any_annette, la 14 January 2012 - 07:50 PM, a spus:
Ioana stii cat de mult te apreciez si ma bucur cand vad ca ai o relatie asa de frumoasa cu fata sotului tau, bravo

!
Maioneza cu ou fiert am facut intotdeauna. Difera la gust.
Am incercat sa fac odata dupa metoda cu mixerul vertical, insa nu mi-a iesit.
Edit ca m-am luat cu vorba si am uitat sa-ti zic ca tot ce-ai adus la han arata minunat!
Ce reteta ai pentru saratele? Cea a Petunelei?
sa sti ca mie mi s-a taiat de multe ori maioneza,da de cand fac dupa reteta Gabrielei Cara iese super bine.
Nu stiu care e reteta Petunelei, eu am una d ela o finuta de a mea si de vreo 12-13 ani incoace de cand a mancat al meu la ea o fac si eu.In ultimul timp chiar o fac des: odata pe sapt sa la 2 saptamani.Cand a fost fata sotului aici am facut si i-au placut.
Reteta de baza e :
500 gr faina
250 gr unt
200 gr branza
un pahar de apa minerala sau lapte
o nuca de drojdie
un varf de sare
Toate se amesteca la un loc.
Ei , eu nu o mai respect intocmai, fac juma juma unt cu untura, apa o inlocuiesc cu kefir sau lapte batut facut de mine, iar pe langa branza mai adaug cascaval ras ca sotului ii plac mai branzoase.
Geany, la 14 January 2012 - 08:18 PM, a spus:
Io' mai am o caruta de untura ce bunica sa mai fac din ea?!

momentan am dat-o la congi...Cred ca o sa fac in viitor haioasele lui Eataly,placinta lui Laura laurentiu (da acolo trebuie putina ca se ung doar foile)...se pot face saleuri cu untura,si branza sarata de oiule?!

poti face pateuri cu untura, merg f mine, sau cornulete
stella, la 14 January 2012 - 08:39 PM, a spus:
Ioana, faine iti iesira...lasa ca nu-i bai, alta data

oricum, totul e din goana calului

astept cand ai drum pe aici;)
Imi pare rau ca n-am avut nimic sa pun trufele, tb sa-mi cumpar hartiute speciale