Fetelor, multumesc de uraturi, le transmit
Gorgona, la multi ani draga mea
Mutti, frumoase baile! Superbe!
Zoazoricule, nu am baut, ci batut ganache-ul. L-am mixat sa fie matasos
Pup obrazu' dureros si transmit liniste spre el!
Aura, n-am facut pregatiri, decît dulcegaria ciocolatoasa, niste melcisori de pizza, tartine cu icre si somon salbatic afumat si pregatit vasute cu ceva chestii de rontait - pringels, peanuts, ursuleti gelatinati si diferite sucuri, apa si cam atît. Sarbatoreste la weekend cu prietenii la un local, deci m-am scos, nu fac nimic.
Azi am sarbatorit doar asa în cerc restrîns. Noi trei + doi prieteni "vechi" (se cunosc de la gradinita, de cînd aveau 3 ani) de-ai Denisei, prieteni din dragi cu status special, cu care se întîlneste cînd si cînd, se amuza, joaca PS, Wii, etc... si se hîrîie ca si cînd aveau 5 ani. De la ei cred ca i se trage Denisei partea baieteasca, ca si acum mai joaca cu placere jocuri cu raliuri. Ce sa zic, ca azi s-au uitat toti la Sponge Bob, ca acum 10 ani, si-si aminteau diferite episoade... stiau si dialoguri dintre personaje... fantastic ce tin ei minte. Daca nu ma însel, cred ca si anul trecut s-au uitat la desene animate
Pot sa ma felicit, ca azi am reusit sa întind cea mai urîta glazura din toata cariera mea netalentata în a face torturi. Glazura asta o fac mereu fara probleme. Azi mi s-a întarit în secunde. Abia am reusit s-o întind cît de cît pe tort. Copiii însa au crezut ca asa e designul si le-a placut mult

In afara de asta, în timp ce molfaiau nu am auzit decît delicios, geil , mmmm, cea mai buna prajitura care am mîncat-o vreodata
Va pun si cîteva poze aiurite.
Pregatit cadoasul. Un parfum si maruntis în felicitare 
26.02 (1).jpg (316.89K)
Number of downloads: 0
Dulcegaria, cînd era înca frumoasa
26.02 (2).jpg (301.04K)
Am aprins lumanarile.
26.02 (3).jpg (301.02K)
Denise le-a suflat.
26.02 (4).jpg (318.06K)
Apoi s-a destrabalat
26.02 (6).jpg (410.16K)
Si o sectiune nereusita. Mai am vreo doua poze facute mai tîrziu, poate alea s-or vedea mai bine. Vad eu mîine.
Blatul a fost simplu, de ciocolata. Jos e un strat de jelo-crema. Adica zmeurici date prin sita, cu zahar dupa gust si olecuta frisca, întarite cu agar-agar.
Deasupra o crema ganache care nu se vede, dar va jur ca e acolo. O vedeti mai sus unde e dezbracata dulcegaria.
Glazura e inspirata de la un Sachertorte. Sirop cu apa si zahar în care am topit cioco amaruie.
Deasupra niste dungi abstracte si curbate (cioco ofcourse), zmeurici congelate si pudrat cu olea' cacao. Atîta tot! Simplu de tot.
26.02 (5).jpg (338.16K)
Icrele facute cum le fac de obicei, cu gris fiert în apa, racit, apoi adaug icrele si mixez bine.
Intre timp ce mixez si torn cîte putin ulei, alternez cîte o picatura de apa carbogazoasa si lamîie. În final adaug ceapa tocata fin, gata.
Servite pe bagheta alba cu somon salbatic afumat.
Melcisorii de pizza - pe foaia de aluat am uns cu sos de rosii aromat cu busuioc, usturoi, piper,
sare si olecuta ulei de masline, deasupra am pus felii de prosciutto cotto, si felii de cascaval Gouda,
am rolat si taiat felii grosute si am pus cîte o maslina în mijloc. Am copt la 200°C pîna s-au rumenit.
Baietii au fost încîntati de icre, ca nu mai probasera. Le-am reumplut platoul : D
Au întrebat daca pot mînca si iarba. Au mîncat-o : D
1.jpg (208.76K)
2.jpg (207.17K)