Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11261 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 January 2012 - 10:33 AM

Hello :) ! Am venit sa va spun ca sunt ok. Toate au decurs bine. Va multumesc mult pentru sustinere si ganduri bune! :)
multumesc si fantanei, cand reusesc trec si pe acolo sa aduc ofranda pentru nevoile/dorintele tuturor.

Sapt viitoare ne intalnim iar pe terenul lor, acolo ar mai putea fi un mic hop, dar ce a fost mai greu a trecut. Al doilea oaspete trebuia sa soseasca ieri si sa stea si azi toata ziua, dar nu a mai venit din cauza viscolului, asa ca am, amanat discutiile pe sapt urm.

Urateniile de pe fata mi s-au uscat si sunt pe trecutelea.
Am ales sa ma gletuiesc in final. Luni a fost ok, toata fata mi-a aratat bine pana seara, nu se vedeau bubele, marti mai rau (nu am putut deloc dormi noaptea si aratam oricum ca lovita de tren), dar ieri chiar se cojeau astea de pe nas si sub nas, incat tenul imi arata destul de naspa in zonele alea, dar in fine una peste alta tot am aratat profi. :rolleyes:

sper ca voi toate/toti sunteti bine, ca nu am acum timp sa citesc, am 10000 de mailuri de cititi si raspuns, 100 de treburi nerezolvate adunate in astea 3 zile plus altele noi primite in timpul vizitei.

Multa sanatate tuturor si numai bine!
Sorina, mult succes pe 3,c a nu stiu dc mai apuc sa intru!
pupez tot boborul de la han!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11262 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 January 2012 - 10:35 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 January 2012 - 10:33 AM, a spus:

Hello :D ! Am venit sa va spun ca sunt ok. Toate au decurs bine. Va multumesc mult pentru sustinere si ganduri bune! :D multumesc si fantanei, cand reusesc trec si pe acolo sa aduc ofranda pentru nevoile/dorintele tuturor.

Sapt viitoare ne intalnim iar pe terenul lor, acolo ar mai putea fi un mic hop, dar ce a fost mai greu a trecut. Al doilea oaspete trebuia sa soseasca ieri si sa stea si azi toata ziua, dar nu a mai venit din cauza viscolului, asa ca am, amanat discutiile pe sapt urm.

Urateniile de pe fata mi s-au uscat si sunt pe trecutelea.
Am ales sa ma gletuiesc in final. Luni a fost ok, toata fata mi-a aratat bine pana seara, nu se vedeau bubele, marti mai rau (nu am putut deloc dormi noaptea si aratam oricum ca lovita de tren), dar ieri chiar se cojeau astea de pe nas si sub nas, incat tenul imi arata destul de naspa in zonele alea, dar in fine una peste alta tot am aratat profi. :)

sper ca voi toate/toti sunteti bine, ca nu am acum timp sa citesc, am 10000 de mailuri de cititi si raspuns, 100 de treburi nerezolvate adunate in astea 3 zile plus altele noi primite in timpul vizitei.

Multa sanatate tuturor si numai bine!
Sorina, mult succes pe 3,c a nu stiu dc mai apuc sa intru!
pupez tot boborul de la han!

Bun sosit! Si spor la munci in continuare. :rolleyes: Cand mai ai timp, te asteptam pe aici cu vesti bune (sper!). :)

#11263 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 January 2012 - 10:41 AM

Buna dimineata .
Foxyy , merci pentru micul dejun copios si cafeluta .
La noi anunta astia frig mare , -18 ziua , -27 noaptea ...brrrr...nici nu vreau sa ma gandesc . Sper sa se insele.
Eu iar nu mai stiu ce sa fac de mancare , mai ales ca trebuie sa fac ceva pentru domnul meu , pentru maine la servici . Daca era numai pentru mine si fata , o scoteam repede la liman .

Acum , sa va povestesc ceva , ce pe mine m-a cam deranjat serile trecute . Primeste sotul meu un mail , de la prietenul neamt ,acum plecat in concediu prin tarile calde , mail care suna , in traducere , ceva de genul : in 25 februarie imi sarbatoresc cea de 40-a aniversare , esti asteptat ; bineinteles ca sunteti invitati amandoi , asta daca gasiti baby sitter pentru Izabela . :) Omul se serbeaza la un local . Acum , eu am luat-o cam pe dos , cum le iau eu de obicei . Adica , e de preferat sa mearga sotul singur , dar daca trebuie sa merg si eu , in nici un caz sa nu ma gandesc sa duc si fata . Baby sitter? De unde ? Si fata ar si sta cu o necunoscuta?Si eu as putea sa ma "distrez" stiind ca fata e cu cineva de care poate nu-i place ?Ca aici nu e mama sa o las cu ea sa pot pleca linistita .Ce m-a deranjat si mai mult , este faptul ca sotul meu nici nu s-a gandit vreo fractiune de secunda sa nu se duca nici el , "la multi ani sanatosi , nu am gasit baby sitter , nu putem onora invitatia " ( ceea ce eu as fi facut daca era pusa invers problema ) . M-a intrebat doar "ce as putea sa-i duc cadou?".
Daca reactionez , gresesc? :rolleyes:

#11264 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2012 - 11:03 AM

Eu imi dau strict cu parerea mea din experienta mea. Nu vad de ce fata nu ar sta cu o baby sitter, cand eram in facultate asa m-am imprietenit cu o vecina care mi-a lasat-o pe aia mica de 2 ani ca era presata sa mearga undeva si nu stia ce sa faca si ne-am ciocnit pe scari si cred ca m-a intrebat din disperare. Vreau sa spun ca aia mica nu a avut nicio apasare si nu se mai dadea dusa! Poate nu m-o fi placut ea, dar te asigur ca a ascuns asta foarte bine si figura s-a repetat de multe ori!!

Si la partea a doua eu zic sa te gandesti ce-i mai bine pentru tine: sa faci o furtuna din nimic sau sa va distrati amandoi, pentru ca si cu furtuna si fara, el totusi se vede clar ca nu ia in considerare ipoteza sa nu mearga.

Si 3: nici tata, fratele, fostul meu sot si nici partenerul actual, nu ar fi luat in considerare aceasta ipoteza, asta pe cale empirica poate iti spune ceva, ca n-or fi toti ciudati in jurul meu, SPER!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11265 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 January 2012 - 11:16 AM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 10:41 AM, a spus:

Buna dimineata .
La noi anunta astia frig mare , -18 ziua , -27 noaptea ...brrrr...nici nu vreau sa ma gandesc . Sper sa se insele.

Si pe aici e gerulet.... Viscoleste si-s -6 grade (pentru moment). Oricum, de simtit se simt ceva mai multe (cu minus in fata, normal!!!!!!).
Nemtii sunt mai scortosi de felul lor (si au si dreptate, pe de-o parte). Te anunta din start cum stau lucrurile. Daca-ti convine, bine. Daca nu..... sanatate.
Incearca sa gasesti pe cineva cu care s-o lasi pe Iza cateva ore si mergeti amandoi, simtiti-va bine, ca meritati! Mai ales tu! O iesire trebuie din cand in cand!
Ziceai ca v-ati mai intalnit cu ceva colegi de servici de-ai sotului, care aveau si ei copii (oare era vorba chiar de neamt si scufund eu lucrurile??? :rolleyes:). Incearca sa vezi daca n-o poti lasa pe Iza acolo, sau daca-ti recomanda ei pe cineva care sa vina la tine.
Scandal nu cred ca are rost sa faci. Poate doar sa-i dai tema sa gaseasca pe cineva sa stea cu picea voastra. :)

#11266 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 26 January 2012 - 11:16 AM

Foxyy,multumesc pentru reteta si pentru mic dejunul copios
Daniella ,mult succes si spor in toate
La noi a nins in nestire si mai ninge si e frig si am inteles ca vine gerul cu -19 grade ,of,of si astept niste marfa de care am nevoie si nu stiu daca ajunge camionul
Izuk, ca o parere de a mea eu te-as sfatui sa te duci impreuna cu sotul tau ca o distractie nu strica ,din contra cateodata e nevoie de putina relaxare. Si daca gasesti pe cineva care sa stea cu cea mica foarte bine ,nu trebuie sa iti faci atatea griji pentru o seara ca asa facem noi si timpul trece si nu ne alegem cu nimic.

#11267 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:27 AM

Da Zerda , stiu ce zici , dar de unde gasesc eu aici , intre straini , baby sitter ?In plus , stiu sigur ca fata ar face o scena de toata frumusetea daca plec eu , ea nu sta fara mine nici macar cu persoane cunoscute , uneori nici cu tatal ei . Ce mama as fi daca as pleca sa ma distrez , lasand fata in hohote de plans . Oare chiar m-as distra?Nu ...as sta cu gandul mereu la ea . Poate ca sunt eu o mama exagerata , dar asta sunt . Mi-am serbat ziua acum o luna , am lipsit de acasa o jumatate de zi , pentru ca am si preparat cele necesare "distractiei " , am lasat-o cu mama . Cand m-am intors acasa , cu lacrimi in ochi , mi-a spus "sa nu mai pleci NICIODATA fara mine ". Mi-a spus mama ca toata ziua a intrebat "unde e mama?cand vine mamica mea?" Stiu ca o data si o data va trebui sa se dezlipeasca de mine , dar ...
Nu vreau sa isc nici o cearta , de aia ceream si parerea cuiva din afara "problemei" , dar nici nu vreau ca mereu sa fiu lasata pe dinafara , ba pentru ca merge la o bere cu colegii , ba pentru ca trebuie sa mearga la ziua lui X , ba pentru ca firma face party si nu-s acceptati si membrii familiei . Eu , pe vremea cand lucram , am fost trimisa de sefa la un simpozion , o prezentare de produse . A facut o scena de toata frumusetea pentru ca el nu a putut veni , a stat umflat cateva zile . Si eu nu am avut de ales , a trebuit sa merg .
El va merge , eu voi sta acasa , asta e clar .Nu stiu insa CUM sa tratez situatia , sa spun ce am pe suflet sau sa tac si sa inghit .

#11268 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:31 AM

Vezi postareaFoxyy, la 26 January 2012 - 11:16 AM, a spus:

Buna dimineata .

Si pe aici e gerulet.... Viscoleste si-s -6 grade (pentru moment). Oricum, de simtit se simt ceva mai multe (cu minus in fata, normal!!!!!!).
Nemtii sunt mai scortosi de felul lor (si au si dreptate, pe de-o parte). Te anunta din start cum stau lucrurile. Daca-ti convine, bine. Daca nu..... sanatate.
Incearca sa gasesti pe cineva cu care s-o lasi pe Iza cateva ore si mergeti amandoi, simtiti-va bine, ca meritati! Mai ales tu! O iesire trebuie din cand in cand!
Ziceai ca v-ati mai intalnit cu ceva colegi de servici de-ai sotului, care aveau si ei copii (oare era vorba chiar de neamt si scufund eu lucrurile??? :rolleyes:). Incearca sa vezi daca n-o poti lasa pe Iza acolo, sau daca-ti recomanda ei pe cineva care sa vina la tine.
Scandal nu cred ca are rost sa faci. Poate doar sa-i dai tema sa gaseasca pe cineva sa stea cu picea voastra. :)

Exact aceleasi persoane , dar ei lasa copiii la parintii ei , sunt finlandezi . Cum ziceam ...Iza nu sta cu straini !!!

Editez sa precizez ceva : sotul nici nu a luat in calcul varianta baby sitter-ului . Mi-a aratat mailul , apoi m-a intrebat de cadou . Nu a zis nimic altceva .

#11269 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 January 2012 - 11:41 AM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 11:31 AM, a spus:

Exact aceleasi persoane , dar ei lasa copiii la parintii ei , sunt finlandezi . Cum ziceam ...Iza nu sta cu straini !!!

In cazu' asta, incearca sa vorbesti cu sotul tau. Il intrebi ce propune. Cum vrea sa procedati in situatia asta, tinand cont ca fetita refuza sa stea singura (sau fara tine). Daca zice sa gasiti o bona, poti face o incercare. Chemati intr-o seara / zi persoana respectiva si vedeti cum se comporta pustoaica. Eventual, tu iesi la cumparaturi / plimbare in jurul blocului. Daca Iza isi pastreaza comportamentul (si plange), il intrebi din nou pe sot ce parere are. Daca zice ca se duce singur, poti sa-i zici ca te gandesti si tu sa ramai in tara cand va intoarceti data viitoare, din moment ce te tine doar pe post de femeie in casa. Poate sa-i scrie neamtului ca n-are cu cine lasa copila si-o sa vina si cu ea la crasma. Nu-i un capat de tara.
Eu sper sa gasiti o solutie, mai ales fara cearta.
Din afara e usor sa dai sfaturi..... dar numai tu stii ce-i in sufletul tau. :rolleyes:

#11270 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2012 - 11:45 AM

Acum , sa va povestesc ceva , ce pe mine m-a cam deranjat serile trecute...

Daca reactionez , gresesc? :rolleyes:

izukule, eu zic ca exagerezi putin. trebuie sa vezi lucrurile din toate perspectivele, nu doar din a ta.
sarbatoritul implineste 40 de ani si se petrce la un local, asa ca din start eu zic ca nu-i petrecere de copii. se fumeaza, se bea, de danseaza si poate se vorbeste tare si aiurea. mai depinde si la ce ora e petrecerea... ce sa caute un copil de 5 ani acolo? poate sa incurce (din punctul celorlati de vedere). sunt niste aspecte firesti care nu trebuie sa te deranjeze.
eu zic sa cautati pe cineva si sa te duci si tu la petrecere. sotul tau va merge din cate inteleg (nu stiu cum sta treaba la firma lui, dar la alte firme astea sunt ca si obligatiile profesionale) iar tie doar rau ti-ar face sa ramai acasa. ce ar fi asa de rau sa stea un om strain cu fata? la gradinita/scoala tot printre straini va fi. trebuie sa se invete cu oamenii, sa se adapteze la mediu. e obligatoriu pentru ea, ca sa ii fie bine in continuare.

Ce mama as fi daca as pleca sa ma distrez , lasand fata in hohote de plans . Oare chiar m-as distra?Nu ...as sta cu gandul mereu la ea .va trebui la un moment dat sa o lasi, chiar si in hohote de plans. 80% dintre copiii care merg la gradi pland in primul an (grupa mica) primele 1-2-3 luni. puiul tebuie sa se desprinda de mama. asa e legea naturii. daca nu o respecti ii faci rau si fetei (pe mai departe) si tie.

EDIT: ca am vazut acum adaugarea precizez ceva : sotul nici nu a luat in calcul varianta baby sitter-ului . Mi-a aratat mailul , apoi m-a intrebat de cadou . Nu a zis nimic altceva . in cazul asta sfatul meu este sa ceri tu baby sitter. trebuie sa te considere "egalul lui in drepturi" ca sa zic asa :)

#11271 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:45 AM

Multumesc pentru sfaturi . Eu sunt impulsiva , de multe ori actionez fara sa gandesc , de aia vreau sa aud pareri de la persoane fara nici o implicare sentimentala .

#11272 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2012 - 11:48 AM

Izuk, eu nu inteleg o treaba. Nu puteti merge toti trei la restaurant la petrecere? De ce trebuie sa lasi neaparat fata acasa?
Cum e organizata petrecerea asta? E o petrecere cu dans sau cina?
Daca e o cina nu vad ce si cine te impiedica sa luati fata cu voi.

#11273 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2012 - 11:50 AM

Eu zic ca mai bine gasesti o persoana, o chemi sa mai stea cu tine si cu fata, pana pe 25 februarie se mai obisnuieste!
Nu face greseala sa-l lasi sa mearga de capul, singur, o sa-ti para rau, te asigur de asta!
Gandeste-te ca intr-o luna fetita se poate obisnui cat de cat cu persoana!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11274 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 January 2012 - 11:51 AM

Izuk, si aici e la fel. Eu am ramas surprinsa cand m-am lovit de acest mod de gandire. Hai, mai zici la o zi de nastere, da' eu am vazut si la o nunta chestia asta. Fiecare si-a invitat colegii de la munca, da' exclusiv colegii, nu familia. Nu-i intereseaza daca ai sau familie, plus/minus copii. Asa gandesc...
M-am enervat la inceput, si spre deosebire de tine, eu chiar am facut scandal, da' nu m-am ales cu nimic. In continuare nu-i inteleg, dar m-am adaptat. Nu obtii altceva decat nervi. Ideal ar fi sa gasesti pe cineva sa-ti tina fetita pt cateva ore. Stiu ca e greu. De foarte multe ori am fost in situatia ta, asa ca stiu prea bine ce inseamna.
Ai zis la un moment dat ca ati cunoscut o familie de romani... vorbeste cu ei. Sau, prin parc, vezi si tu cu ce copii se intelege mai bine si apeleaza la una din mame.
Eu am folosit ambele variante si mi-am facut multe prietene astfel. Nevoia, mama ei de nevoie...
Uite acum as avea nevoie ca aerul de o persoana de genul asta, dar deabia ne-am mutat si nu cunoastem pe nimeni... Va mai trece ceva timp pana sa ne facem prieteni, pana sa ne cunoastem vecinii. Tare greu mai e...
Sorina

#11275 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:51 AM

Daniella, bafta in continuare :hello: !

#11276 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2012 - 11:53 AM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 11:45 AM, a spus:

Multumesc pentru sfaturi . Eu sunt impulsiva , de multe ori actionez fara sa gandesc , de aia vreau sa aud pareri de la persoane fara nici o implicare sentimentala .
izukule, ce ma doare pe mine (am trecut prin asta) este faptul ca sotul tau te cam "lasa pe dinafara". si atunci oarecum iti inteleg reactiile "exagerate" la fapte care nu ar trebui sa genereze astfel de reactii din partea ta.

of, ca tare greu imi vine sa ma exprim azi :hello: sper ca intelegi ce vrau sa zic Imagine postata

#11277 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:54 AM

Nu avem prea multe detalii , doar ca e la un local si intr-o sambata dupa-amiaza.Nu stiu ce gen de local . Mai e timp pana atunci , poate ca nici el nu a hotarat inca unde

#11278 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 26 January 2012 - 11:55 AM

Izuk ,fetele au dreptate ,trebuie sa vorbesti cu sotul tau si sa incercati sa gasitii o solutie. Cu siguranta o rezolvare exista ,trebuie doar vorbit cu calm si fara cearta ,stii e o vorba " cu rabdarea treci marea".
Si e adevarat ca la un moment dat copii trebuie sa se desprinda de parinti , e greu ca asa eram si eu cand erau copii mici am renuntat la multe ca sa le fie lor bine si acum ca sunt mari tot imi fac griji pentru ei si ii coclosesc ca asa suntem noi mamele .

#11279 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 11:58 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2012 - 11:51 AM, a spus:

Izuk, si aici e la fel. Eu am ramas surprinsa cand m-am lovit de acest mod de gandire. Hai, mai zici la o zi de nastere, da' eu am vazut si la o nunta chestia asta. Fiecare si-a invitat colegii de la munca, da' exclusiv colegii, nu familia. Nu-i intereseaza daca ai sau familie, plus/minus copii. Asa gandesc...

Sorina la mine nu-i asa, se invita colegii la nunti si vin cu sotiile si chiar cu copiii.
La mine la nunta de exemplu ne-am intrebat prietenii si tot restul invitatilor care au copii cati vor fi, ca sa stim cu siguranta, pentru ca copiii au avut un meniu pentru copii.
Nu se exista aici sa lasi copilul acasa pentru ca iti impune cineva. Daca vrei tu si ai cu cine sa-l lasi, da.
Dar de rest copii se duc peste tot.

Iar eu nu m-as duce-n veci la o nunta fara sotul meu sau el fara mine. Invitatia se da familiei.
Daca nu, salutare taica si noroc, ca doar n-avem 16 ani si mergem la bairame.

#11280 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:01 PM

Izuk zici ca e sambata dupa amiaza? Pai cu atat mai bine.
De ce nu ar putea sa vina copilul? Mai frate chiar ma enervez rau acum.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul