va fie de bine micul dejun !
Cum faci dulce de leche ?
Yote aiciulea :
http://povesticulina...e-de-leche.html
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 31 October 2010 - 04:25 PM
#18
Postat 31 October 2010 - 09:44 PM
uptown girl, la 31 October 2010 - 04:25 PM, a spus:
Sa fii iubita !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 03 November 2010 - 04:20 PM
Piscotel, la 31 October 2010 - 10:46 AM, a spus:
YOURTY.JPG
Si Fructi....
fructy.JPG
Pentru ca nu aveam miere din aia shmechera,dar aveam dulce de leche home made,si zmeura din gradinuta congelata,am tras iute un mic de dejun dragastos.
Multumesc frumos de masa !
Pisco,arata lecker rau cu dulce de leche!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#20
Postat 03 November 2010 - 04:23 PM
uptown girl, la 29 October 2010 - 11:03 PM, a spus:
Maya, ai dreptate, un strop ramas dupa ce-ai golit paharul cu uischi, n-are ce sa strice !
Normal ca nu strica,dar totusi azi le-am facut la fete,si m-am abtinut...ca-s minore!
O sa micsorez imaginile si vin cu dovada!A fost atît de bun!!!Am gasit si miere din flori salbatice montane...un deliciu!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges