Ellani, la 20 February 2012 - 09:36 PM, a spus:
Pai inseamna ca e un efect benefic in masa,daca isi schimba lumea cat de cat (sau macar incearca) obiceiurile alimentare.Al meu tata ,spre exemplu,n-a tinut dieta in viata lui.Si aici am in vedere dieta medicala,care chiar i-ar prinde bine,pentru ca are si el adunate un buchet.Dar,nu,nu-l convinge nimeni.Se mai auto-limiteaza el cumva,nu mai face combinatii aiurea pentru corpul lui si mai iese din situatie,dar sa tina o dieta cap coada-no way

E greu cand esti singur, cum e el acum. Tot bazeaza pe mama care se va duce definitiv in tara acum de Paste. I-a tot zis sa ia 'reteta' de la mine, da' mama se incapataneaza sa nu vrea.
Asa in mare stie principiile, ca doar sta langa mine de cand am inceput... ceva ceva tot a priceput, dar e greu cu mentalitatea la ea. Cum adica sarmale fara orez, unde s-a mai auzit asa ceva? Pai bine mai mama, ai mancat cum le fac eu, iti plac? Da! Da' nu sunt sarmale. Si multe alte exemple.
In schimb tata daca ar sta cu mine ar adapta stilul monti. Am vazut ca e mult mai deschis la nou decat mama.
Uite un exemplu... eu fac maioneza mai 'usurica' un pic (sa traiasca Geany) din oua crude si o sterilizez cu otet de mere. Tata a mancat si i-a placut, chiar a sesizat diferenta fata de maioneza cu care era invatat la mama. Asa ca mi-a zis sa-i zic mamei cum se face. Am inceput sa rad si i-am explicat ca ma chinui sa o conving de mai bine de un an sa foloseasca reteta mea si nu reusesc. Pentru ea maioneza se face cu ou fiert si gata. A ei e maioneza, a mea nu.
Asa ca si-a scris reteta si a zis ca o face el cand va fi nevoie.
Cam asta cu ai mei.
In schimb ma bucur ca am reusit sa molipsesc niste prietene. Chiar azi m-a sunat una din ele, pt ca vrea sa nu o mai chinuie pe fata cu varii restrictii si sa inceapa macar dulciurile sa i le faca cum le fac eu. Tot e ceva, macar incepe. Faptul ca nu mai are in casa faina alba ci integrala, sau a schimbat zaharul cu fructoza e ceva. Trebuie inceput de undeva.
Le-a luat ceva timp sa se convinga ca nu vorbesc prostii. In momentul in care au vazut ca functioneaza, au inceput si sa creada.