am un piept de rata , ce fac cu el?
Si daca-mi spunetzi ce , apoi spunetzi-mi si cum , ca vreau sa-l fac rose cat de cat...
Am si varza rosie acasa....
Pagina 1 din 1
piept de ratza idei , retete , sfaturi
#2
Postat 11 November 2010 - 10:51 PM
simonaro29, la 10 November 2010 - 02:51 PM, a spus:
am un piept de rata , ce fac cu el?
Si daca-mi spunetzi ce , apoi spunetzi-mi si cum , ca vreau sa-l fac rose cat de cat...
Am si varza rosie acasa....
Si daca-mi spunetzi ce , apoi spunetzi-mi si cum , ca vreau sa-l fac rose cat de cat...
Am si varza rosie acasa....
Vad ca nu se da nimeni in fata,draga Simo',sincer nu am facut niciodata dar am vazut la tv. de n. ori ultima oara chiar azi daca nu ma insel.Am vazut ca se fac,crestaturi pe pielea de pe piept sub forma de romb(adica pe diagonala si apoi in crucis)intr-o tigaie se pune doar 1 lingura de ulei la incins si se pune pieptul de rata cu pielea in jos,astfel incat ea lasa f. multa grasime,cand se aureste frumos se intoarce pe partea cealalta si se aureste si aia,apoi se da la cuptor, cat il lasi aici depinde cat de in sange iti place.Reteta ce abea am vazut-o prevedea ca se facea un buzunar cu cutitul la piept(o incizie pe orizontala)care era umpluta cu felii de foie gras(foa gra ficat de gasca stii tu),congelate,in uleiul de-ti zisei si un strop de miere sa caramelizeze si putin cognac la sf.Cat statea la cuptor au caramelizat in tigaie si feliute de portocala si julien de coji oparite ca sa-i ia amareala si le-au tras si pe ele la tigaie cu putin de miere si cognac si putin ardei iute rosu...Eu asta am vazut...Au taiat pieptul ala umplut in 2 si au servit alaturi intr-un castronel portocalele alea...Alta reteta spunea asa,ca se pune pieptul cu tot cu piele intr-o tavita cu sare grunjoasa cat sa-l acopere si se da la frigi 24 de ore,se scoate se scutura de sare si se ruleaza cu pielea in sus strins ajutandu-se de folie pelicola de celofan(aia alimentara stii tu) si se mai da la rece 24 de ore,se scoate si se taie felii subtiri subtiri ca pe proschiuto crudo,nu eram sigura de procedeu daca am vazut eu bine dar intamplare a facut ca sa vad chiar de curand reluare si am fost f. atenta si asa au spus.Acum eu nu am facut,dar ti-am povestit numa ce am vazut eu,poate te inspira ceva...
#4
Postat 11 November 2010 - 11:22 PM
Asa cum zice Geanina, se cresteaza pielea , se pune intai cu partea pielii in tigaie, nici nu cred ca e necesar ulei, ca e grasa piela, apoi se intoarce si se lasa mai putin pe partea cu carne, si apoi la cuptor.acuma , depinde de gusturi. mie imi place natur cu sare si piper, dar ai nshpe posibilitati. iaca chef simon
http://chefsimon.com...poivre-vert.htm
http://chefsimon.com...t-framboise.htm
sau
http://www.epicurien...gues-pommes.asp
http://www.lesfoodie...-petits-legumes
http://www.lesfoodie...agret+de+canard
http://chefsimon.com...poivre-vert.htm
http://chefsimon.com...t-framboise.htm
sau
http://www.epicurien...gues-pommes.asp
http://www.lesfoodie...-petits-legumes
http://www.lesfoodie...agret+de+canard
#6
Postat 12 November 2010 - 12:56 PM
ohoho , multzam fetili , da' ratza-i de mult mancata:
Facui simplu , crestai chelia , prajii ratza cate 2 min apoi la cuptorul incins...io vrusai 10 min , al meu vru 15 , ca dintr-o data i-o trebui mai neroza !!!
si varza , facuta cu mar caramelizat in o lingura de zahar si unt , vin rosu , cuisoare , scortzisoara...etc , etc....
I le pusai pe niste felii de portocala , ca sa fiu jmekera
Facui simplu , crestai chelia , prajii ratza cate 2 min apoi la cuptorul incins...io vrusai 10 min , al meu vru 15 , ca dintr-o data i-o trebui mai neroza !!!
si varza , facuta cu mar caramelizat in o lingura de zahar si unt , vin rosu , cuisoare , scortzisoara...etc , etc....
I le pusai pe niste felii de portocala , ca sa fiu jmekera
Arata acest topic
Pagina 1 din 1