Forum Culinar: paine de secara pura - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

paine de secara pura slab calorica

#1 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 November 2010 - 02:50 PM

Painea de secara are foarte putzine calorii in comparatzie cu celelalte si e foarte hranitoare....dar......e cleioasa , se framanta greu ( aluatul devine ca un lut...), faina de secara nu se impaca cu drojdia ...
In mod normal se face cu aluat acru , am incercat si asa si tot cleioasa a iesit.

Azi am gasit o retzeta fara aluat acru pe un site nemtzesc cu retzete pt Thermomix. Retzeta initziala era cu faina integrala se secara si taratze , dar cum nu aveam taratze , am adaptat-o :)

Ingrediente:
  • 500 g faina de secara integrala
  • un pliculetz de drojdie
  • 3 linguritze se sare
  • un pliculetz de ceai: chimen, fenicul, anis :pupic:
  • 400 ml apa calda
  • *100 ml zeama de lamaie , proaspata , cam de la 2 lamai mijlocii
  • *( zeama de lamaie inlocuieste aluatul acru)


Asta e ce am folosit eu, in retzeta initziala erau:

  • 200 g taratze de secara
  • 300 g faina de secara integrala
  • 10 g drojdie proaspata
  • 3 linguritze de sare
  • 1/2 lingurita condimente de paine ( anis , fenicul , chimen)
  • 340 ml apa calda
  • 100 ml zeama de lamaie


Se face aluatul apoi se lasa la crescut 3 ore!!!!

( Eu l-am facut in MP si l-am lasat acolo mai mult sa creasca. In reteta scria ca se amesteca in TM 4 min apoi se scoate si se lasa la crescut intr-un castron.)

Se pune apoi aluatul intr-o forma ( ca sa nu mai ung eu am folosit una de silicon) si se lasa iar la crescut o ora apoi se cresteaza.
Se preincalzeste cuptorul la 270 de grade , se da painea la cuptor si dupa cam 10 min se reduce temperatura la 200 de grade. A mea a fost gata dupa 50 de min.

Eu asa pufoasa paine de secara n-am vazut!!!

Si e si buna. Nu e acra de la lamaie !!!

Vin cu poza mai tarziu , cand se raceste , am taiat coltzul fierbinte...astept sa pot taia o felie ca lumea :)

#2 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 November 2010 - 03:01 PM

ma foarte intereseaza aceasta reteta :)

simona, cu ceaiul ce ai facut? l-ai preparat cu apa sau l-ai pus asa, praf, in aluat?

#3 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 November 2010 - 03:12 PM

Vezi postareaboni, la 17 November 2010 - 03:01 PM, a spus:

ma foarte intereseaza aceasta reteta :)

simona, cu ceaiul ce ai facut? l-ai preparat cu apa sau l-ai pus asa, praf, in aluat?


Boni , am rupt plicul si am bagat contzinutul in aluat. In retzeta scria de condimente de paine da' io n-am asa ceva. Noroc c-a scris ce contzin :)

Merg sa vad daca s-a racit sa fac o poza .

#4 Useril este offline   DanaT 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationIreland

Postat 17 November 2010 - 03:16 PM

Eu am si notat reteta si o fac cat mai curand ca-mi place painea de secara tare mult si daca iese si mai pufoasa... a mea e reteta! :)

#5 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 November 2010 - 03:21 PM

iaca pitutza :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-34-129000008864.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-34-129000009821.jpg


#6 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 November 2010 - 03:23 PM

Inca mai e caldutza ca nu are o ora de cand e scoasa din cuptor , dar pt o paine de secara mie mi se pare super-mega-pufoasa!

( mi-s modesta :) )

#7 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 November 2010 - 03:40 PM

Vezi postareasimonaro29, la 17 November 2010 - 03:12 PM, a spus:

Boni , am rupt plicul si am bagat contzinutul in aluat. In retzeta scria de condimente de paine da' io n-am asa ceva. Noroc c-a scris ce contzin :)
...

merci. acum m-am luminat :)

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 November 2010 - 07:55 PM

Ba nu esti deloc modesta, arata splendid!

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 November 2010 - 09:23 PM

Cand ma uit la painica asta mai ca imi vine sa ma apuc de dieta.

#10 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 November 2010 - 09:46 PM

Merci, Adriana .

LA Chef-A , te astept la MB :occasion14: , daca vrei...

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi