Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1384
  • 1385
  • 1386
  • 1387
  • 1388
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27701 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 21 February 2013 - 08:52 AM

Vezi postareaGeany, la 21 February 2013 - 08:28 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 21 February 2013 - 08:17 AM, a spus:

Hello, am purces la treburi in urbe...prima la dr ca ieri am cazut ca o balega, pe genunchiul stang si apoi m-am dat cu rotile-n sus
si am lovit si cotul drept :drool:...asa ca neprevazuta o vizita matinala la dr...musai.
va doresc o zi buna si cu mici sau mari bucurii la tot hanul

Haoleeoo! Stelin' ai grija,sper ca nu ti-ai rupt ceva doamne feri' :hug: sa-mi spui musai cum te simti! :drool:

Identic gindesc!
Va ce trebuie azi si daca toubibu zice pauza....mai sezi te rog
Sa vii cu vesti da?

#27702 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2013 - 12:17 PM

Hello la tot Hanul !!!!

Sunt in treacat pe aici, am o zi mai aglomerata astazi.

Urez sanatate multa la toti bolnaviorii!!!

ZoazoNico, pupici dulci sa treaca durerea de masele!

Stella, Sa dea DD sa nu fi patit nimic!!!! Pupici si tie!

O zi frumoasa va doresc!!! :drool: :drool: :hug:
GEORGIA

#27703 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2013 - 01:45 PM

Buna ziua Doamnelor si Domnilor! Sa va fie ziua bunaaaaa si frumooooasaaaa!

Stella, sunt sigura ca e tot ok, asa ca astept vesti B U N E!!! Dar de ce ai fugit la doctor, s-a umflat/doare? La voi tot ghetus?
Vale a inceput scoala? i-a priit schiatul? aveti aproape de voi statiuni de schi?
Motanelul, Fiocco, ce mai face? E complet revenit in indeletnicirile sale? Il mai lasati sa haladuiasca singur prin urbe? Bine ca a fost doar atat, eu cand mi-a disparut catelul, nu l-am mai gasit nici viu, nici altminteri.

Zozo sper ca ti-e mult mai bine! Nu te-o fi sfredelit tantia dintzara, pe anestezie, prea adanc?

Geany, ai facut niste mini-pizza in foietaj grupa mare! brava. Zi aici ce aluat ai folosit (proaspat de-ala de la Billa? ce ma nervez ca nu am Billa in drum... , dar nici departe! zici ca e mai grozav si mai mititel decat cel congelat?!) si reteta pe indelete, te rog Imagine postata . Dar tu gatesti monoportie, ca vaz ca zilnic gatesti pranz si cina, basca MD?!

O zi excelenta tuturor, usoara si cu spor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27704 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2013 - 01:48 PM

Hello si de la mine!
Stellina te cred ca nu-ti place iarna, frigul si zapada deloc, ia uite ce-ai patit! Of, sper sa nu fie nimic!

#27705 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 February 2013 - 02:08 PM

Stella, sanatate si de la mine!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#27706 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 21 February 2013 - 02:36 PM

Dany de data asta am gasit la mine la magazan' aluat foietaj desta'...

Fisier atasat  SAM_6897.JPG (38.7K)
Number of downloads: 0

Are 450 de gr. si costa 4 lei,l-am mai intins putin cu sucitorul ca era f. groasa foaia si am taiat in 2 ,am pus in tava in care fac eu negresa ,(are la baza 32/25 ca spre inaltime se largeste),jumatea mea de aluat era mai lunga decat tava si mai ingusta asa ca am taiat excesul si inadit fasia in latime unde-mi lipsea :tongue3: Uite in partea de jos e inadeala

Fisier atasat  SAM_6888.JPG (32.81K)

Am facut un sos ca de pizza,am pus 1 lingura de bulion bun si gros,si l-am frecat cu putina apa calda sa-l desfac putin,am pus si desta (tot de la magazin de la mine are si pretul pe el)

Fisier atasat  SAM_6898.JPG (44.38K)

Si desta(cam 1 lingura) de la bila oferta 2 lei si oleaca bucata dar numai daca ei 2 eu era sa iau Tzeapa ,(asa ca m-am intors de la casa sa mai iau unul sa mi-l dea la acelasi pret),e sos dulce de ardei iute de la vifon

Fisier atasat  SAM_6899.JPG (36.56K)

Am mai pus busuioc ,si cu sosul asta am uns foaia ,am ras cascaval afumat si parmezan ca asta am avut ,am uitat sa pun si ceva jambon,am presarat cu oregano,am pus a doua foaie si am taiat cu cutitul rotund de la pizza patrate,sau ma rog ce se vede :tongue3: am mazgalit cu galbenus de ou si am mai facut cu cutitul rotund de la pizza niste crestaturi in zig-zag dar de data asta nu in profunzime ci doar deasupra ,zgarieturi ca sa-mi dea efecul ala deasupra si asta e am copt in cuptor la sf. dat drumul putin la gril sa capete culoare aia si gata ...

#27707 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2013 - 03:06 PM

Da, da, poate cand o ajunge Dani la 45 de kile sa-nchida ochii si sa-nghita asa ceva!
Altfel, delicios, Giani!

Hello, hello la lumi! 's oliaca cam ocupata. Tocmai am aflat ca de ziua fimeii vine auditu' si CeFeGeu', mda! vie, si-asa trebuia s-avem si anu' asta!

Stellutzo, ce facusi bre? Pai acuma, la spartul targului? Sper ca nu-i grav!

Numai bine tuturor!

#27708 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 21 February 2013 - 03:50 PM

Buna ziua si de la mine

Va pup si va imbratisez pe toate :tongue3:
Si multa sanatate la toata lumea,ca-i mai buna decat toate
Va citesc des dar de scris n-am scris,ca nu vreau sa va plictisesc cu ale mele.
Sunt bine ,ieri am implinit 2 luni si am inceput sa ma obisnuiesc cat de cat.Mie dor de casa si de toti ai mei si asta e cel mai greu de suportat.Ca eu in aproape 25 de ani de casatorie nu am stat departe de sot , de familie si asta ma doboara.Dar o trece cumva cumva.
Si salivez la bunatatiile facute de voi si visez la ziua cand o sa ma intorc acasa.
Sa aveti parte numai de bine.
:-* :tongue3:

#27709 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2013 - 04:13 PM

:tongue3: :tongue3: :-* Lili!!

Lasa ca trece si asta, numai bine o sa te iubeasca si mai mult!!!
Mai scrie cand poti sa te mai usurezi!
Iti tin pumnii sa-ti fie bine!! :-*
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27710 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2013 - 04:50 PM

Lili, :tongue3: :tongue3: :-*
Sa dea DD sa fie totul bine!!!!
GEORGIA

#27711 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 05:48 PM

Vezi postareamoatza, la 21 February 2013 - 03:06 PM, a spus:

Da, da, poate cand o ajunge Dani la 45 de kile sa-nchida ochii si sa-nghita asa ceva!
Altfel, delicios, Giani!

asa e la ambele afirmatii! eu nu mananc foietaje, doar asa poate sa gust daca imi pierd capul, insa pot sa fac pentru cand am mutzafiri, ca imi pare usor de facut si altfel decat pateuri cu branza, carne, ciuperci, pe care nu le mai fac de 10 ani, ca nu imi place repetir la ceva ce face de acum toata lumea :tongue3:.
Arata mistoc si cred ca e foarte buna. S-a umflat geanino si foaia de jos? Eu nu am vazut aluat necongelat, sa casc ochii mai bine. Oare se intampla ceva daca montezi mai din timp, spre exemplu seara si coci a doua zi la pranz? ma gandesc la o masa festiva cand nu ai timp sa faci toate in dimineata aia, desi montajul la asta nu pare sa ia mult, cu razatoarea, taiatul, amestecatul si spalatul ulcelelor tot pierzi freo jum de ora, ha?

