In mod normal se face cu aluat acru , am incercat si asa si tot cleioasa a iesit.
Azi am gasit o retzeta fara aluat acru pe un site nemtzesc cu retzete pt Thermomix. Retzeta initziala era cu faina integrala se secara si taratze , dar cum nu aveam taratze , am adaptat-o
Ingrediente:
- 500 g faina de secara integrala
- un pliculetz de drojdie
- 3 linguritze se sare
- un pliculetz de ceai: chimen, fenicul, anis
- 400 ml apa calda
- *100 ml zeama de lamaie , proaspata , cam de la 2 lamai mijlocii
- *( zeama de lamaie inlocuieste aluatul acru)
Asta e ce am folosit eu, in retzeta initziala erau:
- 200 g taratze de secara
- 300 g faina de secara integrala
- 10 g drojdie proaspata
- 3 linguritze de sare
- 1/2 lingurita condimente de paine ( anis , fenicul , chimen)
- 340 ml apa calda
- 100 ml zeama de lamaie
Se face aluatul apoi se lasa la crescut 3 ore!!!!
( Eu l-am facut in MP si l-am lasat acolo mai mult sa creasca. In reteta scria ca se amesteca in TM 4 min apoi se scoate si se lasa la crescut intr-un castron.)
Se pune apoi aluatul intr-o forma ( ca sa nu mai ung eu am folosit una de silicon) si se lasa iar la crescut o ora apoi se cresteaza.
Se preincalzeste cuptorul la 270 de grade , se da painea la cuptor si dupa cam 10 min se reduce temperatura la 200 de grade. A mea a fost gata dupa 50 de min.
Eu asa pufoasa paine de secara n-am vazut!!!
Si e si buna. Nu e acra de la lamaie !!!
Vin cu poza mai tarziu , cand se raceste , am taiat coltzul fierbinte...astept sa pot taia o felie ca lumea