Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 591
  • 592
  • 593
  • 594
  • 595
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11841 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 February 2012 - 01:49 PM

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :D

Asa ca deseara fac paste la cuptor :)

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :71:

Predau legatura :notworthy:

#11842 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 February 2012 - 01:59 PM

Vezi postareaizuk, la 02 February 2012 - 01:48 PM, a spus:

A mai trecut , am cate o zi din aia in care nimic nu iasa cum trebuie , totul ma enerveaza , se completeaza cu o zi proasta si de la asta mica - maraiala , mofturi , rele , mai cate o discutie cu omu' in contradictoriu si iaca "bad mood" cum ar spune americanii .

Te inteleg, mai ales cand ai si cate o discutie cu omu'... avui si eu una zilele trecute. Ce m-am mai enervat... Bine ca trece repede, da' atunci l-as fi omorat.

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 01:49 PM, a spus:

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :D

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :71:

Buuun cadou, sa-l folosesti sanatoasa si mancacioasa!

Si la mine e frig, da' m-am dezvatat de sportul cu uscarea rufeleor pe calorifer, nu de alta da' ma umplu de mucegai...

Gata, am mancat, ca-mi era o foame de lup. Acum imi savurez placinta cu mere (reteta de la Piscotel) mi-o merit dupa 12km de bicicleta in frig si vant.
Da' vreti sa stiti ceva, nu m-a enervat frigul, nu m-a enervat vantul, cat m-au enervat pietricelele. Au aruncat astia de la comuna cu pietris din asta foarte fin (nu-i nisip, ca sa fiu clara) pe strada ca sa nu inghete. De inghetat nu a inghetat, masinile au trecut si uite asa tot pietrisul ala a ajuns pe marginea strazii pe unde merg bicicletele. Doamneeee, tot drumul mi-au zdranganit dintii si maselele, si nu de frig...

Ieri am fost si am lasat ceva C.V.-uri pe unde erau anunturi... sa speram ca va iesi ceva pana la urma.

Gata, ca nu vreau sa ma demoralizez... voi ce mai faceti?
Sorina

#11843 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 02 February 2012 - 02:03 PM

Fata, cum ai spalat astazi, este sarbatoare "Intampinarea Domnului" si popular "Ziua Ursului"!?!
GEORGIA

#11844 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:12 PM

Daa!! Nici eu nu sunt pt. uscatul pe calorifer,dar ''azi i-asa ,vb. sotului :71: ''ca pe balcon s-ar transforma in ''tabla'' instant,si nu am ''intinzator'' deala :D

Sar-na ! Cand primesc,cadoaie' deastea ma duare la tenesi de slabeala si tot,am de gand sa le savurez inpreuna cu ai mei :notworthy:

Mi-a mai trimis si niste adidasi pt. bub' de la nepoteii ei,sunt in stare f. buna ,a zis ca daca nu vreau sa-i dau ,sa-i dau si eu la un copil sarman sau ceva,dar nici nu ma gandesc ii bag la masina de spalat nu am eu fite deastea ca sa nu poarte bub' de la alt copil ,are multe si de la nepotelul meu !

Pe de alte parte imi vine sa o ''gatui'' ca mi-o ia pe mami' meu 2 sapt. in Italia :) Si-a luat mama 2 sapt. fara plata de la munca si pleaca la sor-mea ,ii face surpriza,ca ea nu stie...
Eu stau cu grija ca e vremea asta asa de aspra si la drum lung nu stii la ce sa te astepti,nici nu stie cu ce se v-a intoarce zice ca gaseste ea :D nu ma asculta deloc..Saptamana care vine o sa trec eu pe la tata sa-i mai gatesc,sau ce fac acasa sa-i trimit pe cel mare sa-i duca!
Sor-mea va fi super incantata...cumnatul...hmm!! nu stiu..eu macar lui i-asi fi spus ,dar ea nu vrea si pace! Off ce ma-nerveaza! :D

#11845 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:13 PM

Poate a spalat ieri... ei si pana la urma, chiar daca a spalat azi, doar a spalat masina nu a facut-o ea, nu? :notworthy:

Apropos de chestia asta, la mine exista tariful biorar la curent. Adica in timpul saptamanii de la h8-h19 am un pret (mai mare) iar de la h19-h8 alt pret (mai mic). Buuun, asta ce inseamna ca spal noaptea, folosesc cuptoul dupa 7 seara si tot asa, daca vreau sa nu ma usture factura atnci cand vine. De fapt ma ustura la buzunar si la lingurica...
Daaaar, sa mergem mai departe... acelasi pret mic il am de vineri seara (h19) pana luni dimineata (h8). Ce rezulta de aici? Ca atunci cand muncesti, iti este foarte greu sa te aranjezi in timpul sptamanii, asa ca toate masinile eu mi le-am planificat la sfarsit de saptamana, ca puteam sa spal si ziua. Spalam, intindeam, se uscau, alta la rand. Daca vara e mai simplu, iarna nu e chiar asa. Si uite asa ca spal si duminica. Uneori nu ai alta posibilitate.
Poate sa zica oricine ce vrea, nu mereu depinde de noi si chiar atunci cand depinde poate nu faci caz... asa ca daca ar fi dupa mine, oricine poate spala cand vrea si poate. Sa nu ma omorati, da' consider ca sunt altele pacatele in viata.
Sorina

#11846 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:14 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 02 February 2012 - 02:03 PM, a spus:

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :)

Asa ca deseara fac paste la cuptor :71:

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :D

Fata, cum ai spalat astazi, este sarbatoare "Intampinarea Domnului" si popular "Ziua Ursului"!?!

Auci! Nu am stiut! :D Eii atata pacat sa am eu :D

#11847 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 02 February 2012 - 02:18 PM

Apoi nu-i pacat daca nu ai stiut .
Eu o dau des in bara cu sarbatorile astea "mai micute" de cand sunt aici , ca nu are cine sa ma informeze si eu nu le stiu . Dar , cum zice si Sorina , a spalat masina , nu am spalat de mana . Azi nu am facut nimic , deci sunt fara de pacat :notworthy:

#11848 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:19 PM

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 02:12 PM, a spus:

Mi-a mai trimis si niste adidasi pt. bub' de la nepotei ei,sunt in stare f. buna ,a zis ca daca nu vreau sa-i dau ,sa-i dau si eu la un copil sarman sau ceva,dar nici nu ma gandesc ii bag la masina de spalat nu am eu fite deastea ca sa nu poarte bub' de la alt copil ,are multe si de la nepotelul meu !

Pe de alte parte imi vine sa o ''gatui'' ca mi-o ia pe mami' meu 2 sapt. in Italia :71: Si-a luat mama 2 sapt. fara plata de la munca si pleaca la sor-mea ,ii face surpriza,ca ea nu stie...
Eu stau cu grija ca e vremea asta asa de aspra si la drum lung nu stii la ce sa te astepti,nici nu stie cu ce se v-a intoarce zice ca gaseste ea :notworthy: nu ma asculta deloc..Saptamana care vine o sa trec eu pe la tata sa-i mai gatesc,sau ce fac acasa sa-i trimit pe cel mare sa-i duca!
Sor-mea va fi super incantata...cumnatul...hmm!! nu stiu..eu macar lui i-asi fi spus ,dar ea nu vrea si pace! Off ce ma-nerveaza! :D

Si eu am haine primite de la prietene, cunostinte si la randul meu le dau la altii... la cat costa hainele si incaltamintele acum, fudulie ne mai trebe'...

Acum in legatura cu mama ta, las-o linistita sa plece. Drumul e bun. Mama a trimis un pachet saptamana trecuta la Tecuci si ziceau baietii ca nu sunt probleme.
Acum, depinde cum e cumnatul tau... daca tu crezi ca e mai bine sa fie anuntat, atunci fa-o tu pe sestache. Asa nu stie nimeni, doar tu si el. Ca nu de alta, da' trebuie si sa o astepte cineva cand ajunge, sau o duce direct acasa? La noi trebuie sa ma aduc la autostrada sa-mi iau omu' sau pachetul.
Surpriza va ramane surpriza pt cine trebuie, pt mama si sora ta.
Si nu te mai nerva, ca faci riduri!
Sorina

#11849 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2012 - 02:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 February 2012 - 01:59 PM, a spus:

Ieri am fost si am lasat ceva C.V.-uri pe unde erau anunturi... sa speram ca va iesi ceva pana la urma.

Miine e ziua cea mare, ai pregatit toaleta?

#11850 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:25 PM

Nu pot, ca se supara mama! Am promis sa nu suflu nimik! Sper sa se abtineze sotul si sa nu-i scape lui ceva,ca ei mai intra pe mes' :notworthy:

Daa ! Trebuie sa ma linistesc si sa o las in pace de vreme ce nu-i chip sa-i schimb hotararea! :D

Sper sa fie fara ''peripetii'' :71:

#11851 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 02:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2012 - 02:24 PM, a spus:

Am pregatit, bre, am facut si cumparaturi, da' tot degeaba... da o fuga la fantana...

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 02:25 PM, a spus:

Nu pot, ca se supara mama! Am promis sa nu suflu nimik! Sper sa se abtineze sotul si sa nu-i scape lui ceva,ca ei mai intra pe mes' :notworthy:

Daa ! Trebuie sa ma linistesc si sa o las in pace de vreme ce nu-i chip sa-i schimb hotararea! :D

Sper sa fie fara ''peripetii'' :71:

Atunci e mai simplu, tu nu zici nimic, da-i zici sotului sa-i zica cumnatului si dupa aia sa-si tina gura. Nu-ti incalci nici promisiunea data si esti si sigura ca nu vor fi probleme.
Sorina

#11852 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 02 February 2012 - 02:52 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 February 2012 - 02:13 PM, a spus:

Apropos de chestia asta, la mine exista tariful biorar la curent. Adica in timpul saptamanii de la h8-h19 am un pret (mai mare) iar de la h19-h8 alt pret (mai mic). Buuun, asta ce inseamna ca spal noaptea, folosesc cuptoul dupa 7 seara si tot asa, daca vreau sa nu ma usture factura atnci cand vine. De fapt ma ustura la buzunar si la lingurica...
noi avem niste vecini care spala noaptea. dar noaptea, adica tot dupa ora 23. poate la ora aceea incepe perioada cu tarif mai mic. tinand cont ca stam la bloc si se aude si cand cineva stranuta, va dati seama cum duduie masina aia de spalat pe programul de stors rufe? ioi. am inceput sa ma invat, dar inca ma deranjeaza trepidatiile.

sorina, nu era un apropo la tine, sunt sigura ca nu iti deranjezi vecinii. doar mi-am amintit de ai mei citind cele scrise mai sus.

#11853 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 03:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 February 2012 - 02:35 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2012 - 02:24 PM, a spus:

Am pregatit, bre, am facut si cumparaturi, da' tot degeaba... da o fuga la fantana...

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 02:25 PM, a spus:

Nu pot, ca se supara mama! Am promis sa nu suflu nimik! Sper sa se abtineze sotul si sa nu-i scape lui ceva,ca ei mai intra pe mes' :rolleyes:

Daa ! Trebuie sa ma linistesc si sa o las in pace de vreme ce nu-i chip sa-i schimb hotararea! :tongue3:

Sper sa fie fara ''peripetii'' -_-

Atunci e mai simplu, tu nu zici nimic, da-i zici sotului sa-i zica cumnatului si dupa aia sa-si tina gura. Nu-ti incalci nici promisiunea data si esti si sigura ca nu vor fi probleme.

Aicea e dificilu' :sad3: Cumnatu' nu e om rau ,e f. muncitor si un barbat frumos,dar are un caracter un pic mai dificil,e genul ''Gica contra'',orice ai spune contrazice,si e ''grandoman'',daca ii spun lui eu sau sotul ,v-a gasi momentul la un moment dat sa-i spuna mamii:''eii,crezi tu ca m-ai surprins pe mine ca eu stiam de la Geany sau de la Valy''asa e el :sad3: Tata a stat la ei 1 luna sf. august-septembrie ca sa stea cu nepotelul,si nu-i mai trebuie,a zis ca el nu se mai duce...Mama rade ca nebuna si spune ca o duoare' la tenesi ,ea merge la sor-mea si ca la el nu v-a lua in seama micile lui ''scapari'' si mishtouri ce-i place sa le faca.Eu sper sa fie asa .Nu suntem toti perfecti fiecare avem defecte,barbatii :tata si sotul,nu-i prea inghit niste treburi dar eu si mama cel putin il acceptam asa cum e el .
Cel mai mult ma ingrijoreaza vremea pe mine,sper sa nu fie calatorie cu peripetii! Decizia a luat-o mama aseara si maine dimineata pleaca :wacko: Sor-mea cred ca o sa cada din picioare =)) =))
Dar cel mai mult asi vrea sa vad ce fata face cumnata-miu =)) =))

#11854 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 02 February 2012 - 03:08 PM

Ca veni vorba de spalat ,eu cel mai mult spal sambata si duminica ca in cursul saptamanii nu apuc.
Sambata gatesc si fac ceva dulce si spal vreo 2 masinii de rufe si duminica aproape intotdeauna fac curat in casa .Mereu m-am intrebat si chiar m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte,acum sunt alte pacate mult mai mari pe lumea asta decat curatenia,gatitul si splatul rufelor.Si de calcat aproape intotdeauna calc lunea :rolleyes:
Cam asta e programul meu , ca in cursul saptamanii plec de acasa dimineata la 8 si mai ajung la 19 , pana fac ceva de mancare, pana mancam ,pana spal vasele,pana pun pachete pentru a 2 azi la servici se face 11 ,asa ca majoritatea treburilor le fac sambata si duminica si timp de altceva ,ioc

#11855 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 02 February 2012 - 03:20 PM

Acum imi savurez placinta cu mere (reteta de la Piscotel) mi-o merit dupa 12km de bicicleta in frig si vant.

12 km de bicicleta pe frig si vant? Felicitarile mele! Eu nu pot sa merg 12 km nici vara, d-apoi iarna!
Mai vad pe-afara lume care face jogging pe zapada si chiar ii admir!

#11856 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 02 February 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 03:03 PM, a spus:

barbatii :tata si sotul,nu-i prea inghit niste treburi dar eu si mama cel putin il acceptam asa cum e el .

Concluzie: femeile sunt mai intelegatoare si mai indulgente decat barbatii! :rolleyes:
(si ei zic contrariul despre noi!!)

#11857 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 03:25 PM

Vezi postarearalesu, la 02 February 2012 - 03:22 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 03:03 PM, a spus:

barbatii :tata si sotul,nu-i prea inghit niste treburi dar eu si mama cel putin il acceptam asa cum e el .

Concluzie: femeile sunt mai intelegatoare si mai indulgente decat barbatii! :rolleyes:
(si ei zic contrariul despre noi!!)

Paii si mie imi place sa glumesc f. mult! Si ii cam raspund cu aceeasi moneda...Nu tine si nu tin ranchiuna... :tongue3:

El face misto de mine ,eu de el,dar gluma nimic serios :wacko:

Barbatii sunt mai orgoliosi :sad3:

#11858 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 02 February 2012 - 03:33 PM

Vezi postareaGeany, la 02 February 2012 - 03:25 PM, a spus:

Barbatii sunt mai orgoliosi :rolleyes:

Claaar! (o fii vreun barbat pe aici pe la han sa ne dea cu-o tigaie-n cap??)

#11859 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2012 - 04:59 PM

izuk,

Uite o felie din ''Roata Carului''

Poate iti aduci aminte si tu de el. Aici la noi se facea pe vremuri.

in picioare felia (farfuria este una ptr felul al doilea) deci iese un tort foarte mare in circumferinta, de aici si denumirea.

Asta nu`i facut de mine de prietena mea.

Mai subtire de asa nici ca se putea taia felia.

Fisier atasat  IMG_2273 (Medium).jpg (81.24K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_2285 (Medium).jpg (83.23K)
Number of downloads: 0

#11860 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 February 2012 - 05:05 PM

Sorina, tin pumnii pe maine :tongue3: !
Stella oare ce face? Azi cre' ca are concert la rusi :rolleyes: .
Daniella tin si tie pumnii pe azi si maine la munca :wacko: !
Geany e foarte urat timpul in Italia, in sensul ca ninge neincetat si e foarte frig. Sper ca v-ati informat, in sensul ca in valiza ar trebui sa aibe haine groase.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 591
  • 592
  • 593
  • 594
  • 595
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul