Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1382
  • 1383
  • 1384
  • 1385
  • 1386
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27661 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 06:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2013 - 05:44 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2013 - 05:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2013 - 05:22 PM, a spus:

Hello hello, azi a fost o zi frumoasa cu soare, cine stie, poate o veni primavara!

Ce norocoasa esti! Proprietara B&B cu care am ramas prieteni ne ademeneste sa ne ducem iar la Tormina ... , nici nu stiu ce sa fac ... , parca as mai vedea si alte locuri, ca mai sunt o sumedenie de frumuseti, dar acolo de-acum este asa de bine si familiar, ca ne recoanda locuri cu mancare buna, unde sa nu luam teapa de turisti ... mis e pare destul de important, asta pe langa frumusetea extraordinara a locurilor... :toothy9;

Marea era sublima azi, asa de faina, pacat ca n-am avut posibilitate sa fac poza, dar nici n-aveam cum ca eram pe statala, n-aveam unde sa opresc.

Ai heit iu!! Primavara, mare frumoasa!!! Si ai slabit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27662 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 19 February 2013 - 09:46 PM

Bueyyy, simt c-o iau pe pereti! Voi nu prea m-ati auzit vaitandu-ma, dar na, a venit si vremea mea!
Ma doare maseaua care e in "santier" de-mi dau lacrimile! Am facut si radiografie, sambata. Nervii sunt scosi (pe viu), canalele curate, nu infectie la radacina...

Doi medici m-au vazut, cautat, gaurit, bortelit.Nimic.Iau si antibiotice...Lucrarea e gata si n-o pot pune, ca nici cu limba nu pot atinge!

Gata, m-am plans destul!

=)) Beuta motzata.

Giorgie, NU da rasnitele.Si eu am avut, dar tata s-a grabit sa le vanda si-apoi a regretat.Am avut si mojar de-ala mare, din alama, si balanta.Le-a vandut ...=)) E pacat sa le dai! Mai ales ca-s functionale...

Gata, fug sa iau pastilele si la somn.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27663 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2013 - 10:28 PM

Off!! imi pare rau sa aud ca te doare maseluta zuzule,ia un pupic ,ca sa treaca =))
Somn usor!

#27664 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 10:36 PM

O jumate de zi nu poti s-o scapi pe Zozo din vedere ca face una!

#27665 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 February 2013 - 02:25 AM

Offf offf Zoazorel. Sa-ti treaca maseluta cat mai repede!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#27666 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 20 February 2013 - 07:39 AM

Zozule un pupic sa treaca "dureroasa"
:pupic: :floare:

#27667 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 20 February 2013 - 08:25 AM

Buna dimineata! la noi ceata gri intunericela si frig,brr!! :sad4:

Tre' sa merg la cumparaturi ,nu stiu ce sa le mai fac de mancare ,ei mai vor un orez prajit ca le-a placut,dar o sa le fac si niste pui alaturi ceva,pe seara ma gandesc la o orientata' cu tonno ca nu am mai facut demult :floare: dar sa vedem daca nu m-oi razgandi.

O zi minunata va urez si multa sanatate la bolnaviori! :pupic:

#27668 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 February 2013 - 08:25 AM

Zozo, îmi pare rău, of Imagine postata Ai încercat şi leacuri băbeşi, cu cuişoare şi alte de astea?

Eu vin iute cu buletinul meteo. La noi fulguie şi e întuneric. Vreau la Any Imagine postata
Vă pup cu drag şi fug la trebi.

#27669 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2013 - 09:35 AM

Buna dimineata. Zoazo :floare: ofofofffffffff ca tare rele-s durerile de dinti.
Si eu ca boni, leacuri babesti...cuisoare etc
sper ca esti deja spre mai bine.
iar pe baricade...aseara am ajuns la 22h30 si cat sa ma spal pe dinti..in pijama si dormeam deja dusa inainte sa ating perna.
am dormit pana dimineata la 7h30; acuma dupa o noapte lunga si un dus inviorator, ma simt alt om, gata de afrontat o zi grea.
Eu am facut ieri lui G o supa de linte si bietola ( pusese elena_antony pe celalalt forum reteta, care este delicioasa) asa ca mai are si pe azi :pupic:...in rest se descurca el, ca-i baiat mare :sad4:
va doresc o zi minunata tuturor.

#27670 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 09:44 AM

Am vorbit cu Zozo, nu se stie de la ce este durerea, nu are infectie pe canale, de aseara ia antibiotic!

Salut!

#27671 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2013 - 09:51 AM

Pai ceva trebuie sa fie nenica. nu te doare in halul asta asa.
Sper ca e mai bine.

#27672 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 09:57 AM

Buna dimineata!!!

La noi este doar intunecat si o temperatura cu +.

Si ghioceii mei sunt asa frumosi, deci vine primavara!!!! :pupic:

Fisier atasat  IMG_2343.JPG (215.42K)
Number of downloads: 0

La ai mei baieti li s-a facut pofta de sarmale de post si cum eu, spre rusinea mea! :floare: , nu stiu prea bine sa fac sarmale, adica sa le impaturesc, a promis mamitza ca le face ea :hug: . Ce bine este cand ai o mamitza! :sad4:

Fisier atasat  df11_03_07_chx.jpg (80.55K)
Fisier atasat  food-hamsandwich.jpg (64.72K)
Fisier atasat  graffiti-food-restaurant.jpg (84.86K)
Fisier atasat  graffiti-food-restaurant_04.jpg (78.81K)
Fisier atasat  img7564_07012013090451.jpg (49.21K)
Fisier atasat  IMG_6427 bl.jpg (64.69K)
Fisier atasat  madelines-paris-cake.jpg (188.65K)
GEORGIA

#27673 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 09:57 AM

Eu banuiesc ca este alveolitaca pe canale, nu are infectie. N-a prea dormit este stoarsa!

#27674 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 10:05 AM

Giorgi, treci la colt, de 3 zile ma canonesc cu sarmalele de post, am decis ca dupa doua experimente, imi bag definitiv picioarele in ele de sarmale de post! Prima data mi-au iesit mai moi, se pleosteau asa cand le scoteai din oala si le puneai in farfurie. Adica in loc sa aiba diametru de cerc este mai degraba elipsa.
A doua oara am pus mai mult orez, arata a sarmale regulamentare, daaaaar, orezul( scotti) este praf gemacht si frunza de varza nu este taiabila inca cu furculita! Si nu le-am fiert decat o ora jumatate la cel mai mic foc si cu protectie! Mai si faptul ca eu urasc orezul fiert, mie-mi place numai stil orez oriental, sau pilaf turcesc, daca trece de 20 de minute fiertul si-si pierde forma, eu consider toata afacerea compromisa, vorba lui frati-miu, orez din ala le dadea in armata si ei il numeau" balast".

Vorbind cu tata despre aceste neajunsuri, mi-a zis ca asa-mi trebuie, daca stric bunatate de varza pentru tampenii!

#27675 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 10:05 AM

Vezi postareazoazorel, la 19 February 2013 - 09:46 PM, a spus:

Bueyyy, simt c-o iau pe pereti! Voi nu prea m-ati auzit vaitandu-ma, dar na, a venit si vremea mea!
Ma doare maseaua care e in "santier" de-mi dau lacrimile! Am facut si radiografie, sambata. Nervii sunt scosi (pe viu), canalele curate, nu infectie la radacina...

Doi medici m-au vazut, cautat, gaurit, bortelit.Nimic.Iau si antibiotice...Lucrarea e gata si n-o pot pune, ca nici cu limba nu pot atinge!

Gata, m-am plans destul!

Giorgie, NU da rasnitele.Si eu am avut, dar tata s-a grabit sa le vanda si-apoi a regretat.Am avut si mojar de-ala mare, din alama, si balanta.Le-a vandut ...:floare: E pacat sa le dai! Mai ales ca-s functionale...

Gata, fug sa iau pastilele si la somn.

Mojar de asta, este la fel de vechi ca si rasnitza:

Fisier atasat  IMG_2344.JPG (182.93K)

Eu in mojarul asta fac nuca pentru mucenici si coliva.
Nu le "marit", l-am intrebat si pe Alex si nu vrea sa le dau la nici un anticariat.

ZoazoNico, imi pare tare rau ca suferi de masele, stiu cat de groaznice sunt durerile de dinti si eu am suferit destul de pe urma lor si o sa mai sufar cu siguranta. Si am luat la calmante, antiinflamatoare si antibiotice din cauza lor! :pupic: :sad4: :hug:
GEORGIA

#27676 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 10:07 AM

Vezi postareazerda, la 20 February 2013 - 10:05 AM, a spus:

Giorgi, treci la colt, de 3 zile ma canonesc cu sarmalele de post, am decis ca dupa doua experimente, imi bag definitiv picioarele in ele de sarmale de post! Prima data mi-au iesit mai moi, se pleosteau asa cand le scoteai din oala si le puneai in farfurie. Adica in loc sa aiba diametru de cerc este mai degraba elipsa.
A doua oara am pus mai mult orez, arata a sarmale regulamentare, daaaaar, orezul( scotti) este praf gemacht si frunza de varza nu este taiabila inca cu furculita! Si nu le-am fiert decat o ora jumatate la cel mai mic foc si cu protectie! Mai si faptul ca eu urasc orezul fiert, mie-mi place numai stil orez oriental, sau pilaf turcesc, daca trece de 20 de minute fiertul si-si pierde forma, eu consider toata afacerea compromisa, vorba lui frati-miu, orez din ala le dadea in armata si ei il numeau" balast".

Vorbind cu tata despre aceste neajunsuri, mi-a zis ca asa-mi trebuie, daca stric bunatate de varza pentru tampenii!

De ce sa trec la colt???? Sa vezi ce sarmale de post face mamitza!!!! :floare:

Sa vii la noi!
GEORGIA

#27677 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 10:35 AM

Articolul most commonly known ca sarmale de post s-a instalat in fruntea listei mele negre, fix inaintea caimacului de pe lapte si a morcovilor fierti!

E drept ca in toata viata mea n-am mancat sarmale de post sa-mi placa! Si asta in conditiile in care fostul socru decedind in post dupa aia a urmat postul pastelui, am puscat ani buni de parastas de post, cu sarmale ba facute de soacra, ba facute de tanti X , ba chiar la 6 luni si la un an facute la restaurant de bucatareasa, toata lumea era in delir, ca ce bune sunt, " ca nici nu simte ca nu e carne!!!"", eu eram perplexa si matusa doctorita mi-a soptit: spune ca au prea mult orez si nu-ti face bine la pancreas! Si asa le-am facut!

Ca anecdota, cand am plecat de la restaurant dupa parastasul de 6 luni, fostul sotz, avea o fata cam palida, cica acum mergem si noi sa mancam ceva?!? In statia de autobuz ne intalnim cu mama si cu tata care asteptau troleibuzul, unde mergeti copii?? Pai, sa mancam :floare: ! Nu veniti si voi??
Si ne-am dus 200 de metri mai jos era un restaurant indian, culmea e ca eu am mancat tot orez,dar nu strafiert si cu niste pui, am stat vreo 4 ore. La final tata a zis: Acum chiar ca simt ca a fost parastas dupa Nicu, ca lui tare-i placea mancarea buna si bautura buna!

Stiu ca am incalcat 1400 de comandamente ale bisericii, ca era si postul Sfantului Petru si Pavel, dar eu sunt sigura ca el s-ar fi simtit mai bine cu noi!

#27678 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 20 February 2013 - 02:13 PM

Eu nu sunt asa de pretentioasa la sarmalele de post, dar recunosc ca nu-mi plac nici mie ale cu mult orez.

Eu pun multe ciuperci, morcovi, ceapa, patrunjel, burgur si orez, cat sa le lege. Eu calesc amestecul in tigaie si apoi umplu sarmalele.

#27679 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2013 - 02:36 PM

Asa am facut si eu!!!m-am canonit cu ele, pana s-au calit, pana s-au racit, am stricat si ciupercile( de alea chiar imi pare rau, mai bine le umpleam cu ceva, acum ce sa zic, daca se mananca sunt bune, dar este frustrarea mea de om care le-am muncit ca nu poate sa manance nici macar una, asa de dragi imi sunt!
Dar le-am facut o poza sa le fac de rusine!

Deci am decis de acord cu me, myself and I ca de asa ceva nu ma mai ating nici sa le fac, nici sa le mananc! Probabil exista un motiv pentru care niciuna din bunici nu facea asa ceva!

Edit am mancat o data unele care erau aproape decente, adica pentru ca mie imi place varza calita cu orez. Nu aveau morcovi, patrunjel dar aveau ceapa calita si tocatura de varza in umplutura si ceapa cu orez. Cu cimbru, marar si piper erau ok.

#27680 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 20 February 2013 - 03:51 PM

Aaaa, da, buna ideea. Am sa pun si eu tochitura de varza in umplutura. Si cimbru, bineinteles.

Zerda, da' alea pozate aratau bine, care e broblema? Nu sunt bune la gust? Au prea mult orez? Mie mi s-au parut apetisante... :tongue3:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1382
  • 1383
  • 1384
  • 1385
  • 1386
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul