La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 12 February 2013 - 11:38 AM
In 2014 cad in aceeasi zi: 20 aprilie.
Postat 12 February 2013 - 11:45 AM
Maine au intalnire la Bruxelles capii ministerelor din tarile "afectate" de scandal
Ieri Tesco a mai gasit si bolognese:
Tesco yesterday said DNA tests had revealed some of its Everyday Value Spaghetti Bolognese contained 60% horse meat.The product, which was withdrawn from stores last week, was supplied by the French company Comigel which also produced the Findus beef lasagne found to contain horse meat.
Azi e Pancake Tuesday, trebuie sa fac pancakes diseara

Postat 12 February 2013 - 11:46 AM
Nu insist, ca nu trebuie sa conving pe nimeni.
E adevarat ca n-am mai mancat de mult si nu mi-ar strica vazand ca sunt in convalescenta.
Nu vreu sa scandalizez pe nimeni, stiu ca in Ro e subiect tabu, dar mancam iepurasi, puisori, vitelusi si caprioare.
Carnea de cal e indicata in cazul anemiilor puternice, are putin colesterol si grasimi.
Postat 12 February 2013 - 11:52 AM
Eataly, la 12 February 2013 - 11:46 AM, a spus:
Avea o culoare f frumoasa, arata bine, nu mirosea a stricat. Avea un miros ciudat, neplacut ptr mine.
Nu starnesti controverse, fii linistita, si la noi se mananca si pe dracu'
Sanatate iti doresc!
Postat 12 February 2013 - 12:03 PM
boni, la 12 February 2013 - 12:01 PM, a spus:
+ 1
Postat 12 February 2013 - 12:09 PM
Nu insist, ca nu trebuie sa conving pe nimeni.
E adevarat ca n-am mai mancat de mult si nu mi-ar strica vazand ca sunt in convalescenta.
Nu vreu sa scandalizez pe nimeni, stiu ca in Ro e subiect tabu, dar mancam iepurasi, puisori, vitelusi si caprioare.
Carnea de cal e indicata in cazul anemiilor puternice, are putin colesterol si grasimi.
In Ro nu stiu cat e de tabu, dar pe britanici i-a rupt la corazon! In Ro stiu ca se facea si salam de cal, gasisem si o reteta veche scrisa pe un caiet dictando, zdrentuita, am ratatacit-o ca mi-ar fi placut s-o pun acum!
Si eu sunt sigura ca e o modalitate de spalat banii, de aici documentele par in ordine, a plecat carne de cal cu 3 controale veterinare, ce-au facut ei cu ea: burgeri, bologneze, lasagna, nu mai e treaba noastra!
Postat 12 February 2013 - 12:16 PM
Postat 12 February 2013 - 12:24 PM
Ma bucur tare ca am gasit niste carti faine (Maurice Druon, Zevaco, Feval, Dumas) in format electronic si mi le-am pus pe Kindle
Postat 12 February 2013 - 12:36 PM
si tu erai cu D'Artagnan, Cocosatul, Pardaillan, Fausta?? Eu asa am supravietuit gimnaziului, ca ma plictiseam in clasa de muream, citeam pe sub banca pana ii asculta pe restul celor 38 de colegi ai mei! Bine cand nu eram pe hol, ca vorbeam in timpul orei sau scriam biletele!
Mi-ar fi placut si mie o clasa din aia de 15 persoane, sa ne vina randul la toti sa vorbim intr-o ora, nu sa ai timp sa te caftesti cu colegul de banca daca el iti da senvisul lui ca tu i-ai dat portocala ta!
Postat 12 February 2013 - 12:52 PM
moatza, la 12 February 2013 - 11:32 AM, a spus:
Azi e Pancake Tuesday, trebuie sa fac pancakes diseara
ce se face cu produsele? se arunca din supermarketuri? de ce ? e expirata/modificata genetic/contravine normelor de alimentatie publica EU? De ce nu se schimab etichetatura pe mancare?! uite asa ajungem sa se faca toate din carne sintetica, din soia si tot felul de amalgamuri din piele/slanina/faina de oase toate cu glutamat, pt ca nu-i destula carne pe planeta. Ca una doua ba omoram pasaretul/porcii ca-i gripa, ba ca nu stiu ce micron de e-colli s-a gasit pe castraveti si se arunca trilioane de tone de legume etc. O porcarie manevrata de cei care conduc totul pe lumea asta ... parerea mea.
Ce inseamna Pancake Tuesday
Auzii aseara la TV, in timp ce gateam ca la gradi ii invata si pe ai nostri de Valentine's Day! Mi se pare "usor" exagerat! Si prin tarile cu V's day cu traditie, tot de la gradi ii ia? Si de cine-s indragostiti piticii astia de 2-6 ani, de trebuie educatie de celebrat indragosteala? Nu zic ca barbatii nu ar trebui inregimentati de mici in programe de celebrari
Iar noi mancam porci
Inteleg ca daca ar fi fost porc in loc de vita e problema cu musulmanii.
Inteleg ca daca vreau sa cumpar de vita sa dau banii pe vita si viceversa cu calul, dar nu incrucisate: platesc vita si primesc cal si viceversa.
Dar ce nu inteleg e de ce se arunca mancarea, de ce nu se ofera la azile, la inchisori, sa le trimita inapoi in RO, sunt atatia oameni in varsta (in afara de azile/orfelinate) ce nu vad decat paine si apa, niste barabule si curechi! Sau si mai bine in tarile subdezvoltate, unde chiar se moare de foame!
Baca am auzit in treacat o stire in we, ca sunt cantitati mari de alimente de baza (faina, zahar, ulei) trimise de comunitate pentru saraci, pe liste sau similar. Aia nu vin sa si le ridice, desi notificati, in schimb altii care s-ar incadra in baremuri nu au voie ca alimentele sunt precis directionate si nu au voie sa faca altminteri. Pe de alta parte, acusi in 2 luni expira si se vor arunca, sau cine stie unde si in ce produs procesat, din hipermarketuri ajung!!!
Mda... uite de aia nu urmaresc stirile.
Cami, bravo ca ai gasit cartile. Are si bea Kindle, primit la motz de la cel mai bun prieten al meu, dar suntem asa de moace ca nu stim sa-l folosim si nu am avut timp sa il butonam! Am uitat sa-ti spun ca mi-au placut unghiutele postate pe kindle!
Si eu am terminat Dumas, Zevaco, Feval etc tot in gimnaziu, ca si pe Karl May si restul partii "usoare" a bibliotecii noastre. Eu nu citeam in ore, ci noaptea sub patura, sau seara faceam concurs cu frati-miu, care termina mai repede de citit cartea si asa citeam o carte amandoi in acelasi timp.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 12 February 2013 - 12:58 PM
zerda, la 12 February 2013 - 12:09 PM, a spus:
Si eu sunt sigura ca e o modalitate de spalat banii, de aici documentele par in ordine, a plecat carne de cal cu 3 controale veterinare, ce-au facut ei cu ea: burgeri, bologneze, lasagna, nu mai e treaba noastra!
E clar ca sunt de acord cu faptul ca daca pe cutie scrie beef, apoi beef trebuie sa fie.
Si condamn orice trafic clandestin de carne si nu numai.Eu mananc orice fel de carne, sa fie macelarita legal, asta ma intereseaza si de foarte buna calitate.In general nu mai des de doua ori pe saptamana.
Va multumesc de urari, stati linistite ca iarba rea nu piere!
Postat 12 February 2013 - 01:04 PM
Daniella, la 12 February 2013 - 12:52 PM, a spus:
Dar avem tabu la iepure, cal, fructe de mare si alte animale ... Nici eu nu vreau sa scandalizez pe nimeni, dar prea unii se dau puri.
Fiecare are gusturile lui, nu arat cu degetul.Si ma repet nu vreau sa conving pe nimeni.Dar iti dau dreptate Daniella.
Postat 12 February 2013 - 01:07 PM
Si inca o chestie de care m-am enervat, Primaria sectorului 1 a zis ca reabiliteaza si casele, nu numai blocurile, m-a pus mamitza sa ma interesez, casa noastra nu se incadreaza in programul Uniunii Europene, trebuie numai case construite dupa 1950 si a noastra este din 1929. Am rezolvat-o si pe asta!
Postat 12 February 2013 - 01:09 PM
zerda, la 12 February 2013 - 12:36 PM, a spus:
si tu erai cu D'Artagnan, Cocosatul, Pardaillan, Fausta?? Eu asa am supravietuit gimnaziului, ca ma plictiseam in clasa de muream, citeam pe sub banca pana ii asculta pe restul celor 38 de colegi ai mei! Bine cand nu eram pe hol, ca vorbeam in timpul orei sau scriam biletele!
Mi-ar fi placut si mie o clasa din aia de 15 persoane, sa ne vina randul la toti sa vorbim intr-o ora, nu sa ai timp sa te caftesti cu colegul de banca daca el iti da senvisul lui ca tu i-ai dat portocala ta!
O, daaaaaa
Citeam pe sub banca de-mi sareau capacele. Si dupa ani de zile, m-am intalnit cu profa de romana din gimnaziu si mi-a zis ca si-ar fi dorit sa mai aiba elevi ca mine, care citeau pe sub banca.
Acuma recitesc aceste carti cu aceeasi placere cu care le citeam si acum 20 de ani
Postat 12 February 2013 - 01:17 PM
Daniella, la 12 February 2013 - 12:52 PM, a spus:
Cami, bravo ca ai gasit cartile. Are si bea Kindle, primit la motz de la cel mai bun prieten al meu, dar suntem asa de moace ca nu stim sa-l folosim si nu am avut timp sa il butonam! Am uitat sa-ti spun ca mi-au placut unghiutele postate pe kindle!
Si eu am terminat Dumas, Zevaco, Feval etc tot in gimnaziu, ca si pe Karl May si restul partii "usoare" a bibliotecii noastre. Eu nu citeam in ore, ci noaptea sub patura, sau seara faceam concurs cu frati-miu, care termina mai repede de citit cartea si asa citeam o carte amandoi in acelasi timp.
Daniela, pe mine m-a ajutat foarte mult Kindle user guide care este deja instalat pe aparat (cel putin pe al meu era). Al tau nu are user guide pre-instalat?
Postat 12 February 2013 - 01:22 PM
Atata vreme cat din Romania carnea a plecat cu eticheta carne de cal, nu vad care ar fi greseala!
Ce au facut ei ca au pus BEEF, e o marlanie! Consumatorul are dreptul sa se simta inselat!
Strict din punctul meu de vedere, daca eu as primi carne de sarpe( care cica e foarte lipsita de colesterol) as varsa 3 zile!
Daca scrie pe el ca e sarpe, nu m-ating de el, n-am probleme!
Cu cititul sub banca, am evoluat in clasa a unspea, tineam cartea direct pe banca la Romana, ca eram olimpica, nu se supara profesoara, in clasa aveam 24 de baieti toti s-au dus la Politehnica si Medicina, unul mai afon ca altul la literatura, asa ca era superocupata!
Postat 12 February 2013 - 01:24 PM
Cami, la 12 February 2013 - 01:17 PM, a spus:
ba cred ca are, dar nu am apucat sa-l butonez
mi l-am luat si in CO de revelion, dar nu am apucat nici sa apas butonul on/off ... prea scurt timpul pt toate ... Am si eu asa un chef sa citesc, dar parca imi vine mai usor de rasfoit pe net ...desi se pierde mult timp ca dai din una in alta ...
Postat 12 February 2013 - 01:29 PM
Giorgiana, la 12 February 2013 - 01:07 PM, a spus:
Si inca o chestie de care m-am enervat, Primaria sectorului 1 a zis ca reabiliteaza si casele, nu numai blocurile, m-a pus mamitza sa ma interesez, casa noastra nu se incadreaza in programul Uniunii Europene, trebuie numai case construite dupa 1950 si a noastra este din 1929. Am rezolvat-o si pe asta!
Mda ... la noi nu are cine cumpara/lua granele de la tarani ...
Cat despre reabilitare ma macina si pe mine o intrebare, ca vad ca se face mare risipa: cat e cu fonduri europenesi cat pune statul/contribuabilul? Am impresia ca in toate proiectele acestea tb sa puna si statul pe langa fondurile europene. Si daca e asa, as fi facut ceva pt infrastructura, ca suntem cred ultimii din lume, nu te poti deplasa dintr-un loc in altul, fara sa faci n'shpe mii de ore, dupa tiruri si prin hartoape... De unde sa infloreasca turismul? Cine sa vina la noi daca nu poate sa viziteze zona etc...
Giorgi, si nu merge nici la programul cu bulina, fiind asa de veche? sau la asta nu da statul nika?

Ajutor