Forum Culinar: Burta piemonteza - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Burta piemonteza si nu numai

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2010 - 10:29 AM

Asa face soacra-mea burta si mie imi place, alaltaieri am gasit-o la macelar si ieri am facut-o, a iesit foarte buna pentru gustul meu. Burta pe care o vinde macelarul e deja curatata si fiarta, dar eu am mai pus-o 10 minute la fiert si am aruncat apa. Am avut 850 de grame de burta de 2 feluri, una care aici se numeste millefoglie si e subtire cu niste franjuri care atirna de ea si alta mai groasa fara franjuri, nu stiu altfel cum sa explic :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129075764204.jpg
Am taiat marunt 3 morcovi si o ceapa mare si jumatate de catel de usturoi, le-am calit in putin ulei si apoi am adaugat burta fiarta si vreo jumatate de chilogram de dovleac taiat cuburele si am lasat sa se inmoaie.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129075778168.jpg
Am adaugat 3 cartofi mari taiati cuburele si o cutie de fasole mare alba, am acoperit cu apa, vreo 2 litri si un pic de supa congelata, am pus totul in slowcooker unde a fiert 3 ore pe high, pasul asta se poate elimina, eu nu puteam sa ma ocup de ea in intervalul asta de timp, de aceea am preferat solutia asta.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129075783904.jpg
Am mutat totul in Le Creuset si am pus la fiert pe aragaz unde a fiert alte 2 ore, din cind in cind insa trebuie amestecat.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129076009452.jpg
La sfirsit imi place sa o pisez un pic cu pisatorul de cartofi, in felul asta ramine doar burta intreaga, restul devine asemanatoare unei creme. Mie mi-a placut foarte mult, de data asta a iesit bine de tot.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129076018383.jpg

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2010 - 09:19 PM

Foarte fain reteta! Doamna la care am stat eu in gazda in Bucuresti facea o tuslama de ma lingeam pe deshte pan' la coate. Pana atunci nu mai mancasem tuslama. Ador burta! Tre sa ma uit sa vad daca reperez pe aici asa ceva.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 December 2010 - 01:16 PM

Nu stiu daca tuslamaua e ca ciorba de burta pe care o stiu eu, mama nu obisnuia sa o gateasca asa ca facuta in casa n-am mincat, am incercat din cea facuta la restaurant si nu mi-a placut de nici o culoare. De aceea cind am vazut-o aici am fost mai mult decit reticenta dar mi-am zis sa incerc, facuta in felul asta imi place foarte mult.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2019 - 03:42 PM

Trippa al pomodoro
am dunstuit mai intii niste ceapa intr-o tigaie
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-44159200-1551878944.jpg
am pus-o in slowcooker impreuna cu burta taiata
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-53060100-1551878985.jpg
am adaugat sare, o cutie de fasole alba mare, o sticluta de suc de rosii, 2 linguri mari de bulion si apa cit sa o cuprinda
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-61174200-1551879045.jpg
am lasat la foc lin in slowcooker peste noapte si asta e rezultatul
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-21499000-1551879758.jpg

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 March 2019 - 09:24 AM

Si gustul, gustuuuuul? Mmmnonmnom! Il sun pe tata sa il intreb daca nu o comitem in familie :P))
Bravo bravo!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2019 - 10:07 AM

Mi-a placut mai mult prima, dar poate ca e greseala mea pentru ca in asta de acum am pus bulion care i-a dat prea mult gust de rosii

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 March 2019 - 12:42 PM

Ia uite ca si in 2010 scrisesem de tuslama Imagine postata Apai mie cand mi se pune ceva pe chelie, sa te tii Imagine postataNici eu nu i-as pune rosii, mai degraba ma atrage alba.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2023 - 09:59 AM

Eu am refacut burta asta, pe soba, am impartit-o cu restul familiei asa ca s-a terminat din prima, buna tare
:love7:
Imagine atasata: monthly_01_2023/post-4-0-26596500-1673942361.jpg

#9 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,745
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 January 2023 - 03:32 PM

Interesanta reteta! Sa va fie de bine!

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2023 - 01:58 PM

Da, aici se gateste in multe feluri, diferite de la o zona la alta

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi