Eu am schimbat masina de spalat vasele acum o luna. Mai demult am avut una Siemens care si-a facut treaba perfect ani de zile. Nu am mai folosit-o cat am fost in Belgia (vreo 7 ani) si n-a mai mer4s. In fine. Acum am una Bosch care merge perfect si asta.
Folosesc pastile Finish si "lucitor" tot Finish. Plus sare. Mai demult am folosit Sun. Totul iese perfect stralucitor din masina iar paharele sunt fara dare sau pete. N-am stat sa setez duritatea apei de la noi pentru ca n-a fost nevoie.
Temperatura de spalare o pun mereu la 70 de grade pe program de "igiena plus" + "intensiv".
Daca nu vi se spala bine ce bagati in masina la spalat, inclusiv pahare, trebuie sa aveti in minte urmatoarele:
- trebuie setata duritatea apei (daca se poate). Duritatea apei o aflati de la cei care va livreaza apa.
- pastilele multiextraetc, care, cica, contin si sare, nu sunt Dumnezeu. Mai mult, unele masini nu vor sa functioneze daca nu au sare. Asa ca, puneti sare si lucitor unde trebuie. Preferabil folositi pastile care nu contin si alte cacaturi in ele. Prea mult lucitor nu e bine ca da dare sau pete.
- valabil si pentru ce detergent folositi, ce solutie de luciu si sare... daca sunt ieftinaciuni va cacati pe ele si va ies dare si pete, mai ales daca nu e setata duritatea apei. Asa ca folositi produse bune. Nu strica sa va uitati si pe site-uri de asociatii de consumatori si sa cititi rezultatele lor la diverse teste cu diverse produse. Asta, asa, orientativ.
- daca schimbati detergentul, nu luati mult din prima, Incercati sa gasiti cel mai mic pachet sau, eventual, cereti mostre la fabricant. Daca nu obtineti rezultatele pe care le vreti nu ramaneti cu un sac de detergent pe care sa nu-l mai folositi.
- spalatul la temperatura mica (30 de grade) e interesant doar daca vasele bagate la spalat nu sunt foarte murdare, cu pete sau mai stiu eu ce (adica trebuie sa fie cat mai "curate"). Altfel nu vor fi curatate cum trebuie.
- nu orice detergent este folosibil la temperaturi mici
- nu incarcati masina ca trenurile din India
- nu dati vina pe altii. Aia n-au nici o vina.
- last but not least... read the fucking manual! Fiecare masina are proprietatile ei si ce e bun pentru una poate nu e bun si pentru alta. Si asta scrie in instructiunile de folosire.
Foxyy, la 22 June 2017 - 08:45 PM, a spus:
E drept ca le spalam si la 90 de grade..

Din pacate, io n-am 90 de grade. Doar 70. Si e OK si asa.
yoyo, la 01 June 2017 - 06:30 PM, a spus:
Sitele le-am curatat zilele trecute deci nu prea cred ca ar fi murdare in conditiile in care vasele inainte de a le pune in masina le curat de resturile de mancare.
Vasele nu trebuie curatate perfect de resturile de mancare. Detergentii din ziua de astazi au in ei niste chestii care se activeaza tocmai in contact cu resturile de mancare. Asta ca sa curete3 mai bine. Asa ca cand crezi ca faci bine ca sa clatesti vasele inainte sa la bagi in masina, mai mult rau faci. Nu tu, zic, asa, in general.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 13 February 2019 - 03:06 PM