Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 745
  • 746
  • 747
  • 748
  • 749
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14921 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 10:28 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 03 March 2012 - 10:20 PM, a spus:

Scuze dar a intrat sotul la calculator si acusi se instaleaza de tot!

Ce facusi Anutza?! Nu-mi da palpitatii....

Geany iubita am fugit repede in bucatarie sa raspund ca mi-am dat seama ca te-am alertat.
Stai linistita e numai si numai de bine, revin cu impresii dupa ce termin de mancat!
E fooooooooooooooooarte buna cred ca tu te-ai gandit la mine si a iesit ok.

UUff! Nu-mi da cosmaruri faatta!! Ti pup! =))

#14922 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 10:31 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 07:49 PM, a spus:

Alina acum am inteles in legatura cu permisul.
Dani, arata super clatitele, azi ai stat deci in bucatarie.
Dulceata de soc n-am mancat niciodata. Dar vad ca ai dulceturi de la Ikea, le-am recunoscut.

Am dulceturi de la Ikea, le-am luat acum vreun an si ceva cand insarcinata fiind aveam voie la dulciuri si ma apucase, de mancam dulceata pe biscuiti rotunzi, tot de la Ik. Sunt bune, dar brusc tati a zis ca sunt o porcarie si ca lui nu-i plac. Eu nu mai mananc dulciuri in general, deci au ramas in dulap. Sa le marit, ca bine zici.
Azi am scos pe langadulceturile de la Ik (Am zis sa le mai dau o sansa, poate a uitat ... oricum a sarit de fund in sus ca lui ii plac clatitele numai cu dulceata de visine si cum? nu avem?!!!); dulceata de soc de la Foxyy =)) (cred ca si ea a crezut ca nu am mancat niciodata, dar intamplarea a fost ca la un moment data am aflat de ea si am tot facut cu mama, cativa ani... ). E buna. Tati nu a ales-o, ca lui "nu ii plac dulceturile cu samburei =))" V-am spus ca trebuie sa fie un spin in orice trandafir ... . Asa ca a ales dulceata de capsuni facuta de mama-sa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14923 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaCarpatica, la 03 March 2012 - 07:51 PM, a spus:

Hai mai Ioana, ca nici un aspirator normal nu urca si nu coboara, nici nu intra sub canapele! Da. e-adevarat ca nu poti aspira scarile cu Roomba, pe cand un aspirator normal il ridici tu pe fiecare treapta. Si Roomba poti sa-l ridici pe fiecare treapta si sa stai langa el pana aspira treapta cu treapta da' e cam aiurea. Eu am si aspirator normal si Roomba. Folosesc Roomba la curatenie normala de zi cu zi (nu ca aspir in fiecare zi) si face treaba buna. Ii dau drumul sa mearga cand eu plec de acasa, ca urasc zgomotul de aspirator (desi asta nu face atata galagie ca un aspirator obisnuit). Urca si coboara de pe covor, gresie, parchet, deci orice denivelari de teren care nu-s prea mari. Poti sa ii delimitezi un teren in care vrei sa aspire daca nu vrei sa se plimbe peste tot. Mie-mi place tare de el. Aspiratorul normal il folosesc cand si cand pe covor ca dau cu el exact unde vreau (unde a aruncat pruncu' pufuletii pe jos de exemplu), pe cand Roomba se invarte peste toata suprafata, desi are si el optiune sa se invarta in cerc intr-un anumit loc. Mie-mi place si mi se pare foarte practic.

Edit, ca am uitat sa specific faptul ca la Roomba trebuie curatata periile dupa fiecare aspirare ca se aduna par pe ele si daca nu le curatati nu mai e asa de eficient la urmatorul aspirat. Da' nu-s greu de curatat ca are su ustensile cu care cureti periile.

Vorbesti serios ca il lasi sa aspire cand pleci de acasa si nu ramane nimeni? Trece peste cabluri? face treaba pe la colturi? si mie imi trebuie tot de zi cu zi, ca daca astept o saptamana pana sambata cand sunt acasa, se face plin de praf si scame ... asta e orasul ... Am stat si pe strada traficata, acum stau pe o straduta ... tot aia ... Praf mult de pe o zi pe alta. Unde gasesc eu Roomba? =)) De cat timp il ai? e fiabil?
Pai curat periile cand vin acasa, daca gasesc casa curata =)) Auzi, dar il programezi pentru o perioada sau cat lipsesti tu 10 ore la serviciu el aspira neintrerupt? E cu programare? cum il programezi sa aspire doar pe contur?
E ok si asa: o zi la etaj, o zi la parter, tot nu se face saptamana ... , sau 2 saptamani, pana imi vine femeia la curatenie ...

#14924 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 10:43 PM

Vezi postareaIoana, la 03 March 2012 - 08:37 PM, a spus:

N-am spus ca cele normale fac singure.Dar de ex asta in cauza se presupune ca merge singur pe ideea de senzor.De ce as avea 2 aspiratoare cand nici unul nu face 100% treaba singur?

Pe Daniela de ex o intereseaza unul usor ca sa-l care pe trepte
Da eu sunt mai dilie si mi se pare munca in zadar.Adica , ok cum zici tu, pleci ii dai drumu´,da cand vin acasa tot tb sa fac restul si iara ajung la aceeasi dilema, de ce as avea doua ca nu ma ajuta sa curete peste tot.

Ideea e de lipsa de timp, ca sa aspir zilnic, asa cum e nevoie in casa mea. Daca asta ia grosul zilnic, la circa 10 zile la mine se face curatenie generala, dar la 2 zile dupa e plin de praf si scame. Asta e buba. M-am gandit la un aspirator mic si usor cu care sa dau zilnic, dar mai mult ca sigur la 8 jum seara cand ajung eu dupa 12 ore de munca si stres, prefer sa gasesc totul gata, chiar daca in procent de 80% facut bine. Colturile si sub canapea face femeia de la curatenie, iar pe scara as pot dau cu matura in timpul sapt. =)) Acum, daca aud voci care l-au folosit si e eficient, ma gandesc ca nu ar fi o salutie rea. =)) Probabil de aia nu mi s-a lipit nici unul de mana dumnica trecuta, cand am fost la mag sa cumpar aspirator. B)
Acum nu stiu daca se gaseste la noi =))

#14925 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 10:45 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 08:49 PM, a spus:

Eu am zis, nu ma-ncred in roboti de astia, unde pui tu mana-i sfant.
Daca gaseste o usa inchisa ce face =)) .

I le lasi tu deschise ...e ca si cum ai programa masina de spalat rufe/vase ... Daca nu pui detergent, ce face? =))
Nah, ca acum mi-a intrat ideea asta in cap. Ma mai ajuta cu impresii cine are automat?

#14926 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 10:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 10:45 PM, a spus:

I le lasi tu deschise ...e ca si cum ai programa masina de spalat rufe/vase ... Daca nu pui detergent, ce face? =))
Nah, ca acum mi-a intrat ideea asta in cap. Ma mai ajuta cu impresii cine are automat?

Hi hi! Scuze... =)) inafara de usa de la intrare ca dupaia face curat si prin vecini B) B)

#14927 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 10:57 PM

Vezi postareaGeany, la 03 March 2012 - 10:51 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 10:45 PM, a spus:

Hi hi! Scuze... =)) inafara de usa de la intrare ca dupaia face curat si prin vecini B) B)

B) hihahiahi
dap, pai asta ziceam! sa ii lasi ce-i trebuie, ca si masinei de spalat. Toate conditiile: nici mai mult, nici mai putin B)

Bine ca nu e problem cu pizzosenia lui Any de Geany! ca eram si eu pe ghimpi! auzi la ea: am cuptorul plin de branza! parca si aveam un deja vù cu briosele mele rasfirate toate din forma in tava de la aragaz

#14928 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:04 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 08:55 PM, a spus:

Dany, nu stiu daca te-ar ajuta si pe tine: eu am 3 aspiratoare de-alea mici, asazise de masina. le-am luat ptr semintele Ciupilor, da' acuma unul sta in bucatarie si cate unul in dormitoare. Sunt f bune ptr somoiagele de praf din colturi sau de sub birouri. Le tin mereu in priza si cum vad ceva, pac! dau repee. plus ca se curata f usor. In rest mai am 2 aspiratoare normale, cred ca no name, ca nu-mi aduc aminte vreun nume.

Io-s cam racita, doar ca am luat-o din pripa si nu ma manifest violent. Da' tot nu-mi place.
De luni am si auditul si CFGu' pe cap la munca, mi-e o sila de ei! Noroc ca nu stau mult, da' buna saptamana si-au ales! E, sunt resemnata, ceva-ceva tot tb sa gaseasca, astia nu pleaca fara nimic. Sefu' chiar ne-a sugerat sa mai lasam cate-un act nesemnat, nevizat... sa gaseasca si ei ceva, mai repede si mai evident. La noi nu se pot face matrapazlacuri, da' vreo greseala fara intentie, tot mai gasesti. Ca daca muncesti...si-anul trecut chiar a fost unul greu ptr noi, cu implementare de programe noi de conta, cu lucru dublu, si pe vechi si pe nou pana au reusit aia sa adapteze softu' la cerintele noastre, cu reevaluari de MF, cu fel de fel de primiri-predari de gestiuni...va plictisesc!
Ma rog, vor veni si gata!
Ma duc sa vad ce-ati mai facut.

Mie mi-a trecut raceala aia rea, dar am ramas cu ceva nas infundat si raguseala ...
De ieri a preluat stafeta tati ...
Picea rezista ...

ce e ala CFG? Se face audit la voi? sau asa e obligatoriu la stat? Da la garda e bine, sa te prinda din prima cu ceva facturi puse in ordine ne-cronologica, decat sa scotoceasca mai abitir si sa te prinda cu ceva mai naspa. La noi e absolut imposibil sa fie tot ok, ca au normative interne pe care le stiu doar ei: organele abilitate de control. Plus legislatia e interpretabila si in continua schimbare. Apoi sunt atatea si atatea hartoage cerute, ca la nebuni. Nu cred sa existe tara mai birocratica. Pt orice operatiune minuscula, tb sa faci 20 de documente ...useless de altfel!!!

sa stii ca m.am uitat si eu la aspiratoarele alea de mana, dar m-a repezit tati =)) alea sunt pt masa/firmituri , se alimenteaza cu acumulatori si au putere mica ...

#14929 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:06 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 08:55 PM, a spus:

Cerra sa vina la raport, ca n-am mai vazut-o cam demult.
Gela lipseste motivat.

cu Cerra confirm, dar cu Gela nu am semnat nici un bilet de voie =)) ... cand a zis? unde este?

#14930 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 11:06 PM

Geanino foarte buna pizza, am pus poze la topic, crocanta subtire faina de tot!
Am zis c-ajung la traume cand am vazut branza curgand, insa a iesit totul ok la final!
Merci mult de tot de reteta, asa fac de-acum =)) !

Fisier atasat  Immagine 5514.jpg (220.05K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  Immagine 5515.jpg (210.04K)
Number of downloads: 0

#14931 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:07 PM

pfoooai! doar atat ne-aduci? si unde e fata branza? ai recuperat-o ? =))

#14932 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:15 PM

Sa va fie de bine Any! L-am rugat pe sot sa vedem finalul !Acum ca :''doamna cea grasa a cantat'' pot sa dorm fericita =))

N-am mai halit nimik in seara asta! Asa ca ma autofelicit =))

Somn pufos tuturor! =))

#14933 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:20 PM

Vezi postareaGeany, la 03 March 2012 - 11:15 PM, a spus:

Sa va fie de bine Any! L-am rugat pe sot sa vedem finalul !Acum ca :''doamna cea grasa a cantat'' pot sa dorm fericita =))

N-am mai halit nimik in seara asta! Asa ca ma autofelicit =))

Somn pufos tuturor! =))

Aaaaaaaaaaaaa care doamna grasa Geanyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!
Vezi ca numa' 3-4 kg tre' sa dau jos! Va bat pe-amandoi!

#14934 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 March 2012 - 11:20 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 09:51 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 03 March 2012 - 09:48 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 09:35 PM, a spus:

in Moldova se fac din astia copti, de patiserie.
in Regat - Muntenia - se fac de-aia tip paste, in forma de 8, fierti intr-o zeama lunga. arata intr-un fel care pe mine nu m-a convins niciodata sa-i gust. in rest nu stiu.

+1...si mie-mi plac sfintzisorii soldoveni, aia muntenesti, zau ca nicicum nu-mi place zama aia lunga ...si fara alte comentarii =)) , ca ma bat muntencele.

si io tot de-aia m-am oprit. =))

=)) , mie imi plac ambele variante si de vreo 3 ani ii fac si pe cei moldovenesti,da tot cei muntenesti sunt preferatii,mai ales ai sotului.Eu ii pap cu multa nuca si scortisoara.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14935 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:25 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 09:29 PM, a spus:

Sfinti/mucenici am prestat o data anul trecut. Nu faceam, dar de 8 martie mi-am sunat si eu cumnata sa-i zic la multi ani. Facea sfinti! Asa o pofta mi-a facut ca n-am rezistat si am facut.

asa-ti trebuie, daca ai cumnate facatoare. eu stau f bine cu-ale mele, ambele! cred ca daca le zic de sfinti nici nu stiu ce-s aia. daca le si arat, s-ar putea sa-si aduca aminte.

Acum va-ntreb pe voi. In Ro, se fac peste tot? Sau sunt regiuni unde nu se fac?

in Regat - Muntenia - se fac de-aia tip paste, in forma de 8, fierti intr-o zeama lunga. arata intr-un fel care pe mine nu m-a convins niciodata sa-i gust. in rest nu stiu.

Mie imi plac ai mei, adica moldovenesti :P .
Cumnata-mea (sotia fratiorului) n-am ce sa zic, face de toate e super super gospodina!

Intrebam pentru ca anul trecut cand am facut sfinti, lui dl.Any i-au placut foarte mult si s-a laudat la o prietena de-a noastra de la Constanta ca eu i-am facut sfinti si ce buni erau.
Tipa a intrebat cum se fac, etc, etc, nu stia ce sunt, nu auzise de asa ceva.

Vezi postareastella, la 03 March 2012 - 09:48 PM, a spus:

+1...si mie-mi plac sfintzisorii soldoveni, aia muntenesti, zau ca nicicum nu-mi place zama aia lunga ...si fara alte comentarii =)) , ca ma bat muntencele.

Pai nu suntem noi moldovence :rolleyes: ?

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 10:02 PM, a spus:

O inghetata de fistic pe a carei cutie zice ca e artigianala facuta in Italia. E buna, dar chiar artigianala ... am dubii
Hai la clatite, le-am impartit frateste: tati 4, picea 1 si eu 2. Mai sunt 3 pentru voi B)

Koral, a zis tati ca i.au placut, sa mai fac :71: Incet, incet ... dar vreau sa vad temenele :rolleyes: , cu d-alea: vai ce bun e asta mmm, yammy :drool:

Dani, n-are cum sa fie artizanala, o vad dupa culoare. Ai incredere-n ce-ti spune Any.

#14936 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:25 PM, a spus:

Dani, n-are cum sa fie artizanala, o vad dupa culoare. Ai incredere-n ce-ti spune Any.

Sfinti numai in Moldova. La noi mucenici fierti cu multa nuca si aromati cu coaja de citrice.
nu-mi place nici una dintre variante ...

sigur ca nu e! n.are cum ... in lazile frigorifice din hipermarket ...

#14937 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Daniella, vreau si eu o portie de clatite cu inghetata, mai ales daca e de fistic.

Nu-s eu ca si Any, nu ma dedau la chestii din astea,chiar daca fac ele singure, doamne fereste se defecteaza si ia foc.Nu nene, mai bine mizerie si casa intreaga :rolleyes: .
Daca vrei aspirator mic si usor poti sa iei din cel vertical, ceva in genul asta:, care apoi ramane de mana.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14938 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

[quote name='Daniella' date='03 March 2012 - 10:57 PM' timestamp='1330808260'

Bine ca nu e problem cu pizzosenia lui Any de Geany! ca eram si eu pe ghimpi! auzi la ea: am cuptorul plin de branza! parca si aveam un deja vù cu briosele mele rasfirate toate din forma in tava de la aragaz
[/quote]

:rolleyes: N-ai sa crezi dar la tine m-am gandit, la briosele tale!!!!
Curgea branza de pe tava, de pe toate partile! Of, bine ca s-a terminat cu bine, ne-a cazut bine, am baut si-un pahar de vin, totu-i sub control!

#14939 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaIoana, la 03 March 2012 - 11:30 PM, a spus:

Daniella, vreau si eu o portie de clatite cu inghetata, mai ales daca e de fistic.

Nu-s eu ca si Any, nu ma dedau la chestii din astea,chiar daca fac ele singure, doamne fereste se defecteaza si ia foc.Nu nene, mai bine mizerie si casa intreaga :rolleyes: .
Daca vrei aspirator mic si usor poti sa iei din cel vertical, ceva in genul asta:, care apoi ramane de mana.

Da, clar :rolleyes: .

#14940 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2012 - 11:32 PM

Vezi postareaIoana, la 03 March 2012 - 11:30 PM, a spus:

o portie pentru doamna, 2 clatite!
a mai ramas 1 in cazul asta ! sper sa nu ma puna maine sa bag repetir! :rolleyes:

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 745
  • 746
  • 747
  • 748
  • 749
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic