Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 709
  • 710
  • 711
  • 712
  • 713
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14201 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 February 2012 - 06:41 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 06:27 PM, a spus:

Vreau si eu sa stiu daca mai e cineva ca mine si ca dl.Any , care pastreaza toate cutiile de la aproape orice: computer fix, portabil, telefon, eu pana si o cutie de la o geanta :lol: .

Ca "nu se stie, daca se strica e ca si garantie cutia".
Diseara ma duc si arunc cateva :sm: .

Al meu e mai cu motz' le patreaza si dupa ce nu mai e valabila garantia ,inghesuie in ele dvd-uri,in altele sarme-sarmulite,suruburi surubele,holsuruburi,piulite ,etc unele le tine ca las' ca-s bune la casa omului ,are un dulap pe balcon,ma mir ca nu a cazut inca la vecini ,mereu promite ca o sa faca ordine acolo, :sm: si se plange de camara mea ca eu in schimb mereu adun borcane,borcanele,cutiute cu capac,pungi pungulite etc =))

#14202 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 06:46 PM

Geany problema e ca noi nici nu ne uitam sa vedem daca a expirat garantia sau nu :lol:

Acum ceva vreme tot asa am luat la rand cutiile, am aruncat si mai era una mai mare de la computerul fix.
Cand am iesit din lift ne-am intalnit cu un vecin.
Din vorba-n vorba ne zice si asta: ar fi bine sa nu aruncati cutia ca e ca si garantie =)) !
Aaaaaaaaaa :sm:!!!!

Cutia e inca in debara.

#14203 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 February 2012 - 06:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 06:46 PM, a spus:

Cutia e inca in debara.

=))
pe-asta mor eu :sm: cand se mai baga si altii in durerea mea! :lol:

#14204 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 February 2012 - 07:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 February 2012 - 06:01 PM, a spus:

Transformatul la monti era de domeniul SF-ului acum ceva timp pentru mine. usor, osor am invatat ce si cum si acum merge struna.
Daca ai nevoie de ajutor e de ajuns sa strigi, ca sigur vei fi auzita...

Adevaru-i ca vreau, da' nu stiu ce vreau :sm: . eu as vrea mai mult si mai mult sa ma dezobisnuiesc de pofta de dulce. cred ca m-as pricepe sa transform si eu niste chestii de pe-aici, dar daca le fac, bineinteles ca le voi manca. au si astea monti destule calorii iar eu nu functionez ca unul care n-a avut pb de greutate niciodata. stiu teoria ca la monti nu se numara caloriile, dar la mine nu ar merge sa bag 2000 kcal fie ele monti si sa nu ma ingras. nicicum!
de-aia cand chiar mor de dulce, bag niste ciocolata neagra si-n disperare de cauza chiar si-un pic de gem/miere. dar cu frana, cu mare frana. =))

#14205 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 23 February 2012 - 07:11 PM

salutare si le la mine. am recuperat din urma dar pana am citit tot am uitat tot ce am vrut sa zic, clar =)) stiu doar ca m-am prapadit de ras pe ici pe colo.

a, am tinut minte ceva: multa sanatate bolnavilor Imagine postata

EDIT: ca am vazut ce a scris moatza si mi-am amintit ceva.
eu acum totul gandesc monti. e usor, sa stii, dupa ce te inveti. e ca mersul pe bicicleta, nu se mai uita :sm:)
iar referitor la dulciuri, sunt unele care chiar nu iti dai seama ca sunt monti. al meu nu ar fi stiut (si e destul de mofturos) ca fac dulciurile monti daca nu il puneam sa cumpere ingredientele.
ce ma seaca pe mine la monti sunt costurile. ca sa faci un dulce exceptional costa muuult mai mult ca unul dulce "normal", sa zic asa...
in rest mancatul monti (adica nu deserturi sau chestii deosebite) este rezonabil. nu difera mult (pentru mine) de ceea ce mancam inainte.

#14206 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 07:22 PM

Da, ciocolata neagra si mie imi place, dar eu actionez in felul urmator: desfac borcanul cu nutella, desfac un pachet cu grisine si le imprietenesc. Direct din borcan.
Sau, paine unsa cu un strat de mascarpone si deasupra un strat de nutella.
Ce zici Moatza, OMG sau MBS :sm: ?

Deja mi-e foame.

#14207 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 February 2012 - 07:30 PM

Vezi postareamoatza, la 23 February 2012 - 07:11 PM, a spus:

Adevaru-i ca vreau, da' nu stiu ce vreau :lol: . eu as vrea mai mult si mai mult sa ma dezobisnuiesc de pofta de dulce. cred ca m-as pricepe sa transform si eu niste chestii de pe-aici, dar daca le fac, bineinteles ca le voi manca. au si astea monti destule calorii iar eu nu functionez ca unul care n-a avut pb de greutate niciodata. stiu teoria ca la monti nu se numara caloriile, dar la mine nu ar merge sa bag 2000 kcal fie ele monti si sa nu ma ingras. nicicum!
de-aia cand chiar mor de dulce, bag niste ciocolata neagra si-n disperare de cauza chiar si-un pic de gem/miere. dar cu frana, cu mare frana. =))

Pai, ar fi bine pentru tine sa hotarasti ce vrei...
Si eu as vrea sa ma dezobisnuiesc de pofta de dulce, dar cred ca e ceva imposibil. Asa ca fac si eu ce pot in aceasta privinta. Adaptez. Fac o data pe saptamana. Fac si dau la altii...
Eu nu gandesc si nu am gandit niciodata in calorii.
Si nu uita ca vorbesti cu o persoana care acum aproape doi ani avea 110-115kg. Atunci cand m-am hotarat la monti ajunsesem la 105kg... asa ca si eu am avut probleme cu greutatea. Sper sa ramana in trecut.
Asa ca daca la mine a functionat fara calorii, ma gandesc ca ar merge si la tine... dar asta numai tu o poti sti.
Daca reusesti in lupta cu dulciurile, ai grija, nu ma uita si pe mine, sa-mi dai si mie reteta! :sm:
Sorina

#14208 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 07:33 PM

Brava Sorina :sm: , iti doresc sa-ti mentii in continuare greutatea la care ai ajuns, sa stai bine in pielea ta.
De Moatza nu mai zic, arata minunat!

#14209 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 23 February 2012 - 07:45 PM

Deci, eu mananc si felia de tarta cu mere , si cu pere...facui 2 la rand zilele astea, sa caut pozele :lol:.
eu nu le am cu cremoasele, niciodata nu m-au dat pe spate, dar tot ce e cu mere, pere si alte fructe...
tot ce e crema cu unt...nu prea se face la mine-n casa...doar ganache, sau frisca...la tortul copilariei, si ala din Hasti in Pasti.
Moatzo, ai avut ceva aventuri cu *stomacele* , dar toba a iesit...wow. nu-i arata fratelului, ca lesina de pofta...el daca ar putea sa mance doar toba si racituri ar fi cel mai fericit :sm:.
Sorina, la fiimea mereu erau cele creioane colorate intr-un vas solid...din lut sau plastic...ca na , daca se spargea nu era mare bai =)), decat sa fie atenta sa nu se taie.

#14210 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 07:47 PM

Si referitor la ordine si disciplina grrrrrrrrrrrr, sosul din dotare m-a hingherit destul in timpul liber, acum e totul pe caprarii...ia ca o sa pozez intr-una din zile...ce mare treaba ( ca sa nu zic , ca facui o treaba mare ) si ce nervi....dar macar nu ma mai sacaie cu ordinea :sm:

#14211 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 February 2012 - 07:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 06:27 PM, a spus:

Vreau si eu sa stiu daca mai e cineva ca mine si ca dl.Any , care pastreaza toate cutiile de la aproape orice: computer fix, portabil, telefon, eu pana si o cutie de la o geanta :sm: .

Ca "nu se stie, daca se strica e ca si garantie cutia".
Diseara ma duc si arunc cateva :sm: .

io, io, is "bolnava" fara leac

nu ca ii in garantie, da' daca vreau sa schimb casa =)) imi trebuie cutiile
ca unde pun pc desktop, imprimanta (laser, model mai vechi, mare cat o casa), seturile de oale, pana si de telefoane si celulare am cutiile

pantofaria ovcors fiecare cu cutia ei

am uitat ceva? poate, da daca-mi amintec va spun

ha, ha nu cred ca ma intrece nimeni, v-am luat locu'ntai

...sau nu? ca am aruncat cutia de la lada frigorifica :lol:
fiica dacilor

#14212 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 08:03 PM

Bris, eu le mai tineam alea care nu erau scrise si colorate de trimis pachet la ai mei.
Dar Atlassibul ce-a facut : cutiile aduse de oameni cu pachete le pun in niste pungi cica sa fie protejate, etc.
Nu-ti incape cutia in punga, n-ai ce face te intorci acasa si schimbi cutia.
Eu n-am stiut, dar am avut noroc ultima data inainte de Craciun, a intrat la fix cutia inauntru.

Asa ca nu mai tin cutii pentru asa ceva, ei le si vand, cand am de trimis ceva ma duc intai si cumpar, e 2 euro cutia si n-am bataie de cap.

Ai oricum locu-ntai :sm: !

#14213 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 February 2012 - 08:10 PM

E o vorba in engleza care zice ca ai "un dinte dulce" daca esti pofticios la chestii dulci -eu pot sa zic ca am toata dantura dulce!

Cand va apuca rau de tot pofta de dulce mancati ceva acru - la mine functioneaza cu un castravete acru sau cu masline verzi (la borcan, alea cu gogosar la mijloc)

Intr-o perioada am renuntat la toate dulciurile, inclusiv zahar in cafea si dupa trei saptamani (nu placute!) nu am mai simtit aceeasi chemare/dorinta/nevoie spre/de dulce. Mai mult,cand nu am rezistat unei bucatele de placinta cu branza (calcaiul lui Ahile pentru mine) mi s-a parut ciudat gustul de dulce. Dar nu a rezistat mult :sm:
A cat is a friend fur-ever !

#14214 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 08:13 PM

Eu inseamna ca am dinti dulci si sarati in aceeasi masura.
Si cand fac dieta, imi vin in cap cele mai ciudate combinatii.
La programe tv cu si despre bucatareala ma uit in continuare si inghit in sec. Oare cum pot?

#14215 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 February 2012 - 08:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 08:13 PM, a spus:

Oare cum pot?

Simplu! Esti pofticios :sm:
A cat is a friend fur-ever !

#14216 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 February 2012 - 08:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 08:03 PM, a spus:

Bris, eu le mai tineam alea care nu erau scrise si colorate de trimis pachet la ai mei.
Ai oricum locu-ntai :lol: !

nu, nu, de trimis pachete acasa merg in cautare pe la magazinele chinezilor :sm:
chestia cu punga la atlassib am vazut-o si eu in decembrie, dar am crezut ca au pus doar pachetul meu pentru ca era cam uda cutia, plouase in dimineata aceea, la agentie erau si pachete "normale" care cum le-a dus, deci nu in punga; acuma nu mai stiu ca din decembrie nu am trimis pachet acasa

multumesc =))
fiica dacilor

#14217 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 23 February 2012 - 08:38 PM

Buna seara si de la mine!
Am o pauza micutza , cat sa se racoreasca putin piftia pana ii pun usturoiul si nu m-am putut abtine sa nu va salut.
Sunt franta de oboaseala, abia astept sa termin racitura, sa ma dusez si sa ma bag in patuc.Am venit de la munca, repede la tara, aveam intalnire cu un chiler, =)) taie ala 10 pasari, nevasta-sa ma ajuta la jumulit si pe urma lupta-te tu Gelo cu mormanele de carne, pfoaaaa, daca ma vedeati in ce zor eram! :sm:
Le-am sortat pe caprarii( cum bine zicea stellina pe aici)am burdusit lada mare, ajung acasa si pun de piftie ca nu-i vreme de pierdut...s-a fiert repede fiindca erau cocosi tineri de sase luni si uite-asa o sa avem si piftie de Dragobete ca si la alte sarbatori dragi...am facut intre timp si o supa ca la mama acasa, dar vedeta serii a fost ostropelul ca la bunica la care pofteam de mult timp, bineinteles cu mamaliga alaturi, castraveti si gogosari murati.
Am, asa ,senzatia ca o sa plesnesc in curand, dar am timp sa ard gazul pana ma culc...maine fac sarmale, salata buf, saratele si dulcele, iar sambata restul.
Nu am citit tot, dar mi-am dat seama ca-s oarece probleme medicale, asta e rau, doresc sanatate tuturor bolnaviorilor!
Any, as face si eu ciocolatosul tau fara oua, am vreo trei variante de dulce, dar inca sunt nehotarata si Dragobetele e langa mine! :lol:
Carmen orice dai de pomana e bine primit,asa ca nu ezita!
Si eu m-am tot gandit ce e cu foxxy, mi-e dor de ea, sper ca e bine, o salut cu drag!

#14218 Guest_Gelutza_*

Postat 23 February 2012 - 08:53 PM

Moatza, in zilele aliturgice nu se oficiaza Sfanta Liturghie, sunt sarbatori cu cruce neagra de regula, mai mult nu stiu nici eu sa-ti spun, o sa-l intreb pe finu' preotelul cu prima ocazie, daca vrei mai multe amanunte!

Carmen, am citit postarea referitoare la frigul din casa;asa patim si noi, de sarbatori ne place sa ascultam colindele la tara si cand ne ducem acolo e teroare pana se incalzec peretii, nu -ti spun ce frig mi-a fost si mie astazi la bucataria de acolo cat am transat puii aia si se aprinsese focul de dimineata, dar asa e cand sunt peretii reci, sper ca acum te-ai mai incalzit, te mai incalzesc si eu un pic, uite! :sm:

Daniela eu aseara am facut rulori de ton in bacon, scuze ca nu am precizat, mi-era foame rau si d'aia venisem de la repetitii, o sa fac si sambata , la chef, fel de fel de rulouri dulci/sarate!

#14219 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 08:58 PM

Ohohoooooooooo, cate ai mai facut draga Gela.Spor pentru Dragobete.
pupici la toate doamnele de pe la han

#14220 Guest_Gelutza_*

Postat 23 February 2012 - 09:02 PM

Vezi postareastella, la 23 February 2012 - 07:47 PM, a spus:

Si referitor la ordine si disciplina grrrrrrrrrrrr, sosul din dotare m-a hingherit destul in timpul liber, acum e totul pe caprarii...ia ca o sa pozez intr-una din zile...ce mare treaba ( ca sa nu zic , ca facui o treaba mare ) si ce nervi....dar macar nu ma mai sacaie cu ordinea :)

La noi e invers, eu il sacai pe domnu'Gelu, care, e un mare dezordonat si dupa ce ca e asa cum e, mai are si o vorba ...cica sa-i fac cinste si face ordine exemplara pe urma...sa vezi ce pune bucehetele de levantica prin dormitor... =))
Avem niste prieteni bucuresteni( ce-as rade sa citeasca pe aici)de cate ori ne suna ma intreaba cum stam cu levantica, hi, hi, hi...au venit o data pe fuga dupa niste peste si nu i-am lasat sa plece noaptea...a doua zi , la micul dejun ne povestesc ei cum au gasit levantica si nu stiau ce e cu ea...de atunci culegem impreuna, s-au dat si ei pe levantica! =))

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 709
  • 710
  • 711
  • 712
  • 713
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul