mancare de hram idei?
#1
Postat 10 November 2010 - 01:53 AM
Ma gandeam la niste mini-ardei umpluti, dar e cam multa munca
Ma mai gandeam la o salata de legume, dar nu stiu cum va arata dupa vreo 3-4 ore de stat pe masa.
Si cam atatea idei am
#2
Postat 10 November 2010 - 07:56 AM
http://artaculinara....40-finger-food/
#3
Postat 10 November 2010 - 03:04 PM
stella, la 10 November 2010 - 07:56 AM, a spus:
http://artaculinara....40-finger-food/
merci stella, la niste chiftelute ma gandeam si eu. Am sa verific si link-ul cu finger food
#4
Postat 10 November 2010 - 08:23 PM
Nu ma lasa ai mei acuma caut maine si-ti dau link,avea ralu' pateuri rapide si altele tare faine pt. un praznik nu mai stiu poate stiti voi...
Ashea' am gasit ceva...My link da parca mai avea ea,mai caut..
#5
Postat 10 November 2010 - 10:46 PM
Geany, la 10 November 2010 - 08:23 PM, a spus:
Nu ma lasa ai mei acuma caut maine si-ti dau link,avea ralu' pateuri rapide si altele tare faine pt. un praznik nu mai stiu poate stiti voi...
Ashea' am gasit ceva...My link da parca mai avea ea,mai caut..
aaaa, da. pateurile ralucai le stiu. Suna interesant, dar am sa le fac daca mai am timp. Ma gandesc la cateva chiftelute la cuptor si tarta fara blat (any).
#6
Postat 11 November 2010 - 09:22 PM
Te-ntreb ptr ca deja suntem in post de carne, saptamana asta e saptamana alba, adica se mananca de frupt doar branzeturi si lactate. s-ar putea sa fie dezlegare ptr peste in we, dar nu-s sigura. iar de luni incepe Postul Craciunului si doar sambata si duminica e dezlegare la peste.
Si biserica noastra are hramul in acest post, de Sf Spiridon, pe 12 dec, si se face mancare doar de post, iar cu voie de la Episcopie e dezlegare de peste, indiferent in ce zi cade hramul.
#7
Postat 11 November 2010 - 09:51 PM
#9
Postat 11 November 2010 - 10:08 PM
- tartine cu pateu (amestecat cu unt, eventual si galbenus de ou), ornate cu cascaval, felii de salam, gogosari, castraveti...
- mai rar facea si salata de vinete, in functie de cat de repede apareau vinetele pe piata
- supa de gaina (adevarata - de la ea din ograda) cu taitei ori galuste din gris
- friptura cu salata de varza
- sarmale
- dulciuri - n-spe feluri de prajituri
Nu-mi mai amintesc altceva acum, scriu daca-mi revin memoriile.
#10
Postat 12 November 2010 - 12:13 AM
inseamna c-a cerut voie de la Episcopie
[/quote]
e foarte posibil, parca am auzit vorbinduse ceva de genul asta.
Foxyy, la 11 November 2010 - 10:08 PM, a spus:
- tartine cu pateu (amestecat cu unt, eventual si galbenus de ou), ornate cu cascaval, felii de salam, gogosari, castraveti...
- mai rar facea si salata de vinete, in functie de cat de repede apareau vinetele pe piata
- supa de gaina (adevarata - de la ea din ograda) cu taitei ori galuste din gris
- friptura cu salata de varza
- sarmale
- dulciuri - n-spe feluri de prajituri
Nu-mi mai amintesc altceva acum, scriu daca-mi revin memoriile.
merci iubita. Foarte gospodina matusa ta, sa pregatesti atatea feluri nu e usor. As fi facut salata beof a la geany, dar altcineva o sa aduca o salata boeuf, asa ca varianta asta cade. Am niste conserve de ton si cred ca am sa fac o pasta de ton & ricotta. Si cateva chiftelute totusi
#11
Postat 15 November 2010 - 12:13 AM
pasta de ton cu ricotta
chiftelute de carne cu burgul
chiftelute brocoli date prin susan
si tortul pe care l-am pus la concurs
s-au mancat tot, iar tortul a fost hitul serii Cu modestie spun ca am primit felicitari de la toata lumea
va multumesc tuturor pentru sfaturi si idei
#14
Postat 15 November 2010 - 03:00 PM
simonaro29, la 15 November 2010 - 02:14 PM, a spus:
simona, nu am pus reteta nicaieri, am sa spun aici cum am facut.
2 oua
50 gr de amestec faina alba/pesmet
240 gr de ricotta
300 gr de brocoli fiert si scurs
80 gr de branza gen cascaval
se amesteca faina cu ricotta pana se obtine o pasta omogena apoi se adauga brocoli, si la urma se adauga cascavalul. Se tine in frigider o ora si apoi se modeleaza bilute care se dau prin susan. Se pot praji sau le bagi la cuptor (eu le-am facut la cuptor). Nu e nevoie sa aplatizezi bilutele pentru ca ele se latesc un pic in cuptor.
#15
Postat 15 November 2010 - 03:01 PM
stella, la 15 November 2010 - 11:36 AM, a spus:
stella, toata stima
#16
Postat 15 November 2010 - 03:12 PM
aura, la 15 November 2010 - 03:00 PM, a spus:
simonaro29, la 15 November 2010 - 02:14 PM, a spus:
simona, nu am pus reteta nicaieri, am sa spun aici cum am facut.
2 oua
50 gr de amestec faina alba/pesmet
240 gr de ricotta
300 gr de brocoli fiert si scurs
80 gr de branza gen cascaval
se amesteca faina cu ricotta pana se obtine o pasta omogena apoi se adauga brocoli, si la urma se adauga cascavalul. Se tine in frigider o ora si apoi se modeleaza bilute care se dau prin susan. Se pot praji sau le bagi la cuptor (eu le-am facut la cuptor). Nu e nevoie sa aplatizezi bilutele pentru ca ele se latesc un pic in cuptor.
Merci