Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#2241 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 March 2011 - 09:02 AM

Izuk, nu stii ce se poate schimba in acesti doi ani... iti spun din proprie experienta. Am venit in Italia cu aceeasi idee si pana la urma am decis sa ramanem aici. Avem deja 11 ani si nu ne pare rau de decizia luata.
Asa si voi... nu stii cum se poate schimba situatia, asa ca mai bine da fetita la scoala/camin atat timp cat traiesti acolo. Nu-i poate face decat bine.
Chiar daca dupa cei 2 ani va intoarceti inapoi, ea va avea mereu un plus fata de ceilalti copii care nu au avut acces la o alta limba.
Si nu te preocupa prea tare, copii se adapteaza mult mai repede decat adultii. Au un mod (incredibil) de a se face intelesi chiar daca nu stiu limba. Eu am vazut chestia asta la fetele mele cand au avut pimul contact cu caminul/cresa. In casa se vorbeste romaneste, asa ca prima data cand au fost nevoite sa vorbeasca in italiana a fost la 3 ani (Mara) si 2 ani jumate (Giulia). Chiar nu au avut probleme.
Imi aduc aminte cand Mara nici nu stia bine sa vorbeasca, ca a trebuit sa plec pt cateva ore si am fost nevoita sa o las cu o vecina (italianca). Spre surprinderea mea nu au avut nici-o problema in a se intelege... una vorbea in italiana, cealalta bolborosea pe limba ei si s-au descurcat de minune.
Curaj, nu esti singura!
Sorina

#2242 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2011 - 09:28 AM

Neatza la doamne. Izuk si eu tot din experienta iti spun. fiimea a mers la gradi la 2 ani si 4 luni. acasa
se vorbea doar romana, si la inceput nu vorbea deloc in franceza, dar educatoarea imi spunea ca facea tot ce i se spunea...si intr-o buna zi si-a dat drumul :)
asa si micuta ta , vei fi surprinsa cat de repede se va integra. si o limba , doua in plus, e mereu un atu in viata .
o zi faina la doamne ( si domni daca se rataceste vreunul la han =)) )
eu plec iar pe coclauri , cu seria de concerte pentru scolari in zona. azi cca 1h45 dus si la fel la intors...plus concertul...da e fain
sa-i vezi pe copilasi atenti si la sfarsit aplauda cu foc =)) :headbang:

#2243 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 March 2011 - 06:32 PM

o seara frumoasa si poftiti la ceaiul de la ora 6!

stella ce concerte ? muzica simfonica? sau ce ? ma intreb daca exista asa ceva pentru copilasi aici? ma tem ca nu ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2244 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2011 - 07:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2011 - 06:32 PM, a spus:

o seara frumoasa si poftiti la ceaiul de la ora 6!

stella ce concerte ? muzica simfonica? sau ce ? ma intreb daca exista asa ceva pentru copilasi aici? ma tem ca nu ...

Heii io' vin da' n-am chef de ceai :floare: Altceva ce dai?! :floare:

#2245 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 07:38 PM

chiar doream sa intreb unde e hangita noastra azi? nu te-ai facut citita deloc?! asta e treaba?
hai ca abia am ajuns de la serviciu, am avut o zi de foarte mare rahat, scuzati expresia si ma asteapta o perioada hiper-nashpa! asa ca sa beeeem, sa bem, sa bem! bine ca am cu cine sa-mi alin amocul!

#2246 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 07:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2011 - 07:38 PM, a spus:

chiar doream sa intreb unde e hangita noastra azi? nu te-ai facut citita deloc?! asta e treaba?
hai ca abia am ajuns de la serviciu, am avut o zi de foarte mare rahat, scuzati expresia si ma asteapta o perioada hiper-nashpa! asa ca sa beeeem, sa bem, sa bem! bine ca am cu cine sa-mi alin amocul!

Cum n-am fost fataaa??!! N-ai vazt' c-am trantit pizza?!...Acum am niste cartofi la cuptor cu ,bacon,ceapa ,smantana ,casacaval si marar :floare: :floare:

#2247 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 07:48 PM

Daniella, astea sunt niste concerte ca sa zic asa "pe varste" ....cand facem pentru cei mici facep chestii gen petrica si lupul, sau carnavalul animalelor etc etc.
acum erau otr 10-12 ani, asa ca era o uvertura de mozart ( don juan/giovanni sui concertul de clarinet si orchestra tot de mozart ) si in
final ptr ca copii studiasera la scoala aria lui papagheno din flautul fermecat , si invatasera ii acompaniam pe ei, si e f. fain :floare:
alta data sunt pentru elevi mai mari, si sunt concerte comentate cu diverse programe.

#2248 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:01 PM

Vezi postareaGeany, la 17 March 2011 - 07:41 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2011 - 07:38 PM, a spus:

Cum n-am fost fataaa??!! N-ai vazt' c-am trantit pizza?!...Acum am niste cartofi la cuptor cu ,bacon,ceapa ,smantana ,casacaval si marar :floare: :floare:

Fata draga, io nu am spus ca nu ai bantuit pe forum sau ca nu ai gatit! Io spun ca toata ziua nu ai dat pe la han: nu tu o cafea, nu tu o gustare, nu tu impartasit o impresie pe ziua de astazi. Dar ce sa vezi ca nu postez bine si d-ta ...pandeai dupa colt care ce mai da :floare: Sa curga vinuuuul

Fisiere atasate

#2249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:03 PM

Vezi postareastella, la 17 March 2011 - 07:48 PM, a spus:

Daniella, astea sunt niste concerte ca sa zic asa "pe varste" ....cand facem pentru cei mici facep chestii gen petrica si lupul, sau carnavalul animalelor etc etc.
acum erau otr 10-12 ani, asa ca era o uvertura de mozart ( don juan/giovanni sui concertul de clarinet si orchestra tot de mozart ) si in
final ptr ca copii studiasera la scoala aria lui papagheno din flautul fermecat , si invatasera ii acompaniam pe ei, si e f. fain :floare:
alta data sunt pentru elevi mai mari, si sunt concerte comentate cu diverse programe.

ce frumooooos! splendid! ce rau ca nu exista si la noi asa ceva pt copii ... Auzi, dar e pt copiii de la sc de muzica? cum au studiat copiii la sc aria lui papagheno?
la noi multi dintre copiii generatiei 7-12 ani, stiu cel mai mult gameboy, jocuri pe pc si pe console :floare:

#2250 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:25 PM

Ia' baga un vin la mua... :floare:

Fisier atasat  SAM_1526.JPG (68.2K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_1536.JPG (53.52K)

Fisier atasat  SAM_0747.JPG (53.32K)

#2251 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:34 PM

Geaninooooooo , te bat...iar scosesi varza in prima linie :floare:
Daniella, e ptr copii de la scoala primara normala...
ce e si mai fain, si asta se face odata pe an...se numeste "ateliere de descoperire" , sunt 5 muzicieni voluntari ( e inafara orelor de
repetitii/ concert etc ) 1 vioara, 1 vioala, 1 contrabas, 1 violoncel 1 harpa ( ma refer la corzi)si vin cate o clasa, ii imparte in grupuri de 4-5 , si fac turul celor 5 instrumente.
le explicam cum se incepe, ce este instrumentul etc etc...si ii invatam sa "cante" corzi libere ( adica cele 4 corzi acordate la cvinta,) cu un anumit ritm.
supa ce au facut turul celor 5 instrumente ( de obicei cam 15 -20 mi pe grup) , ei iau o mica gustare si o pauza ( cu biscuiti , icetea sau alte bauturi) , se spala pe maini, si coboram in sala de repetitii unde cei 5 muzicieni canta o melodie , "acompaniati* de cate 2-3 elevi ( fac cu turul) care fac "ritmul".
pustii isi aleg ce instrument prefer , iar unul sau doi fac pe "dirijorul" .
profii spun ca pustii sunt incantati...apoi mereu sunt invitati la un concert cu un program mai " amuzant" si mereu vin cu parintii, etc .
e fain programul, si e pus la punct de ministerul educatiei.

#2252 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:38 PM

Steluto' sotul e divin', io' m-am saturat de ea si mi-am facut salata verde... :floare:

#2253 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 March 2011 - 08:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2011 - 08:03 PM, a spus:

... Auzi, dar e pt copiii de la sc de muzica? cum au studiat copiii la sc aria lui papagheno?
la noi multi dintre copiii generatiei 7-12 ani, stiu cel mai mult gameboy, jocuri pe pc si pe console :floare:

Aici din gradinita incep cu "educatia muzicala",care continua mai departe la scoala elemntara începînd din clasa 1 unde se ofera în general de 2 ori pe saptamîna cursuri de flaut,chitara,orga,diferite tobe...etc.Cursurile sint gratuite.
Denise a facut din cl-1 pina a 4-a flaut,iar din a 2-a a inceput si toba africana si cor :floare:
Desi s-a lasat de flauta,tobe si cor(plus chitara si orga,asta a facut doar asa de plictiseala singura acasa :floare:),adora muzica clasica.În fiecare an merge la Gasteig-Philharmonie în München.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2254 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 11:50 PM

Stella, Maya mi se pare vrednic de admiratie si consideratie aceasta parte (in rest nu stiu) a sistemului de invatamant in tarile unde traiti! :floare:

#2255 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 11:51 PM

Vezi postareaGeany, la 17 March 2011 - 08:25 PM, a spus:

Ia' baga un vin la mua... :occasion14:

Geany eu dupa cartofii aia ai tai salivez! :rolleyes: S-ar putea sa iti dam ban pe la han cu produse prohibitive =)) Pofteste un pahar de vin! :rolleyes: :beer2:

#2256 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 18 March 2011 - 07:49 AM

Buna dimineata....astazi deschid eu hanul,sper ca nu se supara hangita noastra...:occasion14:

Fisier atasat  cafea21.jpg (59.46K)

Fisier atasat  440x330_017557-portocale1.jpg (16.94K)

Fisier atasat  mic_dejun11.jpg (150.56K)
deci,pentru toata lumea:cafea,fresh de portocale,si micul dejun sunt servite :rolleyes:
Prietenii advarati sunt rari

#2257 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 07:54 AM

Hello, hello, multumiri pentru micul dejun , este superb.
eu azi o iau iar la drum...ultimul concert din seria de scolare.
sa aveti o zi frumoasa.

#2258 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 09:06 AM

Hiello! Va salut si io' rapid,ca si eu sunt calare pe maturoi.
:rolleyes:
P.S Maii io' nu mai sunt hangita ca mi-am dat demisia :rolleyes: ati uitat?! Vreau sa fiu servita... :occasion14:

#2259 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 11:36 AM

bravo Destiny! ce frumos ati aranjat masa!

iau freshul si o banana si am fugit si eu!

o zi splendida, desi de ieri si vremea s-a uratit la noi :occasion14:

#2260 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 March 2011 - 05:28 PM

Buna doamnele mele.
Ieri am fost pe fuga maxima , uda leoarca de doua ori , m-a prins ploaia si eu nu aveam umbrela.Macar am rezolvat o parte din treaba.Luni urmeaza partea a doua ,ceva mai simplu , pentru ca o pot face si aici , nu mai trebuie sa alerg pe la Timisoara.
M-am suparat aseara pentru ca mi-au taiat macaroana Vodafone la net.Am depasit limita de trafic :floare: Cam repede ...nici nu am navigat nu stiu cat pe internet...Azi a trebuit sa bag iar bani pe cartela, astia imi golesc cardul.

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul