Pentru ca o prietena mi-a trimis 3 borcane cu pireu de castane si pe cutia de la pasta philo era reteta asta, m-am pus pe treaba.
Se ia cate o foaie de pasta philo, cu lingurita se pune pireu de castane, pe latura scurta a foii.Se ruleaza.
Se ung capetele cu unt topit.
Se impatureste foaia si se ruleaza.Cam ca la sarmale.
Se ung cu unt topit.
Se presara zahar, eu am avut brun integral.
Se dau 2-3 minute la cuptorul incins.
Delicioase!In mijloc avem pireul de castane cremos, inchis intr-o crusta crocanta.Eu le-am decorat cu ciocolata, dar mergeau si fara.
Pagina 1 din 1
Rulouri cu pireu de castane cu pasta philo
#2
Postat 29 October 2010 - 10:12 PM
Ce idee faina.
Eu il pun in cupe,rece,si-i trag un mot de frisca.
Asta e modul cel mai simplu de a-l termina .
Eu il pun in cupe,rece,si-i trag un mot de frisca.
Asta e modul cel mai simplu de a-l termina .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 04 November 2010 - 08:00 PM
Yum, yum, yum...
Ce bun trebuie sa fie. Arata super si se face rapid.
Ce bun trebuie sa fie. Arata super si se face rapid.
#5
Postat 05 November 2010 - 03:37 AM
Simplu si rapid.
Imi place reteta si o voi incerca.
Eataly, daca nu te deranjeaza am sa "lipesc" la topicul tau o reteta de rulada cu piure de castane ... tot in ideea de ceva simplu si rapid.
Pentru blat amestec 500 g piure de castane cu 120 g biscuiti macinati, 120 g nuci macinate si 100 g zahar pudra. Intind pasta obtinuta pe o folie de plastic pe care in prealabil am mai presarat niste biscuti macinati.
La rulada asta merge cel mai bine (pentru papilele mele ) o crema de portocale. Pentru crema dizolv intr-o craticioara 2 linguri de zahar cu 4 linguri suc de portocale, coaja de portocala si adaug 2 galbenusuri. Pun craticioara pe baie de aburi (cand ma grabesc o pun direct pe plita la foc mic) si amestec cu telul pana devine de consistenta unei smantani groase. O las la racit apoi o amestec cu 200 g unt (pus cate putin in crema).
Intind crema peste blat
si rulez strans folia pana arata cam asa
Se tine la frigider pana se serveste taiata felii
Imi place reteta si o voi incerca.
Eataly, daca nu te deranjeaza am sa "lipesc" la topicul tau o reteta de rulada cu piure de castane ... tot in ideea de ceva simplu si rapid.
Pentru blat amestec 500 g piure de castane cu 120 g biscuiti macinati, 120 g nuci macinate si 100 g zahar pudra. Intind pasta obtinuta pe o folie de plastic pe care in prealabil am mai presarat niste biscuti macinati.
La rulada asta merge cel mai bine (pentru papilele mele ) o crema de portocale. Pentru crema dizolv intr-o craticioara 2 linguri de zahar cu 4 linguri suc de portocale, coaja de portocala si adaug 2 galbenusuri. Pun craticioara pe baie de aburi (cand ma grabesc o pun direct pe plita la foc mic) si amestec cu telul pana devine de consistenta unei smantani groase. O las la racit apoi o amestec cu 200 g unt (pus cate putin in crema).
Intind crema peste blat
si rulez strans folia pana arata cam asa
Se tine la frigider pana se serveste taiata felii
Minds are like parachutes ... They only function when open!
#6
Postat 05 November 2010 - 07:36 AM
Vai ce reteta splendida !
O sa o probez cat de curand.
Mai am pure de castane si am si biscuiti.
Mac sa cumpar portocale.
O sa o probez cat de curand.
Mai am pure de castane si am si biscuiti.
Mac sa cumpar portocale.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 05 November 2010 - 03:12 PM
Excelent, chiar mai vreau retete cu pireu de castane.Intre timp am descoperit ca o mananca si Manu.
Multumim Ria!
Multumim Ria!
#9
Postat 06 November 2010 - 03:03 PM
Eataly, Pisco, Chefa, sa-mi spuneti daca v-a placut.
Puteti inlocui crema de portocale cu o alta crema, dupa gustul si imaginatia voastra ... chiar as vrea si alte idei de umpluturi pentru rulada asta.
Eu am incercat-o si cu crema de cacao (de fapt asa era reteta originala), dar nu mi-a placut combinatia si nici ca aspect nu era grozava pentru ca nu avea contrast de culoare intre blat si crema.
Spor la bucatarit!
Puteti inlocui crema de portocale cu o alta crema, dupa gustul si imaginatia voastra ... chiar as vrea si alte idei de umpluturi pentru rulada asta.
Eu am incercat-o si cu crema de cacao (de fapt asa era reteta originala), dar nu mi-a placut combinatia si nici ca aspect nu era grozava pentru ca nu avea contrast de culoare intre blat si crema.
Spor la bucatarit!
Minds are like parachutes ... They only function when open!
#10
Postat 06 November 2010 - 08:52 PM
Am stiu eu ce am stiu cand am achizitionat un borcanas cu piure de castane..acuma sa-mi fac timp sa prestez
Arata minunat..si rulourile, si rulada...mmmm...
Arata minunat..si rulourile, si rulada...mmmm...
#11
Postat 09 November 2010 - 10:43 PM
Toate bune si frumoase, dar ca sa fac minunatiile voastre vreau si o reteta de pireu de castane... asa ca, cine ma ajuta?
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1