Gulia nedumerita...
#1
Postat 03 November 2010 - 11:48 PM
Citeam si eu pe un site(nu conteaza care),unde o persoana scria contradictoriu...cu ea însasi
Explica frumos despre proprietatile,vitaminele...etc,etc ,ale acestei legume.
Am ajuns la frunze.Undeva spunea ca frunzele se pot cosuma doar crude în salate.Fierte nu e voie ,pentru ca virgula contin acid oxalic...mai jos în text însa,explica despre frunze umplute cu tocatura de sarmale?WTF now?Ie bune fierte au ba?...sau a halit sarmale crude?
Si Spanacul contine acid oxalic...
Vreau sa fac miine o supa de gulii,si intentionam sa toc si frunzulitele fragede...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 04 November 2010 - 12:13 AM
Toaca-le,nu are ce sa fie rau.
Daca ne luam chiar dupa tot ce se spune,ajungem sa nici nu mai respiram.
Adica ne ferim de una si de alta,da ` fugim repede la magazin dupa o ciocolata sau ma rog ceva bun.
Eu una ,nu cred in chestii din astea iar cand e vorba de verdeturi vorba aia,eu una,consum tot ce e verde si comestibil.
#3
Postat 04 November 2010 - 12:42 AM
Maya, la 03 November 2010 - 11:48 PM, a spus:
D-aia tre sa si-l manci repede ci nu sa-l lasi in frigi cu zilele.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 04 November 2010 - 12:44 AM
Nico, la 04 November 2010 - 12:13 AM, a spus:
Si io manc morcovi cruzi. Da' tot port ochelari
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#5
Postat 04 November 2010 - 01:14 AM
Nico,merci.Chestia e ca asa stiam si eu,ca sint comestibile si ca se mannca si fierte...dar na,de multe ori mai bine nu citim tot....raha...
Pupici,si noapte buna!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 04 November 2010 - 08:55 AM
#7
Postat 04 November 2010 - 09:25 AM
La spanac cica d-aia se arunca apa , penca are acid oxalic....se mananca si spanac nefiert si tare bun e , mai ales ala baby
Cand eram gravida am citit ca gravidele tre sa INCERCE sa vermeiden alimentele astea bogate in acid oxalic...dar complet tabu nu era....asa ca....
#8
Postat 04 November 2010 - 10:07 AM
Doar cate frunze pot avea 3 gulii ?
Pun doar frunzele tinere.Dau gust tare bun.
Radu Anton Roman facea sarmale in tot ce prindea.
La frunze ma refer.De : varza,gulie,vita de vie,hrean,....
Spor la gatit !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 04 November 2010 - 08:06 PM
Evita sa manînci mai mult de 2kg dintr-o data
Gulia face mai de graba parte din famillia verzei, a conopidei si a mustarului (brasicacee).
Spanacul face parte din familia chenopodiaceelor (tamîita, talpa gîstei, macris, sfecla, salicorna), mult mai bogate în acid oxalic decît brasicaceele, dar nu cît poligonaceele (rubarba, care e toxica si ca furaj pentru animale).
#10
Postat 05 November 2010 - 01:45 PM
dragos, la 04 November 2010 - 12:44 AM, a spus:
De-acu Maya a si facut supa,
Sincer nu stiu ce proprietati curative ar avea frunza de gulie,eu una,nu ma feresc de verdeturi,le mananac pentru ca imi plac grozav de mult,cand am venit prima oara in uk ,6 luni am mancat numai legume,carnea nu avea gustul de acasa,cred ca de-atunci mi se trage frunza de gulie am tocat si in salata
#11
Postat 05 November 2010 - 03:42 PM