Forum Culinar: Gulia nedumerita... - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gulia nedumerita...

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 November 2010 - 11:48 PM

asta fiind eu :)

Citeam si eu pe un site(nu conteaza care),unde o persoana scria contradictoriu...cu ea însasi :)

Explica frumos despre proprietatile,vitaminele...etc,etc ,ale acestei legume.
Am ajuns la frunze.Undeva spunea ca frunzele se pot cosuma doar crude în salate.Fierte nu e voie ,pentru ca virgula contin acid oxalic...mai jos în text însa,explica despre frunze umplute cu tocatura de sarmale?WTF now?Ie bune fierte au ba?...sau a halit sarmale crude?

Si Spanacul contine acid oxalic...

Vreau sa fac miine o supa de gulii,si intentionam sa toc si frunzulitele fragede... :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 November 2010 - 12:13 AM

Maya,
Toaca-le,nu are ce sa fie rau.
Daca ne luam chiar dupa tot ce se spune,ajungem sa nici nu mai respiram.
Adica ne ferim de una si de alta,da ` fugim repede la magazin dupa o ciocolata sau ma rog ceva bun.
Eu una ,nu cred in chestii din astea iar cand e vorba de verdeturi vorba aia,eu una,consum tot ce e verde si comestibil. :)

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 November 2010 - 12:42 AM

Vezi postareaMaya, la 03 November 2010 - 11:48 PM, a spus:

Si Spanacul contine acid oxalic...


D-aia tre sa si-l manci repede ci nu sa-l lasi in frigi cu zilele.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 November 2010 - 12:44 AM

Vezi postareaNico, la 04 November 2010 - 12:13 AM, a spus:

cand e vorba de verdeturi vorba aia,eu una,consum tot ce e verde si comestibil. :)


Si io manc morcovi cruzi. Da' tot port ochelari Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 November 2010 - 01:14 AM

Dragos,pai asa si fac cu spanacul:la noi nu tine nimic ce e verde,pastem tot! :))

Nico,merci.Chestia e ca asa stiam si eu,ca sint comestibile si ca se mannca si fierte...dar na,de multe ori mai bine nu citim tot....raha... :P

Pupici,si noapte buna! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 November 2010 - 08:55 AM

Io nu stiu ce sa-ti zic dar vroiam sa zic ca am citit Giulia nedumerita si nu pricepeam cine e Giulia :-*

#7 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 November 2010 - 09:25 AM

Maya , si varza contzine acid oxalic.....si tot mancam ciorba de varza :-*.
La spanac cica d-aia se arunca apa , penca are acid oxalic....se mananca si spanac nefiert si tare bun e , mai ales ala baby :D

Cand eram gravida am citit ca gravidele tre sa INCERCE sa vermeiden alimentele astea bogate in acid oxalic...dar complet tabu nu era....asa ca....

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 November 2010 - 10:07 AM

Yo toc si frunzele de gulie in ciorba si-s vie si nevatamata.Imagine postata

Doar cate frunze pot avea 3 gulii ?
Pun doar frunzele tinere.Dau gust tare bun.
Radu Anton Roman facea sarmale in tot ce prindea.Imagine postata
La frunze ma refer.De : varza,gulie,vita de vie,hrean,....
Spor la gatit !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 November 2010 - 08:06 PM

Frunza de gulie e ok. Continutul în acid oxalic este acceptabil.
Evita sa manînci mai mult de 2kg dintr-o data :occasion14:
Gulia face mai de graba parte din famillia verzei, a conopidei si a mustarului (brasicacee).
Spanacul face parte din familia chenopodiaceelor (tamîita, talpa gîstei, macris, sfecla, salicorna), mult mai bogate în acid oxalic decît brasicaceele, dar nu cît poligonaceele (rubarba, care e toxica si ca furaj pentru animale).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 November 2010 - 01:45 PM

Vezi postareadragos, la 04 November 2010 - 12:44 AM, a spus:

Vezi postareaNico, la 04 November 2010 - 12:13 AM, a spus:

cand e vorba de verdeturi vorba aia,eu una,consum tot ce e verde si comestibil. :tongue3:


Si io manc morcovi cruzi. Da' tot port ochelari Imagine postata


De-acu Maya a si facut supa, :blob8:
Sincer nu stiu ce proprietati curative ar avea frunza de gulie,eu una,nu ma feresc de verdeturi,le mananac pentru ca imi plac grozav de mult,cand am venit prima oara in uk ,6 luni am mancat numai legume,carnea nu avea gustul de acasa,cred ca de-atunci mi se trage ;) frunza de gulie am tocat si in salata

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2010 - 03:42 PM

Nu cred ca au ceva toxic guliile, cei care nu au voie sa manance alimente cu continut bogat in acid oxalic, nu ar trebui sa manance nici gulii. Eu am mancat frunze de gulie, le rontait cand toc sau rad gulii, si nu am patit nimic, niciodata.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi