Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#1741 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 15 February 2011 - 02:38 PM

Pizza 3 in 1 :cu sunca,numai cascaval,cu cascaval+un alt fel de branza+masline+peperoni.Asta a fost pentru noi,pentru tati fac diseara cu ton si multa ceapa :biggrin:

Fisier atasat  IMG_0074.JPG (167.17K)
Number of downloads: 0

Daniella,special pt tine ca sa vezi cat de groasa e:

Fisier atasat  IMG_0079.JPG (127.69K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_0083.JPG (125.47K)
Number of downloads: 0



Acum pot sa ma apuc de calcat ca am burta plina,nu mai sunt nervoasa :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1742 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 February 2011 - 02:42 PM

Arata super bine Petu',e subtire ,si eu tot cu ulei intind si cu mainile cand o fac in tava mare... eu tre' sa culc bubuletul acum. :biggrin:

#1743 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 15 February 2011 - 02:44 PM

Vezi postareaGeany, la 15 February 2011 - 02:42 PM, a spus:

Arata super bine Petu',e subtire ,si eu tot cu ulei intind si cu mainile cand o fac in tava mare... eu tre' sa culc bubuletul acum. :biggrin:



Somn usor!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1744 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 07:37 AM

Buna dimineata si poftiti la cafeluta! Azi am facut pe alese:


Fisier atasat  images.jpg (13.05K)
Number of downloads: 0

eu iau cate o felie de pizza de la voi si o incalzesc la MO, ca arata domne' :floare: , dar arata :occasion14: !

Va doresc o zi excelenta!

La noi -9 grade la ora asta :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1745 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 07:42 AM

Vezi postareaGeany, la 15 February 2011 - 01:43 PM, a spus:

Pun peste aluat sosul de rosii cu busuioc,pun legumele si mezelicul taiate fin,si presar cu oregano si o dau la cuptor sa se zvante,verific ridicand putin cu lama de la cutit blatul cand e doar usor aurie,rad deasupra cascaval sau mozarella(da nu aia in zer) si dau pana se mai topeste bine branza si se face blatul exact cat trebuie,in felul asta nu se moaie si incruzeste aluatul,si se pune cate putin din toate fara a o incarca prea mult...Cantitatea justa... :occasion14:


Deci pui sucul de rosii direct, cu legumele (ce legume pui tu?) si cu mezelic si totusi nu se uda de la sucul de rosii :floare: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1746 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 07:45 AM

Vezi postareapetunie, la 15 February 2011 - 02:00 PM, a spus:

Daniella,eu am tot cuptor electric si nu ma plang.Pizza iese bine tot timpul.Aluatul il fac de ani de zile la fel si iese crocant.Nu il intind cu sucitoarea ci cu mana direct in tava unsa cu putin ulei.Cuptorul meu e incins la maxim(250°C) cand bag pizza inauntru.


asta e un tips bun cu 250 grade. Nu stiu/inteleg :floare: eu cum intindeti voi aluatul cu mana in tava??? cum adica? :floare:
:occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1747 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 07:50 AM

da Petunie! asa subtirica imi place si mie. Deloc intinsa cu facaletul? si cum vine intinsul foii cu mainile in tava? ca doar nu o-ti arunca-o in sus si rasuci-o in aer ca pizzarii? :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1748 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 February 2011 - 08:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 February 2011 - 07:42 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 February 2011 - 01:43 PM, a spus:

Pun peste aluat sosul de rosii cu busuioc,pun legumele si mezelicul taiate fin,si presar cu oregano si o dau la cuptor sa se zvante,verific ridicand putin cu lama de la cutit blatul cand e doar usor aurie,rad deasupra cascaval sau mozarella(da nu aia in zer) si dau pana se mai topeste bine branza si se face blatul exact cat trebuie,in felul asta nu se moaie si incruzeste aluatul,si se pune cate putin din toate fara a o incarca prea mult...Cantitatea justa... :occasion14:


Deci pui sucul de rosii direct, cu legumele (ce legume pui tu?) si cu mezelic si totusi nu se uda de la sucul de rosii :floare: ?

Ungi aluatul cu sosul de rosii,legume eu pun putina ceapa ca-mi place mie cui nu-i place sa nu-si puna,ciupercute feliute,vara(dar nu neaparat) ardei gras,feliute de rosii,presar cu oregano si dau la cuptor pana devine doar usor aurie pe fund si se zvanta ea deasupra,apoi rad branza si o mai las pana se topeste bine si branza si se coace de tot.

#1749 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 February 2011 - 08:33 AM

Heloo! Fetelor,fetelor cochetelor...Ce faceti azi?!

La mine e tzapanel rau afara de frig.Dau si eu o cafea si o raza de soare...

Fisier atasat  colazione1.jpg (36.71K)
Number of downloads: 0

#1750 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 February 2011 - 09:08 AM

Vezi postareaGeany, la 16 February 2011 - 08:33 AM, a spus:

...Dau si eu o cafea si o raza de soare...


merci pentru raza de soare :occasion14:
minunata privelistea. merge si o salata de fructe
Fisier atasat  salata_fructe.jpg (16.88K)
Number of downloads: 0

#1751 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2011 - 09:23 AM

Buna dimineata , frigulet si aici. aseara am vazut un film excelent..."discursul regelui" http://www.miadumont...ach-a-must-see/

azi program incarcat :occasion14:; va doresc o zi faina tuturor.

#1752 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 February 2011 - 09:32 AM

Buna dimineata , vreau si eu raza de soare si o salata de fructe , multumesc.

#1753 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 09:36 AM

asa fac si eu Geany, doar ca pun si mozza de la inceput
singura dif e ca nu mai fac cu coca mea, ca nu mi-a iesit subtire din nestiinta ... Iese buna si cu blatul de ikea, dar tare mi-ar placea sa fac coca mea cu faina integrala :occasion14: si sa-mi iasa asa de subtire si crocanta cum ziceti

si eu vreau peisaj, raza de soare si salata de fructe
...brrrr ce frigatanie aici!

deci cum se intinde foaia cu mainile in tava?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1754 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 16 February 2011 - 09:51 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 February 2011 - 09:36 AM, a spus:

asa fac si eu Geany, doar ca pun si mozza de la inceput
singura dif e ca nu mai fac cu coca mea, ca nu mi-a iesit subtire din nestiinta ... Iese buna si cu blatul de ikea, dar tare mi-ar placea sa fac coca mea cu faina integrala :rolleyes: si sa-mi iasa asa de subtire si crocanta cum ziceti

si eu vreau peisaj, raza de soare si salata de fructe
...brrrr ce frigatanie aici!

deci cum se intinde foaia cu mainile in tava?


Prin "apasare",ca si cum ai face un masaj finut cuiva.Apesi din mijloc catre inafara.Nu stiu cum sa-ti explic.
Din aluatul crescut rupi o bucata (Pt tava cu diametrul de 28cm cam 200 g aluat,poate fi si max 220) dar nu o mai framanti in mana;o pui in mijloc la tava,o apesi un pic si incepi sa o masezi dinspre mijloc catre exteriorul tavii.Tava sa fie unsa cu putin ulei(stergi cu un servetel sa nu balteasca uleiul).

Eu ung aluatul cu sos de rosii,pun cascaval,pun sunca sau ce mai vrem pe ea,apoi la sfarsit pun iarasi cascaval deasupra.







PS:Vezi ca poate ai pus prea multa mozzarella de ti-a iesit umeda pizza.



Asa,acum ar fi cazul sa va dau si eu buna dimineata,ca am uitat :rolleyes:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1755 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 11:16 AM

Vezi postareapetunie, la 16 February 2011 - 09:51 AM, a spus:

Eu ung aluatul cu sos de rosii,pun cascaval,pun sunca sau ce mai vrem pe ea,apoi la sfarsit pun iarasi cascaval deasupra.


da, da in ordinea asta pun si eu: sos de rosii, mozza rasa, topingurile si iar mozza rasa
daca fac cu blatul cumparat nu se uda, daca am incercat cu coca facuta de mine se uda. Am incercat inclusiv cu coca de paine proaspata, cumparata de la brutarie rezultatul a fost nashpa: pe margine umflata si groasa, in mijloc subtire si uda.
nu am incercat cu cuptorul incalzit la 250 grade in prealabil. mentii temperatura asta si pe timpul coacerii si dai ventilatie si de sus si de jos?
poate trebe si sosul de rosii mai gros ? recunosc sincer ca pun si multa incarcatura (mie imi place numai topingul nu si coca :rolleyes: ca eu nu mananc nici paine ), probabil de aia, trebuie sa mai reduc casntitatile de la topinguri, :rolleyes: less is more!
nu carecumva tu faceai monti si ai si reteta de coca cu faina integrala?

chestia cu intinsul cocii cu mana ma depaseste, o sa incerc cu sucitorul in prima faza ... oare i se intampla ceva cocai de la intinsul cu sucitorul? sau de ce intindeti cu mana?

multumesc mult de sfaturi! :pupic:

Poate imi dati si o reteta pentru cele mai bune perisoare pt ciorba de perisoare ca nu am facut niciodata si se cere. In principiu cam stiu asa dupa scafarlia mea, dar sa vad si o procedura scrisa de voi :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1756 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2011 - 05:07 PM

Asa rapid din goana calului...carne macinata, orez , ou/oua depinde de cantitate, sare piper, personal pun si un pic de gris .
amestecat totul, facut gogoloaie si pus in ciorba, lasat sa fiarba la foc domol.

#1757 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 February 2011 - 05:15 PM

Asa fac si eu ca Steluta dar nu te pot ajuta deloc,cu cantitati ca fac din ochi.Daca vrei reteta exacta si cantitati,mai bine pui la caut o reteta ca acolo se vede ''din avion'' si vin fetele si-ti spun mai exact.

#1758 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2011 - 08:39 PM

eteeee! aproximativ asa stiu si eu cum facea mama, dar vreau mai detaliat si mai exact, fug dincolo! merci si pupez! :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1759 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 February 2011 - 08:18 AM

s-a inchis hanul :) ? astazi il deschid eu cu mult drag

Fisier atasat  imagesCA1BIQQN.jpg (4.71K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  images12.jpg (7.73K)
Number of downloads: 0

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1760 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 February 2011 - 08:23 AM

si pt ca vad ca somnoroasele nu s-au trezit inca, prepar si un mic dejun cu drag

Fisiere atasate



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi