aura, la 23 February 2013 - 05:08 PM, a spus:
Zerda, care e reteta Yandirei cu banane?
La noi inca iarna, temperaturi cu minus, zapada....ar trebui sa ma duc si eu la cumperaturi, dar mai stau la un ceai verde, e asa de bine sa lenevesc
Deci este simplisima: banane innegrite, cu cat mai negre cu atat mai bine, minim cu pete maronii.( ea a pus 3, eu doua)
Se zdrobesc pana ajung piure, si se amesteca cu 2 oua batute bine( eu am pus unul), un pic de lapte( eu n-am pus deloc) si pesmet dupa inspiratie, eu am fost cam zgarcita.
Se incinge unt intr-o tigaie si la cel mai mic foc posibil se intinde clatita. se coace la foc mic si se intoarce cu farfuria, tot cu focul minim! Mare grija la foc.
Pe urma se pudreaza cu zahar si mai departe fiecare cu inspiratia lui. daca nu eram eu curioasa si o intorceam cu 2 minute mai tarziu, imi iesea perfecta.
Este foarte buna, nu este uscata, ca are bananele care au umiditate, dar face crusta frumoasa, daca ai rabdare, nu ca mine care am rupt jumate din ea, pe care am mancat-o eu.
Yandira a si spus ca nu trebuie sa fie uscata, ca este pana la urma doar banane si pesmet, deci nu este aluat crud, nu avem de ce sa ne speriem.
Am facut poze dar nu le pun decat luni.

Ajutor