Stellin, da ceva de veste, nu ne da emotii!

Lili, chiar ma gandeam la tine ca nu ai mai scris! Cat stai acolo si cand iti dau drumul prima oara acasa ?

#27712 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 21 February 2013 - 05:49 PM

Vezi postarealili, la 21 February 2013 - 03:50 PM, a spus:

Va citesc des dar de scris n-am scris,ca nu vreau sa va plictisesc cu ale mele.
de unde plictiseala? ne bucuram sa auzim vesti de la tine.
te imbratisez Imagine postata sa treaca usor cat a mai ramas.

EDIT: Dani, eu vad ca foetajul lui Geany e congelat. Scrie pe el si are si poza cu fulg. Voi vorbiti de altul?

#27713 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 05:58 PM

a spus ea deunazi ca a folosit la barcute si la tarta cu anghinare aluat proaspat, din frigider de la Billa. Credeam ca si acum a facut tot cu ala. Ma ganedam ca poate rezultatul e mai bun la proaspat decat la congelat. In general nu prea imi plac congelatele din cauza de imprumutat de mirosuri, plus alti pitici, asa ca pe cat posibil evit congelatorul, folosindu-l doar in caz de extrema necesitate. E drept ca nu poti fugi la Billa in dimineata cand faci zaiafet si sa faci si 25 feluri mancare ... , ca idem eu nu fac nimic in avans, ca totul sa fie proaspat - atunci finisat. Acum fiecare cu piticii lui. :tongue3: Dar ne-am indepartat de minipizze :tongue3:

#27714 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 21 February 2013 - 06:08 PM

Hello, hello...bre de la dr fusei la o mare sedinta, apoi ajunsa acasa am halit o supa ( rest din aia de linte :tongue3: ca n-am avut timp de bucatareala) si m-am pus la o mare siesta. nea dr mi-a zis ca genunchiul nu e grav, doar tumefiat , si ca e mai intelept sa sed acasa pe c..
dar na, eu ma credeam capabila sa merg diseara pana la lausanne si sa fac concertul...e be non ...am dormit 2h jumate, dar ma simt total ko, asa ca am decis sa stau acasa linistita.
am avertizat ca nu merg, si sa vedem maine cum ma simt.
Bre nu am alunecat ( nu era nici ghiata , nici macar un strop de zapada) nu alergam, eram pe loc , pe uscat asteptand tramvaiul si dintr-odata bâlbâdac , m-am trezit co rotile-n sus, dupa ce initial plonjasem pe genunchiul stang cu toata greutatea...chiar daca am lasat pe drum niscai kile, tot a primit un shoc cert saracul jenunchi.)
singura chestie care ma nelinisteste un pic, e ca nu-mi explic de ce am cazut, sper sa nu fie din nou chestia cu cristalele din urechea interna, ( nataraii aia care regleaza echilibrul :tongue3: )...ca daca iar ma ia cu ameteli alea alea ....in fine om vedea. o sa ma duc mai incolo din nou la un conttrol ORL.

Lili draga, eu cred ca e mai bine sa si scrii, ca de aia suntem aici sa-ti oferim un umar pe care sa te sprijini cand sinti nevoia.
Cel mai bine e sa exprimi ce simti; cat timp mai stai acolo ? macar sa prinzi si stagiunea frumoasa, ca iarna nu e prea amuzanta in sud.
pup tulemond si va doresc numai bine.
Gianino, genul ala de pateuri il fac si eu, dar cu sos ( passata) facuta de je, si parmezan plus origano.
Dani, din cate stiu eu , Gela face ea foetajul , dupa o reteta a Laurei Laurentiu...a si explicat cred pe undeva exact ce si cum .

#27715 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2013 - 06:10 PM

nu-mi amintesc ce-a zis Giani, dar nu cred ca era aluat proaspat.
oricum, altceva voiam sa zic: io-mi amintesc f bine ca acum vreo3-4 ani am luat foietaj bella facut cu unt. avea un miros divin. a mai vazut cineva? acum n-am mai vazut decat cu margarina.
cred ca pateurile ar merge pregatite din vreme doar daca nu implica vreo umplutura umeda, nici macar usor umeda. se fac f repede si plac majoritatii.

Lili, cum sa ne plictisesti? zi ce mai faci, cum decurg ostilitatile cu familia gazda...sanatate multa, familia ta te va iubi si mai tare cand v=oti intalni. cine ti-a preluat sarcinile, se pricepeau la gospodarie ai tai? stiu ca erai mereu pe baricade.

#27716 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2013 - 06:20 PM

Stella, se-ntampla si lucruri inexplicabile. O ruda, femeie tanara, 45 de ani, a cazut pur si simplu din picioare in fata usii, cand isi cauta cheile sa intre in casa. Fractura de calcaneu, faramite-faramite si l-a facut. A fost operata, a umblat toata toamna in papuci si iarna in niste sosoni, ca asa-i era de umflat piciorul. Si-acum, dupa ani buni -mai mult de 5!- tot are umflata glezna aia, nu si-a revenit complet. La ea este vorba de o pierdere masiva de minerale, o osteoporoza precoce.
Si mie mi-e frica!
Tu banuiesti altceva? Ce sa mai zic, tare repede trec anii astia!

#27717 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 21 February 2013 - 06:47 PM

Dany' asta era congelat,celalalt de la billa era proaspat,la noi se mai gasea proaspat la un magazin de panificatie local,acum trebuie sa mai urmaresti si tu prin zona ta daca gasesti ,unde si cum si ce marca iti place.Eu nu stiu ce sa spun daca sa pregatesti dinainte ca nu am incercat,dar doar cu ingrediente uscate nu umede ca sa nu se moaie (gen branzeturi,jambon ),si la asta eu daca l-am uns cu un strat de sos ,a fost gros consistent,si anume am taiat deja patratele ca sa iasa umezeala ,sa nu se stranga abur in mijloc,in partea de jos s-a infoiat asa si asa,nici prea prea nici foarte foarte,alor mei le-au placut f. mult .

Lili,ma bucur sa te vad! :tongue3: stiu cat de greu e sa-ti fie dor de ai tai! Bine ca sunteti bine,si o trece si perioada asta! :-*

Stelin' ai grija de tine! :tongue3:

#27718 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 21 February 2013 - 06:48 PM

Fetelor o omor pe doctorita aia romanca care 2 luni ma minte ca a trimis cerere pt rambursare 100%
asa ceva nu se face au amutzit aia de la seccu cind au auzit...ziceau sa i fac raport la medecin conseil sa zboare din franta cade asa romanca nu au nevoie
Se joaca nenorocita cuviatza mea
Am fost la contabilitate la spital din nou la seccu vor incerca sa ma ajute dar eu trebuie sa trimit printr un doctor generalist analize si cererea
Am fost la cabinetul unde lucra ea era inchis si era ora 15...trebuia sa fie acolo pina la 1530....crede ca i in romania
Eu o sa ma duc la altcineva dar tot o sperrii ca i fac raport caci trebuie sa inceteze cu practicele aste
Asta e export tip romanesc....

#27719 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 21 February 2013 - 06:49 PM

Motzulino...nu stiu ce sa zic...dar cum am avut episodul de ast vara cu ametelile alea grozave...si cu tembelele de cristale...
sper sa nu fie iar asta, ca e tare enervant...si te simti nesigur.

offf Verb...ce lume doamne doamne....

#27720 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2013 - 07:12 PM

stiu cum e, Stellino! dupa niste experiente neplacute, ai un stres, sa nu se repete iar. poate n-o fi nik!
gata, io plec la sala, voi? bye!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1384
  • 1385
  • 1386
  • 1387
  • 1388
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic