Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 575
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11521 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 January 2012 - 08:36 PM

Până vine Zozo, ia să pup eu apăsat pe tuată lumea...copilaşii minunaţi în primul rând, , hai, noa, şi pe mămicile şi mătuşicile lor, că aşa-i frumos!
Baftă la examene la cei care mai au, ţin pumnii grădinarilor şi creşarilor...
Detalii :
- Danielle, Foxy zice bine, nu crede chiar tot,reclamele grădiniţelor nu corespund întru totul... dar asta nu înseamnă că nu e bine să mergi mai departe cu ideea ta bună.
Acum câţiva ani am vrut şi eu să deschid o creşă cu 2 prietene, una asistentă medicală, cealaltă juristă. Procedura a fost înfiorătoare, din păcate am renunţat când soţul uneia dintre ele a murit şi nu am mai putut să ne descurcăm cele 2 rămase. Ceea ce vreau să spun este că da, grădiniţele particulare oferă mai mult decât cele de stat, sunt mai controlate aşa că nu-şi permit erori, recomandarea mea este să o dai, dacă-ţi permiţi financiar. Eu am avut ambii copii la stat, nu a fost rău, dar au fost necesare suplimentările despre care vorbeai tu...
- Fetiţa se va îmbolnăvi mai des decât acasă, nu te amăgi cu promisiunile lor, dar veţi depăşi şi acest impediment...
- Evoluţia ei va fi mult mai spectaculoasă decât acasă cu bunica, chiar dacă are educatoare ff. tinere. Din punctul meu de vedere, astea sunt cele mai bune, chiar dacă nu au experienţă, au energie, putere de muncă şi curiozitate, şi iubesc copiii ...
Va fi greu primele 6 luni, dar apoi o să-ţi dai seama că ai ales bine...

Pup pe toate fetele frumoase! :occasion15:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#11522 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 January 2012 - 08:47 PM

Mulţam fain , Nicoleta! Am reuşit. :occasion15:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#11523 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 28 January 2012 - 08:49 PM

Daniella, mama a fost asistenta medicala.Nu zic ca e bine asa, dar bolile copilariei le trece mai usor cand e mica si sechelele sunt infinit mai mici! In plus, intre copii ii creste imunitatea, isi dezvolta multe aptitudini si-nvata sa nu fie egoista, sa imparta!
A, ca va plange? Eu si-acum plang cand plec de-acasa! Asta depinde si de caracterul ei. Se va invata cu copiii si nu va mai plange!
Deci mergi inainte cu hotararea asta.Eu cred ca-i inteleapta!Bafta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11524 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2012 - 08:51 PM

Vezi postareakoral, la 28 January 2012 - 08:47 PM, a spus:

Mulţam fain , Nicoleta! Am reuşit. Imagine postata

Nici nu ma-ndoiam! Mai joaca-te putin, ca abia se vede! Mareste fontul la 2 macar si coloreaz-o Tot de acolo!Macar ingroas-o, ca asa gri abia se vede ca e!Imagine postata

#11525 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2012 - 08:52 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 January 2012 - 08:31 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 28 January 2012 - 07:45 PM, a spus:

ia! ajunge?

Mie da, dar pentru restul...Imagine postata

buey, tu baga mai putin, ca nu mai nimeresti maine sa tai minunea aia de prajitura!

io-s singura acasa, omu'i iar la comandamentu' de iarna si-n noaptea asta iar ma-ntind pe tot patu'! kinderu' e cu mandra la mall, pe Ciupu l-am dus la culcare, am scos niste carne din congelator, am gasit o limba de care nu stiam si-am pus-o si pe ea la fiert, maine-o fac cu masline. centrala duduie, bloggerii sunt inspirati...ii bun ptr o sambata-seara domestica!

#11526 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 January 2012 - 09:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 10:30 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 27 January 2012 - 08:21 PM, a spus:

Multumnesc de sfaturi fetelor si pt asta v-am adus pariziene ale lui Izuk si Elani.
Eu le-am facut din 300 faina alba + 200 faina integrala.
Mi-a placut mult poza facuta de Izuk la parizienele ei cu pesisajul de iarna, asa ca am facut si eu poza cu peisaj de vara.

arata extraordinar de invitant! super! sun cu untura? ca sa stiu daca imi mai bat capul cu reteta? si sa te prind si cu matza'n sac! B)

Nu sunt cu untura, sunt cu ulei...
Eu am mancat doar o pariziana, o iau incet si de luni!!! ....jale!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#11527 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 28 January 2012 - 09:07 PM

Sara buna!!!

daniella , te-am vazut ca scrii de gradi , crese.....

Elena e la o cresa particulara pt ca la stat nu ne-au dat loc. Altfel luam la stat. Acum , insa , nu regret ca-i la particulara: mai multe educatoare , au mai multa grija , cum se uda fata cum o schimba ca sa nu stea uda...etc.
Insa tot ce e in plus de programul de baza platim extra. De ex muzica.
In fine.....

In legatura cu bolile....ca-i particulara , ca-i de stat , tot la fel se imbolnavesc piticii, ca iau unul de la altul.
Iar cu cresterea/educarea....apoi daca nu se straduiesc fetele alea de la cresa cu Elena.......si ce face d-ra? Cand termina de mancat zicea GA KA si daca insisti cu ceva arunca pe jos!!!Cand n-are chef sa manance ceva se uita pe furis la mine si cand ma intorc arunca iute pe jos.
La cresa cica mai posteste in ultima vreme ca o roaga o data , de 2 ori....si cand nu asculta ii iau farfuria daca face porcarii. Dar nu-i pasa ca din mancacioasa aia mica ( stii cat manca ea bebe) a ajuns acum una care numai ciuguleste. Dar vad ca-i ajunge.

Ce-i drept , mananca singura , cum poate ea , eu nu mai am voie sa-i dau. Si asta cam de mult. Si nu eu am invatzat-o. La cresa a invatzat.Duce chiar lingura cu supa la gura. Catoada o varsa , cateodata nu... Isi aduna jucariile singura seara daca-i spun.....bun , nu pe toate , dar incearca B). Multe lucruri bune a invatzat dar si tampenii. Tampeniile nu de la educatoare ci de la copii. Depinde cat de rasfatzatzi sau cat de rasaritzi sunt copiii din grupa.

#11528 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 28 January 2012 - 09:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 10:37 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 08:33 PM, a spus:

Si la gradinitele particulare tre' sa trimiti pampersi, servetele umede.... Le pui in bagajul copilului, alaturi de haine de schimb. De multe ori, cand iei copilul acasa, bagajul e mai mic, din pricina de disparut varii bulendre (sosete in special, dar si caciula...).
Nu-ti fa iluzii ca in gradinitele cu pricina n-au ce cauta copiii bolnavi! Fiica-ta va sta mai mult acasa, decat la gradinita, pentru ca sunt multi parinti care-si trimit copilasii bolnavi la gradinita. E de ajuns o zi si deja i-a pus la pamant pe toti ceilalti! B)
Ce intelegi prin urmarire online? Multe gradinite nu prea te lasa sa intri in timpul programului si sa vezi ce fac copiii. A, o data sau de doua ori, cand te duci in recunoastere, da. Dar nu poti sta foarte mult, doar te uiti sa vezi, informativ. Ne urmaresti efectiv, timp de 6 ore ce se intampla acolo.
O alta problema ar fi personalul: multe educatoare abia au iesit de pe bancile scolii, cam nema practica (in afara de aia din timpul studiilor)....
Ma opresc aici, ca dam in altele. B)

nu dam in nimic: sunt foarte interesata sa aud despre orice experiente sa gasesc solutia cea mai buna pt picea!
cred ca sunt destul de diferite gradinitele particulare una de alta, se pare ca asta e mai cu motz, dar vedem noi dupa ce o dau pe bea acolo, ca acum stiu din poveste
urmarire online inseamna ca au camere de supraveghere video in fiecare incapere si loc de joaca si ca ai o parola cu care intri online si vezi ce face piciul tau, educatoarele si ceilalti copii
astia mi.au spus ca nici una dintre fetite nu s.a mbolnavit la gradi vreodata, acu' nah or fi avand ele imunitate mai buna. Am itnrebat cum asa si mi.a zi ca sunt controlati in fiecare dimineata de un cadru sanitar si daca au rosu in gat sau cel mai mic simptom de boala, ii trimite acasa in ziua cu pricina. In plus la inceput de trimestru iti cer un listoi de analize de prezentat. Semnezi un contract prin care esti de acord ca nu iti primesc copilul in zilele cand are semne de debut al oricarei boli.
ce spun acum e din auzite, voi verifica si vin cu date mai exacte. Parca eu m.as duce la gradi: abia astept sa o duc! Ea e innebunita dupa copii si sa socializeze. Va veni copila mea acasa satisfacuta nu o sa ma mai ia pe minde buna la 8 seara B) O sa invete sa fie ordonata si sunt sigura ca ne va ajuta pe amandoua sa ne descurcam mai bine impreuna B)

Daniella , daca-i controleaza dimineatza e OK , dar tot scapa unul cu vreo bacterie...ce-i drept , mai rar.

i voiam sa-tzi mai spun ca eu nu trebuie sa car pampers de acasa , nici servetzele umede , nici creme....primeste de acolo si eu primesc factura. Sunt , ce-i drept , mai scumpi ca la magazin , dar....na ja , domnia se plateste. Si...oricum n-am avut de ales , asta e polotica firmei.

#11529 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 January 2012 - 09:20 PM

Daniella, ascult melodia care ai dedicato lui Any, f relaxanta....fetele au dreptate zicand ca la orice gradinita copii se imbolnavesc , ori e de stat ori e particulara, tot aia e! Fetita mea este la o gradi particulara si a tot fost bolnava , a avut aproape toate bolile, a inceput in august gradi si debea in octombrie a inceput cu bolile si nu au mai incetat pana acum in ianurie, sper sa o mai lese...Ma gandesc ca asa vor fii primele luni , pana se mai acomodeaza cu virusii.

Hazel, asa-i cum spui tu despre profa, am sa-mi fac curaj luni si-i voi zice.Chiar ma gandeam poate ne intalnim, ca am vazut ca esti din Iasi, eu cred ca ma voi duce in luna mai in RO si prima oprire a mea va fii la sora mea in Iasi, poate ne vedem la o cafesito.

Zoazo, si eu sunt cu cafeaua amara, nu-mi place de nici o culoare indulcita, imi vine sa vomit B)

Hai ca mai citesc pe aici si revin...
ReteteFamilie.com

#11530 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 January 2012 - 09:24 PM

Zoazo, arata prea bine chitelele/piftelele/parjoalele!! Cum le faci la cuptor? Eu sunt anti prajeli de o perioada lunga si as fii incantata daca ar avea aceleasi gust sa le fac la cuptor , imi este dor de parjoale.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#11531 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 28 January 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaOana S, la 28 January 2012 - 09:24 PM, a spus:

Zoazo, arata prea bine chitelele/piftelele/parjoalele!! Cum le faci la cuptor? Eu sunt anti prajeli de o perioada lunga si as fii incantata daca ar avea aceleasi gust sa le fac la cuptor , imi este dor de parjoale.

Pupici!!

Pana vine Zoaza iti povestesc cum fac eu:prepar carnea exact dupa metoda clasica de chiftele si apoi,ori le pun pe tepuse de frigarui si le fac lunguiete, ori le dau forma clasica si le pun pur si simplu in tava aragazului pe hartie de copt cu distanta foarte mica intre ele si le intorc atunci cand , la verificare vad ca s-au rumenit suficient pe partea respectiva.
Sunt mult mai sanatoase asa si castigi timpul cat ai fi stat langa argaz sa le prajesti; in acel timp iti faci manichiura, de exemplu! B)
Au gustul la fel de bun si le poti folosi si la sos!

#11532 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2012 - 10:53 PM

Am facut si eu de cateva ori chiftele la cuptor, bune n-am ce sa zic, economisesti timp, prajeli, fara miros in casa, etc.
Dar dupa parerea mea, alea prajite, clasice, adevaratele chiftele, parjoale, etc, sunt de o mie de ori mai bune la gust B) .

#11533 Guest_Gelutza_*

Postat 28 January 2012 - 11:14 PM

Si acum sa aduc bomboanele promise, nu le-am lasat singure ci alaturi de ce-am avut prin preajma, doar e ziua tatalui Nicoletei, pana taie ea prajitura, daca s-o indura s-o taie pe "cerrulina"... mai bem un vin, o tuica fiarta, o sampanie si incepem petrecerea, doar nu o vom lasa pe moatza sa se plictiseasca singura...
http://www.youtube.c...h?v=Ap50kRGAF48

Geany, nu am desfacut cutia, ti-o teleportez, daca e nevoie, eu renunt la bomboanele astea(tre' sa primesc altele, ca nu le cumpar!) in favoarea unei portii de chec cu visine la care poftesc de dinainte sa plec la spital...las ca maine imi fac damblaua , am scos din seara asta visine din congi.
Si cred ca pun si de un tort ca mi-a ramas smantana pentru frisca nefacuta si expira peste o saptamana, asa ca ma pregatesc de un desfrau dulce! B)

Fetelor, ce frig e la noi si tot izolati suntem, nu s-a dat drumul la soselele ce ne leaga de lumea dezlantuita, stam aici cuminti, parca am fila margine de lume si de zare!

#11534 Guest_Gelutza_*

Postat 28 January 2012 - 11:16 PM

Pfooaaa, am uitat bomboanele!
Fisier atasat  Picture 666.jpg (105.88K)
Number of downloads: 0

#11535 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 January 2012 - 11:17 PM

Koral, Zozo, Oana, Mutti, va multumesc mult pentru interventii, pasreri, impresii, impartasire de experienta.
Nu ma refer ca nu o sa ia bolile copilariei, doar ca, la stat ii duce si ii primeste si bolnavi (ma refel la raceli, gripe, otite, diverse afectiuni ale tractului respirator si digestiv), pt ca nu au parintii cu cine ii lasa si morti copti ii duc la gradi/cresa...si asa iuresul ... de la unul la altul.
Mutti, si Bea arunca tot pe jos. Se urca la tati pe scaunul de la biru si arunca tot ce e pe masa jos. Deschide sertarele scoate tot si arunca jos ... neinteresant. La masa la fel, cand se satura arunca pe jos bucatica, cu bucatica.
O sa vad cu consumabilele ca nu stiu nimic, nu am nici o info dc la gradi asta tb sau nu, stiu doar ca la stat se cer niste cantitati exagerate. Sa-i pun in rucsac pt uzul personal nu ma deranjeaza, dar sa pretinda cantitati industriale, asta nu ar fi chiar ok. In fine una peste alta si parerea voastra e ca mai bine la gradi/cresa decat acasa. Cresa de stat la noi exclus, la gradi tati vroia la stat, eu nu stiu ma mai informez si om vedea la 3 ani, mai ales ca avem vreo 3-4 chiar langa noi, dintre care una nou nouta si una cu bazin de innot. Pana la 3 ani insa singura optiune e particulara. La gradi de stat mai trebuie sa gasim si loc si sa indeplinim conditiile.

O sa fac cinste pt nepotii mei care au implinit luna asta 4 si 10 ani, pana nu trece ianuarie, cu ceea ce a pregatit cumnatica, inspirata la partea de aperitive de meniurile de la ultimele mese organizate de mine. S-a descurcat splendid de data asta.
si picea la plecarea de acasa nu am reusit sa o prind deloc cu fata, e mare zgatie.
Si in final din nou am reusit pentru voi sa o surprind cu popoul in sus in poza.

prune afumae in speck (poza neclara, sorry)
Fisier atasat  IMG00223-20120114-1554.jpg (40.76K)

prosciuto crudo cu grisine
Fisier atasat  IMG00224-20120114-1554.jpg (25.83K)

salata caprese
Fisier atasat  IMG00225-20120114-1554.jpg (45.05K)

rosii umplute cu salata de vinete
Fisier atasat  IMG00226-20120114-1554.jpg (55.37K)

tartine de castravete verde cu philadelphia si somon afumat

Fisier atasat  IMG00228-20120114-1554.jpg (41.28K)

prosciuto crudo con melone
Fisier atasat  IMG00229-20120114-1554.jpg (49.82K)

icre
Fisier atasat  IMG00232-20120114-1555.jpg (38.33K)

piure de avocado
Fisier atasat  IMG00233-20120114-1555.jpg (37.53K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  IMG00235-20120114-1556.jpg (52.93K)

zucchini invelit in speck, cu carnat de oaie
salata de sfecla rosie cu hrean

pulpe inferioare de curcan si carnati

Fisier atasat  IMG00253-20120114-1655.jpg (58.79K)

Fisier atasat  IMG00259-20120114-1655.jpg (61.14K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  IMG00255-20120114-1655.jpg (58.46K)

Fisier atasat  IMG00258-20120114-1655.jpg (63.55K)

tortul piciului, al celui mare a fost diplomat cu fructe exotice, dar vaz ca nu am poza

Fisier atasat  IMG00263-20120114-1742.jpg (42.15K)

si am iesit pe usa
Fisier atasat  IMG_5297.jpg (58.24K)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11536 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2012 - 11:25 PM

Zoazorica draga am uitat sa-i spun la multi ani tatalui tau B) !!!

Daniella, merci de tratatie! La multi ani nepotilor!

#11537 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2012 - 11:28 PM

Da, asa cum zice Gelutza! Asa le-am facut! Avand amestec de porc cu vita, au si-un usor gust de gratar.
Da, Any, nu se compara, dar noua ne-au placut mai mult asa, la cuptor.Asa cred ca le voi face de-acum!

#11538 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2012 - 11:32 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 January 2012 - 11:25 PM, a spus:

Zoazorica draga am uitat sa-i spun la multi ani tatalui tau Imagine postata !!!

Daniella, merci de tratatie! La multi ani nepotilor!

Imagine postata any! Sa traiasca si sa fie sanatos, ca-mi trebuie!

Daniella, si tie sa-ti traiasca nepotii!Imagine postata

#11539 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2012 - 11:33 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 January 2012 - 11:28 PM, a spus:

Da, asa cum zice Gelutza! Asa le-am facut! Avand amestec de porc cu vita, au si-un usor gust de gratar.
Da, Any, nu se compara, dar noua ne-au placut mai mult asa, la cuptor.Asa cred ca le voi face de-acum!

Sunt si mai dietetice fara prajit.

#11540 Guest_Gelutza_*

Postat 28 January 2012 - 11:33 PM

Daniela,sa-ti traiasca nepotii si sa fie sanatosi, se faca mari!
Picea e tare dulce!

Mi-a facut cu ochiul sosul ala verzui, e sos de avocado? poate ma indur sa trantesc si eu unul ca nu am mai facut de mult si am doua bucati la purtator!Multumesc de tratatie!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 575
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul