Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1388
  • 1389
  • 1390
  • 1391
  • 1392
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27781 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 February 2013 - 07:40 PM

Vezi postareaaura, la 23 February 2013 - 05:08 PM, a spus:

Zerda, care e reteta Yandirei cu banane?

La noi inca iarna, temperaturi cu minus, zapada....ar trebui sa ma duc si eu la cumperaturi, dar mai stau la un ceai verde, e asa de bine sa lenevesc :angryfire:

Deci este simplisima: banane innegrite, cu cat mai negre cu atat mai bine, minim cu pete maronii.( ea a pus 3, eu doua)
Se zdrobesc pana ajung piure, si se amesteca cu 2 oua batute bine( eu am pus unul), un pic de lapte( eu n-am pus deloc) si pesmet dupa inspiratie, eu am fost cam zgarcita.
Se incinge unt intr-o tigaie si la cel mai mic foc posibil se intinde clatita. se coace la foc mic si se intoarce cu farfuria, tot cu focul minim! Mare grija la foc.

Pe urma se pudreaza cu zahar si mai departe fiecare cu inspiratia lui. daca nu eram eu curioasa si o intorceam cu 2 minute mai tarziu, imi iesea perfecta.
Este foarte buna, nu este uscata, ca are bananele care au umiditate, dar face crusta frumoasa, daca ai rabdare, nu ca mine care am rupt jumate din ea, pe care am mancat-o eu.
Yandira a si spus ca nu trebuie sa fie uscata, ca este pana la urma doar banane si pesmet, deci nu este aluat crud, nu avem de ce sa ne speriem.

Am facut poze dar nu le pun decat luni.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27782 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 February 2013 - 08:00 PM

Nu a mers forumul :angryfire:
Sar-na Stelutz' ,te-am pomenit azi cu mama(cu cismele si ca ti-am facut pofta cu sarmale )sper ca nu ai sughitat!

Daca va zic ce am mai facut acum o sa spuneti:''Blleehh!!'',eii nu stiti ce perdeti' :angryfire: pizza cu ananas..

Fisier atasat  SAM_6926.JPG (85.16K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_6927.JPG (71.27K)

#27783 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2013 - 09:33 PM

Nu-i zice hawai sau ceva gen?

https://www.google.c...sJcaYtAa11oDIDg

sa va fie de bine .

#27784 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 February 2013 - 09:37 PM

merci Zerda, am sa le fac si eu.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#27785 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 February 2013 - 10:52 PM

Recunosc cu rusine ca mie imi place pizza cu ananas! Uneori imi comand special ca nu vrea nimeni din pizza mea! :angryfire:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27786 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 07:45 AM

Da Stelutzo se pare ca asa ii zice! pe mine m-a corupt cu ea cel mare :floare: la inceput am crezut ca va fi o porcarie,apoi am constat ca imi place(dar de altfel imi place si gustul dulce acrisor,si iute dulce,deasemeni fructele in mancare,de exemplu salata cu mar )ca de obicei la pizza eu nu incarc cu legume presar cat trebuie,am pus sos de pizza dar ca sa fie picant am pus si cilli,putina ceapa rosie( pe care am clatit-o cu apa sa-i mai ia din tarie ca asa-mi place mie),ardei gras rosu (gasesc eu ca sta f. bine aici)ceva bucatele de ananas,si ar fi mers oleaca de sunculita dar eu nu am avut decat salam crud-uscat,asa ca am pus si dela oleaca,oregano,si ca la orie pizza branza topicioasa,niste cascaval si dulce si afumat am avut eu de asta data,si gata.
Eu mananc doar un colt de pizza mai nou,langa care imi fac o salata verde pe care o condimentez doar cu otet balsamic,in felul asta imi e suficient si nu mai atentez la vre-un al doilea triunghi de pizza(nici nu asi mai avea de unde dealtfel ca eu o impart pe toata repede la huni asa ca si sa mai vreau nu ar mai fi de unde :105: )

O zi minunata tuturor!

#27787 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 24 February 2013 - 09:02 AM

Neatza lume draga...eu m am sculat de dimineatza...comme d'hab....
Azi suntem invitati de proprietarul locatiei la masa in atelierul lui de pictura la Brugge
Miine cred ca mi apare cumnata,
apoi iar trebuie sa ma duc in Franta sa ma lupt cu birocratia,
Apoi la o amica in Dondermonde,
Apoi sambata trebuie sainvitam prop la un resto ceva
apoi duminica vine Eric si mergem la SABLON sa mincam....ca suntem hamesitzi...si tot asa
Ce de APOI.......:-):-):-)
Apoi :-):-):-) ma potolesc ca vine saptamina cu spitalizarea

#27788 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 24 February 2013 - 09:06 AM

Rog mult cine i la botoane sa mi stearga si mie dubla postare
Nu nu am baut irish coffe ci doar mi a cazut netul de enspe ori
Multumesc mult
:floare:

#27789 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 09:28 AM

Buna dimineata. *clanul* meu va multumeste de urarile de sanatate.
Am pus sa fac o ciorba de miel la amiaza, si copamnele plus aripile de la un pui de ferma la prajit.
Din piept oi face mini snitele...sau goujoane cum le mai zic astia pe aici (goujonnettes)
o duminica lina si faina va doresc.
Gianino, ai facut foarte bine, si cu hawaiul si cu impartitul rapid al pizzei
Verb, numai bine, si profita de "apoi"-uri din plin. o saptamana faina si multa sanatate.

#27790 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 24 February 2013 - 11:32 AM

Buna ziua!
N-am mai intrat pe-aici de un secol-deh, treburile mi-au mancat timpul si ficatul! :105:
In primul rand va doresc sa va faceti bine toate cele care aveti pr. de sanatate, apoi ii spun Pusei sa stapaneasca sanatosi masina (cred ca mi-a scapat ca nu am vazut ce marca e :105: )si nu in ultimul rand sa va pup pe toate ca mi-a fost dor de voi!
Miercuri vin baietii sa ne monteze mobila de bucatarie si apoi incepem sa ne mutam lucrurile inapoi acasa. Incepe sa arate tare frumos si mi-e tare drag sa ma duc. Nu-i de mirare ca nu mai am rabdare!
Una peste alta, totul a decurs bine. Au fost mai multe cheltuieli neprevazute motiv pentru care o s-o luam incet cu mobilatul. In fond bucataria, dormitorul si jumatate din living sunt asigurate. Si baia, evident. Restul vreau sa le fac pe rand pentru ca vreau niste chestii mai deosebite care ma vor costa :floare:
Acum ma pregatesc sa merg la bunica. Va pup si va doresc o duminica frumoasa!

#27791 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 February 2013 - 12:11 PM

Neatza la prinz doamnelor!Vreme oribil de urita in Bucuresti dar totusi va servesc pe calea undelor o cafea desprinsa din amintirile mele, asa:

Fisiere atasate

• Fisier atasat  th.jpg (7.27K)

Imagine postata
Imagine postata

#27792 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 12:59 PM

Vezi postareastella, la 24 February 2013 - 09:28 AM, a spus:

Gianino, ai facut foarte bine, si cu hawaiul si cu impartitul rapid al pizzei

Hi hi! Daa Stelin' :71:

Acum am venit de la sedinta cu pilintzii' cel mare :floare: ,in mare bine,doar ca bani(fondul clasei/scolii etc) in mare fara a nominaliza pe cineva ,nu sunt interesati de scoala se chiuleste,ora inceputa de 10 min. exponent' pe hol cu cafeaua in mana ,dejtia :) cand ii cauti nu au caiete,pix etc,nu dus gunoiul curatenia prin clasa nu-i intereseaza si putem sa o tinem asa pana maine :105: de al meu nu a comentat nimik,dar nu o fi nici el cheie de biserica ...
Bub' a fost prezent normal,ca fara el nu sa puate',a facut in timpul asta bastonase si lectii ca sa se vada cat e el de silitor :105: jucat cu masinuta,i-a dus la diriginte un buchetel de ghiocei,la care dirigintele i-a multumit frumos si i-a urat o primavara placuta,bub a raspuns f. serios:'' eii,sa cleshti,male'! '' :71: ,bineinteles ca toata lumea prezenta a ras cu lacrimi ...

Acum la cererea publicului larg ,am luat din nou pulpe dealea superioare sa fac intai la tigaia cu riduri si apoi date la cuptor grill,ca tare mult le-a placut,sa fie sanatosi,eu mi-oi face salata...
Hasta',ie'

#27793 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 01:10 PM

Bine , ai un Bub care nu se pierde cu firea :floare:...sacleasca si el male, si sanatos si mereu voios ca acuma.
Ofofo, copchii astia isi fura singuri caciula...ca mare ucru nu-i sa chiulesti...ci sa recuperezi ce ai pierdut la ore.
Asta e ...o sa se trezeasca cam tarziu si si-or da pumni in cap...daca-l mai au.

si eu pui prajit, si acum sa stea cald la cuptor, gujonele de piept de pui...si ciorba de miel
broccoli fiert natur, si barabiul natur.
ca desert orez cu lapte oriental

#27794 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 24 February 2013 - 02:27 PM

Vezi postareastella, la 24 February 2013 - 01:10 PM, a spus:

Bine , ai un Bub care nu se pierde cu firea :rolleyes:...sacleasca si el male, si sanatos si mereu voios ca acuma.
Ofofo, copchii astia isi fura singuri caciula...ca mare ucru nu-i sa chiulesti...ci sa recuperezi ce ai pierdut la ore.
Asta e ...o sa se trezeasca cam tarziu si si-or da pumni in cap...daca-l mai au.

si eu pui prajit, si acum sa stea cald la cuptor, gujonele de piept de pui...si ciorba de miel
broccoli fiert natur, si barabiul natur.
ca desert orez cu lapte oriental

ca desert orez cu lapte oriental = daca tot m-ai "infiat"si d-asta pot inghiti, vin si eu? :notworthy:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27795 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 24 February 2013 - 02:33 PM

Vezi postareaGeany, la 24 February 2013 - 12:59 PM, a spus:

Hi hi! Daa Stelin' :)

Acum am venit de la sedinta cu pilintzii' cel mare :rolleyes: ,in mare bine,doar ca bani(fondul clasei/scolii etc) in mare fara a nominaliza pe cineva ,nu sunt interesati de scoala se chiuleste,ora inceputa de 10 min. exponent' pe hol cu cafeaua in mana ,dejtia :floare: cand ii cauti nu au caiete,pix etc,nu dus gunoiul curatenia prin clasa nu-i intereseaza si putem sa o tinem asa pana maine :) de al meu nu a comentat nimik,dar nu o fi nici el cheie de biserica ...
Bub' a fost prezent normal,ca fara el nu sa puate',a facut in timpul asta bastonase si lectii ca sa se vada cat e el de silitor :) jucat cu masinuta,i-a dus la diriginte un buchetel de ghiocei,la care dirigintele i-a multumit frumos si i-a urat o primavara placuta,bub a raspuns f. serios:'' eii,sa cleshti,male'! '' :floare: ,bineinteles ca toata lumea prezenta a ras cu lacrimi ...

Bravo lui Bub! :) Un raspuns politicos si plin de respect! :)

Cat despre restul, are Stellina dreptate! Ooofff, si ne mai intrebam de ce-s asa varza generatiile astea: lipsa de preocupare de ambele parti! Si de la scoala, si de la elevi! Si spirit de turma! Geaba toaca parintii cu "invata, ca pentru tine-o faci!".Daca X chiuleste, merge la bere sau, Doamne-fereste, se drogheaza, eu nu pot? Ba da si chiar o fac! Nu mai contiui, ca ma umplu de nervi! Si tot degeaba!:notworthy:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27796 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 24 February 2013 - 05:27 PM

pizza hawaiana e preferata mea. Si a ta, Geany, arata foooarte bine!

#27797 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 07:25 PM

Daa!! Stela si Zoaza ,cata dreptate aveti! :sad3:
Aura,nu stiam ca pizza cu ananas are atatia adepti,am crezut ca sunt eu stramba :lol: ma bucur ca nu-s =))

#27798 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 08:25 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 February 2013 - 02:27 PM, a spus:

ca desert orez cu lapte oriental = daca tot m-ai "infiat"si d-asta pot inghiti, vin si eu? :sad3:

Zoazo, vino ca mai e un bolisor :lol: , ca restul s-a cam dus.
am avut si compot de cirese ( facut ast vara in iunie , de moa la Puglia )si de caise ( 2 borcane separat =)) )
Bun si ala zoazo ca mai mult se bea decat se mesteca .

#27799 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 24 February 2013 - 09:01 PM

Vezi postareaGeany, la 24 February 2013 - 07:25 PM, a spus:

Daa!! Stela si Zoaza ,cata dreptate aveti! :lol:
Aura,nu stiam ca pizza cu ananas are atatia adepti,am crezut ca sunt eu stramba =)) ma bucur ca nu-s =))

Draga mea Geany, tu nu poti sa fii stramba, doar UNICA! :sad3:

#27800 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 09:06 PM

Vezi postareaaura, la 24 February 2013 - 09:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 24 February 2013 - 07:25 PM, a spus:

Daa!! Stela si Zoaza ,cata dreptate aveti! =))
Aura,nu stiam ca pizza cu ananas are atatia adepti,am crezut ca sunt eu stramba :lol: ma bucur ca nu-s =))

Draga mea Geany, tu nu poti sa fii stramba, doar UNICA! :sad3:

Ha ha ha! ce bine ai spus-o,hai sa ti' pup =)) :-* =))

Inutil sa mai spun ca azi la cererea publicului larg' =)) am facut iar pulpe superioare la grill(ador grilul de la noul meu aragaz,merci' zerda pt. pontul cu painea prajita,si catai' sendvisuri calde fac etc) eu am mancat cu maxim interes mamaliga cu branza din nou ..

Sotul tot ma bazaie sa fac iar budinca de cornuri,cred ca trebuie sa le-o comit maine ca nu mai am incotro...
Va pup,o seara faina!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1388
  • 1389
  • 1390
  • 1391
  • 1392
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic