Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1362
  • 1363
  • 1364
  • 1365
  • 1366
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27261 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 10 February 2013 - 12:03 AM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 10:17 PM, a spus:

cred ca atunci era impozitul progresiv. acum sunt cam o treime din venit, impozit+contributii.

Da, asa era. Oricum o treime e foarte mult pentru ce se ofera cetateanului de rand :pupic:
A cat is a friend fur-ever !

#27262 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 February 2013 - 12:04 AM

Vezi postareaUma, la 09 February 2013 - 10:04 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 07:38 PM, a spus:

indiferent de venit, cota taxelor si contributiilor obligatorii e la fel. cota de impozit e aceeasi, 16%.

Si cam cat % e totalul contributiilor? Sanatate, somaj, etc?

PS Sunt curioasa, pentru ca in anul in care am plecat eu, plateam peste 60% din salariu..dar bine, sunt niste ani buni.

Impozitul pe salariu e 16%, dar se adauga si restul taxelor: CAS, etc ...
Uma, totalul taxelor platite de angajat si angajator ajunge la circa 90%. Respectiv daca tu iei in mana 1.000 lei, la stat merg alti aprox. 900 lei, dintre care o parte (mai mica, circa o treime) plateste angajatul (e salariul brut pe hartie) si restul angajatorul. Banuiesc ca la totalul taxelor te refereai tu, nu doar la impozitul pe salariu. Deci da, la un salariu decent, taxele care merg la stat sunt enorme (inca pe atat) si nu beneficiezi de nici un fel de protectie deosebita oricat ai contribui sau nu: aceleasi gropi in asfalt, aceleasi cozi la primarie sa iti iei un certificat fiscal/platesti un impozit, acelasi tratament la spital/policlinica, platesti aproape toate medicamentele, chiar si analizele, la spital te cheama cu ce e de pus in perfuzie de acasa ... et. Cetateanul de rand, nu prea beneficieaza de nik!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27263 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 12:23 AM

Vezi postareazerda, la 09 February 2013 - 10:55 PM, a spus:

Vai de capul tau Cristina, cand a trebuit eu sa ma mut cu pisicile la mama ca nu era gata renovarea casei, cred ca mi-am reactivat gastrita! Atata, ca ma lasa sa gatesc, ca nu-i place deloc, in schimb tata e topit dupa cum gatesc( sunt fi-sa, acum ce vreti si voi!) si era multumita daca ma stresam eu! dar in rest: de ce ai luat ceai din ala, de ce ai lasat usa deschisa la dulap, de ce prajesti in tigaia aia, tot circul!

pai da ca si la ei este dulce borshul, asta acru al nostru se pare ca e venit pe filiera poloneza

=)) :pupic: Uite cine ma intelege! Mesterii mei sunt in target ca sa zic asa. Noi numaram zilele mai ceva ca detinutii sau soldatii! Cred ca si mama pt ca azi a vrut sa vada stadiul lucrarilor cu ochii ei :71:
Una peste alta, tot e bine ca suntem decat noi trei-eu, mama si consortul meu. O mai conving sa ma lase si pe mine uneori la cratita sau macar sa faca ceva pe gustul nostru.
Faza cu ceaiul mi-a facut-o si mie azi-ca am cumparat prea mult ceai, ce fac cu el, ca de ce am luat nu stiu ce gel de dus, etc. E si cam suparata ca o sun mereu sa o intreb daca sa ma duc sa o iau cu masina de la serviciu. Asa nu-si mai poate vizita jumate de duzina de prietene pana acasa. Tot poporul stie ca e oropsita ca m-am mutat cu purcel si catel la 'mneaei dar spera ca va scapa repede de surghiun =)) Cam atat de pe frontul de vest :lol:

#27264 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 10 February 2013 - 12:33 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 12:04 AM, a spus:

Vezi postareaUma, la 09 February 2013 - 10:04 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 07:38 PM, a spus:

indiferent de venit, cota taxelor si contributiilor obligatorii e la fel. cota de impozit e aceeasi, 16%.

Si cam cat % e totalul contributiilor? Sanatate, somaj, etc?

PS Sunt curioasa, pentru ca in anul in care am plecat eu, plateam peste 60% din salariu..dar bine, sunt niste ani buni.

Impozitul pe salariu e 16%, dar se adauga si restul taxelor: CAS, etc ...
Uma, totalul taxelor platite de angajat si angajator ajunge la circa 90%. Respectiv daca tu iei in mana 1.000 lei, la stat merg alti aprox. 900 lei, dintre care o parte (mai mica, circa o treime) plateste angajatul (e salariul brut pe hartie) si restul angajatorul. Banuiesc ca la totalul taxelor te refereai tu, nu doar la impozitul pe salariu. Deci da, la un salariu decent, taxele care merg la stat sunt enorme (inca pe atat) si nu beneficiezi de nici un fel de protectie deosebita oricat ai contribui sau nu: aceleasi gropi in asfalt, aceleasi cozi la primarie sa iti iei un certificat fiscal/platesti un impozit, acelasi tratament la spital/policlinica, platesti aproape toate medicamentele, chiar si analizele, la spital te cheama cu ce e de pus in perfuzie de acasa ... et. Cetateanul de rand, nu prea beneficieaza de nik!

Foarte mult, nu e de mirare ca multa lume inca e trecuta cu minimum pe economie in acte :pupic:
A cat is a friend fur-ever !

#27265 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 10 February 2013 - 09:14 AM

Buna dimineata!

Intai am citit pe-aci, sa ajung si eu "la zi".Sanatate multa la toti bolnaviorii.Mari si mici.Mutti, tare rau imi pare pentru Elenuta.

Koral, BAFTA fiului si felicitari, fiindca va avea rezultate foarte bune.Asa sint eu!
M-am distrat la greu cu borsh-ul si ciorba si supa de fasole.Si jumatea mea a patit-o, dar nu asa rau.Bunica mamei era grecoaica si bunicul ungur.Stabiliti la Schineni-Vaslui.Deci bunica gatea moldoveneste.Cateodata si greceste dar NICIODATA ardeleneste (exceptand papricasul, dar nu prea punea ea paprika, asa ca era tot o tocanita de pui).Mama gateste moldoveneste, dar si munteneste (din Regat)
Asta al meu nu stia decat SUPA de fasole.Cand i-a facut mama prima oara fasole, i-a facut ciorba.S-a uitat asta la farfurie, a gustat, s-a gandit si-a...mancat-o toata.Buuun, doar ca mama avea chef de borsh de fasole.Eiiii, culmea, desi a fost un shoc pentru el, i-a placut si asta.Dar tot la ciorba a ramas.A exclus supa de fasole.Eu asa ceva (fasole boabe) nu mananc, asa ca, saracul, cand are chef, isi face singur.Sau se mai indura mam si-i mai face ea.

Aici e intuneric si frig! O fi tot noapte?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27266 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2013 - 10:20 AM

Neatza buna,

#27267 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2013 - 10:34 AM

Buna dimineata la han. am pus o tarta cu mere la cuptor ptr amiaza...check, facut fasole verde mancare check...in rest raclette pour tous; deja curatat o oala de barabiul :lol:
Duminica placuta la han.
bre pentru mine ciorba/bors e otova...nu stiu care e diferenta ca sunt acre ...supa e dulce :pupic:
si da , definitiv ciorba acra pe stil moldovenesc ( doar ca eu nu calesc legumele, ci fierb totul si in final adaug oloi pentru strelici :71: ) si ovcors leustean, marar si patrunjel musai. primavara pun si hatzmatzuchi daca gasesc

#27268 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 February 2013 - 11:05 AM

Buna dimineata!

Aceeasi durere de cap chinuitoare :pupic: eu am copt niste cornuri pt. micul dejun si in rest avem bors ,sarmale,asa ca in afara de mamaliguta azi nu mai gatesc nimic!
Mama a fost aseara la carnaval,au fost artificii frumoase,azi pleaca in vizete',e f. multumita! :lol:

O duminica placuta va urez!

#27269 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 11:36 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 February 2013 - 06:30 PM, a spus:

Giorgi, nu sunt persoana indicata sa recomand o carte de gramatica limbii italiene, cred ca mai bine intrebi pe profa de italiana a lui Alex.

Da, sigur asta este cea mai buna idee! :pupic: Multam oricm!
GEORGIA

#27270 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 11:38 AM

Buna dimi! Intunericeala mare, Zozo si e ziua in amiaza mare, acusi se face 12.

Bobita, AMR = ? Sedere scurta si cat mai placuta in "vizita" si spor la amenajari.

Koral, felicitari olimpicului! Ai gatit o gramada si ieri! brava de aprecieri!

Geany, sa-ti treaca durerea de cap. Dixtractiune placuta mamitei in continuare. Si noi cu ce ne mai ocupam azi? ma apuc de citeala una -alta ...

Stella, bravo de check-uri;). Si eu am dat check la o mazare cu pui deja, pranzul e gata, astept sa se faca 12 jum sa il servim. Am spalat toate vasele, ieri hainele ... nu am de lucru ... :lol: Azi mai am de facut doar baitele picei si mama-sa si sa scormonesc putin prin dulap sa duc ceva hainute ico-colo...

Enena si parintii multa sanatate! Azi sunteti mai bine?! m-ai amuzat cu indragosteala lulea!

Carmen, de cand mi-ai dat pontul am incercat cu ciocolatica/bombonica "una pe zi" cand e soarele sus pe cer.
Ok, ii dau o mini-cioco, si deja stie, zice: "1 pe zi".
Azi zice: mai imi dai "1 pe zi"?
Zic: 1 pe zi ai mancat, iti mai dau 1 maine.
Zice: mi-e soooomn si pune capul pe genunchiul meu, inchide ochii.
Zic: hai sa facem nani in patut.
Se ridica vesela in sus si zice razand: m-am treziiit! Am dormit, imi mai dai "1 pe zi"? :71:
si avem doar 1 an si 5 luni :pupic:

#27271 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 11:39 AM

Buna dimineata!

Nici eu nu fac mare lucru astazi. O sa profit ca este duminica si o sa ma odihnesc.

Geany, ma bucur ca mamitza se simte bine!

Si la noi se gateste ciorba acra pe stil moldovenesc, ca lui bucatarul sef moldovean asa ii place! :pupic:

O duminica frumoasa va urez!
GEORGIA

#27272 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 11:41 AM

si la mine ciorba sau bors e totuna, indiferent de ce ar fi ea, trebuie sa fie acra (fie doar de la rosii, fie de la bors, zeama de varza, corcoduse) si musai cu patrunjel + leustean, si legume marunte si multe.

Stella, ai mutzafiri de faci raclette azi? Ce pui azi in afara de barabule si raclette?

O duminica placuta, relaxanta tuturor! :pupic:

#27273 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 11:44 AM

Haha Dani, ai pus-o de * mamaliga* cu miss smechera a ta :)...auzi la ea, m-am trezit =))...
Elenutzei indragostite&fam , multa sanatate.
Zoazo, dormi mult azi si recupereaza fata.
Pofta mare la toata lumea.
Gianino, distractie placuta mamitzei...sper sa nu ninga , ca vad ca in Brianza la pretinii mei au anuntzat mari ninsori maine.
In rest toate bune si frumoase.
pupici

#27274 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 11:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 11:41 AM, a spus:

Stella, ai mutzafiri de faci raclette azi? Ce pui azi in afara de barabule si raclette?

Da vreo 2-3 persoane, si profit ca miss e la munte, ca ea nu e fan raclette.
Dani, noi o facem clasica svizzareasca =))...doar branza de raclette pusa in tavitze, barabiul fierte si castraveti murati :)
altefel carne seaca ( viande sechée , salami etc se pun pe o farfurie alaturi, cine vrea sa deguste)

Fisiere atasate

#27275 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 11:58 AM

Deci asta cu borsul e complicata rau in jurul meu. Unii mananca numai daca are si bors, indiferent cate rosii, suc de rosii ar putea avea.
La altii borsul, are mult mai putine rosii=> nu iese prea rosie, asa il face mama cand face, ea detesta mancarea rosie, zice ca-i seamana a cantina, numai paste si rizotto mananca de culoare rosie, nici in tocanita n-are pune daca n-ar fi tata! Si atunci pune pentru ca ea nu mananca tocanita, de cand o stiu, facea o cratita de 2 kile pentru noi si ea manca paine cu branza! Asa, am mai dat-o eu pe brazda cu prazul cu masline, dar ea nici in tocanita de ciuperci nu pune pasta de tomate sau rosii. Doar la sarmale si fasole, altfel pasta ei de tomate e vesnic ori uscata, ori cu mucegai.
Asa ii place si omului borsul, fara prea multe rosii, acrit numai de la gustul de bors, rosii doar asa de culoare, ca si morcovii, taiate mici.
La ciorbele cu zeama de corcoduse, de varza, au consens, macar la astea am scapat de-o grija!

Eu ma tot lupt cu oala de supa de gaina alergata, acum i-am pus o lingurita de piper sa-i mai schimb gustul ca deja ma saturasem de ea!

Vezi ce bine e cand gatesti monoportie?? Dar daca am avut " ajutoare" care au pus gaina cu totul in oala, ce sa-i mai fac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27276 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 12:04 PM

aha deci in tavite pui doar (barabulele +) raclette si sus pe gratar nika?sau pui si barabulele direct in farfurie si torni raclette topita peste?<br><br>dixtractie placuta si schiat lin Valentinei! are vreme buna?<br>

#27277 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 12:13 PM

Nici mama nu pune multe rosii si nici suc de rosii in ciorbe, nici atat in supe. Socrella pune, asa ca al meu cand a vazut ciorbitele aproape albe ale mamei nu a mancat la ea (in primul an mergeam in fiecare duminica la pranz, ca nu aveam bucatarie). De gura lui a trebuit sa pun si eu cate o sticla de suc in ciorba (sau rosii vara), altfel nu mananca.
Si eu am aruncat parte din supa de galuste, gatita din puiul intreg vinerea trecuta, dar si pt ca am ajuns f tarziu toata sapt si nu am mai mancat eu... ca astia micii nu-s baza.
Asa ca ieri si azi am gatit cate 1-2 portii de caciula din fiecare fel.
Am bagat mancarica proaspata de cartofi cu rasol afumat la congelator. E voie? sau cartofii nu tin in congi?

#27278 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 12:32 PM

Ba tin, dar grija mare sa fie total dezghetata inainte s-o pui la foc, altfel se cam terciuiesc cartofii, dar depinde si de tipul cartofului si de gust, eu stiu oameni carora le place mancarea de cartof terciuta,cu sos gros de la cartoful sfaramat pe margini.

bine ca mi-ai zis ca si altii pun rosii putine si ciorbita e limpede si usor rosietica, ca incepusem sa cred ca am eu vreo eroare in sistem.
Desi am cartea aia de supe si ciorbe de la Knorr, e plina de poze, nu prea sunt multe rosii, cum le plac astora cu sucul de rosii la greu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27279 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 10 February 2013 - 01:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 11:38 AM, a spus:

si avem doar 1 an si 5 luni :)

hello, hello, o zi care-mi place. am mers vreo juma de ora cu fata in burnita de la mine, am simtit ca ma hidratez.
ma grabesc sa pun de maliga, ca vine omu' dar n-am putut sa n-o intreb pe Dani: cum unu', tu? nu doi? =))

#27280 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 02:12 PM

Si eu, pana sa zici si tu, ma gandeam ca poate mama nu era asa de maiastra, desi ea facea totul dupa Sanda Marin.
Supele clar nu aveau rosii, iar ciorbele 1-2 rosii cubulete (la oala de 6l), dar din asta nu iese ciorba rosie. Ea le acrea cu corcoduse, zeama de varza, sau bors in functie de sezon, dar nu cu sos de rosii. De culaore rosie erau tocanitele si ciorba de rosii, si parca iahnia si ciorba de fasole erau ceva mai rosii decat obisnuit ..., la astea cred ca punea si pasta de tomate.
Al meu zice ca ciorba alba e ca la spital ... nah, gusturi si obisnuinte ..., eu nu am probleme, ma obisnuiesc cu toate, daca imi dai ceva mai bun, sau o explicatie logica pt care faci asa. Ciorbele rosii mi se par parca mai bunicele, dar nu am o problema sa mananc ciorbele albe ale mamei. Ce nu e pe gustul meu, dar ma refer strict la gustul meu, este ingrosatul ciorbelor cu fidea, cu orez, sau cu cartofi. Eu le prefer mai dese cu legume si carnita, fara adaosuri fainoase. Doar cu galuste imi place. Acum am facut la galuste de m-am saturat, iar nu mai fac un an.=))

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1362
  • 1363
  • 1364
  • 1365
  • 1366
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic