[quote name='any_annette' date='16 January 2012 - 01:21 AM' timestamp='1326669683' post='122569']
Adica nu ai facut tu o tocanita de ciuperci cu mamaliguta niciodata?
ce treaba am io cu carnatii?

tu n-auzi ca io am ciuperci

[/quote]
Nu, niciodata, ai facut? Zi si mie cum se face, deja mi-e pofta!!!!!!!!!
La Rambo ma duc de obicei dupa peste, adica de la el cumpar mereu.
Sa vezi, te strici de ras, are carte de vizita si scrie Rambo pe ea

![/quote]
nu pot sa cred! pai la ai tai acasa ce tocanite se faceau? la mama de cartofi si de ciuperci.
da, se face ca orice tocanita. Exsta varianta cu si fara carne:
Se calesc 1 ceapa si 3 graunti de usturoi, taiate marunt, in ulei EV. Eu pun la orice tocanita si putina telina+morcov si musai 1 ardei rosu/gogosar/capia taiate toate cuburi marunte de tot, impreuna cu piciorusele ciupercilor date pe mandolina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga pieptul bucatit/copanelele de pui (sau alta carne preferi) si se calesc pina isi schimba culoarea, dupa care adaugam ciupercile taiate mare (350-500g - se taie in 2 sau in 4, depinde cat sunt de mari), le calim si pe ele putin, stingem cu 1 pahar de vin alb sec, adaugam 1-2 foi de dafin, saram si piperam dupa gust, (optional 1 pepperoncino), cimbru, cateva frunze de busuioc, adaugam 1 cana de apa (sau supa de legume) si lasam sa fiarba, acoperit, la foc mic aproximativ 15-20 min, pana e carnea fiarta. Apoi se adauga suc de rosii concentrat (sau rosii decojite), mai fierbem aproximativ 10-15 min., pana se leaga sosul (eu nu pun faina). In final se presara patrunjel proaspat tocat. Se serveste imediat, fierbinte, alaturi de mamaliguta, cateva muraturi si un pahar de vin alb sec.
Merge la fel de bine si fara carne, fiind o buna mancare de post delicioasa, daca ai rabdare sa faci un sos de rosii bun, scazut cu rabdare (idem ca si in cazul cu carne).
Arata cam asa, foto de pe net:
tocanita_ciuperci_tb_cmmX.jpg (33.14K)
Number of downloads: 0
Unii pun si smantana, dar eu nu pun la tocanita, la mine tocanita e cu sos rosu. Iese delicioasa primavara cu ceapa si usturoi verde

.
Io cu sosuri albe le zic altfel: pui cu smantana si ciuperci, sau ciuperci cu smantana, caz in care merge cu marar proaspat (si il ingros cu o lingura de mustar). Ori ciulama de ciuperci.
Eu sunt fan ciuperci si le gatesc cum imi vine pe moment, imi plac mult si taiate mari si repezite la wok cu rosii uscate, usturoi, busuoic, ulei EV, piper, ies gustoase rau. Din pacate lui tati nu ii plac. Le accepta doar umplute cu branza la cuptor. Altfel si de pe pizza din oras le da la o parte, daca sunt mai mult de 2-3 felii.