Pt Maya, cu dragoste
Pagina 1 din 1
Patratele cu gutuie fragede si aromate
#1
Postat 08 November 2010 - 09:00 PM
Sambata am executat prajitura cu mere a lu' Pisco....facui si cu dovleac intr-o tava mai mica....asa ca ramase aluat , ce sa fac io cu el, ...`? Iaca:
Pt Maya, cu dragoste
Pt Maya, cu dragoste
#2
Postat 08 November 2010 - 09:08 PM
Acu , Pisco zice la retzeta asa:
Foile se fac dupa metoda descrisa de Picso. Io asa am facut , iaca dovada :
Apoi , din ce-a ramas am intins iute o foaie , am pus un borcan intreg de dulceatza de gutui si apoi deasupra kranz.
Asa ca , numai pt patratzele ar cam trebui:
un borcan de dulceatza de gutui -800 grame-
Kranz:
Asa arata inainte de cuptor:
Piscotel, la 03 November 2010 - 07:56 PM, a spus:
Avem nevoie pentru aluat de :
500 g faina
200 g unt
1 ou
100 zahar
2-3 linguri smantana
1 praf de copt
coaja de lamaie
500 g faina
200 g unt
1 ou
100 zahar
2-3 linguri smantana
1 praf de copt
coaja de lamaie
Foile se fac dupa metoda descrisa de Picso. Io asa am facut , iaca dovada :
Apoi , din ce-a ramas am intins iute o foaie , am pus un borcan intreg de dulceatza de gutui si apoi deasupra kranz.
Asa ca , numai pt patratzele ar cam trebui:
- 250 gr fain
- 100 gr unt
- un ou mic sau un galbenus mare
- 2 linguri de smantana/ iaurt ( io asta am pus)
- o linguritza praf de copt
- coaja de lamaie
un borcan de dulceatza de gutui -800 grame-
Kranz:
- 100 gr migdale macinate
- 2 linguri faina
- 2 linguri de zahar
- 100 gr unt
Asa arata inainte de cuptor:
Imagini atasate
#3
Postat 08 November 2010 - 09:12 PM
Se coace cam 25 de min la 180 de grade pana se rumeneste:
Se taie bucatzi si gata:
Le-am alineat si io frate , asa cum am putut ca n-or prea vrut sa stea , sareau in gura
Se taie bucatzi si gata:
Le-am alineat si io frate , asa cum am putut ca n-or prea vrut sa stea , sareau in gura
#4
Postat 08 November 2010 - 09:17 PM
Brava,
O bunatate.
Ai facut Salt in,boca cu gutui.
O bunatate.
Ai facut Salt in,boca cu gutui.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 08 November 2010 - 09:18 PM
Uita-te la Placinta cu mere sa vezi ce mai puteai face cu aluatul.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 10 November 2010 - 01:10 PM
Simoooooo, m-ai salvat.Aveam borcanu' de anu' trecut de 800, nu stiam cum sa-l mai termin.Bun, bun!
#8
Postat 12 November 2010 - 09:28 PM
Cu dragoste,multumesc!
Dar înca nu am primit pacheteleul....o fi mincat postasul plashinta?
Merci pentru dedicatie!
Dar înca nu am primit pacheteleul....o fi mincat postasul plashinta?
Merci pentru dedicatie!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 14 November 2010 - 12:53 PM
Eu mi-s ca mosul din bancul care zicea..."noa, bani de masina n-am , da un jam tot imi cumpar " ...asa si eu, n-aveam aluat de-a lui Pisco,
da aveam unu frantzuzesc, si marmelada de toamna ( gutui, mere si pere ) , am ezitat daca sa pun pasta de gutui...si am ales varianta de marmelada.
si facui...cornuletze , unele au si cate o migdala si sunt mai babane ...
da aveam unu frantzuzesc, si marmelada de toamna ( gutui, mere si pere ) , am ezitat daca sa pun pasta de gutui...si am ales varianta de marmelada.
si facui...cornuletze , unele au si cate o migdala si sunt mai babane ...
Imagini atasate
#11
Postat 14 November 2010 - 07:55 PM
Stella , si io am vrut sa fac cornuletze...la inceput
Da' in tavi ce ai?
Da' in tavi ce ai?
Arata acest topic
Pagina 1 din 1