Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 732
  • 733
  • 734
  • 735
  • 736
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14661 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2012 - 12:44 PM

Vezi postarea2ut, la 01 March 2012 - 12:38 PM, a spus:

Aseara, dupa ce am bagat fetele in pat m-au chemat sa le dau pupic si m-au asteptat strangand amandoua in mana un pliculet cu un martisor...m-am topit toata.
pe mine ma topesc asa de tare gesturile astea!!! Imagine postata
eu imi amintesc cum ma bucuram cand pregateam cadouri pentru ai mei parinti si stiu ce e in sufletelul copiiilor cand fac cadouri din inima.

#14662 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2012 - 12:46 PM

Vezi postareastella, la 01 March 2012 - 09:56 AM, a spus:

Buna dimineata. Merci de complimente . Vale de mititica semana tare cu tatal ei care la randu-i seamana cu maicasa...dar fata buna, a reusit in timp sa semene si cu mine, ca la inceput parca facusem o fotocopie a socrellei :).
Daniella, fata babii, asculta la mine ca am multi ani si multe kile mai mult ca tine, si din experienta proprie, si din ce am vazut in jur...omul il iei asa cum este, constienta de calitatile si *defectele* din dotare...nu incerca sa-l schimbi, ca e misiune imposibila.
nu reusesti decat sa te *nervezi* si sa te frustrezi(?? e corect), si nu se schimba nenica...ca promit luna de pe cer cand te vor ...e normal , nici macar nu cred ca e minciuna, poate ca se gandesc ei ca vor reusi asta...dar cum zice frantuzul..*“chassez le naturel, il revient au galop”/aka , alungati naturalul, revine la galop....* mai bine aditionezi calitatile si avantajele ( mai putin timp la cratite, mai putine ispite pentru tine) si lasa deoparte ideea ca-l vei schimba...va face eforturi, va incerca ...dar baza e adanc infipta si i se pare ca el e *normal* si ca tu vrei sa-l schimbi...si nu e bine sa te macini...ca au incercat mii si sute inaintea ta, si nu au reusit....parerea mea, pe care o impart cu mine insumi, avand eu in batatura barbat capos , care daca a decis ceva, nici bomba atomica nu-l clatina din convingerile lui...asa ca pentru echilibrul si linistea mea...il las in apele lui, si e bine pentru toti ;).
Merci de martisoare, un 1 Martie minunat va doresc tuturor...cu ghiocei din batatura...proaspeti de duminica :(

Stella, deci in locul meu cum ai proceda, ca eu pe tine te ascult :) Nu vreau sa aud vreo carcoteala ca nu mai rezist nici daca respira la masa si nici nu vreau sa-l vad ca mananca numai dulciuri, pentru ca are o lipsa grava de ca+mg din cauza felului cum se alimenteaza. Deci cum procedez. Nu e mai bine sa-l vad lingand blidele si facand temenele, auzind si eu azi verau aia, sau ce buna e asta, mai fa de-aia ... Cum sa fac?

Vezi postareaGelutza, la 01 March 2012 - 07:31 AM, a spus:

Va doresc o primavara cum nu a mai fost alta;cu soare-n suflet si-n priviri, cu sanatate, pentru a va putea bucura de toate lucrurile frumoase pe care le-a pus Dumnezeu in toata creatia sa!

+ 1 ! Multumim si va urez tuturor inapoi multiplicat de mii de ori toate cele mai bune si mai frumoase de pe lume!

Vezi postareaboni, la 29 February 2012 - 11:03 PM, a spus:

referitor la mofturosi. si al meu era o comoara cand ne-am luat, ca tot asa, nu-i gatea mamitza lui mare lucru. iar eu eram "o zana in bucatarie" Imagine postata si ii faceam toate poftele. da' asa de repede s-a invatat cu binele ca am ajuns la un moment dat sa nu mai am chef sa fac nimic ca la toate le gasea cusur :) cica tinea stacheta ridicata ca sa nu scada calitatea Imagine postata. nu am nevoie de "motivari" ca sa fac ceva. trebuie sa o fac cu drag si din suflet, si fara frica de comentarii. altfel nu-mi iese neam.
noroc cu monti si cu lipsa de timp ( :) ) ca fac prajituri "pentru mine" si este avertizat. daca ii plac e binevenit, daca nu ii sunt pe plac isi cumpara ceva sa-i placa.
imi amintesc (acum cu zambetul pe buze) de o data cand am cumparat peste intreg si l-am facut pe gril, asa, cu totul (curatat, bine inteles) si eram incatata ca il astept cu masa pregatita si aranjata. nu o aveam inca pe Maia si el ajungea acasa la jumate de ora dupa mine. mi-a spus ca el nu mananca asa ceva (pestii asa, cu cap) Imagine postata doar la mare manacam hamsii prajite, asa intregi. am facut cu nervii si am facut un scandal, de si acum ma mir cum am fost in stare. eu nu prea sar la cearta, daca nu imi place ceva ma amarasc si tin in mine. e drept ca se vede imediat in afara... dar nu sar cu scandal. trebuie sa imi fie depasite niste limite ca sa "scot" afara atunci, la suparare.

Boni, cum ai patit tu cu pestele eu patesc cam la fiecare masa. Si nu-i usor! La inceput saream si eu la cearta, eram recalcitranta. Acum ma enerevz si incerc sa ma autocalmez sa nu mai urlu, tip, bat din condur ... Ai rezolvat-o cu dulciurile monti si restul?
Deci lasati-ma sa va arat cum o sa manance el aproape normal si fara carcoteala! watch me! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14663 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 12:48 PM

Lili, deci si tu faci parte din Club :) . Se pare ca suntem 4: eu cap de lista, Carmen, Boni si tu.
Felicitari ca ai rezistat 24 ani! oare cum ai procedat sa nu te enervezi?! Sa stii ca bagasem de seama ca gatesti preponderent fripturi/mici :) cu cartofi prajiti ...ca si mine fripturi cu cartof copt sau cu ciuperci gratinate ... O ciorba de vacuta, de perisoare, de galuste imi mananca cu carcoteala 1 castronel, 2 (Asta daca nu i se pare prea mult morcov, ceapa sau taiate prea mari, sau per mici). Dar nu am reusit as gatesc numai 4 castronele inca ... :( Iahnie de fasole am facut o bunatate primul lucru a carcotit, abia dupa o vreme cand a mai mancat facuta de mamitza si coana mitza a zis ca iahnia facuta de mine a fost cea mai buna! bine si mai tarziu ...
cred ca trebuie sa-mi iau curaj sa gatesc mai diversificat, bine inteles avand grija sa nu contina dovlecei, conopida, spanac sau alte frunze, alte legume in afara de clasicele de la supa exclus, carne de vitel mai nou i se pare horror ... , legumele sa nu fie taiate nici prea mare, nici prea mic si nici sa nu fie fierte ... deci cam ce as putea sa fac? ceva idei?

#14664 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 12:51 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 01 March 2012 - 12:26 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 01 March 2012 - 12:15 PM, a spus:

Rasfatatooooooo, bre, esti prea rasfatata!

Corect, dar este asa de bine sa fii fata lui "tata"!

Felicitari si sa ai parte mereu de acelasi tratament din partea sotului! sa va iubiti mereu! Deci asta e secretul tau: nu ai facut fetita ca sa ramai tu rasfatata familiei ! Eu sunt pro rasfat! maxim sa primesti daca are cine sa-ti ofere cu drag :) !

#14665 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 12:53 PM

Aseara, dupa ce am bagat fetele in pat m-au chemat sa le dau pupic si m-au asteptat strangand amandoua in mana un pliculet cu un martisor...m-am topit toata

Woaw!!! :) Sa ai mereu parte de clipe asa de frumoase! :(

#14666 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2012 - 01:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2012 - 12:48 PM, a spus:

... Se pare ca suntem 4: eu cap de lista, Carmen, Boni si tu.
nu, nu, eu nu-s in clubul ala al vostru!!! eu am povestit doar o intamplare, de la inceputuri, care "m-a marcat" mai tare Imagine postata, cea cu pestii. in rest problemele nu sunt asa de grave, cel putin nu la mancare. mofturile erau la dulciuri, ca eu acolo eram "zana" Imagine postata .
dupa 10 ani traiti impreuna (nu-mi vine sa cred ca au trecut atatia!?!?!!?) stiu ce mancare ii place si ce nu. aici ne cam potrivim. amandoi vrem sa mancam sanatos si ne intereseaza mult ce bagam in gura.
la dulciuri, in schimb, avem gusturi putin (mai mult Imagine postata ) diferite, si aici sunt problemele. mie imi placea sa experimentez, nu cred ca am respectat vre-odata o reteta strict de tot. si daca ami dadeam cate un rateu (adica nu iesea exact ce se astepta sa iasa) isi exprima dezamagirea intr-un mod care pe mine ma cam darama. asa ca mi-a picat elanul sub zero. intre timp (de vre-o 7 ani) am descoperit monti si nu mai am timp (de vre-o 4 ani), iar astea doua combinate au rezolvat problema.Imagine postata

asa ca, per total, eu ma declar foarte multumita de omul meu si-l iubesc de nu mai pot Imagine postata

P.S. am o realizare cu care ma mandresc: mananca paste!!! ceea ce nici nu concepea la inceputul convietuirii noastre. pentru asta trebuie sa ii multumesc Maiei mele, ca ii plac si eu in orice fel, si asa am avut "motivatie" sa fac in continuare. iar acum in topul preferintelor familiei sunt spaghetele cu somon :)

#14667 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 March 2012 - 01:12 PM

Aseara, dupa ce am bagat fetele in pat m-au chemat sa le dau pupic si m-au asteptat strangand amandoua in mana un pliculet cu un martisor...m-am topit toata.

Ce frumos, chiar ca ti se inmoaie inima. Ale mele nu au idee de martisor, nu stiu nimic de acest obicei... incepe sa-mi para rau ca nu le-am explicat despre ce e vorba.

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2012 - 12:51 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 01 March 2012 - 12:15 PM, a spus:

Rasfatatooooooo, bre, esti prea rasfatata!

Felicitari si sa ai parte mereu de acelasi tratament din partea sotului! sa va iubiti mereu! Deci asta e secretul tau: nu ai facut fetita ca sa ramai tu rasfatata familiei ! Eu sunt pro rasfat! maxim sa primesti daca are cine sa-ti ofere cu drag :appl: !

Si eu sunt prorasfat, da' se vede treaba ca eu sunt cea care-l ofer...
Deci eu nu am nici-o sansa sa ma rasfete si pe mine, nu de alta dar i-am facut doua fete... :scratch: Lasa ca ma rasfat eu singura si cand ma mai duc prin Romanica tata/mama/socrela (sper)...
Sorina

#14668 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 01:16 PM

Vezi postareaboni, la 01 March 2012 - 01:05 PM, a spus:

dupa 10 ani traiti impreuna (nu-mi vine sa cred ca au trecut atatia!?!?!!?) stiu ce mancare ii place si ce nu. aici ne cam potrivim. amandoi vrem sa mancam sanatos si ne intereseaza mult ce bagam in gura.
la dulciuri, in schimb, avem gusturi putin (mai mult
Imagine postata ) diferite, si aici sunt problemele. mie imi placea sa experimentez, nu cred ca am respectat vre-odata o reteta strict de tot. si daca ami dadeam cate un rateu (adica nu iesea exact ce se astepta sa iasa) isi exprima dezamagirea intr-un mod care pe mine ma cam darama. asa ca mi-a picat elanul sub zero. intre timp (de vre-o 7 ani) am descoperit monti si nu mai am timp (de vre-o 4 ani), iar astea doua combinate au rezolvat problema.Imagine postata

asa ca, per total, eu ma declar foarte multumita de omul meu si-l iubesc de nu mai pot Imagine postata

P.S. am o realizare cu care ma mandresc: mananca paste!!! ceea ce nici nu concepea la inceputul convietuirii noastre. pentru asta trebuie sa ii multumesc Maiei mele, ca ii plac si eu in orice fel, si asa am avut "motivatie" sa fac in continuare. iar acum in topul preferintelor familiei sunt spaghetele cu somon :scratch:

Ai scris in locul meu...
Da' ai mei ma omoara cu pastele, ar manca dimineata, pranz si seara...
Sorina

#14669 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 01 March 2012 - 01:22 PM

Eu am fost super rasfatata, singura la parinti, singura la bunici (unii dintre ei), dar din fericire am norocul sa fiu rasfatata si acum, si eu si fetele, deci nu pot sa ma plang.
Editez ca sa te intreb Boni, cum faci pastele cu somon, sa mai variez si eu. Reteta Daniellei cu paste si ciuperci am notat-o deja, pentru ai mei.

#14670 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2012 - 01:24 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 10:47 AM, a spus:

tarta cu portocale ( aluat nefoetat de tarta/stiti voi unt, faina eventual un ou si apa...eu il iau din comertul local, deja intinsa foaia :), si deasupra se toarna o *omleta* la cate oua/4 la mine, zeama de la atatea porocale stoarse, linguri rase de zahar /sau mai pline daca va place f. dulce, si tot atatea linguri de smantana lichida) ...se da la cuptor cca 25 min, pana se intareste maglavaisul si devine usor auriu, si foaia e coapta :).

Alt aluat nu mere la tarta asta? Nu prea-mi vine sa cumpar si parca as face io ceva....

Vezi postareaGeany, la 19 February 2012 - 05:48 PM, a spus:

Hi hi hi! Sa stitzi ca Mitza me' o aterizat la Bacau :D
Mnee i-am spus ca daca mai pleaca ashea sa-mi dea asa emotii o spanzur cu mana me' :appl: :appl: =))

Si, cum fu in "deplasare"?

Vezi postareazoazorel, la 19 February 2012 - 07:05 PM, a spus:

Ta-daaam! Surpriza emisiuni eeessteee....
Primele mele SARMALE! Facute cap-coada DE MINE! AZI!

Mai ai? Ca-mi facusi pofta..... :scratch:

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 08:23 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 19 February 2012 - 08:06 PM, a spus:

Eu o singura data am pus direct pe foc si mi s-a taiat smantana...de atunci sunt asa de catolica! =))
cat despre batut cu mixerul, eu nu as renunta,iese mult mai faina crema batuta, isi mareste volumul.Dar e doar o parere, de gustibus.

dar cum se face atunci? ca nici eu nu am pus smantana niciodata pe foc si de aia tot intreb, ca ma tem sa nu se prinda/taie? si nu inteleg smantana asta de frisca nu o bati cu mixerul inainte sa se umfle?

Smantana fiarta se poate taia. Da' daca e pusa doar pentru inmuiat, e in regula... La mine nu s-a taiat niciodata, dar nici n-am lasat-o sa fiarba. Facea vreo 2 bulbuci si imediat luam vasul de pe foc. Era direct pe flacara....
Acu' poate depinde si de smantana, ce stiu io?

#14671 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 01:35 PM

Am primit de martisor asa: unul de la tata, mi-am luat doua flori micute suculente ca nu ma mai lasa sufletul sa le vad ca se chinuie si aia nu le udau( asta trece in contul domnului), mi-am luat chilotei negri, se pare ca nu ma mai satur de ei, am vreo 5-maxim 7, si am luat pentru pufoase 4 Schessir pentru pisici, i-am comunicat ca tot el le-a luat martisoare si la labutze!
Ma declar incantata de ziua de 1 Martie! :scratch:

Cum omul face atacuri de panica la taraba cu martisoare in inghesuiala, a zis bogdaproste! Labutzele l-au declarat erou, evribadi hepi!

Deci va urez o zi la fel de buna ca mea, daca nu mai mult de atat! :appl:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#14672 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2012 - 01:41 PM

Vezi postarea2ut, la 01 March 2012 - 01:22 PM, a spus:

Editez ca sa te intreb Boni, cum faci pastele cu somon, sa mai variez si eu. Reteta Daniellei cu paste si ciuperci am notat-o deja, pentru ai mei.

inspiratia a fost reteta lui any :scratch: (nu reusesc sa o gasesc sa-ti dau link) si ceva ce am mancat de mult la mare. any pune totul pe foc. eu fac sosul "la rece" pentru ca imi pare rau sa "ard" grasimile bune din peste. sosul il fac asa: smantana + somon afumat taiat marunt + marar + nucsoara (merge si fara). asta se amesteca cu spaghetti fierte al dente (eu integrale :appl: ) si in farfurie ne presaram "parmezan". il scriu in ghilimele pentru ca nu e original, e o branza tare, gata rasa, cred ca Rapitalia ii zice.
pentru noi pasftele astea sunt deliciu.
dar pentru mine personal, cele mai cele paste pe care le-am mancat vre-odata au fost spaghetti cu ulei de masline aromat cu busuioc (homemade) si cu branza de mai sus Imagine postataImagine postataImagine postata

#14673 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 01:43 PM

Boni, neasteptat dar eu in doar 4 ani am reusit sa-l conving pe d-l sa accepte ca exista principii de viata sanatoase si ca e imp ce bagi in gura. Astfel, azi nu vrea sa auda de cartofi prajiti, sau alte prajeli, de fast food si multe altele de care inainte habar nu avea ca ar fi nocive sanatatii. Deci oamenii informati se schimba. De ex mamuca-sii degeaba ii zic aia e asa, aia e pe dincolo, ea trebuie sa ma cotnrazica: ei toate sunt nocive, toate au chimicale. Oricum o dau cu ea, contrazice, nu ajung la nici un rezultat. In urma totusi, dupa ce croncane, vad ca imprumuta multe din idei. Cu iubi al meu e mai usor, e plastilina mai moale, doar ca e mai croncanitor si are enorm de multe chestii pe care nu le mananca/accepta. Du un ex extrem, dar asta imi vine in minte: Daca eu i.as fi facut de ex pizza cu mazare ar fi sarit ca ars de pe scaun si ar fi zis ca imi bat joc de el, ca unde am pomenit. Daca si.a comandat cu gurita lui, la restaurant in Italia si i-a adus asta:

Fisier atasat  IMG_0708.JPG (93.11K)
Number of downloads: 2

Bineinteles ca eu punctez imediat. Asta nu inseamna ca ma lasa sa ii pun mazare pe pizza sau paste acasa (data urmatoare cand a comandat sa asigurat sa nu contina nici carciofi, dar nici mazare :scratch: ), dar macar incet incet a inteles ca sunt si altele decat cele 10 preparate ce a pomenit si acceptat sa manance la mamuca: mancare de cartofi, de mazare, de fasole verde, supa de galusti, de perisoare, de vacuta, sarmale, ardei umpluti, chiftele, snitele, macaroane cu branza si fripturi. Cam la asta se rezuma meniul si la mine a mai adaugat cateva (Salata de vinete, de ardei copti, un strop de salata de sfecla rosie) diverse alte tipuri de paste (cu ton nu a vrut sa le guste). Poate am uitat ceva, nu asta conteaza, ideea e ca nu accepta acasa nici o noutate, dar daca e servit la restaurant nu comenteaza. In acelasi timp mie imi place bucataria creativa, nu-mi place sa fac la infinit acelasi fel de mancare, ci sa experimentez. Ceea ce el accepta doar daca vine de la un chef.
In ceea ce priveste dulciurile, pe o parte ne potrivim nu ne plac pandispanurile sau torturile cu blat de pandispan, ne plac cremele de branza din prajiturile tip cheesecake, dar mie imi plac ciocolatoasele, lui cremele diplomat. Putem sa ajungem la un consens. Si eu improvizez.
Nu am stiut ca nuca de cocos nu poate inlocui cacaoa si credeam ca fiind bogata in fibre e buna la monti, am uitat insa de ce faza e, oricum dulciurile de nici un fel nu sunt de F1 asta retin sigur!

#14674 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 01:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2012 - 12:51 PM, a spus:

Felicitari si sa ai parte mereu de acelasi tratament din partea sotului! sa va iubiti mereu! Deci asta e secretul tau: nu ai facut fetita ca sa ramai tu rasfatata familiei ! Eu sunt pro rasfat! maxim sa primesti daca are cine sa-ti ofere cu drag :appl: !

Multumesc! Sa aveti si voi parte de rasfat, este asa de bine!

Iar in privinta unei fetite, ne-am dorit-o si o mai dorim, dar din cauza unor probleme de sanatate (ale mele) nu s-a putut si nu se mai poate. :scratch:
GEORGIA

#14675 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 March 2012 - 01:47 PM

Stella, dar Vale intinereste pe zi ce trece.Credeam ca-i o poza de cand era adolescenta.Noroc cu mazul kakacios. :scratch:

Izuk, m-ai facut sa rad cu ghioceii. :appl: Auzi, a scapat de el.

#14676 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 01:48 PM

Vezi postareazerda, la 01 March 2012 - 01:35 PM, a spus:

Am primit de martisor asa: unul de la tata, mi-am luat doua flori micute suculente ca nu ma mai lasa sufletul sa le vad ca se chinuie si aia nu le udau( asta trece in contul domnului), mi-am luat chilotei negri, se pare ca nu ma mai satur de ei, am vreo 5-maxim 7, si am luat pentru pufoase 4 Schessir pentru pisici, i-am comunicat ca tot el le-a luat martisoare si la labutze!
Ma declar incantata de ziua de 1 Martie! :scratch:

Cum omul face atacuri de panica la taraba cu martisoare in inghesuiala, a zis bogdaproste! Labutzele l-au declarat erou, evribadi hepi!

Deci va urez o zi la fel de buna ca mea, daca nu mai mult de atat! :appl:

Sa te bucuri de martisoare!
Asta inseamna ca si eu trebuie sa ii iau lui Ursula si lui Rita cate un martisor!?!?
GEORGIA

#14677 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 01:53 PM

Da sunt de acord cu tine cand zici ca sunt probleme cu dulciurile, da' acum esti tu cea radicala.
Dulciurile nu se mananca in primele 3 luni de monti, dupa aia rar si putin pot fi si de F1. Toate dulciurile care le fac eu sunt de F1. Chiar nu ma intereseaza sa le fac de F2, mi-e bine asa.
Nuca de cocos, iti repet, are un IG care nu prea are ce cauta in faza de slabire... nu are nici o legatura cu fibrele.
Atunci cand vei mai avea de infruntat o astfel de situatie, ca va mai fi cu siguranta (iti spun din experienta), e de ajuns sa inlocuiesti cantitatea de cacao cu faina de migdale. Iti garantez ca rezultatul nu va avea de suferit... va avea un aspect si gust divers, dar bun.
Sorina

#14678 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2012 - 01:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2012 - 01:43 PM, a spus:

Nu am stiut ca nuca de cocos nu poate inlocui cacaoa si credeam ca fiind bogata in fibre e buna la monti, am uitat insa de ce faza e, oricum dulciurile de nici un fel nu sunt de F1 asta retin sigur!
eu n-am scris de nuca de cocos la prajiturile celea, doar am gandit. suntem si telepatice acum Imagine postata
dar daca m-ai starnit iti spun:
nuca de cocos proaspata are IG=35, adica la limita de sus a celor ce pot fi combinate cu grasimi.
laptele de cocos are deja IG=40
fulgii aceia de cocos pe care ii cumparam noi sunt prelucrati, asa ca le mai creste IG-ul si sigur sunt peste 35

asa ca ce ai facut acolo e ok, la faza 2.
referitor la faza 1 si interzicerea totala a dulcrurilor, nu e chiar asa. asa e bine daca vrei sa ai rezultate imediate si sigure. depinde si de modul de viata pe care l-ai avut inainte de a incepe monti. sunt multi factori aici.... eu am mancat dulciuri tot timpul, am inventat o gramada de retete, am monticizat tot ce imi facea cu ochiul. am fost si sunt o maaaare pofticioasa de dulciuri si de aceea m-a si "coafat" asa de bine monti. dar eu inca alaptam si nu aveam foarte multe kg de dat jos. am slabit atunci fara eforturi si oarecum de la sine.
dar asta e doar cazul meu cu conditiile speciale de atunci. fiecare are "problemele" lui si trebuie sa si le rezolve cum considera ca e mai bine.

EDIT: sorina, cum am sarit amandoua!!! Imagine postataImagine postataImagine postata

#14679 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2012 - 02:09 PM

Vezi postareaboni, la 01 March 2012 - 01:57 PM, a spus:

EDIT: sorina, cum am sarit amandoua!!! Imagine postataImagine postataImagine postata

Daaaa, iti place?! Vechile obiceiuri...
Sorina

#14680 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 02:13 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 01 March 2012 - 01:48 PM, a spus:

Sa te bucuri de martisoare!
Asta inseamna ca si eu trebuie sa ii iau lui Ursula si lui Rita cate un martisor!?!?

Eu le-am luat, daca aflau ca trebuiau sa primeasca?? :scratch:
Ma bucur sa le vad ca se bucura si ele, stiu ca le umanizez, ca de fapt ele se bucura de conservuta cu sos bun, dar ce are, sa se bucure!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 732
  • 733
  • 734
  • 735
  • 736
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul