Reteta probabil este de inspiratie irlandeza, eu am plecat de la reteta pe care am gasit-o in cartea de bucate de la KitchenAid. Bon, deci cum ii spune si numele, este o paine care se face repede (10 minute pregatirea + 30 de minute coptul). Sa purcedem deci:
Ingrediente:
400 gr faina, 300 ml iaurt lichid (eu am avut iaurt de baut), 1 lgt sare, o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu.
Proces tehnologic:
0. Preincalziti cuptorul la 220 de grade
1. Se amesteca ingredientele uscate, apoi, continuand amestecarea, se toarna iaurtul
2. Se continua amestecarea pana se obtine un aluat omogen, care se desprinde de peretii vasului
3. Intr-un vas captusit cu hartie de copt, dati forma dorita aluatului, insa cu o grosime de 2.5 cm
4. Dati la cuptor pentru 15 minute, dupa care reduceti temperatura la 200 de grade si mai tineti 15 minute
5. Si...poftiti:
Pagina 1 din 1
Paine rapida fara drojdie
#3
Postat 11 January 2010 - 09:10 PM
Ralu, !
Azi reteta asta m-a scos din rusine din nou, am ajuns tarziu acasa si mi-am dat seama ca nu mai am paine. In 40 de minute am rezolvat problema
Azi reteta asta m-a scos din rusine din nou, am ajuns tarziu acasa si mi-am dat seama ca nu mai am paine. In 40 de minute am rezolvat problema
#4
Postat 11 January 2010 - 09:40 PM
Bunny a spus:
Ralu, !
Azi reteta asta m-a scos din rusine din nou, am ajuns tarziu acasa si mi-am dat seama ca nu mai am paine. In 40 de minute am rezolvat problema
[attachment=0]DSC_0350.JPG[/attachment]
Azi reteta asta m-a scos din rusine din nou, am ajuns tarziu acasa si mi-am dat seama ca nu mai am paine. In 40 de minute am rezolvat problema
[attachment=0]DSC_0350.JPG[/attachment]
ce bine arata painea ta
in genul asta fac si eu "cozonac rapid" cand aflu ca am vreun musafir caruia ii place cozonacul sau cand il apuca pe tatal meu poftele de gravide
#5
Postat 11 January 2010 - 09:57 PM
Misha a spus:
ce bine arata painea ta
in genul asta fac si eu "cozonac rapid" cand aflu ca am vreun musafir caruia ii place cozonacul sau cand il apuca pe tatal meu poftele de gravide
in genul asta fac si eu "cozonac rapid" cand aflu ca am vreun musafir caruia ii place cozonacul sau cand il apuca pe tatal meu poftele de gravide
Misha, vreau si eu reteta de cozonaz cu bicarbonat, pliiiiiiz!
Offtopic: Am descoperit unde e cartea cu mezeluri, o imprumutasem Cand o am inapoi, ma pun pe postat
#6
Postat 12 January 2010 - 12:07 AM
reteta o am de pe blogul lui Edith
eu am facut asa
250 ml iaurt (acolo scria grame,eu am pus mililitri nu stiu daca e egal )
1 ou
280 gr faina
1 praf de copt
1 lgta sare
6 lg zahar
1 zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie+coaja de la 1/2 portocala(asa am pus eu)
am amestecat bine ,am pus jumatate de compozitie apoi rahat cubulete,nuca macinata amestecata cu zahar,sau leam combinat apoi am pus si restul de aluat
aluatul e destul de subtirel dar creste bine si cand e gata e fff bun
mai poti pune si stafide
eu vreau sa fac cu stafide,coaja de portocala confiata,si fructe uscate,ca sa iasa ca un panettone,ca si asa am ramas blocata pe panettone si din cauza job-ului nu am reusit sa il fac pe craciun
pun si poze cu ai mei ca sa ai idee cam ce am vrut sa spun ca nu ma prea stiu cu iecsplicatziunile
din pacate ala cu nuca si rahat a impins in parti umplutura cand a crescut dar a fost ok
e bun,rapid si trece repede
eu am facut asa
250 ml iaurt (acolo scria grame,eu am pus mililitri nu stiu daca e egal )
1 ou
280 gr faina
1 praf de copt
1 lgta sare
6 lg zahar
1 zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie+coaja de la 1/2 portocala(asa am pus eu)
am amestecat bine ,am pus jumatate de compozitie apoi rahat cubulete,nuca macinata amestecata cu zahar,sau leam combinat apoi am pus si restul de aluat
aluatul e destul de subtirel dar creste bine si cand e gata e fff bun
mai poti pune si stafide
eu vreau sa fac cu stafide,coaja de portocala confiata,si fructe uscate,ca sa iasa ca un panettone,ca si asa am ramas blocata pe panettone si din cauza job-ului nu am reusit sa il fac pe craciun
pun si poze cu ai mei ca sa ai idee cam ce am vrut sa spun ca nu ma prea stiu cu iecsplicatziunile
din pacate ala cu nuca si rahat a impins in parti umplutura cand a crescut dar a fost ok
e bun,rapid si trece repede
Imagini atasate
#7
Postat 13 January 2010 - 01:13 AM
Misha a spus:
reteta o am de pe blogul lui Edith
eu am facut asa
250 ml iaurt (acolo scria grame,eu am pus mililitri nu stiu daca e egal )
1 ou
280 gr faina
1 praf de copt
1 lgta sare
6 lg zahar
1 zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie+coaja de la 1/2 portocala(asa am pus eu)
eu am facut asa
250 ml iaurt (acolo scria grame,eu am pus mililitri nu stiu daca e egal )
1 ou
280 gr faina
1 praf de copt
1 lgta sare
6 lg zahar
1 zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie+coaja de la 1/2 portocala(asa am pus eu)
Misha, multam fain pentru reteta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1