Forum Culinar: Coq au vin de Bourgogne - Forum Culinar

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coq au vin de Bourgogne ...la Slow Cooker

#21 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 November 2010 - 11:23 PM

Vezi postareaMaya, la 11 November 2010 - 11:18 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 11 November 2010 - 10:52 PM, a spus:

Coco' avem in congelator (la mama), ca i-am facut de petrecanie acu' vreo 2 saptamani. Numai ca nu aparuse reteta-minunata si nici ocazia sa-l facem.
N-am SC, da' merge in oala de fonta si la cuptor (nu? :)). Poate spre Craciun, cand oi mai ajunge si io p-acas'.

Foxule,sigur ca iese,si înca foarte bine.Te-ai putea inspira de la reteta de poularde(vezi linkul mai sus)...asa am facut-o pe aia în oala de fonta la cuptor,cu vin alb si ciuperci.A iesit o nebunie ! :)

Poularde a fost facuta de muuuuuult timp. Si halita ultra-rapid! :)

#22 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 November 2010 - 04:38 PM

Arata minunat! :bounce: Am mincat o singura data, facut ca la carte de o prietena, gustul era minunat si arata ca al tau, deci sint sigura ca si al tau e foarte gustos.
Are si mama citiva coqosei in curte, astept sa vad cind i se pune pata pe vreunul sa fiu pe-aproape :hello:

#23 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 November 2010 - 08:12 AM

[quote name='Geany' date='11 November 2010 - 10:23 PM' timestamp='1289510608' post='64064']

[/quote]
Atunci mancare chinezeasca... :hug: Duamne feri',dar in Italia intr-un satuc une' sta sorumea dispareau matele,si erau voci care spuneau ca restaurantul chinezesc e de vina...Sigur erau zvonuri nici nu vreau sa ma gandesc altfel...Scuze,iar off topic ,iar am calcat pe langa da' am limba ascutita na.... :wub:
[/quote]
Eh,vorbe din astea se aud peste tot.Nu tre sa credem noi tot ce inventeaza unii,si de altfel mai sînt si alte popoare care halesc mîtze,nu numai asiaticii.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2010 - 08:12 AM

Vezi postareaFoxyy, la 11 November 2010 - 11:23 PM, a spus:

Poularde a fost facuta de muuuuuult timp. Si halita ultra-rapid! :wub:

Bun ca v-a placut!Si noua :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2010 - 08:15 AM

Vezi postareaCarmella, la 12 November 2010 - 04:38 PM, a spus:

Arata minunat! :wub: Am mincat o singura data, facut ca la carte de o prietena, gustul era minunat si arata ca al tau, deci sint sigura ca si al tau e foarte gustos.
Are si mama citiva coqosei in curte, astept sa vad cind i se pune pata pe vreunul sa fiu pe-aproape :hug:

Da,chiar a fost bun bun.Cu un cocos din curtea mamei tale va fi si mai bun!

Chiar a gîndeam ca poate ar trebui sa atentionez ca fiind atîta vin,e clar ca aroma persista,si asta nu e pe gustul fiecaruia.Noi sîntem mare amatori de vin în sosuri,de la mic la mare si invers =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 21 February 2011 - 07:15 PM

Asa cum am promis, am executat la rîndul meu reteta.
Cocosul trebuie sa fie matur, este un element capital al retetei. Altminteri, carnea are sa fie prea frageda ca sa tina la gatit, în plus îi va lipsi bogatia de colagen care da consistenta sosului si gustul incomparabil.
Desigur, înlocuind cocosul batrîn cu unul tînar, sau cu un pui mai baban, preparatia va fi acceptabila dar nu mai mult.
Deci:
1 cocos de minim 4kg
2 sticle de vin rosu
2 morcovi mari
3 ramuri de telina
3 cepe
3-4 esalote (daca nu aveti, mai adaugati o ceapa)
4-5 catei de usturoi
1 paharel de cognac
300g arpagic
600g ciuperci (agaricus campestris sau bisporus)
300g piept afumat
100+50g unt
1 lingura de ulei
1 lingura de zahar
sare, piper, cimbru, foaie de dafin, 2-3 cuisoare

Preparatia începe cu o zi înainte, deci tineti cont. Eu unul am început-o sîmbata dimineata, cu decuparea fiarei, care tragea totusi 5kg la cîntar dupa ce a fost debarasata de partile inutile (cap, gît, labe, vîrfurile aripilor, maruntaie)
Am decupat întîi pulpele, am separat copanele, apoi aripile si în sfîrsit pieptul, desfacut în doua. Am portionat cu satîrul bucati de marime regulata (copanele le-am lasat dintr-o bucata, doar le-am retezat capatul osului dinspre labe, aripile le-am lasat ca atare, pulpele le-am taiat în trei bucati , fiecare jumatate de piept în patru. Am rînduit toate aceste bucati într-un castron mare în care am mai pus morcovii, telina, esalotele, cepele, usturoiul, taiate grosier, am presarat cu cimbru, boabe de piper, cuisoare, foaie de dafin. Desi nu e în reteta, am adaugat cu de la mine putere un fir de rozmarin si un praf de nucsoara rasa chiar deasupra, dupa care am acoperit totul cu cele doua sticle de vin rosu (pe care l-am ales mai de aciditate, în speta, un Bourgogne Passetoutgrain). Am acoperit bine cu film alimentar si am bagat castronul la rece pentru minim 24h, scotîndu-l doar ca sa mai rascolesc prin el.

Spinarea am taiat-o în trei bucati pe care le-am aruncat într-o tava cu restul cazaturilor (cap, gît, etc, mai putin maruntaiele) si pe care am pus-o la cuptor cu un praf de sare, unul mai generos de cimbru si o foaie de dafin,o ceapa, o bucata de praz, un morcov, o esalota si un fir de telina, totul taiat grosier, pîna s-a rumenit carnea. Am acoperit totul cu apa si am mai lasat la cuptor pîna a scazut de o treime, dupa care am filtrat zeama si am pus-o deoparte.

A doua zi, am început prin a taia pieptul afumat în bucati regulate pe care le-am oparit doua minute înainte de a le sota rapid la tigaie cu un pic de unt. Apoi am sotat în aceasi tigaie ciupercile, cu un praf de sare. În sfîrsit, arpagicul curatat, l-am aruncat la tigaie în 50g de unt, cu o lingura de zahar si un praf de sare, dupa care nu chiar le-am acoperit partial cu o un polonic sau doua din zeama preparata în ajun si am acoperit tigaia. Am lasat sa scada agîtînd din cînd în cînd tigaia pîna cînd arpagicul s-a acoperit cu un glasaj de culoarea caramelului blond, moment în care am deglasat cu o suvita de otet si am mai lasat sa se evapore complet.

Am scos bucatile de pui din marinata si le-am scurs, dupa care le-am uscat cît mai bine cu hîrtie absorbanta. Am stracurat marinata într-un castron si am recuperat legumele. Am început sa rumenesc pe toate partile bucatile de carne, cîte patru cinci o data, nu mai mult, într-o tigaie cu unt si un pic de ulei, pîna le-am terminat pe toate. În aceasi tigaie am rasturnat legumele din marinata (la nevoie se mai adauga un pic de unt) pîna au început sa se caramelizeze frumos. Am pus bucatile de carne si legumele într-o cratita mai mare pe foc iute si am flambat cu cognacul caldut (atentie mare, altfel va desenati sprîncene cu dermatograful pîna cresc la loc!). Dupa ce s-au potolit flacarile, am turnat deasupra zeama de la marinata, un praf bun de sare, unul de piper si un pic de cimbru.
Cînd a început zeama sa clocoteasca, am dat cratita la cuptor, pret de 3h la 180°. La nevoie, daca sosul scade prea tare, se mai toarna cîte un polonic doua din zeama preparata în ajun.
În sfîrsit, se scot bucatile de carne si legumele cu spumiera, dupa care în functie de consistenta sosului, se lungeste cu zeama daca e prea gros, se lasa pe foc iute sa scada sau se leaga cu o lingura de unt frecata cu o lingurita de faina daca e prea subtire. Se rectifica asezonarea sosului si se toarna peste carne. Se serveste cu garnitura de ciuperci, arpagicul glasat si pieptul afumat sotat.
Cine vrea, poate sa serveasca alaturi cartofi fierti natur sau paste (eu am ales gemelli).

Merci Maya :scratch:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#27 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 February 2011 - 07:50 PM

Un alt cocos de mare clasa :) Nu am facut pina acum, desi mi-am propus si dupa reteta anterioara de pe forum, parca a Mayei era. Inca string retete (sau cel putin asa declar) :)
Intrebarea mea e una tehnica: ai avut invitati la masa, sau a fost pentru masa de duminica?
Problema pe care o am eu cu pasarile mari e ca ele ma terorizeaza pe mine, in loc sa fie invers :) Vad ca tu ai folosit cam tot cocosul. Eu cind ma vad cu tot animalul in casa ma simt depasita. Cea mai fericita sint cind am doar pulpele, sau pieptul... daca il am pe tot nu ma indur sa pun o parte la congelat ca nu mai imi place deloc carnea congelata. Daca il fac pe tot in diverse forme (ciorba, friptura etc) se maninca ori un fel, ori altul, ca nu imi place nici mie sa maninc 2 feluri cu acelasi fel de carne la o masa. Daca fac numai ciorba sau numai ceva mincare iar nu se maninca decit putin, apoi imi ramin prin frigider. Deci mai mult se pierde decit se maninca, de fapt maninca cateii la care le scot apoi ramasitele in fata casei :scratch:

#28 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,454
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2011 - 10:44 PM

Mai am un pic de racituri din cocosul cumparat simbata de la macelar, tre sa ma duc sa iau altu :) nu pot sa-l lipsesc pe Stefano de o asemenea bunatate :scratch:

#29 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 12:59 AM

Voi chiar gasiti de cumparat cocos?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#30 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 01:02 AM

Vezi postareaAlexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:

Imagine postata

#31 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2011 - 08:40 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 01:02 AM, a spus:

Imagine postata

iaca cu gogu :occasion14:

http://www.mycoleron...0var%20bisporus

#32 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,454
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2011 - 09:17 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 12:59 AM, a spus:

ohh yesss
daca mama a zis ca era cocos :occasion14:

#33 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 10:44 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 February 2011 - 07:50 PM, a spus:

Un alt cocos de mare clasa :lol: Nu am facut pina acum, desi mi-am propus si dupa reteta anterioara de pe forum, parca a Mayei era. Inca string retete (sau cel putin asa declar) :hug:
Intrebarea mea e una tehnica: ai avut invitati la masa, sau a fost pentru masa de duminica?
Problema pe care o am eu cu pasarile mari e ca ele ma terorizeaza pe mine, in loc sa fie invers =)) Vad ca tu ai folosit cam tot cocosul. Eu cind ma vad cu tot animalul in casa ma simt depasita. Cea mai fericita sint cind am doar pulpele, sau pieptul... daca il am pe tot nu ma indur sa pun o parte la congelat ca nu mai imi place deloc carnea congelata. Daca il fac pe tot in diverse forme (ciorba, friptura etc) se maninca ori un fel, ori altul, ca nu imi place nici mie sa maninc 2 feluri cu acelasi fel de carne la o masa. Daca fac numai ciorba sau numai ceva mincare iar nu se maninca decit putin, apoi imi ramin prin frigider. Deci mai mult se pierde decit se maninca, de fapt maninca cateii la care le scot apoi ramasitele in fata casei :occasion14:

A fost masa de duminica si da, am avut invitati (am fost zece comeseni). A mai ramas, desigur, dar l-am savîrsit aseara :D

#34 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 10:48 AM

Nu, se gaseste doar de contrabanda, vîndut pe sub mîna :occasion14:

Normal ca gasim. E drept, numai în lunile de iarna.
Sînt convins ca gasesti si la Bruxelles.

#35 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 10:50 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:48 AM, a spus:

Io n-am vazut cocos prin nici un supermarket pe unde intrai. Chiar s-o da pe sub mana?

#36 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 10:51 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 01:02 AM, a spus:

Imagine postata

Mon cher, aici le zice "champignons de Paris".
În România nu stiu cum le zice. Cred ca "champignons" cea ce nu vrea sa spuie nimic!
Fara sa mai pomenesc ca am vazut scris negru pe alb "ciuperci champignons", foarte probabil pentru ca nu au un nume românesc precis.

#37 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 10:52 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 10:50 AM, a spus:

Io n-am vazut cocos prin nici un supermarket pe unde intrai. Chiar s-o da pe sub mana?

Coane, se gaseste la orice Carrefour sau Auchan. Si as mai zice, la orice macelar serios.
Nu te uita dupa nu mai stiu ce label, cocosul nu poate fi altfel decît crescut liber, în curte.

#38 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:51 AM, a spus:

Mon cher, aici le zice "champignons de Paris".
În România nu stiu cum le zice. Cred ca "champignons" cea ce nu vrea sa spuie nimic!
Fara sa mai pomenesc ca am vazut scris negru pe alb "ciuperci champignons", foarte probabil pentru ca nu au un nume românesc precis.

Si aici tot asa. De Paris.

Lasa Romanica! In Olanda, daca-i zici cuiva sa cumpere ciuperci zice ca-s scumpe. Daca-i arati "sampioanele" cum ca "Î! Da' alea ce's?" zice ca alea nu-s ciuperci ci sampinion.

#39 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 11:05 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:52 AM, a spus:

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 10:50 AM, a spus:

Coane, se gaseste la orice Carrefour sau Auchan. Si as mai zice, la orice macelar serios.
Nu te uita dupa nu mai stiu ce label, cocosul nu poate fi altfel decît crescut liber, în curte.

S-o gasi la voi la carfur sau auhan. Aici p...

#40 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 11:08 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 11:05 AM, a spus:

S-o gasi la voi la carfur sau auhan. Aici p...

Noa, atunci dai o fuga pîna la granita si iei de la prima pravalie care-ti iese în drum. Nici macar doua ceasuri dus-întors.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi