Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 697
  • 698
  • 699
  • 700
  • 701
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13961 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 20 February 2012 - 09:29 PM

Vezi postareaEllani, la 20 February 2012 - 09:14 PM, a spus:

Intreb pentru ca imunitatea mea e cam slaba si nici sa-mi pun masca tot nu pot,pentru ca mi-e incomod de om.Eu nu prea vad solutii decat, fie ce-o fi... =))

Ba eu zic ca poti - pana la urma faci un serviciu unui om bolnav si nu vad de ce sa inteleaga gresit faptul ca incerci sa te feresti.
La serviciu toata lumea stie ca cine e racit nu are voie sa intre in biroul meu, vorbim la telefon. Si toata lumea incearca sa se fereasca si trimitem "vinovatul" acasa.
Nu mi se pare o lipsa de sensibilitate faptul ca incerci sa te protejezi..
A cat is a friend fur-ever !

#13962 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 February 2012 - 09:36 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 February 2012 - 09:22 PM, a spus:

Chiar ma gandeam la tine...

Mi-a fost mila de el, saracu'... Dar sa stii ca un pic si-a schimbat gandirea si el. A inceput din vara cand am fost in tara. A vazut in primul rand cat am slabit (a fost un soc pt el, mai ales ca eu am ales sa-i fac o surpriza si nu i-am spus nimic) si apoi cam ce mananc. El e deschis la chestii noi ce tin de sanatate.
Chiar inainte de plecare mi-a cerut ceva retete, din cele care le-a mancat la mine si i-au placut. El bucatareste bine si ii si place.
Da' la faza cu gogosile a iesit sifonat tare... na, ca iar imi vine sa rad...

Tu la mine,eu la tine..macar stim ca suntem 2(ba,imi pare ca 3,ca era si al Elenei in deplasari de deszapezire,numai ca la ea-i mai pozitiva gandirea si-i si mai intelegatoare =)) )

Pai inseamna ca e un efect benefic in masa,daca isi schimba lumea cat de cat (sau macar incearca) obiceiurile alimentare.Al meu tata ,spre exemplu,n-a tinut dieta in viata lui.Si aici am in vedere dieta medicala,care chiar i-ar prinde bine,pentru ca are si el adunate un buchet.Dar,nu,nu-l convinge nimeni.Se mai auto-limiteaza el cumva,nu mai face combinatii aiurea pentru corpul lui si mai iese din situatie,dar sa tina o dieta cap coada-no way :)

#13963 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 09:42 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 February 2012 - 09:28 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 February 2012 - 09:25 PM, a spus:

incearca aghiasma lu' Yoyo, ala-i panaceu universal! =))

:P :P :) Cred ca esti pusa pe glume in seara asta...

Scuze, Ellani, da' are dreptate Moatza.

Pai sa stii Puso,c-as da eu un altfel de aghiazma pe gat pentru dezinfectare (eu cea care ti s-a spovedit ca va ajunge la dezalcoolizare de la 10 pahare de sampanie pe an :) ) dar nu se pupa cu volanul si nenea Sapca Politzei.

Nici o suparare,Sorina,asa mai descretesc si eu creierii,caci chiar mi s-au carliontzat gandindu-ma la vreo solutie minune :P

#13964 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 February 2012 - 09:52 PM

Vezi postareaEllani, la 20 February 2012 - 09:36 PM, a spus:

Pai inseamna ca e un efect benefic in masa,daca isi schimba lumea cat de cat (sau macar incearca) obiceiurile alimentare.Al meu tata ,spre exemplu,n-a tinut dieta in viata lui.Si aici am in vedere dieta medicala,care chiar i-ar prinde bine,pentru ca are si el adunate un buchet.Dar,nu,nu-l convinge nimeni.Se mai auto-limiteaza el cumva,nu mai face combinatii aiurea pentru corpul lui si mai iese din situatie,dar sa tina o dieta cap coada-no way =))

E greu cand esti singur, cum e el acum. Tot bazeaza pe mama care se va duce definitiv in tara acum de Paste. I-a tot zis sa ia 'reteta' de la mine, da' mama se incapataneaza sa nu vrea.
Asa in mare stie principiile, ca doar sta langa mine de cand am inceput... ceva ceva tot a priceput, dar e greu cu mentalitatea la ea. Cum adica sarmale fara orez, unde s-a mai auzit asa ceva? Pai bine mai mama, ai mancat cum le fac eu, iti plac? Da! Da' nu sunt sarmale. Si multe alte exemple.
In schimb tata daca ar sta cu mine ar adapta stilul monti. Am vazut ca e mult mai deschis la nou decat mama.
Uite un exemplu... eu fac maioneza mai 'usurica' un pic (sa traiasca Geany) din oua crude si o sterilizez cu otet de mere. Tata a mancat si i-a placut, chiar a sesizat diferenta fata de maioneza cu care era invatat la mama. Asa ca mi-a zis sa-i zic mamei cum se face. Am inceput sa rad si i-am explicat ca ma chinui sa o conving de mai bine de un an sa foloseasca reteta mea si nu reusesc. Pentru ea maioneza se face cu ou fiert si gata. A ei e maioneza, a mea nu.
Asa ca si-a scris reteta si a zis ca o face el cand va fi nevoie.
Cam asta cu ai mei.

In schimb ma bucur ca am reusit sa molipsesc niste prietene. Chiar azi m-a sunat una din ele, pt ca vrea sa nu o mai chinuie pe fata cu varii restrictii si sa inceapa macar dulciurile sa i le faca cum le fac eu. Tot e ceva, macar incepe. Faptul ca nu mai are in casa faina alba ci integrala, sau a schimbat zaharul cu fructoza e ceva. Trebuie inceput de undeva.

Le-a luat ceva timp sa se convinga ca nu vorbesc prostii. In momentul in care au vazut ca functioneaza, au inceput si sa creada.
Sorina

#13965 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 09:52 PM

Vezi postareaUma, la 20 February 2012 - 09:29 PM, a spus:

Ba eu zic ca poti - pana la urma faci un serviciu unui om bolnav si nu vad de ce sa inteleaga gresit faptul ca incerci sa te feresti.
La serviciu toata lumea stie ca cine e racit nu are voie sa intre in biroul meu, vorbim la telefon. Si toata lumea incearca sa se fereasca si trimitem "vinovatul" acasa.
Nu mi se pare o lipsa de sensibilitate faptul ca incerci sa te protejezi..

Of,Uma,poate la voi e mai altfel si oamenii mai open-mind.Plus ca ,normal e sa fie protejare reciproca sie foarte bine ca oamenii isi mai bat capul si de altii.Aici insa,e vorba de persoane din altfel de 'aluat'.

Aici e vorba de o persoana in etate si atunci cand am fost in treacat sa-i servesc cu ceva am intrebat daca a fost la medic-cica nu,ca-i va trece si asa,pastile am intrebat daca ia,nu,ca nu are nevoie,pana a ajuns unde a ajuns,plus ca si 3 persoane(dintre care sotia,altfel,s-ar fi dus ea cu el)stau in casa tot raciti,deci clar ca nu se protejeaza nimeni.
Si daca ma vede cu masca,cred ca din paranoia nu ma scoate toata viata.Stii cum poate gandi omul'uite si la asta sclifosita,se fereste de parca ar fi cine stie ce ciuma a secolului).

#13966 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 09:57 PM

Vezi postareazoazorel, la 20 February 2012 - 09:10 PM, a spus:

Salut!
Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!
Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!Imagine postata

Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!Imagine postata

Sunt multe, chiar foarte multe retete bune aici pe Arta, dar incet, incet am sa le fac... Ca multi si-au dat interesul sa le posteze, si apreciez asta, ca nu e usor nici sa postezi, i-a timp...si mai ales sa le fotografiezi - urasca asta! nu le am eu cu pozatul artistic...ma chinui si eu sa iasa buna poza ca sa se vada ce este in farfurie .. :P

Vreau s afac intr-o zi si placinta de pos cu mere, dar nu-mi este clar cum sa o fac si...mai astept...

te pup si somn usor!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#13967 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 09:58 PM

Pana la urma, masca ar trebui sa o poarte el... si chestia asta nu ar trebui sa i-o spui tu, ar trebui sa vina de la el.
Da' de, oameni si oameni...
Sorina

#13968 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 10:00 PM

Vezi postareaGeany, la 20 February 2012 - 09:14 PM, a spus:

Salut!
Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!

Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!Imagine postata

Somn usor Zoazo! :-*

Oana arata super tot si Gella la fel ,delicios :P

Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi :P Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' :P

multumesc Geany :P

Ce sunt aia parmigianili'?

Pupici!
ReteteFamilie.com

#13969 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2012 - 10:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2012 - 07:43 PM, a spus:

Stella, ador chapeau-ul tau, e mortal! De unde ai cumparat caciula?

Lorica aiasta chapka ruseasca nu-mi apartine, eu am luat *niagra* fata babii...de la sankt petersburg, "mai precis" de la castelul "Pavlovsk",
http://pierre.delacr...k/pavlovsk.html

iaca si poza cu chapka mea :P, la maskva pe ninsoare .

Fisiere atasate

#13970 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 10:07 PM

Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda.. Nu poti s ale zici nimic..Acum tatal meu are ceva problemute si a inceput cica sa nu mai bea si sa nu mai mance gras, am sa vad eu cand ma duc in RO...
ReteteFamilie.com

#13971 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 10:14 PM

Vezi postareaOana S, la 20 February 2012 - 10:07 PM, a spus:

Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda

Asa-mi 'plac' si mie exemple din astea,de numa' Eu as mai zice ca,nici slanina si nici celelalte pe langa ea(inclusiv aerul) nu mai sunt cum erau pe vremuri,fara E-uri,B-uri si alte etc-uri :P

#13972 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 10:22 PM

Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda.. Nu poti s ale zici nimic..Acum tatal meu are ceva problemute si a inceput cica sa nu mai bea si sa nu mai mance gras, am sa vad eu cand ma duc in RO...

Cunoastem... soacra mea gateste asa. Ai mei nu gatesc gras, pt ca fratele meu de mic a avut probleme cu ficatul, asa ca la noi in casa s-a avut grija cat de cat la mancare macar din punctul asta de vedere.
Eu am ramas 'socata' cand am mancat prima data la soacramea. Ciorba baltea in grasime, mancarea la fel. Eu invatata de la mama fara multa grasime, ma minunam de fiecare data... chiar ma gandeam cum face sa o faca asa?
E greu cand de o viata esti invatat cu anumite obiceiuri. Orice schimbare e grea, mai ales daca ti-o impune cineva.
Zici ca ai sa vezi cand ai sa mergi acasa... nu-ti ramane decat sa constati, ca de ajutat de la distanta e mai greu. Daca nu vine de la el schimbarea degeaba, va manca cum vrei tu cat timp stai cu el, dupa care o data ce vei pleca va reveni la vechile lui obiceiuri.
Acolo trebuie sa lucrezi... la mentalitate.
Sorina

#13973 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 February 2012 - 10:27 PM

Vezi postareaOana S, la 20 February 2012 - 10:00 PM, a spus:

Salut!

Somn usor Zoazo! :P

Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi :P Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' :P

Pupici!

Hi hi hi! Iubita, eu si glumele mele de 2 lei :P

Asa ar trebui sa arate http://artaculinara....a-di-melanzane/Dar eu am pus si rondele de rosii, de ceapa, de cascaval asa parmigiana a devenit parmigeany :P adicalea alla je' :-*

#13974 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 10:34 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 February 2012 - 09:58 PM, a spus:

Pana la urma, masca ar trebui sa o poarte el... si chestia asta nu ar trebui sa i-o spui tu, ar trebui sa vina de la el.
Da' de, oameni si oameni...

Asta o stiu la sigur ca nu va fi,dar nici nu-i zic.Cum am mai zis,fie ce-o fi,cu Dumnezeu inainte,altfel parca incep sa ma simt idioata ca omu-i la nevoie dar eu stau de ma menajez. :P

Stella,nu-ti sta rau nici cu aia gri,dar aia chornaia parca-i turnata.Nu stiu daca ai zis,dar te-a impresionat ceva special(stiu ca ai zis de St.Petersburg ca-i frumos)-mancare,oameni ,strazi,mai stiu eu...

#13975 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 10:40 PM

Vezi postareaGeany, la 20 February 2012 - 10:27 PM, a spus:

Salut!

Pupici!

Hi hi hi! Iubita, eu si glumele mele de 2 lei :-*

Asa ar trebui sa arate http://artaculinara....a-di-melanzane/Dar eu am pus si rondele de rosii, de ceapa, de cascaval asa parmigiana a devenit parmigeany :P adicalea alla je' :P

ha,ha!! Nu sunt glume de 2 lei,sunt glume Geany, si-mi plac la nebunie!

Foarte interesanta reteta, am sa o prestez si eu. Doamne cate retete mai am de facut!!

Multumesc de reteta :P
ReteteFamilie.com

#13976 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 10:42 PM

Vezi postareaOana S, la 20 February 2012 - 10:40 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 February 2012 - 10:27 PM, a spus:

Salut!

Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi :P Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili'

multumesc Geany

Pupici!

Hi hi hi! Iubita, eu si glumele mele de 2 lei :-*

Asa ar trebui sa arate http://artaculinara....a-di-melanzane/Dar eu am pus si rondele de rosii, de ceapa, de cascaval asa parmigiana a devenit parmigeany :P adicalea alla je' :P

ha,ha!! Nu sunt glume de 2 lei,sunt glume Geany, si-mi plac la nebunie!

Foarte interesanta reteta, am sa o prestez si eu. Doamne cate retete mai am de facut!!

Multumesc de reteta :P

Vez' ca da dependenta :P

:P :P

#13977 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 10:44 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 February 2012 - 10:22 PM, a spus:

Cunoastem... soacra mea gateste asa. Ai mei nu gatesc gras, pt ca fratele meu de mic a avut probleme cu ficatul, asa ca la noi in casa s-a avut grija cat de cat la mancare macar din punctul asta de vedere.
Eu am ramas 'socata' cand am mancat prima data la soacramea. Ciorba baltea in grasime, mancarea la fel. Eu invatata de la mama fara multa grasime, ma minunam de fiecare data... chiar ma gandeam cum face sa o faca asa?
E greu cand de o viata esti invatat cu anumite obiceiuri. Orice schimbare e grea, mai ales daca ti-o impune cineva.
Zici ca ai sa vezi cand ai sa mergi acasa... nu-ti ramane decat sa constati, ca de ajutat de la distanta e mai greu. Daca nu vine de la el schimbarea degeaba, va manca cum vrei tu cat timp stai cu el, dupa care o data ce vei pleca va reveni la vechile lui obiceiuri.
Acolo trebuie sa lucrezi... la mentalitate.

Sotul meu s-a luat dupa mine si mananca cum gatesc eu. O data in viata lui a comentat si nu i-a mai trebuit de atunci...ha,ha!! Facusem snitele de pui si am adaugat si usturoi - asa-mi placea mie, si sotul a zis: mama mea nu facea asa! - atata i-a trebuit ...ha,ha!! Orcum apreciaza tot ce fac pt el si fete si este mandru de mine si ma lauda tot timpu la toti...etc...amd...

In Ro cand ma duc, bag asa mai gras, ca nu am ce face, nu vreau sa supar pe cineva si mai ales cand stiu ca acea persoana sa chinuit sa faca mancare diversa pt mine...Mai dau grasimea deoparte si pap.. :P
ReteteFamilie.com

#13978 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 10:46 PM

geany, nu mai ajung sa fiu dependenta de o anumita mancare, ca am multe promomise pe langa...si nu mai ajung sa fac aceasi mancare dese ori...
ReteteFamilie.com

#13979 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 10:50 PM

Bravo tie! Eu cand prind in mana parmigiano profit la greu :P

#13980 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2012 - 11:12 PM

Mai incepusem un mare mesaj , am scris, am vrut sa caut poze de pe net...si se duse pe apa sambetei , mesajul meu.
in primul rand , tre sa ma duc sa caut sa editez, dar e vorba de "scrob" moatzo, aka omleta taraneasca din partile moldo-bucovinene:).
Ellani, mi-a placut grozav la stpet, mai ales ca am avut sansa de a avea o ghida super faina timp de 3 zile...Macha, o tanara femeie foarte culta , inteligenta si mai ales flexibila. eram un grup de 7 persoane, si a stiut perfect sa se adapteze la ceea ce ne interesa mai mult, etc.Opulenta , si revarsarile de rococco, si aur sunt un adevarat *shoc cultural* . am fost extrem de impresionata ca in majoritatea paletelor ne dadeau un fel de *shoshoni/ciorapi de plastic* , precum in spitale...ca sa protejam splendorilor de marchetarie ale parchetelor...dar la Ermitage, nu aveau, caci prea scump...sau ce stiu eu...si zau, ca ti-era mila de acele minunate parchete .

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 697
  • 698
  • 699
  • 700
  • 701
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic