Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 596
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11941 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2012 - 01:52 PM

Si eu la fel! Am in casa ca intodeauna,paste,orez,supa instant (ca-i place celui mare) drojdie,faina alba si malai,cartofi, ceapa,conserve am :tonno,pateu, carne presata,oua in frigider ,dar astea sunt mereu nu pt. ca acum e o ocazie mai speciala,sper sa nu fie probleme asa cum incearca sa speculeze ''unii''care mizeaza ca lumea sa goleasca rafturile magazinelor! :blush:

Am vb. cu tata,a spus ca la ora 13 mama era la tg.mures mergeau la un restaurant sa manance(au si provizii pt. drum)pana acum nu a avut nici un fel de probleme pe drum,e f. bucuroasa si se simte f. bine,sper sa fie la fel si restul drumului. =))

Apropo de ce spune Fox ca la Bucale' ningea pe orizontala ,la mine ninge de jos in sus ...pe bune...radeam cu sotul (asa e curentul se vede,la mine sub geam)da' uitandu-ma pe geam zau ca la mine fulgii ''vine'' de jos in sus =))

=)) =))

#11942 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2012 - 02:13 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 February 2012 - 01:06 PM, a spus:

" În dimineaţa zilei de 3 feburarie 1954, bucureştenii s-au trezit prizonieri în propriile case. „Ne-am dat seama că era zăpadă mare pentru că înăuntru era întuneric, iar geamurile erau albe. Am încercat să ieşim, dar nu s-au deschis nici ferestrele, nici uşile!” ", povesteste cineva, dar nu ajungem noi pana acolo! Culmea tot intr-un 3 februarie. Si o poza convingatoare (tramvaiul 6 imi spune mama ca circula la noi in cartier):

Atasament iarna-1954_121.jpg

Impresionant... mi-aduc aminte cand ne povesteau bunicii... Incerc sa-mi imaginez: ei sapau galerii prin zapada de la o casa la alta, sau de la casa la animale.
Eu cred ca acolo mi-as lasa oasele. frigul si cu mine nu suntem buni prieteni, nu nuuuu.
Sorina

#11943 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 03 February 2012 - 02:15 PM

Geany,si eu am in casa paste, malai,cartofi,ceapa ,ulei,conserve si in congelator am legume ,carne,slanina si multe altele
deci nu cred ca o sa murim de foamne daca doamne fereste o veni vreo zapada mare
n-am varza murata :blush: fug diseara la piata sper sa gasesc ca vreau sa fac maine niste sarmalute

Drum bun mamei tale si sa ajunga cu bine la sora ta.

#11944 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2012 - 02:20 PM

Multumesc Lili! :blush:

#11945 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 February 2012 - 02:26 PM

Vezi postarealili, la 03 February 2012 - 01:39 PM, a spus:

Eu nu mai inteleg nimic :violent6:
La noi e soareeeeeeeeeeeeee, e recisor afara dar e soare.
Acum sa vedem cand o veni zapada aia mare peste noi
Eu nu imi fac stoc de mancare ,cumpar exact ca si pana acum ,pentru sambata si duminica si de luni om vedea.Sa risipesc banii pe mancare multa si pe urma sa o arunc , no,no :unsure:

Nici io n-am de gand sa le umflu buzunarele alora de la supermarket-uri!

#11946 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 02:40 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 February 2012 - 02:13 PM, a spus:

Impresionant... mi-aduc aminte cand ne povesteau bunicii... Incerc sa-mi imaginez: ei sapau galerii prin zapada de la o casa la alta, sau de la casa la animale.
Eu cred ca acolo mi-as lasa oasele. frigul si cu mine nu suntem buni prieteni, nu nuuuu.

Ceva similar a fost si prin '84 (?). eram la bunica atunci si am iesit din casa cu matusa-mea. Nametii erau mai inalti ca ea, cu muuuuuult. Adicatelea aveau cam 2 m...... :violent6: Si mergeam pe "cararea" facuta de matusa-mea. Cumva, reusise biata femeie sa dea deoparte mormanoaie de zapada pana aproape de sol, ca sa putem umbla prin ograda, sa iesim frumos pe poarta (nu sarind gardu', desi nu trebuia sa facem cine stie ce efort :unsure:).
Ce vremuri..... demult duse si apuse :lol:

#11947 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 02:43 PM

Vezi postarealili, la 03 February 2012 - 02:15 PM, a spus:

Geany,si eu am in casa paste, malai,cartofi,ceapa ,ulei,conserve si in congelator am legume ,carne,slanina si multe altele
deci nu cred ca o sa murim de foamne daca doamne fereste o veni vreo zapada mare
n-am varza murata :lol: fug diseara la piata sper sa gasesc ca vreau sa fac maine niste sarmalute

Drum bun mamei tale si sa ajunga cu bine la sora ta.

Nici io n-am atatea.... :unsure: Doar ceva paste (fin'ca nu prea consumam) si orez (ca niciodata nu stiam unde "ascundeam" punga). Da' conserve - nema, legumaraie - nu cine stie ce (doar vreo 4 morcovi si vreo 2 kg de cartofi). In congelator n-am cine stie ce, o ratusca, niste fructe (pentru prajituri - afine si zmeura) si foi de sfecla rosie (ca sa fac sarmale). In rest, cam bate vantu'.
Aaaaaaaa, am branza framantata de mami, pusa la borcane. Deci, nu avem sanse sa murim de foame prea curand! :violent6:

#11948 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 02:45 PM

Vezi postareaGeany, la 03 February 2012 - 01:52 PM, a spus:

Am vb. cu tata,a spus ca la ora 13 mama era la tg.mures mergeau la un restaurant sa manance(au si provizii pt. drum)pana acum nu a avut nici un fel de probleme pe drum,e f. bucuroasa si se simte f. bine,sper sa fie la fel si restul drumului. :violent6:

Drum bun mamicii! :unsure:

#11949 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2012 - 02:46 PM

Deci: eu azi o sa merg cu autobuzul. Nici daca ma bate cineva nu ma pun sa curat masina si sa merg cu 2 km la ora sa ma enervez numa. Ninge de`i potop si nu vad nici un utilaj sa faca ceva. Ce`i cu sf lumii? cu muritu de foame? Nustiu eu de obicei imi cumpar carne, ulei, zahar, macaroane, toate marafeturile de obicei cand primesc bonurile de la sotul meu si in complectare cumpar cand imi trebuie cu bani jos. Nu imi place sa merg toata ziua la butic jos in cartier sa stau la tanti aia la tejghea si sa zic repede ce mi trebuie. Si procedez asa ptr ca nici nu am vreme toata ziua sa fac cumparaturi si daca vreau sa fac ceva ma uit ca nu am (consider totusi ca luindu`le atunci cand imi trebuie si de jos de la butica din coltz cheltuiesc bani in plus si nici nu am ce alege). Asta nu inseamna ca numai cumpar nika. Daca merg la shopinng de 3 ori nu ies fara nimik la kaufland ma refer. Dar si ptr asta am gasit solutia.Cand merg de ex sa platesc factura la aparat sau sa iau lapte numai si numai stiu ce, sa nu ma avant prea mult intre rafturi (nu exista de fiecare data mai trebuie ceva) atunci este foarte simplu. NU iau cos. Deci cate pot sa duc in bratze?. Ma refer la cumparaturi consistente materii prime ca le iau cu bonurile si complectare de banet ca doar pierd sirul socotelilor.

Oua cumpar un cofrag cand se termina cumpar altu. Cumpar si carne praspata in afara de ceacare o cumpar cand merg cu bonuri sa am si in congelator sa fiu sigura ca daca ma apuca seara sau se anunta cineva ca nu`mi dau de pamant ca nu am suficient aia sau aialata.

Am scris ptr toata saptamana. Oricum nu se topeste zapada si nici drumul nu se desgheata chiar daca am scris metric. TOt cu autobuzul o sa circul dupa masa.

Am aproape de mine cam toate supermarketurile. Kaufland este preferatul meu deocamdata.

#11950 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 03:23 PM

Ninge mai sanatos acu'. Si parca si viscoleste putintel. Ori mi se impletesc mie ocheanele, ori ninsoarea e in spirala! :unsure:
Peste-o ora, fie ce-o fi, io rup usa. Am de gand sa ajung acasa in seara asta, nu vreau sa hibernez cine stie pe unde. :violent6:

#11951 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2012 - 03:34 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 03:23 PM, a spus:

Ninge mai sanatos acu'. Si parca si viscoleste putintel. Ori mi se impletesc mie ocheanele, ori ninsoarea e in spirala! :lol:
Peste-o ora, fie ce-o fi, io rup usa. Am de gand sa ajung acasa in seara asta, nu vreau sa hibernez cine stie pe unde. :violent6:

Sa sti ca si la mine tot asa in spirale ii da. Deja imi fac traseul pe unde sa merg, daca merg cu autobuzul. :unsure: Cine stie ce o fi si in spatele masinii in parcare si in laterale. Ca vecinii mei cand curata masinile lor, normal arunca pe cea de linga a lui.Deja vad in fata ochilor matura, lopata etc. Las cumpar belet si merg cu bubuzu. Faza naspa e ca in staie aici jos la mine de la ora 16:00 nu`i mai nimeni la chioscul de bilete. Da tre s afie la magazin bilete nu? Recunosc ca`s nestiutoare la astea ca circul rar cu bubuzele sau cu tramvaiele.

#11952 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2012 - 03:50 PM

Cerra, da' nu poti sa cumperi bilet din autobuz sau de la sofer?
Sorina

#11953 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 03:51 PM

Vezi postareacerra, la 03 February 2012 - 03:34 PM, a spus:

Sa sti ca si la mine tot asa in spirale ii da. Deja imi fac traseul pe unde sa merg, daca merg cu autobuzul. :lol: Cine stie ce o fi si in spatele masinii in parcare si in laterale. Ca vecinii mei cand curata masinile lor, normal arunca pe cea de linga a lui.Deja vad in fata ochilor matura, lopata etc. Las cumpar belet si merg cu bubuzu. Faza naspa e ca in staie aici jos la mine de la ora 16:00 nu`i mai nimeni la chioscul de bilete. Da tre s afie la magazin bilete nu? Recunosc ca`s nestiutoare la astea ca circul rar cu bubuzele sau cu tramvaiele.

N-am nici cea mai vaga idee cum o fi cu beletele pe acolo.... :lol:
In mod normal, ar trebui sa poti lua de la sofer. Sau, sa fie vreo cascarabeta in autobuzu' cu pricina. Daca nu, apai sa ma lase controlorii, daca nu vor sa-si schimbe proteza dentara. :unsure: Doar n-o sa ma dau peste cap sa ma fac belet pentru ei! Iote fleosc! :violent6:

#11954 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 February 2012 - 04:00 PM

Ziua buna .
Din cate stiu eu , daca nu s-or fi schimbat recent regulile , in Timisoara nu poti lua bilet de la sofer. De multe ori am muscat-o si eu , erau inchise chioscurile de ziare , magazine care sa tina bilete nu erau in zona si am luat-o la picior .

#11955 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2012 - 04:04 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 03:51 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 03 February 2012 - 03:34 PM, a spus:

Sa sti ca si la mine tot asa in spirale ii da. Deja imi fac traseul pe unde sa merg, daca merg cu autobuzul. :lol: Cine stie ce o fi si in spatele masinii in parcare si in laterale. Ca vecinii mei cand curata masinile lor, normal arunca pe cea de linga a lui.Deja vad in fata ochilor matura, lopata etc. Las cumpar belet si merg cu bubuzu. Faza naspa e ca in staie aici jos la mine de la ora 16:00 nu`i mai nimeni la chioscul de bilete. Da tre s afie la magazin bilete nu? Recunosc ca`s nestiutoare la astea ca circul rar cu bubuzele sau cu tramvaiele.

N-am nici cea mai vaga idee cum o fi cu beletele pe acolo.... :lol:
In mod normal, ar trebui sa poti lua de la sofer. Sau, sa fie vreo cascarabeta in autobuzu' cu pricina. Daca nu, apai sa ma lase controlorii, daca nu vor sa-si schimbe proteza dentara. :unsure: Doar n-o sa ma dau peste cap sa ma fac belet pentru ei! Iote fleosc! :violent6:

NO, aici nu`i cu beletu cumparat in autobuz. Tre sa le cumperi de la chiosc. Numa ca nu`i chioscu deschis decat pina la ora 16:00. Este enervant.Exact asa ma enerva chestia cu telpark la masina. Cand gaseam cand nu gaseam bilet parcare. Si pina la urma m am enervat tare si fac parcarea dupa telefon . Bine este mai scump ptr ca te taxeaza ptr 1h1/2 mie nu imi trebuie atata. Vb de autobuzele de oras.La alea care fac curse in afara orasului iti da soferu bilet daca nu ai.

#11956 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaizuk, la 03 February 2012 - 04:00 PM, a spus:

Ziua buna .
Din cate stiu eu , daca nu s-or fi schimbat recent regulile , in Timisoara nu poti lua bilet de la sofer. De multe ori am muscat-o si eu , erau inchise chioscurile de ziare , magazine care sa tina bilete nu erau in zona si am luat-o la picior .

Nu sa schimbat nika. Si ai vazut ca arata pe display sus in autobuz in spatele soferului, cate persoane au urcat si scrie daca te ai uitat ca 1,2 sau cate nu au compostat biletul. Si amenzile sunt foarte mari. Binenteles ca nu stiu care nu are dar stiu ca in autobuz atatea persoane nu au bilet.

#11957 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 04:13 PM

Vezi postareacerra, la 03 February 2012 - 04:04 PM, a spus:

NO, aici nu`i cu beletu cumparat in autobuz. Tre sa le cumperi de la chiosc. Numa ca nu`i chioscu deschis decat pina la ora 16:00. Este enervant.Exact asa ma enerva chestia cu telpark la masina. Cand gaseam cand nu gaseam bilet parcare. Si pina la urma m am enervat tare si fac parcarea dupa telefon . Bine este mai scump ptr ca te taxeaza ptr 1h1/2 mie nu imi trebuie atata. Vb de autobuzele de oras.La alea care fac curse in afara orasului iti da soferu bilet daca nu ai.

No, nu se vand belete, apai ei sa fie sanatosi! Vine controlu', n-are decat sa-mi si vanda un bilet, altfel, sa-si puna pofta-n cui!

#11958 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 03 February 2012 - 04:14 PM

Nu e corect, voi aveti atata zapada si la mine e soare si frumos :violent6: Mie imi place zapada, imi place iarna!
A cat is a friend fur-ever !

#11959 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 February 2012 - 04:17 PM

Doar ca mai sunt si cu abonamente , care nu se scaneaza .
Aici , sunt altfel organizati la transportul in comun . Urci NUMAI pe usa din fata , acolo ai aparatul de scanat daca ai card (abonament ). Tot pe card poti avea si "cash" si poti plati prin scanare si apasarea unui buton . Poti cumpara bilet de la sofer , dar e pretul mai mare cam cu 50%. Nimeni nu scapa de ochiul vigilent al soferului , deci nu se circula fara bilet/abonament .

#11960 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 February 2012 - 04:18 PM

Vezi postareaizuk, la 03 February 2012 - 04:17 PM, a spus:

Doar ca mai sunt si cu abonamente , care nu se scaneaza .
Aici , sunt altfel organizati la transportul in comun . Urci NUMAI pe usa din fata , acolo ai aparatul de scanat daca ai card (abonament ). Tot pe card poti avea si "cash" si poti plati prin scanare si apasarea unui buton . Poti cumpara bilet de la sofer , dar e pretul mai mare cam cu 50%. Nimeni nu scapa de ochiul vigilent al soferului , deci nu se circula fara bilet/abonament .

In nemtia nu platesti nica-n plus la sofer. Cat e beletu' la cosmelia din statie, tot atata e si-n autobuz!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 596
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul