Forum Culinar: Supa crema de gulii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de gulii

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 November 2010 - 04:46 PM


  • 2 gulii
  • 2 morcoviori
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 1,5 l supa ( de legume sau pui )
  • sare,piper


  • 50 ml smîntîna(fac.)



Se curata,se spala si se taie grob legumele.
În 2 linguri de ulei se rumeneste putin ceapa,
apoi se adauga morcovii,guliile si cartoful.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128888161414.jpg

Se stinge cu supa (eu am folosit de pui ),
se adauga lingura de patrunjel tocat,
si se lasa la fiert pîna legumele devin moi.
Se macina fin cu mixerul vertical.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128888163753.jpg

Cine doreste,poate adauga putina smîntîna.Eu am pus.
Am servit-o cu crutoane de pîine.Delicioasa supica asta.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128888166673.jpg


Are o culoare cam turbata,stiu,dar nu am avut ceapa alba acasa,doar din asta violeta...si cu portocaliul de la morcovi... :cheers:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 November 2010 - 06:42 PM

Eu te cred pe cuvant ca-i buna.
Eu sunt moarta dupa supa de gulioare.
Daca ai mai si cremuit-o,ai obtinut :

La creme de la creme !

Ce simpatice sunt crutonasele alea.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 November 2010 - 07:30 PM

Ce nu facem noi pentru a încînta copiii sclifositi din cauza racelii :D
Asa cremuita o manînca si Denise,altfel nici n-o atinge!Crutonasele le-am taiat cu forma de fursecuri,tot pentru a încinta pupila si papila copilei mele racite.Am reusit!A cerut si a doua portie :D

Pentru noi am taiat chiflele bucati în forme neregulate :occasion14: ,si le-am azvîrlit într-o forma de jena sub grilul cuptorului(metoda preluata de la Bunny =)) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 05 November 2010 - 02:16 AM

In pofida culorii "turbate", ca sa te citez, supa arata foarte apetisant. Sa fie oare din cauza crutoanelor? :pupic:
Imi place teribil, in primul rand pentru ca se face rapid si cred ca o voi incerca curand. Eu in general arunc un ochi la lista de ingrediente care trebuie sa fie relativ scurta si daca descrierea nu depaseste 3 randuri atunci ma incumet sa incerc si eu. :D Si apropo de asta azi la masa am servit "Zucchini a la Maya", varianta scurta, evident. Au fost lecker, tot ca sa te citez!!! :floare:

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 November 2010 - 07:37 AM

Sanatate Denise !Imagine postata

Daca a mancat 2 portii inseamna ca supa e yummi,iar ea e pe drumul cel bun.....Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 November 2010 - 02:57 PM

Caralabele au fost vernil sau cu un pic de mov?

A mon avis, cele invinetite merg cel mai bine cu fierturile, chiar daca sunt mai tari, fiind in schimb mai aromate. Cele verzi le folosesc crude in salate, in soteuri cu marar, sau umplute.

Despre reteta:
M-am reconvins - daca mai era cazul - ca Maya e in stare sa faca supa crema si dintr-un bocanc :blob8: si sa castige un concurs culinar cu ea.
:tongue3:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2010 - 03:44 PM

Maya eu sunt suta la suta de acord cu supica ta si mie se pare o minune! Eu am pus deseori gulie la supa, si ii da un gust deosebit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2010 - 04:32 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 05 November 2010 - 02:16 AM, a spus:

In pofida culorii "turbate", ca sa te citez, supa arata foarte apetisant. Sa fie oare din cauza crutoanelor? :hug:
Imi place teribil, in primul rand pentru ca se face rapid si cred ca o voi incerca curand. Eu in general arunc un ochi la lista de ingrediente care trebuie sa fie relativ scurta si daca descrierea nu depaseste 3 randuri atunci ma incumet sa incerc si eu. =)) Si apropo de asta azi la masa am servit "Zucchini a la Maya", varianta scurta, evident. Au fost lecker, tot ca sa te citez!!! :)

Da,si eu ador liste scurte si nici gatitul sa nu ia prea mult timp =))
Apropos Zucchini.Azi a fost prima data pe anul asta cînd am cumparat zucchini,în rest m-am servit doar din gradina.Am fost dezamagita total.Sînt doar o flöashca,fara de gust!Oi fi nimerit eu ai mai prosti zucchinei sau chiar ne-am învatat prost...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2010 - 04:33 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 November 2010 - 07:37 AM, a spus:

Sanatate Denise !Imagine postata

Daca a mancat 2 portii inseamna ca supa e yummi,iar ea e pe drumul cel bun.....Imagine postata

Da,e pe drumul buna,ca are foame! =))
:hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2010 - 04:36 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 November 2010 - 02:57 PM, a spus:

Caralabele au fost vernil sau cu un pic de mov?

A mon avis, cele invinetite merg cel mai bine cu fierturile, chiar daca sunt mai tari, fiind in schimb mai aromate. Cele verzi le folosesc crude in salate, in soteuri cu marar, sau umplute.

Despre reteta:
M-am reconvins - daca mai era cazul - ca Maya e in stare sa faca supa crema si dintr-un bocanc =)) si sa castige un concurs culinar cu ea.
:)

Verz...cine n-are verde perde :hug:
Totusi au fost foarte aromate si dulcege.Am comanda pe we ....again =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2010 - 04:37 PM

Vezi postareazerda, la 05 November 2010 - 03:44 PM, a spus:

Maya eu sunt suta la suta de acord cu supica ta si mie se pare o minune! Eu am pus deseori gulie la supa, si ii da un gust deosebit!

Da,asa pun si eu,dar cubulete dintr-o supa sau ciorba le manînc doar eu.Asa cremuite,le manînca toata lumea,si pot baga chiar si patrunjel :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 November 2010 - 04:42 PM

Vezi postareaMaya, la 05 November 2010 - 04:32 PM, a spus:

Apropos Zucchini.Azi a fost prima data pe anul asta cînd am cumparat zucchini,în rest m-am servit doar din gradina.Am fost dezamagita total.Sînt doar o flöashca,fara de gust!Oi fi nimerit eu ai mai prosti zucchinei sau chiar ne-am învatat prost...



Scuze de off topic!Astazi chiar vorbeam cu o prietena despre zuchinni.Am luat marti si am vrut sa-i fac in cuptor,stil gratin cu rosii,sunca si mozzarella(parca ai pus tu ceva in genul asta,nu mai stiu) in orice caz,n-au avut gust de nimic;au fost aposi si fara gust.>Eu am mai cumparat din magazin dar n-am nimerit niciodata asa rai :hug:


Cat despre supica de gulii,trebuie sa o incerc si eu ca vad ca le plac copiilor
supele astea cremoase
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2010 - 05:50 PM

Poate ai luat si tu tot din Kaufland...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 November 2010 - 11:16 PM

N-am facut inca vreo mancare / supa cu gulii, dar cum maine ma duc la cumparaturi, caut si asa ceva si-ncerc zeama curand. Prea bine arata.... :thumleft:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 November 2010 - 12:03 AM

Vezi postareaMaya, la 05 November 2010 - 04:32 PM, a spus:

Azi a fost prima data pe anul asta cînd am cumparat zucchini,în rest m-am servit doar din gradina.Am fost dezamagita total.Sînt doar o flöashca,fara de gust!Oi fi nimerit eu ai mai prosti zucchinei sau chiar ne-am învatat prost...

Cred ca te-ai invatat prost, la fel ca mine, eu nu-i cumpar cind nu mai am din gradina decit in cazuri extrem de rare din aceeasi cauza.

#16 Useril este offline   cricket 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationIasi

Postat 23 November 2010 - 01:44 PM

multumesc Maya pt supa asta delicioasa. evident ca si guliile au fost o premiera in bucataria noastra, una binevenita insa.

multi pupici Imagine postata

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 January 2014 - 06:21 PM

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-1389802834723.jpg


Eram sigura ca am vazut pe aici o reteta de-a Mayei , ori am visat ori nu o gasesc eu, voiam sa ma lipesc sa nu mai deschid post nou.

Cam la doua zile cand veneam de la munca ma opream la taranul meu si cumparam legume si salata proaspata.
In mod normal guliile noi le preferam pe post de rontaiala, dar uneori pe vreme rece mai avem nevoi si de ceva cald, asa ca a iesit supitza asta delicioasa.


2 gulii( ~ 350 gr)
1 cartof dulce( 100 gr)
1/2 telina (200 gr)
1 esalota
3 catei usturoi
sare
1 lingura ulei masline

O gulie am curata-o, una am scobit-o, dar puteti sa le scobiti pe toate si sa serviti supa il ele(mie idea mi-a venit dupa ce o curatasem pe prima).
Cartoful si telina, dar si gulia curatata, le-am taiat cuburi.Ceapa am tocat-o, usturoiul l-am zdrobit cu tot cu coaja si l-am adaugat alaturi de ceapa in tigaie cu putin ulei si am lasat la dunstuit pana ceapa a capatat o culoare aurie, apoi am adaugat cartoful, telina si gulia, am amestecat lasand jumatate de minut apoi am adaugat apa cat sa acopere legumele.
Am lasat la fiert pana s-au inmuiat legumele, am condimentat apoi am pasat cu ajutorul mixerului vertical, sau se bleduieste.
Eu pentru un aspect mai fin v-am mai povestit, dau prin sita, dar nu este obligatoriu.Daca vi se pare prea groasa mai puteti adauga un strop de apa.

Un al tip pt o cremozitate si o finete a supei e sa amestecati o lingurita amidon cu doua linguri apa si apoi adaugat peste supa, dar amestecat bine ca sa nu ramana cocoloase.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13898028699704.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2014 - 08:11 AM

N-ai visat deloc! Uite reteta postata de Maya.
N-am prea servit gulii la viata mea, recunosc. Dar la cum arata... cred ca ar trebui sa-ncerc si eu, macar supa! :biggrin:
Vrei sa le unim?

#19 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 January 2014 - 11:20 AM

Vezi postareaFoxyy, la 16 January 2014 - 08:11 AM, a spus:

N-ai visat deloc! Uite reteta postata de Maya.
N-am prea servit gulii la viata mea, recunosc. Dar la cum arata... cred ca ar trebui sa-ncerc si eu, macar supa! :tongue3:
Vrei sa le unim?



da,chiar te rog
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2014 - 11:22 AM

Vezi postareaIoana, la 16 January 2014 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 January 2014 - 08:11 AM, a spus:

N-ai visat deloc! Uite reteta postata de Maya.
N-am prea servit gulii la viata mea, recunosc. Dar la cum arata... cred ca ar trebui sa-ncerc si eu, macar supa! :cheers:
Vrei sa le unim?

da,chiar te rog

Gata! :tongue3:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi