Pagina 1 din 1
Sepii la borcan
#1
Postat 12 November 2010 - 04:21 PM
Mi-a placut ideea.Sepiile isi pastreaza astfel gustul si aroma.
Aroma de mare la borcan.
Pentru doua portii:
200 gr de sepii
1 fennel (fenicul, finocchio)
1 ceapa rosie
masline
Sepiile le-am taiat fasii si le-am calit rapid intr-o tigaie cu un fir de ulei de masline extra.
Le-am pus in doua borcane cu filet impreuna cu lichidul obtinut.Am adaugat si fenelul si ceapa taiate rondele.Un praf de sare, piper rosu si masline.Am complectat cu ulei.Am inchis bine capacele.
Am asezat borcanele intr-o oala si am turnat apa calda pana aproape de bordul borcanului.Am fiert 10 minute.
Daca doriti, serviti direct din borcan daca nu, in farfurie!
Sunt bune si calde si reci.Eu le-am facut la pranz si am servit cu cartofi fierti in salata, seara la cina.
E bun de dus la o petrecere cu prietenii, ceva de genul: pune pasta (cartofii, orezul) la fiert ca eu aduc sepiile!
Am sa incerc cu rosii cherry data viitoare.
Aroma de mare la borcan.
Pentru doua portii:
200 gr de sepii
1 fennel (fenicul, finocchio)
1 ceapa rosie
masline
Sepiile le-am taiat fasii si le-am calit rapid intr-o tigaie cu un fir de ulei de masline extra.
Le-am pus in doua borcane cu filet impreuna cu lichidul obtinut.Am adaugat si fenelul si ceapa taiate rondele.Un praf de sare, piper rosu si masline.Am complectat cu ulei.Am inchis bine capacele.
Am asezat borcanele intr-o oala si am turnat apa calda pana aproape de bordul borcanului.Am fiert 10 minute.
Daca doriti, serviti direct din borcan daca nu, in farfurie!
Sunt bune si calde si reci.Eu le-am facut la pranz si am servit cu cartofi fierti in salata, seara la cina.
E bun de dus la o petrecere cu prietenii, ceva de genul: pune pasta (cartofii, orezul) la fiert ca eu aduc sepiile!
Am sa incerc cu rosii cherry data viitoare.
#2
Postat 12 November 2010 - 10:06 PM
Dimineata eu ti-am vazut sepiile, am balit la ora 5 dimineata (care nebun ar manca dihanii d'astea la ora 5 dimineata? io!) Eh si dupa aia a trebuit sa fac niste mici compradores si am aterizat a raionu de miscacioase in apa maaaaiii si mi se scurgeau ochii, si mi se scurgeeeeaaauuu. Si saptamana aviatuare tre' sa cumpar cartilaginoase din astea ca mor de pofta!
Heave ho, buccaneers ;)
#3
Postat 13 November 2010 - 04:10 PM
Ca sa nu ma dezmint ar trebui sa incerc reteta asta cu ceva shrimpi la borcan.
#4
Postat 13 November 2010 - 04:15 PM
Am rezistat o zi tentatiei tantalizante de a vizualiza topicul acesta, ca banuiam ce ma asteapta daca deschid "Borcanul Pandorei"
Nu-mi pot imagina moarte mai frumoasa decat inghitit de un giant squid.
Si viceversa!
Un borcan gigantic cu sepii inghitite de mine.
Nu-mi pot imagina moarte mai frumoasa decat inghitit de un giant squid.
Si viceversa!
Un borcan gigantic cu sepii inghitite de mine.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 13 November 2010 - 07:02 PM
Creveti, calamari, alte vietuitoare marine si terestre.Orizontul se largeste.
Legume diverse si alte condimente.
Un singur nomitor comun: borcanul.Va astept!
Legume diverse si alte condimente.
Un singur nomitor comun: borcanul.Va astept!
#6
Postat 14 November 2010 - 12:24 PM
[(sint chiauna de somn ) am citit "serpii la borcan" ]
Eataly, daca nu prind sepii, si eu tot niste creveti am sa-i dresez sa intre in borcan. Merci pt. reteta.
Eataly, daca nu prind sepii, si eu tot niste creveti am sa-i dresez sa intre in borcan. Merci pt. reteta.
#7
Postat 14 November 2010 - 12:29 PM
Cam a cita parte din capacitatea borcanului e umpluta cu ulei?
Dupa ce au fiert borcanele si s-au racit a facut vid capacul si deci s-ar putea pastra pentru citva timp in felul asta?
Dupa ce au fiert borcanele si s-au racit a facut vid capacul si deci s-ar putea pastra pentru citva timp in felul asta?
#8
Postat 14 November 2010 - 01:33 PM
uptown girl, la 14 November 2010 - 12:24 PM, a spus:
[(sint chiauna de somn ) am citit "serpii la borcan" ]
Eataly, daca nu prind sepii, si eu tot niste creveti am sa-i dresez sa intre in borcan. Merci pt. reteta.
Eataly, daca nu prind sepii, si eu tot niste creveti am sa-i dresez sa intre in borcan. Merci pt. reteta.
Serpi nu m-am gandit sa-i bag in borcan. prefer alte lighione mai accesibile.
Adriana, la 14 November 2010 - 12:29 PM, a spus:
Cam a cita parte din capacitatea borcanului e umpluta cu ulei?
Dupa ce au fiert borcanele si s-au racit a facut vid capacul si deci s-ar putea pastra pentru citva timp in felul asta?
Dupa ce au fiert borcanele si s-au racit a facut vid capacul si deci s-ar putea pastra pentru citva timp in felul asta?
Ideal ar fi sa fie acoperit de lichid tot, altfel cum s-ar coace.Eu, cu lichidul lasat de sepii si uleiul de la sfarsit, n-am adaugat prea mult, 2-3 linguri.Nu m-as speria de cantitatea de ulei, nu fierbe direct si nu e prajit si l-am folosit ca_condiment la salata cu cartofi.
Idem la paste!
#9
Postat 14 November 2010 - 01:38 PM
De pastrat nu stiu ce sa zic, nu cred ca mai mult de o zi.Adica se sigileaza prin fierbere dar cred ca ar fermenta, fenelul si ceapa raman crocante.
Cred ca ideea borcanului era doar pentru a pastra aroma.
Cred ca ideea borcanului era doar pentru a pastra aroma.
#10
Postat 14 November 2010 - 03:35 PM
Stiu ca tre sa fie plin de lichid dar nu intelesesem cit de uleios era lichidul
Cum prajitura la borcan se poate pastra mult si bine, ma intrebam daca nu se putea pastra si asta, eventual la frigider ca sa fie mai sigur.
Cum prajitura la borcan se poate pastra mult si bine, ma intrebam daca nu se putea pastra si asta, eventual la frigider ca sa fie mai sigur.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1