E o reteta usor de realizat pt. care aveti nevoie de:
12-14 creveti proaspeti, ce se curata de coaja lasindu-le doar codita si indepartindu-le vinisoara neagra de pe spate; apoi se desfac precum aripile unui fluture, se pun pe o tava si se acopera cu cite o 1/2 felie de chorizo si cascaval ras
(cum se curata crevetii )
http://www.youtube.c...h?v=Re-kaudlcbg
de asemeni in aceeasi tava se pun si 4 fileuri de cod condimentate dupa gust (sare, piper cu aroma de lamiie, marar uscat)
tava se da la cuptorul preincalzit 150°C, timp de 8-10'
intre timp se prepara sosul mediteranean pt. garnitura de paste: 1 catel de usturoi tocat + 1 Lg de capere tocate + 8 masline negre tocate se calesc in 2 Lg ulei de masline timp de 2'
se adauga 12 rosioare taiate in jumatati si se mai lasa inca 2' (nu se fierb ! )
se amesteca sosul cu pastele si se serveste garnitura linga fileurile de cod si crevetii chorizatzi
Pagina 1 din 1
Cod si creveti la cuptor ~ arome mediteraneene ~
#2
Postat 30 October 2010 - 09:04 PM
Am salvat-o.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 30 October 2010 - 09:16 PM
Piscotel, la 30 October 2010 - 09:04 PM, a spus:
Am salvat-o.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Merge si cu de-aia, dupa ce i-ai decongelat in prealabil (daca n-ai prealabil, ii lasi peste noapte in frigider sa se dezghete ). Pofta mare sa aveti !
Btw, cind ai o punga de 0,5 - 1 kg de creveti congelati, nu dezgheta decit atitia cit vei folosi la mincare. Nu merg recongelati ! (e valabil si pt. peste)
#4
Postat 30 October 2010 - 09:58 PM
uptown girl, la 30 October 2010 - 09:16 PM, a spus:
Piscotel, la 30 October 2010 - 09:04 PM, a spus:
Am salvat-o.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Creveti proaspeti nu gasesc,dar fac cu cei congelati sau cu file de cod,pentru ca imi
plac ambele-amandoua.
Merge si cu de-aia, dupa ce i-ai decongelat in prealabil (daca n-ai prealabil, ii lasi peste noapte in frigider sa se dezghete ). Pofta mare sa aveti !
Btw, cind ai o punga de 0,5 - 1 kg de creveti congelati, nu dezgheta decit atitia cit vei folosi la mincare. Nu merg recongelati ! (e valabil si pt. peste)
Ioi nu-mi spune de-astea ca yo nu ma joc cu pestii si crustaceele.
Le cumpar in punga cu solzi de gheata,ajung acasa,ii pun in tigaie.
Nu mai ajung in congelator.Si nu cumpar decat atat cat ne trebuie la o masa.
Ca altfel ajung ca ala care nu putea zice litera P.
Doar F.
-Aveti Feste ?
-Avem Peste
-Si e Froasfat ?
-Da e Proaspat
-Si nu ........?
Traducere:
.........Si nu produce toxiinfectie ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 30 October 2010 - 10:14 PM
Nice reteta...
ps . pisco eu-l stiam cu o baba care intreaba...si raspunsul la toxinfecctii este un nu categoric...ca ie mort ( pestele )
ps . pisco eu-l stiam cu o baba care intreaba...si raspunsul la toxinfecctii este un nu categoric...ca ie mort ( pestele )
#6
Postat 31 October 2010 - 09:25 AM
stella, la 30 October 2010 - 10:14 PM, a spus:
Nice reteta...
ps . pisco eu-l stiam cu o baba care intreaba...si raspunsul la toxinfecctii este un nu categoric...ca ie mort ( pestele )
ps . pisco eu-l stiam cu o baba care intreaba...si raspunsul la toxinfecctii este un nu categoric...ca ie mort ( pestele )
Da,da,variatiuni pe aceeasi tema.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1