Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1421
  • 1422
  • 1423
  • 1424
  • 1425
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28441 Useril este offline   Miti 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 20 March 2013 - 09:38 AM

Buna Dimineata,
Si la noi este soare si e caldut afara.
Geany e greu cu mancare si eu aseara le-am facut piure cu o bucata de carne la gratar si o salata din varza chinezeasca cu ceapa verde, iar la desert le-am facut o placinta intinsa cu mere.
Pentru diseara nu stiu ce o sa le fac.
Dany si Zozo va doresc multa sanatate!
Stella,in primul rand condoleante si un calduros La Multi Ani fratelui sa fie sanatos, sa va bucurati de el!
Lili iti doresc multa putere, te imbratisez!

O zi buna!

#28442 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 March 2013 - 10:16 AM

neaţa la hanImagine postata
Soare şi la noi dar frig tare. Poate se mai încălzeşte totuşi. Ieri a fost o zi de "aprilie", din oră în oră se schimba vremea, ba soare ba ploaie mare. Azi nu se văd nori la orizont aşa că trang nădejde de o zi frumoasă. Ceea ce vă doresc şi vouă.

Stella, condoleanţe pentru doamnă şi la mulţi ani pentru fratele tău.

Lili Imagine postata

Multă sănătate tuturor.

Nici eu nu mai ştiu ce să fac de mâncare, să fie rapid şi de post şi pe placul tuturor. Cum spuneam, anul ăsta m-a prins tare nepregătită postul...

Vă doresc tuturor o zi frumoasă :thumleft:

#28443 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2013 - 10:54 AM

Mai eu am facut duminica un pilaf asa zis *sarbesc* aka cu diverse legume ( eu aveam in frigi praz, ardei gras, morcov, si pastarnac , rosii la borcan puse de moa, si un pumn de mazare, dar voi jonglati cu ce aveti...ciupe, dovlecei sau orice altceva, sau de ce nu cateva linguri bune de zacusca)
si aseara scrijelele ( felii de cartofi pe gratar) erau delicioase si fara carnea de alaturi)

#28444 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 March 2013 - 11:03 AM

Vezi postareastella, la 19 March 2013 - 09:33 PM, a spus:

Eu sunt tare trista ; mi-a murit mamma italiana RIP cara Iole.

Condoleante!

#28445 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2013 - 11:11 AM

Neatza, aici soare debordant!
Luni l-am intrebat pe om daca tinem post, raspuns: XXXXX####%%%%***** ce naiba mai, faci bancuri cu mine am avut o zi grea la munca!

Deci, ca in fiecare an in familia noastra nu se tine post, foarte bine, ca duminica in Real am vazut ca s-au scumpit alea de post ca la balamuc! Tata are diabet nu poate tine post, asa ca nu ma stresez, peste tot e fara post.

Adica salati, spanac, stevie si altele se mananca, dar dupa o ora trecem la un gratar ceva!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28446 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2013 - 11:18 AM

Hello!!!

Si la noi este o zi insorita!!! :cheers:

Stella, condoleantze! Si sa-ti traiasca fratele sanatos!

Alina, sanatate si sa auzim numai de bine despre tine de aici incolo! Pup o fata si un pui blondutz!

Lili, si mie imi esti draga si ma bucur cand dai pe aici! Sa-ti fie bine si tie pe meleagurile straine!

La mine situatia cu Alex s-a mai imbunatatit, se simte mai bine, facem o cura de vitamine si o sa-i fac o cura si de vitamine din buruieni, ca tot au iesit pe piata.
Ieri am cumparat 1 kg.de urzici si dupa-amiaza sa le prepar, de abia astept sa mananc cu un ou prajit si mamaligutza! YAM!

Va doresc o zi cat mai frumoasa si cat mai insorita!
GEORGIA

#28447 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 20 March 2013 - 11:46 AM

Aha, deci urzici...mie imi plac asa : prajite cu ceapa si mujdei, dupa ce au fost spalate bine si tras un clocot bun ; ovcors cu mamaligutza, sar peste ou.
sau pilaf sau in ciorba de zarzaveituri , si multe urzici, leusetan, marar , acra si cu smantana :)noa ca sa fie si de post si nu tocmai :cheers:

#28448 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 11:50 AM

Vezi postareastella, la 20 March 2013 - 11:46 AM, a spus:

Aha, deci urzici...mie imi plac asa : prajite cu ceapa si mujdei, dupa ce au fost spalate bine si tras un clocot bun ; ovcors cu mamaligutza, sar peste ou.
sau pilaf sau in ciorba de zarzaveituri , si multe urzici, leusetan, marar , acra si cu smantana :)noa ca sa fie si de post si nu tocmai :lol:

Ehe Stelutzo, ce pofte ai si mai faci si la altii :cheers:

Acum cand este momentul ca dupa ce imbatranesc urzicile numai sunt bune.

#28449 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2013 - 11:53 AM

Hello pe soare tare!

Stellino, imi pare rau de mamma italiana, Dumnezeu s-o ierte! Imi inchipui ca era in varsta...de parca asta ar conta.

Giorgi,am facut si eu urzici ieri, si batute si pilaf, in genul aluia povestit de Stella. Alea batute nu mi-au priit deloc, e-a doua oara cand patesc. Oricum numai eu ma zbat cu ele, cred ca le zic te pup, pa, pa definitiv.

Ma duc sa vad ce zice Giani de Suleyman.

#28450 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2013 - 11:55 AM

Hi hi! deci fetelor nu sunt singur pe lume'' :lol: si voi aveti dilema ''ce sa mai gatesc azi'' :cheers:

Am luat piept de pui,asa ca o sa fac vreo 2 snitele pana la urma ca astea nu mi le refuzeaza' ,sote de mazare si salata verde cu ridichi ,ca astea imi plac mie,ciuperci umplute la cuptor,si pe seara mai vedem ce vor,ori mai raman snitele ori mai fac frun' sendvis cald ,sau vreo 2 paste...

In rest la noi e soare dar bate un vant tare inervant,totusi o sa-l las pe bub' la utza la topogane sa se zbenguie...

Gata fug sa-l iau ca daca nu-s prima acolo,ma cearta asta :P

#28451 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 20 March 2013 - 12:00 PM

Pusha, asa e implinise de curand 90 ani...a avut o viata lunga si relativ frumoasa.
Cand s-a nascut Vale a venit si a sta cu mine 10 zile; de la ea am invatat toate *trucurile* de la pappa bun italienesc ...si era mama unei foarte bune prietene...ea spunea ca eu sunt *la figlia del pecato* :cheers: si ca eram a 3a fata, dusa in cele strainatati :lol:
am avut -o pe mamitza mea ( prima care a plecat in 2005) apoi *mama elvetiana* care s-a dus in 2010...si acum am ramas *orfana* si de mamma italiana: Bunul DD sa le hodine pe toate, ca mi-erau tare dragi.

#28452 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2013 - 12:06 PM

Inseamna ca esti norocoasa sa fi avut atatea mame!

#28453 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 20 March 2013 - 12:07 PM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2013 - 12:06 PM, a spus:

Inseamna ca esti norocoasa sa fi avut atatea mame!

Daaaaaaa :cheers:

#28454 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 12:13 PM

Vezi postareazerda, la 20 March 2013 - 11:11 AM, a spus:

Deci, ca in fiecare an in familia noastra nu se tine post, foarte bine, ca duminica in Real am vazut ca s-au scumpit alea de post ca la balamuc! Tata are diabet nu poate tine post, asa ca nu ma stresez, peste tot e fara post.

Crestinii care tin acest post trebuie sa stie ca postul este primit la Dumnezeu ca jertfa cand abtinerea de la mancarurile "de dulce" este unita cu efortul spre virtute si progres spiritual. Postul este foarte greu de tinut corect stiti si voi asta. Noi incercam cat de cat sa ne lipsim de mincarurile de dulce. Eu am ascultat un calugar odata si mi`am dat seama atunci, ca postul adevarat este foarte greu de tinut si nu poate oricine sa il tina.

Si eu gatesc de post ptr sotul meu tot asa in limita posibilitatilor , in nici un caz nu pot zice ca este adevaratul post cum tin calugarii. apa , ierburi si foarte multa rugaciune. Sper ca nu am suparat pe nimeni dar chiar daca exista cineva care nu stia pina acum, sa stie ca nu de la mine citire, postul este foarte greu de tinut asa cum se cere in cartile sfinte. Sa nu uitam ca Moise si ISUS au tinut 40 de zile post negru. Noi putem? clar nu. Este bine totusi sa il tinem care putem chiar asa cum putem cu legume si mancare fara carne, lapte etc dar clar trebuie sa fim constienti ca nu putem tine acel post cum sa tinut ''negru''. Catolicii, au stabilit cu lapte, branza , oua, tocmai sa fie un post usor sa nu se piarda notiunea postului si nici enoriasii sa nu fie prea agresati de aceast post dar clar si preotii stiu ca adevaratul post nu se poate tine de toata lumea, nici macar ei Preotii nu pot tine acest post negru 40 de zile. Tin si ei ca si noi cu legume si ce stim toti ca se face de post.

#28455 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2013 - 01:37 PM

Am tinut eu o data, O SINGURA DATA strict! Mi-a fost asa de rau dupa 40 de zile, ca de aia am scris o singura data!

Adevarul e ca esti asa de stins ca nu te gandesti decat la lucruri spirituale, apropos ca mi-a zis popa cand m-a spovedit daca am poftit la mancare si i-am zis nu, s-a luminat la fata!Sa visez mancare era deja un efort!

Se pare ca sa nu mananci, dar sa visezi torturi cu creme si frisca e la fel de rau ca sa le mananci: pacatul cu gandul, cu vorba, sau cu fapta.

Dupa acea experienta eu am pus postul in cui definitiv, ii gatesc de post verisoarei, ca sunt unele lucruri chiar bune, mananc si eu, dar nu ca e miercuri si vineri sau post, ci ca miros bine!
Edit eu n-am tinut post negru doar buruieni legume si apa, la faza cu rugaciunile, eram la nivelul, Da Doamne sa traiesc pana maine sa platesc ratele!

Stiu sunt o pacatoasa, dar nu ma prefac.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28456 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2013 - 01:38 PM

Buna si frumoasa ziua la han! Azi la noi soare si cer senin, iuhuuu ce bine sa vad soarele! moatzo, tu nu citi :P
Multumesc doamnelor "rare" care mi-au facut complimente picei :lol:

Stella, condoleante pentru mama italiana, Doamne Doamne sa o odihneasca in pace si lumina!
Sa-ti traiasca fratello, sa fie sanatos, bucuros, fericit si sa-ti mai faca multe sarmalute si alte bunataturi :lol: sa fiti bucurosi impreuna!
Spor la cucerirea muntelui Ceahlau! :lol:

Miti, sanatate Dianei si multumim de ganduri bune!

Giorgi, ma bucur ca Alex se simte mai bine ... cand o da soarele si or inflori pomii ii trece si durerea de cap ... de la plimbarile prin parc cu fetele ... oh, ani de liceu ... :P

zozo, cand se termina santierul? sanatate si suportabilitate facila!

Vezi postareaFoxyy, la 19 March 2013 - 04:18 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2013 - 04:10 PM, a spus:

ce ma sfatuiesti sa fac? o fi bun gelul de gheara diavolului? merci, pup

Nu-s ce te sfatuieste Cerra, da' io ti-as zice sa mergi la un doctor. E posibil sa-ti fi lovit zona cu pricina si n-ai bagat de seama pe moment, sau ai ceva probleme cu circulatia (zici ca durerile apar cand porti ceva stramt), sau ai vreo inflamatie care-si face de cap. :cheers:

Durerile au aparut de vreo 3-4 saptamani, de la purtarea unei perechi de incaltaminte, care mi s-a parut mie ca-mi era putin mica, dar pe parcursul zilei m-a jenat bine. A doua zi m-am imbracat laculoare si fara sa realizez iar mi-am luat incaltamintea aceea. Dupa care orice pereche purtam inainte fara probleme ma jena serios pe montul stang. Durerile apar numai cand port incaltari cu calapod stramt... adica orice incaltari, in afara unor cizme care probabil is largi bine acolo in fata si de papuci, in orice incalt dupa 2 ore imi vine sa ma descalt la birou! Culmea insa ca in papainoagele acestea nu m-a durut ... NORMAL! pana si Bea poate sa mearga pe ele! =))

in schimb orice alta incaltamine in afara de papuci si o pereche de cizme, care probabil au un calapod mare in zona montului imi aduc durere!
ultimele vreo 2 saptamani am tot purtat incaltarile care nu ma jeneaza si un bandaj cu gel in zona montului (Special, cumparat lidl) si

Vezi postareacerra, la 19 March 2013 - 10:25 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2013 - 04:10 PM, a spus:

Cerra , vino incoace putin, te rog ma doare rau montul de la un picior, de 3-4 saptamani de cand m-au strans niste pantofi. Nu mai pot incalta nimic ca ma doare, ce ma sfatuiesti sa fac? o fi bun gelul de gheara diavolului? merci, pup

Maseaza`l cu ulei de ricin/otet de mere si daca suporti, fa si tu un leac babesc: pune un banutz de argint pe el si leaga`l strans si dormi cu el asa. vezi ca doare dar sa nu il dezlegi.Se poate pune si tamaie pisat pe mont apoi pansament.

multumesc. Am dat dimineata cu ulei de ricin, ca aseara nu am mai apucat sa citesc. Am pus si niste crema de untul pamantului
diseara o sa dau si cu otetul de mere. Trebuie ori cu una, ori cu alta, nu cu dressing de salata :lol: corect?
banut de argint nu am
dar gelul ala gheara diavolului nu e tot antiinflamator pt oase?
cand am dat dimi cu ulei, am simtit la mana, ca montul asta e aproape dublu fata de cel de la piciorul drept :P Nu ma doare, doar in pantof, nu suport ... :lol:

Vezi postareacerra, la 19 March 2013 - 10:42 PM, a spus:

Da, la medic daca nu a fost. Este o durere insuportabila si se deformeaza piciorul treptat. Poate fi si ereditar sau alte cauze de tip constitutional, de relaxare accentuata a ligamentelor in timpul sarcinii, pubertatii, menopauza, depinde de la caz la caz. Ligamentele antepiciorului se destind apoi cedeaza treptat,producand deplasarea oaselor si deformarea caracteristica "hallux valgus. Cauzele pot fi multiple, iar mersul la doctor ar fi indicat daca nu este diagnosticat.
Multi medici recomanda interventia chirurgicala in cazurile cand nu se mai suporta durerea, deformatia prea mare si incaltatul dificil, dar se refac la loc dupa interventie. Stiu, cunosc problema este dureroasa(stiu de la cele care au) inflamatii si tot felul.

nu am fost la medic
cam brusc a aparut ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28457 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2013 - 01:55 PM

Pentru ca a mentionat Gelutza pe alt topic ca de lasata secului se cere iertare tuturor celor fata de care am gresit, pentru a intra cu sufletul curat in postul Pastelui, vin si eu aici
si cer iertare tuturor celor carora cu voie sau fara voie le-am gresit cu orice! :cheers:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28458 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2013 - 02:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 March 2013 - 01:55 PM, a spus:

Pentru ca a mentionat Gelutza pe alt topic ca de lasata secului se cere iertare tuturor celor fata de care am gresit, pentru a intra cu sufletul curat in postul Pastelui, vin si eu aici
si cer iertare tuturor celor carora cu voie sau fara voie le-am gresit cu orice! :cheers:

Ma alatur si eu tie: si cer iertare tuturor celor carora le-am gresit cu ceva! :lol:

Eu le-am cerut iertare si alor mei, mamitzei, sontzului, cupilului si evident celorlalti copii care nu stiu ce au inteles ei exact, dar... Si in alti ani veneau si finii nostrii, invitati sau neinvitati, insa anul acesta...au uitat de nasii lor. :P

Si Dany, sanatate, sa-ti treaca repede!
GEORGIA

#28459 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 02:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 March 2013 - 01:38 PM, a spus:

cam brusc a aparut ...

Dani,

Durerea sper ca imi zici ca a aparut brusc nu montul da?

Cu cat vei purta incaltaminte stramta cu atat te va jena mai tare, ptr ca il prezezi si prin presare impingi halucele tot mai tare inspre degetele urmatoare, iar el montul tot mai dolofan se va face(presiunea iti duce degetul mare inspre degetele urmatoare, iar montul va fi tot mai gogonat inspre exterior) . Este normal sa fie mai accentuat decat celalalt, ptr ca asta care te doare acum este inflamat. Incearca asa babeste si fa un efort si consulta si un medic. Monturile astea, in timp daca nu te interesezi de ele, o sa iti deformeze urat tare piciorul si dupa cum te stiu eu de aici, vei plinge non stop si vei purta cizme si vara (sper ca sti dc zic asa da?). Deci la doftor cu tine si ai grija de picioare ca ai nevoie de ele.

#28460 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 02:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 March 2013 - 01:55 PM, a spus:

Da, Duminica, a fost ziua ''Iertarii si Impacaciunii'' Nu se poate intra in post, mai ales sa si postesti daca esti suparat pe cineva, egal cine este acela strain, sau apropiat.

Daca cu voia sau fara voia mea, am suparat pe careva dintre voi, va rog frumos sa ma iertati.

In rugaciunea TATAL NOSTRU, exact asa si cerem:
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel rau

Si in fiecare zi sa cerem Ocrotirea lui D`zeu

Doamne, iti multumesc ca ieri ai fost cu mine si ca si azi sunt sub protectia Ta. Ajuta-ma sa nu ma ingrijorez de ziua de maine, sa imi aduc aminte ca dragostea Ta ocrotitoare ma asteapta si in acel maine pe care nu il cunosc!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1421
  • 1422
  • 1423
  • 1424
  • 1425
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul